INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassssia wrote:Mam pracę zdalną więc nie wzięłam zwolnienia i próbuję jeszcze z domu pracować, ale produktywność spada.
-
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Ja mam tak, ze im mniej wiem tym lepiej spie.
U mnie doktor nie badal jeszcze szyjki bo zawsze mam usg dopochwowe i tam ponoc mozna ocenic i zmierzyć.
Dopiero teraz 15 stycznia mowil, ze bedzie ocenial jak tam sytuacja -
dobuska wrote:O, póki co mam podobny plan. Będę chciała ograniczyć kontakt z klientami, ale jeszcze trochę pracować. Oczywiście o ile się uda.
Ja czekam za genetyka i pewnie z in vitro ruszę luty/marzec. Jeśli wszystko pójdzie dobrze ! 🙏
-
Ula30 wrote:Ja jestem taka głupia, że sama szukam 😐. Muszę się dobrze pilnować żeby włożyć szybko progesteron i nie ruszać już tej szyjki, ale zawsze mnie korci 😑. A potem wymyślę, że jest nie tak jak powinno i się nakręcam
Nie masz wplywu na pewne rzeczy i zacznij cieszyc sie troszke ciążą - wiadomo dystans, ale za kilka miesiecy bedziesz zalowac, ze chodzilas taka struta!Danadana lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Ulka musisz troszke zluzowac naprawde. Akurat mi nie mozesz powiedziec, ze latwo mowic
Nie masz wplywu na pewne rzeczy i zacznij cieszyc sie troszke ciążą - wiadomo dystans, ale za kilka miesiecy bedziesz zalowac, ze chodzilas taka struta!.
-
lukaszkowa wrote:Ulka musisz troszke zluzowac naprawde. Akurat mi nie mozesz powiedziec, ze latwo mowic
Nie masz wplywu na pewne rzeczy i zacznij cieszyc sie troszke ciążą - wiadomo dystans, ale za kilka miesiecy bedziesz zalowac, ze chodzilas taka struta!
Ja myślałam, że po wizycie serduszkowej trochę dłużej odetchnę, ale minęły 3 dni i stres powoli wraca... -
Kassssia wrote:lukaszkowa, a może jakieś rady - jak zluzować? xD
Ja myślałam, że po wizycie serduszkowej trochę dłużej odetchnę, ale minęły 3 dni i stres powoli wraca...Kassssia lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:💪💪💪 Musi być dobrze. Ciekawe czy już płeć poznamy. U Ciebie dwie. 😁
Myślisz, że już będzie widać?
Rozmawiałam z moją gin o nifty i ona powiedziała, że woli sanco. Jak będzie wszystko ok na prenatalnych to możemy zrobić sanco, żeby potwierdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:56
-
nick nieaktualny_meva_ wrote:Myślisz, że już będzie widać?
Rozmawiałam z moją gin o nifty i ona powiedziała, że woli sanco. Jak będzie wszystko ok na prenatalnych to możemy zrobić sanco, żeby potwierdzić. -
Ula30 wrote:No właśnie nie wiem czy będzie widac, zastanawiam się. Ja nie wiem czy w ogóle robić Nifty/Sanco. Mój gin nic nie mówił na ten temat. Bo na prenatalnych to standardowo robi się ten test Papp- a, tak?
USG genetyczne + test Pappa i wolne b-hcg z krwi.
Później jakoś to przeliczają i jest wynik.Ula30 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Haha, spoko. Dzięki 😁. Zluzuję myślę po prenatalnych 19.01
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 08:15
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ula30 wrote:No właśnie nie wiem czy będzie widac, zastanawiam się. Ja nie wiem czy w ogóle robić Nifty/Sanco. Mój gin nic nie mówił na ten temat. Bo na prenatalnych to standardowo robi się ten test Papp- a, tak?
dobuska lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Moja recepta na zluzowanie jest taka, że nie czytam NIC w necie 😅 co jest związane z ciążą. Nie chcę wiedzieć 😬 im mniej wiem tym lepiej śpię. Słucham się lekarza i tyko jego pytam o zdanie - i Was 😁 a propos lekarza to dziś mam wizytę u innej doktor. Ta moja lekarka mi coś nie pasuje- nie zleciła mi żadnych badań krwi ani moczu,a już jestem po 9 tygodniu. Próbuję u kogoś innego z polecenia. Myślicie, że to bardzo źle jak miałam w poniedziałek USG i dziś znów będę miała?
Dopytam ją też o opinię dot.schodzenia z leków- w poniedziałek teoretycznie mam ostatnią dawkę Prolutexu, to będzie 9tc+5dni.Danadana -
lindalia wrote:Chyba będziemy razem zaczynać. Albo w podobnym terminie.
Ja czekam za genetyka i pewnie z in vitro ruszę luty/marzec. Jeśli wszystko pójdzie dobrze ! 🙏