INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ze swojej strony mogę polecic dr Srokę (ale nie mam porownania z innymi lekarzami z kliniki, tyle co gadalam z dziewczynami przy okazji zabiegow). Jest spokojny, konkretny, raczej sam nie jest wylewny ale jak o co zapytasz cierpliwie odpowie, rozrysuje, wyjasni. Ma duze doswiadczenie i to czuc.
Działaliśmy z nim z przerwami dwa lata. W końcu się udało i teraz jest moim prowadzącym ciąże już poza kliniką.
Jest specyficzny, nie kazdemu odpowiada czasem jego sposob bycia czy to co uwaza, ale ja po prostu czulam, ze wie co robi, ogarnia sytuacje - wiedzial kim jestem jak wchodzilam do gabinetu. Nie owijal w bawełne i nie obiecywal nie wiem czego, czesto sprowadzal na ziemie ale tez dzieki temu jak mialam problemy na poczatku ciazy to on jeden potrafil mnie "ustawic" do pionu, nie ojojał mnie ale mowil konkretnie co z jakim prawdopodobienstwem moze sie stac, wiedzialam tez, ze jak patrzy na obraz usg to wie co mowi. Przede wszystkim nie straszy. Bo jak bylam u siebie u innych ginow to juz najlepiej postawiliby na mnie krzyzyk i zostawili losowi, ale sami na usg tez nic nie widzieli, wychodzilam przestraszona ale bez zadnej nowej wiedzy.
Ja od siebie polecam, nigdy sie nie zawiodłam ale to nie jest lekarz dla Ciebie jesli szukasz ojojania, wylewnosci, obietnic zlotych gor itp.Tez co moge dodac, ze on szczegolnie zyskuje z czasem. Ma duzo duzo pacjentek, wiec na poczatku jest dystans i jest sucho. Ale jesli wspolpracuje sie dluzej to szczegolnie potem zsykuje, ale to czasem wymaga czasu a zadna nie chce wieki jezdzic do kliniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 21:07
Paula8815 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Marta123 wrote:Estrofem i metypred to leki refundowane tak jak neoparin więc raczej wszędzie powinna być taka sama cena. Ja zawsze zamawiam przez internet z DOZ albo apteline i odbieram w aptece cena 150-160 zł. Tez patrzę gdzie jest najtaniej bo na same leki po transferze wydaje ponad 300 zł tygodniowo 😔 gdyby jeszcze kończyło się happy endem to mogłabym tak przez bite 9 miesięcy płacić, a tak to później tylko się wkurzam
No niestety przy nieudanym transferze wyrzucone pieniądze wkurzają ale co zrobić...trzeba walczyć do skutku a to mój już 6 transfer a III procedura także trochę w aptece zostało😃 -
Gosiaczek:* wrote:Widzę, że dr Lewandowski jest tu często
Czytała dużo też o dr. Kuśnierczak.
Najbardziej doświadczony chyba dr. Sroka? Czy ki się wydaje?
@Ma_gda gratuluje i trzymam kciukiTeż chciałabym czekać na wynik a w sumie mieć już piękna BETE
Są tu dziewczyny którym się udało? U którego lekarza?Renessme lubi tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Mania30 wrote:Różnią się cenami może nie jakoś znaczaco ale przy tej ilości troszkę można zaoszczędzić.
No niestety przy nieudanym transferze wyrzucone pieniądze wkurzają ale co zrobić...trzeba walczyć do skutku a to mój już 6 transfer a III procedura także trochę w aptece zostało😃Mania30, Ma_gda lubią tę wiadomość
6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Mania30 wrote:Za prolutex place ok 160-170 w Poznaniu go zawsze kupowałam. A gdzie go kupiłaś w takiej cenie? Jeszcze nie mam daty transferu czekam na @ a ta jak na złość teraz się nie spieszy😃 ale tak czy siak transfer powinnam miec w ostatnim tyg marca. Mam 3- dniowca zamrożonego to powinien być tak ok 15 dc
Ale pamiętam, że jak raz spytałam w jednej aptece "pod blokiem" to mi babka powiedziała, że mogą zamowić ale za 239 za opakowanie...
Pamiętam, że został Ci 3-dniowiec. Ja mam wrażenie, że zawsze jak nam się spieszy to @ się spóźnia...
Trzymam kciuki i cierpliwości! -
gosia89 wrote:Hej dziewczyny niewiem czy mnie pamiętacie bo rzadko się tu udzielam. Dzis mialam punkcje. Pobrano 16 oocytow z czego 5 dojrzałych. Dr kazał czekać na informację az tydzień, mam się dowiedzieć czy i ile zarodków udało się zamrozić, bo transfer mam odroczony. Serio nikt wcześniej nie zadzwoni dać znać jak tam z zarodkami?
Leczę się u dr.Lewandowskiego
A na www widziałam opcję konsultacji z embriologiem, może można się umówić na taką w tym czasie i dowiedzieć coś więcej o rozwoju zarodków?Starania od 2018 roku
AMH 0,83
Morfologia nasienia 1% -
patison85 wrote:A na www widziałam opcję konsultacji z embriologiem, może można się umówić na taką w tym czasie i dowiedzieć coś więcej o rozwoju zarodków?
Na tę konsultację możesz się umówić przed punkcją, żeby zapytać co i jak lub po zakończonej hodowli i tam też zadać swoje pytania. Ja z tego korzystałam i byłam zadowolona. Lindalia chyba teżDanadana -
Gosiaczek:* wrote:Widzę, że dr Lewandowski jest tu często
Czytała dużo też o dr. Kuśnierczak.
Najbardziej doświadczony chyba dr. Sroka? Czy ki się wydaje?
@Ma_gda gratuluje i trzymam kciukiTeż chciałabym czekać na wynik a w sumie mieć już piękna BETE
Są tu dziewczyny którym się udało? U którego lekarza?Danadana -
patison85 wrote:A na www widziałam opcję konsultacji z embriologiem, może można się umówić na taką w tym czasie i dowiedzieć coś więcej o rozwoju zarodków?
-
Mania30 wrote:Teraz to im się nie che odpisywać i dlatego tak jest. Jak zaczynałam przy I procedurze koordynatorka była pani Oliwia ona bez problemu napisała jak wygląda w 3 dobie hodowla. Przy późniejszych moich podejściach ona już nie pracowała i inne już odp tak jak dziewczyny piszą że hodowla trwa,embriolog będzie się kontaktował. W ogóle porównując ona bardziej się interesowała pacjentkami swoimi raz czy dwa razy pamiętam jak do mnie dzwoniła bo nie wysłałam bety z którejs tam inseminacji. A te nie zauważają takich rzeczyDanadana
-
Danadana wrote:Może zmieniły się procedury. Ja byłam zadowolona ze swojej koordynatorki. Co do hodowli to w Warszawie na przykład też nie informują. Wszystko się zmienia dynamicznie i to ,że rano napiszą, że są 3 to nie znaczy, że za godzinę będą nadal...może dlatego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 10:03
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyDo mnie dzwonili dopiero na sam koniec żeby powiedzieć ile blastek się udało zamrozić. Ale z góry miałam odroczony transfer. Właśnie czekam pod gabinetem na połówkowe. W końcu się dowiem jaka moja klucha duża 🙂
Perelka, lukaszkowa, Asiemka, dobuska lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Do mnie dzwonili dopiero na sam koniec żeby powiedzieć ile blastek się udało zamrozić. Ale z góry miałam odroczony transfer. Właśnie czekam pod gabinetem na połówkowe. W końcu się dowiem jaka moja klucha duża 🙂👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
Nika1 wrote:Dr Kusnierczak polecam bardzo! Mi się u Niej udało, do 7 tyg tylko, jak się później okazało mam zakrzepicę. Bardzo konkretna babka ale bardzo duzo empatii, symparycza, wszystko dokładnie wyjaśnia. Smialo możesz się do niej zapisać.
Czyli tylko do 7 tygodnia się udało? Przykro mi. A da się sprawdzić tą zakrzepice wcześniej?
@Martita92 gratuluje to bardzo dobre informacje
Zależy mi by lekarz chodź trochę był miły. Jestem mega emocjonalna i każdy negatywny gest czy słowo analizuje 100razy. Dla tego tez mój lekarz nie może być gburowatyNie wiem czy dr. Sroka taki jest ale chyba Kuśnierczak bardziej?
Perelka lubi tę wiadomość
Starania od końca 2019r. -
Gosiaczek:* wrote:Czyli tylko do 7 tygodnia się udało? Przykro mi. A da się sprawdzić tą zakrzepice wcześniej?
Zależy mi by lekarz chodź trochę był miły. Jestem mega emocjonalna i każdy negatywny gest czy słowo analizuje 100razy. Dla tego tez mój lekarz nie może być gburowatyNie wiem czy dr. Sroka taki jest ale chyba Kuśnierczak bardziej?
Raz byłam na wizycie na zaatepstwo u dr Kusnierczak i też odniosłam bardzo miłe wrażenie;) bardzo sympatyczna kobietaZ kolei co do dr Sroki to absolutnie nie można o nim powiedzieć że jest gburowaty;) jest konkretny, nie wylewny ale nie ma w tym nic z gburowatości
dużym plusem dr Sroki jest też jego dostępność 4 dni w tyg. przyjmuje popołudniami co mi bardzo odpowiadało bo nie chciałam brać urlopu w pracy na wizyty.
-
Gosiaczek:* wrote:Czyli tylko do 7 tygodnia się udało? Przykro mi. A da się sprawdzić tą zakrzepice wcześniej?