INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lukaszkowa wrote:Zastanawiam sie czy Mania i Penceence do nas zaglądają - jestem ciekawa jak ich badania
-
Mania30 wrote:Czasem zaglądam tu. Ty to masz pamięć😀 wyniki genetyczne wyszły mi dobre przy każdym jest napisane gen prawidłowy brak mutacji. Tylko ten toczeń. Z tego co czytałam to jest to tzw nadkrzepliwosc nabyta i grozi poronieniami nawykowymi tylko nie wiem czy to możliwe bo tylko i aż 2 razy poronilam i już by się utworzyły przeciwciała. Zapisałam się do immunologa na 30.03. nie wiem czy dobrze ale to jest schorzenie imunologiczne więc chyba nie zaszkodzi a poza tym chce żeby zobaczył moje inne badania bo kiedyś też mi wyszły przeciwciała p. Osłonce nie wielkie ilości i przeciwjądrowe ale Małek powiedział że one nic nie wnoszą. Nie chcę nic przeoczyć👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Super!! Do immuno w klinice? A robilas moze komorki NK np.?
-
Mania30 wrote:Niech zobaczy to co jest najwyżej da mi skierowanie na więcej badań. Chyba sama wie co trzeba jeszcze sprawdzić. Mam nadzieję że taka komunikatywna i otwarta ta pani immunolog u pomoże
Mania a długo czekałaś na termin wizyty do immunologa w klinice? Ja co prawda jeszcze przed ostatnim transferem ale nie mam wielkich nadziei i gdyby się okazało, że trzeba długo czekać to może bym się umówiła, żeby się ustawić w kolejce i najwyżej odwołać. Wiem, że dużo osób jeździ do Łodzi ale tam terminy aktualnie dopiero na maj. -
Mania30 wrote:Niech zobaczy to co jest najwyżej da mi skierowanie na więcej badań. Chyba sama wie co trzeba jeszcze sprawdzić. Mam nadzieję że taka komunikatywna i otwarta ta pani immunolog u pomoże
Mam nadzieję, że coś podpowie! Fajnie, ze cos do przodu👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ma_gda wrote:Mania a długo czekałaś na termin wizyty do immunologa w klinice? Ja co prawda jeszcze przed ostatnim transferem ale nie mam wielkich nadziei i gdyby się okazało, że trzeba długo czekać to może bym się umówiła, żeby się ustawić w kolejce i najwyżej odwołać. Wiem, że dużo osób jeździ do Łodzi ale tam terminy aktualnie dopiero na maj.
-
No dr dopiero ostatnio przycisniety przeze mnie co dalej przebaknal cos o immunologii ale ze pogadamy dopiero jak transfer sie nie uda - no ale jakbym miala potem czekac kilka miesięcy na dalszą diagnostykę tylko dlatego, ze terminy wizyt odlegle, to moze lepiej sie rzeczywiscie od razu zakolejkowac.
-
Mania30 wrote:Jak trafisz że termin się zwolni to krótko bo jak dzwoniłam to już na drugi dzień był wolny termin ale jeszcze wszystkich badań nie miałam i ustaliła mi na 30.03 ale mogę dzwonić co jakiś czas i pytać czy coś się nie zwolnilo to zamienia. Ja bym na twoim miejscu nic nie umawiała teraz nie trać nadzieji poczekaj będzie trzeba to się umówisz na wizyte. Mi już nie zależy na czasie jak wcześniej tylko na skutku jakoś tak naturalnie zwolniłam.
Ok dzięki, to jeszcze pomyślę - pewnie masz rację, chociaż ja akurat presje czasu ostatnio bardziej czuje, bo kolejne urodziny za pasem, a skutku brakNawet zakładałam jakąś przerwę i poświęcenie czasu na diagnostykę, ale jak mi dr powiedział, że pogłębiona diagnostyka to bardziej 3-4 miesiące niż miesiąc, to mnie to też lekko zdołowało (choć z drugiej strony pewnie należało się spodziewać). No ale pewnie trzeba poukładać temat w głowie i zaakceptować co jest.
-
Ma_gda wrote:Ok dzięki, to jeszcze pomyślę - pewnie masz rację, chociaż ja akurat presje czasu ostatnio bardziej czuje, bo kolejne urodziny za pasem, a skutku brak
Nawet zakładałam jakąś przerwę i poświęcenie czasu na diagnostykę, ale jak mi dr powiedział, że pogłębiona diagnostyka to bardziej 3-4 miesiące niż miesiąc, to mnie to też lekko zdołowało (choć z drugiej strony pewnie należało się spodziewać). No ale pewnie trzeba poukładać temat w głowie i zaakceptować co jest.
Ma_gda lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Asiemka wrote:Dana, a który to tydzień u Ciebie? Bo wciąż nie masz suwaczka 🙈
Mój brzuch faktycznie się zrobił taki twardszy na dole, ale na razie tylko wieczorem pokazuje swój całokształt 😆 rano znika.Danadana -
nick nieaktualnyDanadana wrote:Nawet nie wiem, gdzie się to ustawia 🙈 dziś mam 13 tydzień + 1 dzień. 🥳
Mój brzuch faktycznie się zrobił taki twardszy na dole, ale na razie tylko wieczorem pokazuje swój całokształt 😆 rano znika.
Też tak miałam 🙈 widać go było po całym dniu, a dziś? 😂🙈 ubranie rajstop to nie lada wyczyn! Jeszcze ze cztery tygodnie i już go nie wciągniesz 😊
A suwaczek brałam stąd —> https://www.suwaczki.com/Danadana lubi tę wiadomość
-
Ma_gda wrote:Ok dzięki, to jeszcze pomyślę - pewnie masz rację, chociaż ja akurat presje czasu ostatnio bardziej czuje, bo kolejne urodziny za pasem, a skutku brak
Nawet zakładałam jakąś przerwę i poświęcenie czasu na diagnostykę, ale jak mi dr powiedział, że pogłębiona diagnostyka to bardziej 3-4 miesiące niż miesiąc, to mnie to też lekko zdołowało (choć z drugiej strony pewnie należało się spodziewać). No ale pewnie trzeba poukładać temat w głowie i zaakceptować co jest.
-
Mania30 wrote:Cały zeszły rok tak robiłam transfer za transferem kolejna punkcja. Ale teraz jakoś tak mi się przestało spieszyć już nawet przestałam, patrzeć na to ile mam lat to nie pomaga
Mania ja też tak miałam w 2019. Bardzo goniłam czas. Później na prawie rok odpuściliśmy. Pomału podeszliśmy do stymulacji i punkcji. Okazała się najlepsza ze wszystkich dotychczasowych - najwięcej zarodków, najlepsze jakościowo i przy pierwszym transferze się udało ❤️ Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Czasem warto zwolnić. -
Lukaszkowa jak u Ciebie wyglądało opróżnianie krwiaka i jak długo to trwało?
Mi z niedzieli na poniedziałek wyleciał skrzep z krwawieniem. Na IP powiedzieli, że wszystko ok. We wtorek miałam trochę krwawienia. W środę skontrolowaliśmy ciążę i wszystko ok. Wczoraj miałam względny spokój (tylko plamienie), a dziś znowu krwawienie troszkę większe. Wyleci trochę i spokój, później znowu to samo. Zastanawiam się czy to nie przez zaparcia. Bo od kilku dni niestety mi doskwierają i dziś rano miałam właśnie problem z wypróżnieniem się 😐.
-
_meva_ wrote:Lukaszkowa jak u Ciebie wyglądało opróżnianie krwiaka i jak długo to trwało?
Mi z niedzieli na poniedziałek wyleciał skrzep z krwawieniem. Na IP powiedzieli, że wszystko ok. We wtorek miałam trochę krwawienia. W środę skontrolowaliśmy ciążę i wszystko ok. Wczoraj miałam względny spokój (tylko plamienie), a dziś znowu krwawienie troszkę większe. Wyleci trochę i spokój, później znowu to samo. Zastanawiam się czy to nie przez zaparcia. Bo od kilku dni niestety mi doskwierają i dziś rano miałam właśnie problem z wypróżnieniem się 😐.
A czy ty masz zywa krew? U mnie najczesciej to byla taka krew ze sluzem, taka ciemniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 14:11
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Wiesz co u mnie lecialo, potem mniej, potem wcale, potem znowu ale potem zaniklo i leci mi tylko troche zoltego teraz... to musi byc krwiakowe bo dzieje sie tylko jak sie troche poruszam wiecej np. po spacerze. Na poczatku intensywnie zolte a teraz jasnozolte jak woda z cytryna az pewnie calkiem zaniknie. Ale ja krew zywa widzialam ostatnio przed swietami. Wyproznienia moga to nasilic ale nie wiem jak to jest bo wiedzialam, ze mam krwiala i jak szlam do toalety to wiedzialam, ze bedzie krew a czasem wcale nie bylo. Innym razem szlam po prostu siusiu i juz lecialo. Dla mnie to jest zagadka do dzis...
A czy ty masz zywa krew? U mnie najczesciej to byla taka krew ze sluzem, taka ciemniejsza
No właśnie żywa krew. Ja prócz acardu biorę jeszcze heparyne 0,4 i nawet przy tych krwawieniach mam nie odstawiać.
Z jednej strony cieszę się, że ten skrzep wyleciał, z drugiej po tym mam te krwawienia co jakiś czas i one mnie stresują. W szpitalu mówią, że nie mogą nic poradzić, dlatego mnie nie przyjmują do szpitala. Mam leżeć, oszczędzać się i tyle.
We wtorek mam wizytę u mojej gin 😑
Zastanawiam się czy jechać na IP, z drugiej strony usg co dwa dni też nie jest dobre.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 14:18
-
_meva_ wrote:No właśnie żywa krew. Ja prócz acardu biorę jeszcze heparyne 0,4 i nawet przy tych krwawieniach mam nie odstawiać.
Z jednej strony cieszę się, że ten skrzep wyleciał, z drugiej po tym mam te krwawienia co jakiś czas i one mnie stresują. W szpitalu mówią, że nie mogą nic poradzić, dlatego mnie nie przyjmują do szpitala. Mam leżeć, oszczędzać się i tyle.
We wtorek mam wizytę u mojej gin 😑
Zastanawiam się czy jechać na IP, z drugiej strony usg co dwa dni też nie jest dobre.
Co do heparyny. To ja nie wiem - mam mętlik w glowie. Mialam zalecenie od immuno do 8tc. Dr Sroka w to nie wnikal. Krwiaka mialam od 5tc i lecialo mi caly czas. Ale w koncu heparyna mi sie skonczyla, dr Sroka powiedzial, ze nie mam wskazań to przede wszystkim a drugie, heparyna sama w sobie moze nasilac krawienia i odstawilam heparyne sila rzeczy, choc sie troche bałam.
Odstawilam heparyne i krwawienie jak reka odjal.
Potem wrocilo na chwile ale juz inne... i szlam akurat na SANCO u siebie w miescie i tam gin na podstawie samego wywiadu rodzinnego wypisal mi darmowa heparyne. I znowu bralam ja przez miesiac. Podejscia sa totalnie skrajne jak widzisz i ja sama nie wiem co lepsze konkretnie w tym przypadku tj. polączenia heparyny i krwiaka. Tak samo jedni mowia lezec bezwzglednie (tak mi powiedzial, ten co dal mi heparyne) a drudzy zyc normalnie zeby skrzep sie nie zrobił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 14:39
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g