X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jeszcze ten Prenatal Duo,ale ostatnio jak kupowałam to zapłaciłam 70zl w aptece... Przeanalizowałam skład i można ze spokojem kupić Prenatal Classic,a do tego osobno Omega 3 i wyjdzie ok. 50zł. Strasznie zdzierają 😵 ostatnio poszłam po oliwkę do ciała do Rossmanna - oliwka dla ciężarnych 25zl, oliwka dla niemowląt 13zl 😆 skład i pojemność identyko. 🤓

Danadana
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja biorę jeszcze ten Prenatal Duo,ale ostatnio jak kupowałam to zapłaciłam 70zl w aptece... Przeanalizowałam skład i można ze spokojem kupić Prenatal Classic,a do tego osobno Omega 3 i wyjdzie ok. 50zł. Strasznie zdzierają 😵 ostatnio poszłam po oliwkę do ciała do Rossmanna - oliwka dla ciężarnych 25zl, oliwka dla niemowląt 13zl 😆 skład i pojemność identyko. 🤓
    Mój mąż się śmieje, że jak do większości rzeczy dodasz informację, że w ciąży to cena z automatu skacze do góry.
    Co do różnych witamin i leków na receptę to polecam kupować w aptekach internetowych - Prenatal Duo kupiłam ostatnio za 45 zł (kupiłam już sobie na zapas za jednym zamówieniem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:13

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole mialam oczywiscie faze na super witaminy i kupilam Nordic Naturals DHA i B-Complex (w razie jakbym musiala metyle) i biore osobno jod i d3. Ale mam też mama dha premium i chyba jak tamte cuda mi sie skoncza to bede brac normalne witaminki :)
    Tez zamawiam internetowo.
    A w rossmanie na brzuszek kupilam Oliwke Mamas Babydream - taka fioletowa, na pewno nie byla droga ;)
    Ostatnio juz tez orientowalam sie wsrod olejkow do masazu krocza to tam tez sa cuda na kiju :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:20

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lat kupuję w aptekagemini.pl. Za prenatal duo płaciłam ostatnio 44 zł. W ogóle tam jest dosyć bogaty asortyment (choć kiedyś był lepszy), dużo gadżetów dla kobiet w ciąży, dla malucha. Polecam zajrzeć. A do brzucha i ud mam balsamy Palmers i też były tańsze niż np w Rossmanie. Ale coś nie mam zapału żeby regularnie się smarować. Zaintrygowały mnie olejki do masażu krocza? Jak, od kiedy...? 😀

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja od lat kupuję w aptekagemini.pl. Za prenatal duo płaciłam ostatnio 44 zł. W ogóle tam jest dosyć bogaty asortyment (choć kiedyś był lepszy), dużo gadżetów dla kobiet w ciąży, dla malucha. Polecam zajrzeć. A do brzucha i ud mam balsamy Palmers i też były tańsze niż np w Rossmanie. Ale coś nie mam zapału żeby regularnie się smarować. Zaintrygowały mnie olejki do masażu krocza? Jak, od kiedy...? 😀
    Mozna zaczac kiedy się chce, ma to na celu uelastycznic skore i ewentualnie zapobiec nacięciu/pęknięciu. O ile o tych roznych olejkach tj. firmach nie slyszalam cudow tak generalnie sama metoda ponoc jest dosc skuteczna. Trzeba się tylko upewnic, ze nie ma sie infekcji.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja w ogole mialam oczywiscie faze na super witaminy i kupilam Nordic Naturals DHA i B-Complex (w razie jakbym musiala metyle) i biore osobno jod i d3. Ale mam też mama dha premium i chyba jak tamte cuda mi sie skoncza to bede brac normalne witaminki :)
    A w rossmanie na brzuszek kupilam Oliwke Mamas Babydream - taka fioletowa, na pewno nie byla droga ;)
    Ostatnio juz tez orientowalam sie wsrod olejkow do masazu krocza to tam tez sa cuda na kiju :D
    Ja cala ciaze uzywalam tego olejku babydreams i po ciazy tez dla mnie rewelacyjny, smarowalam sie dwa razy dziennie a pozniej jak brzuch zaczal rosnac i skora mi sie napinala to sam brzuch w ciagu dnia tez smarowalam. Nie wiem czy to pomoglo czy taka moja natura ale skora na brzuchu po ciąży jest super zero rozstępów i nic mi nie wisi moze tez dlatego że nie mialam tak ogromnego a i tez ćwiczyłam codziennie do polowy 8 miesiaca;)

lukaszkowa lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Zgadza sie Gemini mia fajna oferte ja tam zrobilam cala wyprawkę kosmetyczna dla mlodego 😊

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skończę balsamy, to spróbuję tych waszych olejków 😀

• Danadana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam u Mamyginekolog,ze jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów to one i tak się pojawia, nawet jeśli się będzie smarować. To jest po prostu "zapisane" w skórze. Natomiast smarować się i tak poleca, bo potem podobno skóra swędzi jak się rozciąga. Ja akurat jak roslam to niestety za szybko jako nastolatka i mam na pośladkach ogromne rozstępy, więc pewnie i tak mnie to czeka :(

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    To faktycznie o wiele taniej! A kupowałam w aptece najtańszej w Poznaniu... Dzięki :))

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Femibion i w internecie tez był dużo tańszy niż w aptece. Aktualnie nie biorę żadnego zestawu, tylko mam rozpiskę od lekarza 😊 wit. D, C, B complex, magnez, kwas foliowy, żurawit.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Ja brałam Femibion i w internecie tez był dużo tańszy niż w aptece. Aktualnie nie biorę żadnego zestawu, tylko mam rozpiskę od lekarza 😊 wit. D, C, B complex, magnez, kwas foliowy, żurawit.
    O to podobnie jak ja! + dha
    Tylko, ze ja mam sok z zurawiny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 08:51

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy Mania i Penceence do nas zaglądają - jestem ciekawa jak ich badania :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tej oliwki u mnie nie było, właśnie na nią polowałam :) a na półce zostały tylko Palmersy i te inne oliwki, wszystko o wiele droższe,a tak jak pisałam - składy te same. :)
    Widać Ci już brzuszek? :))

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tej oliwki u mnie nie było, właśnie na nią polowałam :) a na półce zostały tylko Palmersy i te inne oliwki, wszystko o wiele droższe,a tak jak pisałam - składy te same. :)
    Widać Ci już brzuszek? :))
    Widac, ludzie mowia, ze widac. Ja sie chyba przyzwyczajam bo jakos super go nie widze, a bardziej czuję np. jak nie mogę juz tak daleko dojechac krzeslem do biurka albo jak muszę zawiązać buty. No i wlasnie jak smaruję to czuję taką piłkę :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy klinika wymaga badania kariotypu do procedury ivf?

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Tak i czeka się na wynik kilka tygodni - warto zrobic wczesniej

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Pamiętaj, że można na NFZ robić, jeśli masz więcej czasu.

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Widac, ludzie mowia, ze widac. Ja sie chyba przyzwyczajam bo jakos super go nie widze, a bardziej czuję np. jak nie mogę juz tak daleko dojechac krzeslem do biurka albo jak muszę zawiązać buty. No i wlasnie jak smaruję to czuję taką piłkę :)
    Ale fajnie 😃 u mnie nadal nic.... No co zrobić. 😆

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mini mini brzuch, ale jak się przyjrzeć, to widać 😀

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ