Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czyli jesteś na zwolnieniu? A to jak szósty tydzień to się dopiero może rozkręcać chyba. Ale też myślę, że warto. :)))
    Mam pracę zdalną więc nie wzięłam zwolnienia i próbuję jeszcze z domu pracować, ale produktywność spada.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Mam pracę zdalną więc nie wzięłam zwolnienia i próbuję jeszcze z domu pracować, ale produktywność spada.
    O, póki co mam podobny plan. Będę chciała ograniczyć kontakt z klientami, ale jeszcze trochę pracować. Oczywiście o ile się uda. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mam tak, ze im mniej wiem tym lepiej spie.
    U mnie doktor nie badal jeszcze szyjki bo zawsze mam usg dopochwowe i tam ponoc mozna ocenic i zmierzyć.
    Dopiero teraz 15 stycznia mowil, ze bedzie ocenial jak tam sytuacja
    Ja jestem taka głupia, że sama szukam 😐. Muszę się dobrze pilnować żeby włożyć szybko progesteron i nie ruszać już tej szyjki, ale zawsze mnie korci 😑. A potem wymyślę, że jest nie tak jak powinno i się nakręcam

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O, póki co mam podobny plan. Będę chciała ograniczyć kontakt z klientami, ale jeszcze trochę pracować. Oczywiście o ile się uda. :)
    Chyba będziemy razem zaczynać. Albo w podobnym terminie. :) Ja czekam za genetyka i pewnie z in vitro ruszę luty/marzec. Jeśli wszystko pójdzie dobrze ! 🙏

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja jestem taka głupia, że sama szukam 😐. Muszę się dobrze pilnować żeby włożyć szybko progesteron i nie ruszać już tej szyjki, ale zawsze mnie korci 😑. A potem wymyślę, że jest nie tak jak powinno i się nakręcam
    Ulka musisz troszke zluzowac naprawde. Akurat mi nie mozesz powiedziec, ze latwo mowic :D
    Nie masz wplywu na pewne rzeczy i zacznij cieszyc sie troszke ciążą - wiadomo dystans, ale za kilka miesiecy bedziesz zalowac, ze chodzilas taka struta!

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ulka musisz troszke zluzowac naprawde. Akurat mi nie mozesz powiedziec, ze latwo mowic :D
    Nie masz wplywu na pewne rzeczy i zacznij cieszyc sie troszke ciążą - wiadomo dystans, ale za kilka miesiecy bedziesz zalowac, ze chodzilas taka struta!
    Haha, spoko. Dzięki 😁. Zluzuję myślę po prenatalnych 19.01 :).

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło pomyślnie ✊

dobuska lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    lukaszkowa, a może jakieś rady - jak zluzować? xD
    Ja myślałam, że po wizycie serduszkowej trochę dłużej odetchnę, ale minęły 3 dni i stres powoli wraca...

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    lukaszkowa, a może jakieś rady - jak zluzować? xD
    Ja myślałam, że po wizycie serduszkowej trochę dłużej odetchnę, ale minęły 3 dni i stres powoli wraca...
    No kurde wlasnie nie mam. Ja ciagle chodze jak naćpana w ciazy wiec moze to tego zasluga :D

Kassssia lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ula ja mam prenatalne 20.01 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Ula ja mam prenatalne 20.01 😊
    💪💪💪 Musi być dobrze. Ciekawe czy już płeć poznamy. U Ciebie dwie. 😁

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    💪💪💪 Musi być dobrze. Ciekawe czy już płeć poznamy. U Ciebie dwie. 😁

Myślisz, że już będzie widać?

Rozmawiałam z moją gin o nifty i ona powiedziała, że woli sanco. Jak będzie wszystko ok na prenatalnych to możemy zrobić sanco, żeby potwierdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Myślisz, że już będzie widać?

Rozmawiałam z moją gin o nifty i ona powiedziała, że woli sanco. Jak będzie wszystko ok na prenatalnych to możemy zrobić sanco, żeby potwierdzić.
    No właśnie nie wiem czy będzie widac, zastanawiam się. Ja nie wiem czy w ogóle robić Nifty/Sanco. Mój gin nic nie mówił na ten temat. Bo na prenatalnych to standardowo robi się ten test Papp- a, tak?

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    No właśnie nie wiem czy będzie widac, zastanawiam się. Ja nie wiem czy w ogóle robić Nifty/Sanco. Mój gin nic nie mówił na ten temat. Bo na prenatalnych to standardowo robi się ten test Papp- a, tak?

USG genetyczne + test Pappa i wolne b-hcg z krwi.
    Później jakoś to przeliczają i jest wynik.

Ula30 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Też tak myślałam, ale nie wyszło 😅 Może po połówkowych się uda zluzować 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 08:15

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mi na prenatalnych 11+0 powiedziała, że jeden chłopiec a drugi bąbel nie wiadomo, ale możliwe, że też chłopiec. Na razie się potwierdza, to co powiedziała :)

dobuska lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z woj. Wielkopolskiego Invimed będzie w tym roku realizował program dofinansowania. Można sie już zgłaszać na infolinii.

Ma_gda, Danadana, dobuska, mo_Nika lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja recepta na zluzowanie jest taka, że nie czytam NIC w necie 😅 co jest związane z ciążą. Nie chcę wiedzieć 😬 im mniej wiem tym lepiej śpię. Słucham się lekarza i tyko jego pytam o zdanie - i Was 😁 a propos lekarza to dziś mam wizytę u innej doktor. Ta moja lekarka mi coś nie pasuje- nie zleciła mi żadnych badań krwi ani moczu,a już jestem po 9 tygodniu. Próbuję u kogoś innego z polecenia. Myślicie, że to bardzo źle jak miałam w poniedziałek USG i dziś znów będę miała?
    Dopytam ją też o opinię dot.schodzenia z leków- w poniedziałek teoretycznie mam ostatnią dawkę Prolutexu, to będzie 9tc+5dni.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Chyba będziemy razem zaczynać. Albo w podobnym terminie. :) Ja czekam za genetyka i pewnie z in vitro ruszę luty/marzec. Jeśli wszystko pójdzie dobrze ! 🙏
    Oooo! Ja się skłaniam szybciej ku marcowi, ale to będę wiedziała dopiero po badaniach pewnie. Tak czy siak podobnie.:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło pomyślnie ✊
    Dziękuję!! :)

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ