INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
patison85 wrote:Dziewczyny, umówiłam się na wizytę u dr Sroki. Czy któraś z Was się u niego leczy? Zapomniałam zapytać czy mogę przyjść z partnerem czy mam być sama. Jak to teraz wygląda?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Marinett :) wrote:Ja zbyt ciekawa bylam i zrobilam w 10 dpt, ale najtrudniejsze i tak jest czekanie na usg. Ile dni po transferze można się spodziewać serduszka?👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Wychodzimy! ♥️ Szyjka 22mm, mam leżeć, dostanę też więcej luteiny i za 3 tyg mi wyznaczą termin planowanego przyjęcia, bo raczej dłużej nie dociągnę. Jak nic się nie będzie działo, to za 3tyg planowane przyjęcie i pewnie będą już trzymać do porodu
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny niewiem czy mnie pamiętacie bo rzadko się tu udzielam. Dzis mialam punkcje. Pobrano 16 oocytow z czego 5 dojrzałych. Dr kazał czekać na informację az tydzień, mam się dowiedzieć czy i ile zarodków udało się zamrozić, bo transfer mam odroczony. Serio nikt wcześniej nie zadzwoni dać znać jak tam z zarodkami?
Leczę się u dr.LewandowskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 18:01
-
gosia89 wrote:Hej dziewczyny niewiem czy mnie pamiętacie bo rzadko się tu udzielam. Dzis mialam punkcje. Pobrano 16 oocytow z czego 5 dojrzałych. Dr kazał czekać na informację az tydzień, mam się dowiedzieć czy i ile zarodków udało się zamrozić, bo transfer mam odroczony. Serio nikt wcześniej nie zadzwoni dać znać jak tam z zarodkami?
gosia89 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Jezeli beda hodowac do blastki to tak czy siak piatek to najwczesniej kiedy embriolog moglby zadzwonic, a i tak najczesciej daja znac dzien po zakonczonej hodowli wiec bylby to poniedzialek, wiec tydzien. Mozesz probowac pisac do koordynatorki ale bedzie raczej odpisywac, ze hodowla trwa i dadza znac jak sie skonczy. Niestety jest to najgorszy czas, procz czekania na bete o ile nie gorszy i trzeba to przetrwac.
-
gosia89 wrote:No właśnie ja tego nie rozumiem bo dziewczyny które miały punkcje dzis tak jak ja mają już wyznaczone terminy transferów na czwartek...
.
Nie denerwuj się - odroczony transfer ponoc cechuje sie wiekszym odsetkiem ciaz w porownaniu do swiezego👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Widocznie mialy nizszy progesteron niz ty to raz, a dwa - nie jest powiedziane, ze to bedzie blastocysta. Moze wczesna blastocysta a moze morula albo 3dniowiec
.
Nie denerwuj się - odroczony transfer ponoc cechuje sie wiekszym odsetkiem ciaz w porownaniu do swiezego -
gosia89 wrote:No właśnie ja tego nie rozumiem bo dziewczyny które miały punkcje dzis tak jak ja mają już wyznaczone terminy transferów na czwartek...
Mi dr mówił, że lepiej odroczyć transfer niż wylądować w szpitalu z powodu hiperstymulacji, szczególnie w covidzie i że ewentualna ciąża + hipersymulacja to jak dolewanie benzyny do ognia. Miałaś dużo komórek pobranych, więc na pewno lepiej że odczekasz ten miesiąc i się zregenerujesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 18:34
-
Asiemka wrote:Mania, neoparin jest w trzech opcjach. Pełnopłatny, ryczałt i dla ciężarnych. Ja biorę 40 mg i bez refundacji kosztuje ok 85 zł/10 zastrzyków, z refundacją 3.20 zł/10 zastrzyków i dla ciężarnych jest za free. Mój Dr wypisuje mi ryczałt. Zawsze możesz dopytać, nie sądzę, żeby Lewandowski Ci odmówił. Ja nie brałam neoparin do transferu, ale wszystkie pozostałe leki zawsze wypisywał z refundacją6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
moj zarodek do transferu czekał ponad 2 miesiące, bo ciągle miałam zbyt wysoki progesteron ,a wcześniej przed punkcją - wysoki estradiol, więc transfer odroczono już w momencie omawiania punkcji i zdecydowano i mrożeniu zarodka. Też czytałam,że to dobrze rokuje
i u mnie się tak też stało. Także tym się totalnie nie przejmuj.
Danadana -
Marta123 wrote:Mi Lewandowski powiedział, że na zniżkę może wypisać dopiero po pozytywnej becie. Ogólnie oprócz leków na stymulację zawsze wszystko przepisywał mi na 100 %
-
Mania30 wrote:No to raczej teraz normalnie zapłacę. Muszę się zapytać w mojej aptece co prawda oni rzadko mają te leki co ja potrzebuję ale mi zamawiają i wychodzą tańsze może nie wszystkie ale np metypred czy estrofem w takich ilościach zapłaciłam sporo mniej niestety prolutex to samo kosztuje ale to zawsze jakaś oszczędność. Na początku przygody z Invimedem aż tak nie zwracałam uwagi na ceny ale to już za długo trwa, za dużo poszło i wszystko trzeba liczyc. No i też miałam oszczędności większe na kącie ale ta klinika wszystko pochłania ale mam nadzieję że kiedyś powiem że warto bylo
to jest taki lek z jakiejs tam listy i cena wszedzie jest ta sama. Clexane jak cos to 100 zł.
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Mania30 wrote:No to raczej teraz normalnie zapłacę. Muszę się zapytać w mojej aptece co prawda oni rzadko mają te leki co ja potrzebuję ale mi zamawiają i wychodzą tańsze może nie wszystkie ale np metypred czy estrofem w takich ilościach zapłaciłam sporo mniej niestety prolutex to samo kosztuje ale to zawsze jakaś oszczędność. Na początku przygody z Invimedem aż tak nie zwracałam uwagi na ceny ale to już za długo trwa, za dużo poszło i wszystko trzeba liczyc. No i też miałam oszczędności większe na kącie ale ta klinika wszystko pochłania ale mam nadzieję że kiedyś powiem że warto bylo
Do teraz pamiętam mój szok jak wyszłam od immunolog, która zapisała mi cała listę badań. Ja zestresowana po wizycie, bo zaleciła mi odroczenie podejścia do invitro o jeden cykl poszłam do kasy w Invimedzie i zrobiłam u nich badania. Zapłaciłam 3000Nie miałam wtedy głowy żeby pomyśleć, by poszukać tańszych miejsc do badań.
A za prolutex ile płacisz? Mi najtaniej udało się w Poznaniu znaleźć po 149 co i tak jest sporym kosztem bo opakowanie starcza na tydzień a to nie jedyne leki.
Nie wiem czy przegapiłam tutaj, ale masz już datę transferu? Czy może już jesteś po? -
Kassssia wrote:Niestety te koszty są ogromne i leków i wszystkich badań.
Do teraz pamiętam mój szok jak wyszłam od immunolog, która zapisała mi cała listę badań. Ja zestresowana po wizycie, bo zaleciła mi odroczenie podejścia do invitro o jeden cykl poszłam do kasy w Invimedzie i zrobiłam u nich badania. Zapłaciłam 3000Nie miałam wtedy głowy żeby pomyśleć, by poszukać tańszych miejsc do badań.
A za prolutex ile płacisz? Mi najtaniej udało się w Poznaniu znaleźć po 149 co i tak jest sporym kosztem bo opakowanie starcza na tydzień a to nie jedyne leki.
Nie wiem czy przegapiłam tutaj, ale masz już datę transferu? Czy może już jesteś po? -
Mania30 wrote:Ja leczę się u dr Lewandowskiego ale tak właściwie od niedawna bardzo fajny lekarz młody opanowany, dużo mówi nie muszę nic z niego wyciągać, kiedy zadaje pytania dobrze i że zrozumieniem odpowiada za ok dwa tyg podaje ostatniego mrozaczka mam nadzieję że to ten właściwy😀 .Większość dziewczyn z forum jest od dr. Sroki ale to już one muszą się wypowiedzieć. Ja u niego byłam raz w zastępstwie ale nie przypasował mi musi być to coś nie wiem jak to nazwac
Widzę, że dr Lewandowski jest tu częstoCzytała dużo też o dr. Kuśnierczak.
Najbardziej doświadczony chyba dr. Sroka? Czy ki się wydaje?
@Ma_gda gratuluje i trzymam kciukiTeż chciałabym czekać na wynik a w sumie mieć już piękna BETE
Są tu dziewczyny którym się udało? U którego lekarza?
Starania od końca 2019r. -
Mania30 wrote:No to raczej teraz normalnie zapłacę. Muszę się zapytać w mojej aptece co prawda oni rzadko mają te leki co ja potrzebuję ale mi zamawiają i wychodzą tańsze może nie wszystkie ale np metypred czy estrofem w takich ilościach zapłaciłam sporo mniej niestety prolutex to samo kosztuje ale to zawsze jakaś oszczędność. Na początku przygody z Invimedem aż tak nie zwracałam uwagi na ceny ale to już za długo trwa, za dużo poszło i wszystko trzeba liczyc. No i też miałam oszczędności większe na kącie ale ta klinika wszystko pochłania ale mam nadzieję że kiedyś powiem że warto bylo6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Gosiaczek:* wrote:Widzę, że dr Lewandowski jest tu często
Czytała dużo też o dr. Kuśnierczak.
Najbardziej doświadczony chyba dr. Sroka? Czy ki się wydaje?
@Ma_gda gratuluje i trzymam kciukiTeż chciałabym czekać na wynik a w sumie mieć już piękna BETE
Są tu dziewczyny którym się udało? U którego lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 20:43
-
Mania30 wrote:Za prolutex place ok 160-170 w Poznaniu go zawsze kupowałam. A gdzie go kupiłaś w takiej cenie? Jeszcze nie mam daty transferu czekam na @ a ta jak na złość teraz się nie spieszy😃 ale tak czy siak transfer powinnam miec w ostatnim tyg marca. Mam 3- dniowca zamrożonego to powinien być tak ok 15 dc
Trzymam kciuki za transfer, oby to był nasz miesiac - ja tez wzielam teraz ostatnie 2 blastki.