X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mam aktualizacje brzuszkową, jak widzicie nie widac jakos bardzo, troszkę tylko :)

https://naforum.zapodaj.net/933c68f711f7.jpg.html

Asiulka84, Kassssia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, widać 😃😃😃😃😃😃

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Widać, widać 😃😃😃😃😃😃
    Bo się najadłam pierogow :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tu mam aktualizacje brzuszkową, jak widzicie nie widac jakos bardzo, troszkę tylko :)

Zaokrąglony już jest. Widać że ciążowy ale ogólnie to chudzielec jesteś. Ja do momentu az nie zaczekam brac tych wszystkich hormonów to cieszyłam się jak 50 na wadze widziałam a teraz co jakiś czas nawet 6 z przodu się pokazuje

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Mania ja też tak miałam w 2019. Bardzo goniłam czas. Później na prawie rok odpuściliśmy. Pomału podeszliśmy do stymulacji i punkcji. Okazała się najlepsza ze wszystkich dotychczasowych - najwięcej zarodków, najlepsze jakościowo i przy pierwszym transferze się udało ❤️ Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Czasem warto zwolnić.
    No mam nadzieję że już nigdy więcej do punkcji nie podejdę 1 jeszcze czeka. Ale chyba prędzej jak na wiosnę go nie podam. Chodzi o to żeby było cieplej ja straszny zmarłych jestem w wieże że słoneczko sprzyja transferowi

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Wow, no urósł 😁. U mnie na razie maleństwo na dole. To z zeszłej niedzieli jak byłam na początku 15t.c. (14+2) https://zapodaj.net/ccd14ab59c964.jpg.html

Asiulka84, Kassssia lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Bo się najadłam pierogow :(
    Haha, no to jesteś w ciąży z pierogami 😆

Btw zjadłabym.... 😁

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wytrzymaj, jesli nie masz bóli to nic nie powinno się dziać. Jak kluski wytrzymaly tyle hardcorow to juz sobie poradza, serio! I staraj sie nie stresowac (jakims cudem). Ja w pewnym momencie juz sie przyzwyczailam prawie do tego stanu rzeczy.

Co do heparyny. To ja nie wiem - mam mętlik w glowie. Mialam zalecenie od immuno do 8tc. Dr Sroka w to nie wnikal. Krwiaka mialam od 5tc i lecialo mi caly czas. Ale w koncu heparyna mi sie skonczyla, dr Sroka powiedzial, ze nie mam wskazań to przede wszystkim a drugie, heparyna sama w sobie moze nasilac krawienia i odstawilam heparyne sila rzeczy, choc sie troche bałam.
    Odstawilam heparyne i krwawienie jak reka odjal.
    Potem wrocilo na chwile ale juz inne... i szlam akurat na SANCO u siebie w miescie i tam gin na podstawie samego wywiadu rodzinnego wypisal mi darmowa heparyne. I znowu bralam ja przez miesiac. Podejscia sa totalnie skrajne jak widzisz i ja sama nie wiem co lepsze konkretnie w tym przypadku tj. polączenia heparyny i krwiaka. Tak samo jedni mowia lezec bezwzglednie (tak mi powiedzial, ten co dal mi heparyne) a drudzy zyc normalnie zeby skrzep sie nie zrobił.

No jak się nie nasili krwawienie to zostanę w domu. Poleżę, spróbuję się odprężyć. Nie chcę żeby mi co 2 dni gnietli brzuch od wewnątrz i na zewnątrz, to raczej nie pomoże w zatrzymaniu krwawienia.
    Jeśli chodzi o podejście przy krwiakach, to faktycznie zalecenia lekarzy są bardzo różne.
    Moja gin mówi o oszczędnym trybie życia.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki Dziewczyny! 😊❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    No jak się nie nasili krwawienie to zostanę w domu. Poleżę, spróbuję się odprężyć. Nie chcę żeby mi co 2 dni gnietli brzuch od wewnątrz i na zewnątrz, to raczej nie pomoże w zatrzymaniu krwawienia.
    Jeśli chodzi o podejście przy krwiakach, to faktycznie zalecenia lekarzy są bardzo różne.
    Moja gin mówi o oszczędnym trybie życia.
    Strasznie Ci współczuję z tymi krwawieniami. Ja miałam tylko plamienia, a ile to stresu mnie kosztowało. Mam nadzieję, że w końcu się u Ciebie uspokoi, po opróżnieniu tych krwiaków. Z tym oszczędnym trybem życia to chyba trochę tak jest, że nie zaszkodzi, a może pomoże. Ja też zawsze leżałam jak miałam plamienia, tak się czułam bezpieczniej.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Wow, no urósł 😁. U mnie na razie maleństwo na dole. To z zeszłej niedzieli jak byłam na początku 15t.c. (14+2) https://zapodaj.net/ccd14ab59c964.jpg.html

Taki owocek jakby na dole :D

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Saja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, jesteś jeszcze w trojpaku?;)

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Piękny ❤️
    Zazdroszczę 😔

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Piękny ❤️
    Zazdroszczę 😔
    Mam nadzieję, że każdy kto marzy kiedyś taki zobaczy :(' ja caly czas nie dowierzam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 21:12

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się udało ..też było by mi ciężko uwierzyć że się udało 😔

• Aneciu Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ile tutaj nowych brzuszków bardzo wszystkim gratuluje!
    I zobaczycie, ze na wszystkie przyjdzie pora!

Ja mam pytanie o porod bo widze, ze bardzo duzo dziewczyn szczegolnie po invitro ma cc.
    Nie wiem czy to wynika z obaw dziewczyn, lekarzy czy akurat tak sie skladalo?

Ja bym chciala probowac silami natury ale ciekawia mnie te statystyki? A Wy jakie macie plany na porod?

Pozdrawiam!

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciu wrote:

Ja mam pytanie o porod bo widze, ze bardzo duzo dziewczyn szczegolnie po invitro ma cc.

Ja bym chciala probowac silami natury ale ciekawia mnie te statystyki? A Wy jakie macie plany na porod?

Pozdrawiam!
    Ja póki co dzielnie planuję naturalny. Głównie dlatego, że mam jeszcze 3 mrozaki i wrócę po każdego z osobna. Nie wiem, ile będzie z nich ciąż, ale jeśli nawet jedna, to boję się powikłań po CC w kolejnej ciąży (ryzyko pęknięcia macicy w bliźnie, wrastanie łożyska w bliznę po CC itp) wiem że to się zdarza rzadko, ale wzbudza moje obawy. No ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Mam niestety mięśniaka blisko ujścia szyjki, który, jeśli urośnie, może stanowić przeszkodę porodowa. Wtedy będę miała CC i nie ma o czym mówić.

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciu wrote:

Pozdrawiam!
    Ja rodziłam naturalnie przez 16 godzin i na końcu miałam cesarkę. Ale i tak było fajnie 😂 tylko szkoda nerwów na koniec ... Najgorsze było jak mówili że już włoski widać i zaraz szybka decyzja o CC. No i ten stres jak leżałam na stole i czułam jak małą przesuwają mi w brzuchu do góry żeby zrobić cięcie...

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Aneciu Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te starania wszystkie powinnysmy miec łatwe porody niestety to tak nie dziala :P trzymam za nas kciuki!

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że u mnie to jeszcze sporo do porodu, ale jakoś psychicznie zawsze się nastawiałam na naturalny i mam nadzieję, że tak mi się uda urodzić.

lukaszkowa, Ula30 - fajne macie już brzuszki :)
    Ja rano przed lustrem jak się uprę to zauważę takie małe wybrzuszenie, którego nie mogę wciągnąć, więc sobie wmawiam, że już powoli się pojawia, ale szczerze to nie wiem czy to nie moje wyobrażenie xD

l22n9vvj7eq2lufw.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ