INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek:* wrote:Witamine D
AMH
Drożność - poczytałam sobie i to chyba dopiero na wizycie o tym porozmawiam.
Badanie nasienia męża
TSH
Glukoze
Inzulinę
ft3
-ft4
-prolaktyne
-homocysteine
- przeciwciała przeciwplemnikowe
Sporo tego
A powiedzcie mi coś o lekarzach. Nie wiem kogo wybraća chce wybrać jak najlepiej!
-
nick nieaktualnyMania30 wrote:Ja leczę się u dr Lewandowskiego ale tak właściwie od niedawna bardzo fajny lekarz młody opanowany, dużo mówi nie muszę nic z niego wyciągać, kiedy zadaje pytania dobrze i że zrozumieniem odpowiada za ok dwa tyg podaje ostatniego mrozaczka mam nadzieję że to ten właściwy😀 .Większość dziewczyn z forum jest od dr. Sroki ale to już one muszą się wypowiedzieć. Ja u niego byłam raz w zastępstwie ale nie przypasował mi musi być to coś nie wiem jak to nazwac
Ja też jestem od Dr Lewandowskiego i byłam z niego bardzo zadowolona. Mimo młodego wieku bardzo zdecydowany i konkretny. Czułam się zaopiekowana. Dr Sroki nie miałam okazji poznać. Poznałam Dr Kuśnierczak i też zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, ale po jednej wizycie poszła na urlop i na tym zakończyła się nasza wspólna droga 🙈
Mania, trzymam kciuki, żeby to był właśnie ten 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 22:52
-
Ja chodziłam do dr Kuśnierczak i jestem zadowolona. Zawsze rzeczowo odpowiadała na pytania i fajnie tłumaczyła. Mam też numer do niej na kom i jak coś się działo to dzwoniłam lub pisałam sms i zawsze się odezwała. Ma w sobie dużo empatii i jest ciepłą osobą. Osobiście polecam08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Gosiaczek:* wrote:Witamine D
AMH
Drożność - poczytałam sobie i to chyba dopiero na wizycie o tym porozmawiam.
Badanie nasienia męża
TSH
Glukoze
Inzulinę
ft3
-ft4
-prolaktyne
-homocysteine
- przeciwciała przeciwplemnikowe
Sporo tego
A powiedzcie mi coś o lekarzach. Nie wiem kogo wybraća chce wybrać jak najlepiej!
Co do reszty nie podpowiem bo nie miałam kontaktu.
6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
dr S. wiedza i opanowanie,konkretny, ale raczej małomówny wiec trzeba pytac gdy cos nas nurtuje. Dwukrotnie robił transfer 4 lata temu i w marcu br dodam ze oba udane.
Obecnie czekam na wzrosty beta hcg i pierwsze usg, a do tego czasu osiwieje. Zapytam więc czy jest ktoś kto na początku marca miał transfer ...razem razniej czekać 😉 -
MonikA_89! wrote:Dziewczyny proszę o kciuki jutro rano 🙏 Będę miała w końcu USG i mam nadzieję, że leki zadziałały, szyjka będzie długa i nas wypuszczą 🙏
Monia, trzymam kciuki za szyjke, ale się wyłamię- jeśli Cie będą chcieli zatrzymać, to się nie wyrywaj do domu. W szpitalu jest zawsze trochę bezpieczniej, możliwe, że zostalo Ci już tylko kilka tygodni, dasz radę wytrzymać.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Marinett :) wrote:dr S. wiedza i opanowanie,konkretny, ale raczej małomówny wiec trzeba pytac gdy cos nas nurtuje. Dwukrotnie robił transfer 4 lata temu i w marcu br dodam ze oba udane.
Obecnie czekam na wzrosty beta hcg i pierwsze usg, a do tego czasu osiwieje. Zapytam więc czy jest ktoś kto na początku marca miał transfer ...razem razniej czekać 😉 -
Ma_gda wrote:Ja miałam transfer w tym miesiącu, też u S, ale jeszcze czekam na betę, więc jesteś już o krok dalej - trzymam kciuki!
Ma_gda lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Saja wrote:Monia, trzymam kciuki za szyjke, ale się wyłamię- jeśli Cie będą chcieli zatrzymać, to się nie wyrywaj do domu. W szpitalu jest zawsze trochę bezpieczniej, możliwe, że zostalo Ci już tylko kilka tygodni, dasz radę wytrzymać.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Mania30 wrote:Dziewczyny a któras przy transferze podawała heparyne neoparin? Orientujecie się mniej-wiecej jaka jest cena tych zastrzyków? A może którejś pomogły zajść w ciaze? Od dnia transferu mam to mieć na ten mój zespół antyfosfolipidowy i przeciwciala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 08:31
Mania30 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyMania30 wrote:Dziewczyny a któras przy transferze podawała heparyne neoparin? Orientujecie się mniej-wiecej jaka jest cena tych zastrzyków? A może którejś pomogły zajść w ciaze? Od dnia transferu mam to mieć na ten mój zespół antyfosfolipidowy i przeciwciala.
Mania, neoparin jest w trzech opcjach. Pełnopłatny, ryczałt i dla ciężarnych. Ja biorę 40 mg i bez refundacji kosztuje ok 85 zł/10 zastrzyków, z refundacją 3.20 zł/10 zastrzyków i dla ciężarnych jest za free. Mój Dr wypisuje mi ryczałt. Zawsze możesz dopytać, nie sądzę, żeby Lewandowski Ci odmówił. Ja nie brałam neoparin do transferu, ale wszystkie pozostałe leki zawsze wypisywał z refundacją -
Asiemka wrote:Mania, neoparin jest w trzech opcjach. Pełnopłatny, ryczałt i dla ciężarnych. Ja biorę 40 mg i bez refundacji kosztuje ok 85 zł/10 zastrzyków, z refundacją 3.20 zł/10 zastrzyków i dla ciężarnych jest za free. Mój Dr wypisuje mi ryczałt. Zawsze możesz dopytać, nie sądzę, żeby Lewandowski Ci odmówił. Ja nie brałam neoparin do transferu, ale wszystkie pozostałe leki zawsze wypisywał z refundacją
[/QUOTE
No właśnie też mam zapisane 40 mg 1*1 od dnia transferu. Dobrze że piszesz w razie co podpytam o ta refundację zawsze to trochę do przodu. -
Wychodzimy! ♥️ Szyjka 22mm, mam leżeć, dostanę też więcej luteiny i za 3 tyg mi wyznaczą termin planowanego przyjęcia, bo raczej dłużej nie dociągnę. Jak nic się nie będzie działo, to za 3tyg planowane przyjęcie i pewnie będą już trzymać do porodu
Ma_gda, lukaszkowa, lindalia, Mania30, Danadana, Asiemka, Asiulka84, Kassssia, Marta123 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
patison85 wrote:Dziewczyny, umówiłam się na wizytę u dr Sroki. Czy któraś z Was się u niego leczy? Zapomniałam zapytać czy mogę przyjść z partnerem czy mam być sama. Jak to teraz wygląda?
Jeśli pierwsza wizyta to zapewne we dwoje żeby zlecic plan leczenia ustalic badania. Inaczej jest informacja że bez osoby towarzyszacej nalwzy przyjsc jakos maksymalnie przed wizyta chyba 10 czy 15 minut zeby do rejestracji i potem na wizyte kieruja pod dany pokój czy na zabieg