INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzwonił dr.Lewandowski i oznajmił że mamy 3 zarodki które prawidłowo się rozwijają, 2 pozostałe odpadły. Kazał mi podjąć decyzje chyba najtrudniejszą w moim życiu, czy ryzykujemy i hodujemy do piątej doby (ryzyko że nie przetrwają i zostanę z niczym) czy zamrażamy w 3 dobie. Więc ja wybrałam drugą opcje i zamrazam w 3 dobie. Jak myslicie dobrze zrobiłam?
Pytałam czy można jednego zamrozic w trzeciej dobie a dwa hodowac i powiedział że nie. Szkoda trochę , niewiem dlaczego tak.dobuska lubi tę wiadomość
-
gosia89 wrote:Dziewczyny dzwonił dr.Lewandowski i oznajmił że mamy 3 zarodki które prawidłowo się rozwijają, 2 pozostałe odpadły. Kazał mi podjąć decyzje chyba najtrudniejszą w moim życiu, czy ryzykujemy i hodujemy do piątej doby (ryzyko że nie przetrwają i zostanę z niczym) czy zamrażamy w 3 dobie. Więc ja wybrałam drugą opcje i zamrazam w 3 dobie. Jak myslicie dobrze zrobiłam?
Pytałam czy można jednego zamrozic w trzeciej dobie a dwa hodowac i powiedział że nie. Szkoda trochę , niewiem dlaczego tak.
Sa ciaze z 3 dniowcow, ale ja jak mam powiedziec prosto z serca i szczerze to nie mam w nie wiary szczegolnie jesli jest tez problem z nasieniem u pary.
Trzymam kciuki!!👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dziewczyny! Nie dość, że wyszedł mi minus, to zadzwonili z kliniki, że zmieniają mi wizytę z 26 marca na wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania! Więc się udało!
A z drugiej strony dostałam wyniki badań genetycznych na trombofilię i wyszły nieprawidłowości prz Czynniku V R2 oraz MTHFR... ja nie wiem co to znaczyMarzycielka7 lubi tę wiadomość
-
gosia89 wrote:Dziewczyny dzwonił dr.Lewandowski i oznajmił że mamy 3 zarodki które prawidłowo się rozwijają, 2 pozostałe odpadły. Kazał mi podjąć decyzje chyba najtrudniejszą w moim życiu, czy ryzykujemy i hodujemy do piątej doby (ryzyko że nie przetrwają i zostanę z niczym) czy zamrażamy w 3 dobie. Więc ja wybrałam drugą opcje i zamrazam w 3 dobie. Jak myslicie dobrze zrobiłam?
Pytałam czy można jednego zamrozic w trzeciej dobie a dwa hodowac i powiedział że nie. Szkoda trochę , niewiem dlaczego tak. -
dobuska wrote:Dziewczyny! Nie dość, że wyszedł mi minus, to zadzwonili z kliniki, że zmieniają mi wizytę z 26 marca na wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania! Więc się udało!
A z drugiej strony dostałam wyniki badań genetycznych na trombofilię i wyszły nieprawidłowości prz Czynniku V R2 oraz MTHFR... ja nie wiem co to znaczydobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Dziewczyny! Nie dość, że wyszedł mi minus, to zadzwonili z kliniki, że zmieniają mi wizytę z 26 marca na wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania! Więc się udało!
A z drugiej strony dostałam wyniki badań genetycznych na trombofilię i wyszły nieprawidłowości prz Czynniku V R2 oraz MTHFR... ja nie wiem co to znaczy
Badania na trombofilie robilas sama czy doktor zlecił?dobuska lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Super!!! Cieszę się bardzo. Kiedy masz mieć @? Wydaje mi się, że będziemy się kłuć razem.
Badania na trombofilie robilas sama czy doktor zlecił?
To badanie zleciła mi moja endokrynolog.lindalia lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja mam mieć @ jakoś na początku kwietnia, może po świętach, więc na pewno się zazębimy, a Ty kiedy?
To badanie zleciła mi moja endokrynolog.
Też myslalam o zrobieniu badania na trombofilie, ale nie wiem czy jest sens przed procedurą tak na własną rękę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 14:25
-
lindalia wrote:31 biore ostatniego tabsa Cyclo Progynova, @ ma być po kilku dniach albo wcześniej. Wiec na Wielkanoc zacznę hodowlę jajek.
Też myslalam o zrobieniu badania na trombofilie, ale nie wiem czy jest sens przed procedurą tak na własną rękę. -
lukaszkowa wrote:Chyba musiala zmienic sie polityka bo ja mialam dwa mrozone 3 dniowce i z 2 czekali do blastki ale nie przetrwaly.
Sa ciaze z 3 dniowcow, ale ja jak mam powiedziec prosto z serca i szczerze to nie mam w nie wiary szczegolnie jesli jest tez problem z nasieniem u pary.
Trzymam kciuki!!U nas duży problem z nasieniem. Właściwie wszystkie wyniki mojego M zawsze poniżej normy, a mamy ciąże właśnie z 3dniowca.
gosia89 - dziwne, że Tobie kazali podjąć decyzję. U nas było mało zarodków, bo tylko 2 i emriolodzy sami podjęli decyzję na zamrożenie w 3 dniu. Embriolog przez telefon po zamrożeniu mi wytłumaczyła, że jak jest mało zarodków to mrożą w 3 dobie, bo w macicy mają lepsze warunki na rozwój z 3 do 5 doby niż u nich w lab. Z kolei jak jest więcej to hodują to 5 doby, bo taki zarodek z 5 doby lepiej rokuje na ciąże.
Biorąc to pod uwagę chyba dobrą decyzję podjęłaś. Kciuki za powodzenie! -
A z drugiej strony dostałam wyniki badań genetycznych na trombofilię i wyszły nieprawidłowości prz Czynniku V R2 oraz MTHFR... ja nie wiem co to znaczy
Super wiadomości.
A co to trombofili to lepiej, że masz teraz wyniki (przed procedurą) - lekarz będzie wiedział co Ci przepisać żeby zwiększyć szanse na powodzeniedobuska lubi tę wiadomość
-
U nas pobranych miałam 18 komórek, 12 zapłodnili bo były dojrzałe. Wszystkie hodowali do 5 doby, przetrwało 6. Nie pytał się nas nikt o to kiedy mrozimy. Jedyne co to decydowaliśmy jak je mrozimy czy parami czy pojedyncze08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Dobuska super wiadomość, że się udało jednak z dofinansowaniem. Powodzenia! ✊✊✊ Ja nadal cierpliwie czekam na kontakt z kliniki 😔
Mam nadzieję, że może w maju do Was dołączę, bo na kwiecień już nie ma szans:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 16:07
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:Ja mam zamiar pracowac do konca kwietnia. Dzieki temu wlasnie czas leci mi jak szalony.
Pracuje w IT i jestem jedyna dziewczyna w zespole wiec cudowne jest to, ze codziennnie moge porozmawiac z chłopakami o innych rzeczach niz ciazaDanadana -
Mutację ma prawie 50% kobiet - tak szacują. Poczytaj o tym na Mamaginekolog. 😄 Lekarz dołoży Ci pewnie większy Acard albo heparynę. Nie przejmuj się tym 💓dobuska lubi tę wiadomość
Danadana