INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula8815 wrote:Cześć dziewczyny, ja byłam w zeszłym tygodniu na pierwszej wizycie u dr.S. - przenioslam się z innej kliniki. Kazał powtórzyć wirusologie, ponieważ straciła ważność i zrobić kariotyp. Od przyszłego cyklu zaczynamy stymulacje do ivf.
)
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dziękuję dziewczyny. Ja w styczniu zmieniłam ginekologa trafiłam na bardzo fajnego już na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na drożność (był bardzo zdziwiony że nikt przez 2 lata mi tego nie zlecil) byłam z nim umówiona że jak wyjdzie że są drożne to nie marnuje czasu u niego tylko kieruje mnie do kliniki no i polecił mi właśnie M.
-
Michalina_ wrote:Dziękuję dziewczyny. Ja w styczniu zmieniłam ginekologa trafiłam na bardzo fajnego już na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na drożność (był bardzo zdziwiony że nikt przez 2 lata mi tego nie zlecil) byłam z nim umówiona że jak wyjdzie że są drożne to nie marnuje czasu u niego tylko kieruje mnie do kliniki no i polecił mi właśnie M.
.
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
Dobuska - zdrówka! Daj znać, jak wypadł test 😊
Mój mąż wczoraj miał szczepienie AstraZenecą - dziś się czuje nie za dobrze, ale idzie ku dobremu. Ja już straciłam nadzieję, że to nas opuści... Myślę, że dopóki się nie zaszczepimy to będzie żyć w takim trochę stresie przy każdym kontakcie z innym człowiekiem 😔 ja już wariuję z samotności...Danadana -
nick nieaktualnyDanadana wrote:Dobuska - zdrówka! Daj znać, jak wypadł test 😊
Mój mąż wczoraj miał szczepienie AstraZenecą - dziś się czuje nie za dobrze, ale idzie ku dobremu. Ja już straciłam nadzieję, że to nas opuści... Myślę, że dopóki się nie zaszczepimy to będzie żyć w takim trochę stresie przy każdym kontakcie z innym człowiekiem 😔 ja już wariuję z samotności...
Dana, najgorsze jest to, ze nawet jak Ty jesteś ostrożna, to Cię to nie chroni w 100 %. Ja od jesieni nigdzie nie chodzę, zawiesiłam spotkania towarzyskie, zakupy w galeriach. Nawet spacery ograniczyłam ze względu na brzydką pogodę i ryzyko przeziębienia. I co? Znajomy z pracy męża w najlepsze przychodził do firmy wiedząc, ze jego żona ma potwierdzony wynik testu na COVID. Zaraził 12 osób z pracy + ich rodziny. To mnie dobija. Ludzie są tak głupi i nieodpowiedzialni, i dlatego nie widzę szansy na zakończenie pandemii, która jest bagatelizowana 🤦🏼♀️ -
Asiemka wrote:Dana, najgorsze jest to, ze nawet jak Ty jesteś ostrożna, to Cię to nie chroni w 100 %. Ja od jesieni nigdzie nie chodzę, zawiesiłam spotkania towarzyskie, zakupy w galeriach. Nawet spacery ograniczyłam ze względu na brzydką pogodę i ryzyko przeziębienia. I co? Znajomy z pracy męża w najlepsze przychodził do firmy wiedząc, ze jego żona ma potwierdzony wynik testu na COVID. Zaraził 12 osób z pracy + ich rodziny. To mnie dobija. Ludzie są tak głupi i nieodpowiedzialni, i dlatego nie widzę szansy na zakończenie pandemii, która jest bagatelizowana 🤦🏼♀️
Ludzie w ogóle powinni za coś takiego dostawać mandat... Nigdy nie wiadomo, kto jak ma w domu - może ma żonę w ciąży, mamę z nowotworem albo innego chorego. 🤷 Powinni to szanować, a tak każdy tylko myśli o swoim tyłku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 15:13
Danadana -
Dziewczyny może Wy mi pomożecie bo zaczynam już się gubić w niektórych badaniach. Mam w zaleceniach od immunologa zrobienie badań : IMK i NK. Jako osobne podpunkty. W Invimedzie tez podali mi osobno cenę jednego i drugiego badania, ale z tego co wyczytałam w teście IMK są już komórki NK... to są te same co w osobnym badaniu ? Czy może tamto jest bardziej rozszerzone ? Będę ogromnie wdzięczna za każda podpowiedź. Jeżeli wiecie też czy gdzieś w okolicach Poznania można zrobić taniej te badania to też chętnie się dowiem6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
lukaszkowa wrote:Aktualnie nie wiem czy ktoras z nas jest u doktora M (pamietam, ze Mania byla). Ale ma on duzo pacjentek, jesli cos bedzie nie tak, bez problemu mozesz zmienic
.
Michalina_ lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie staraczki i brzuchatki😉.
Mam pytanie do pacjentek Invimed Poznań jak wyglądało u Was odstawieniw encortonu tzn. jaka dawka wyjsciowa i w jakim tygodniu po pozytywnwj becie zmniejszalyscie i jak to dlugo trwało czy moze tak z dnia na dzień? -
Marta123 wrote:Dziewczyny może Wy mi pomożecie bo zaczynam już się gubić w niektórych badaniach. Mam w zaleceniach od immunologa zrobienie badań : IMK i NK. Jako osobne podpunkty. W Invimedzie tez podali mi osobno cenę jednego i drugiego badania, ale z tego co wyczytałam w teście IMK są już komórki NK... to są te same co w osobnym badaniu ? Czy może tamto jest bardziej rozszerzone ? Będę ogromnie wdzięczna za każda podpowiedź. Jeżeli wiecie też czy gdzieś w okolicach Poznania można zrobić taniej te badania to też chętnie się dowiem
Subpopulacje limfocytów - panel (CD4, CD8, CD3, CD19, NK) - koszt 380,00 zł, czas oczekiwania na wynik do 2 dni roboczych. Czyli w tym masz NK i to inaczej nazywa się w niektórych labach IMK.
Cytokiny to w Synevo nazwa: Test CBA - ocena cytokin Th1/Th2 kosztuje 375zł czas oczekiwania na wynik wynosi 15dni roboczych
Do tego KIR z Medgen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 17:06
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Marinett :) wrote:Witam wszystkie staraczki i brzuchatki😉.
Mam pytanie do pacjentek Invimed Poznań jak wyglądało u Was odstawieniw encortonu tzn. jaka dawka wyjsciowa i w jakim tygodniu po pozytywnwj becie zmniejszalyscie i jak to dlugo trwało czy moze tak z dnia na dzień?
Ja bralam do końca pierwszego trymestru, ale tylko dlatego, ze takie zalecenie miałam od immunologa.
Standardowo juz od pozytywnej bety schodzi się z dawki, ale z tego co pamietam to w dosc szybkim tempie, bo wyjsciowa dawka nie jest tez wysoka. Jest to na ogół 5 lub 10mg.👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ja robilam w Synevo, oto fragment maila ktorego od nich dostalam jak pytalam o badania:
Subpopulacje limfocytów - panel (CD4, CD8, CD3, CD19, NK) - koszt 380,00 zł, czas oczekiwania na wynik do 2 dni roboczych. Czyli w tym masz NK i to inaczej nazywa się w niektórych labach IMK.
Cytokiny to w Synevo nazwa: Test CBA - ocena cytokin Th1/Th2 kosztuje 375zł czas oczekiwania na wynik wynosi 15dni roboczych
Do tegodania KIR z Medgen
właśnie cytokiny też chcę zrobić. A wiesz może kiedy powinno się je badać ? Wiem, że NK po owulacji... lekarz nie powiedział mi, że trzeba je robić w określonym czasie. Byłabym bardzo zła gdybym nie odczytała i zrobiła na początku cyklu.
KIR właśnie już zamówiłam z Medgen
Myślałam jeszcze o zbadaniu Allo Mlr, może robiłyście? Bo z tego co widziałam w niewielu miejscach to robią.
6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Marta123 wrote:Dziewczyny może Wy mi pomożecie bo zaczynam już się gubić w niektórych badaniach. Mam w zaleceniach od immunologa zrobienie badań : IMK i NK. Jako osobne podpunkty. W Invimedzie tez podali mi osobno cenę jednego i drugiego badania, ale z tego co wyczytałam w teście IMK są już komórki NK... to są te same co w osobnym badaniu ? Czy może tamto jest bardziej rozszerzone ? Będę ogromnie wdzięczna za każda podpowiedź. Jeżeli wiecie też czy gdzieś w okolicach Poznania można zrobić taniej te badania to też chętnie się dowiem
Badanie NK też mają. Chyba, że masz zleconą aktywność komórek NK, to wtedy jest to inne badanie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Jeszcze jedno pytanie mam. Bo dostalam do zrobienia kilka badań i część z nich udało mi się zrobić ale antykoagulant toczniowy(LA),
P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgG,
P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgM,
nadkrzepliwość wrodzona
te mi zostały i byłam w 2 laboratoriach i w żadnym nie mogłam ich zrobić. Wiecie może czy w samym Invimedzie je wykonam i ile za nie wołają? -
MonikA_89! wrote:Test IMK można zrobić diagnostyce na Dąbrowskiego za ok 300zł. U nich to badanie nazywa się subpopulacją limfocytów.
Badanie NK też mają. Chyba, że masz zleconą aktywność komórek NK, to wtedy jest to inne badanie6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Marta123 wrote:To pewnie chodziło o aktywność ... gubię się już w tym wszystkim 😔 to jeszcze lepsza cena, super. Patrzę już na każda różnice bo jak się zsumuje wszystko to znowu wychodzi kosmiczna kwota... wiesz może czy robią tam tez tą aktywność ? Jak w ogóle może się nazywać to badanie ?
Niestety, koszt jest spory...👪🐶🌲
Invimed Poznań
Marinett :) wrote:Witam wszystkie staraczki i brzuchatki😉.
Mam pytanie do pacjentek Invimed Poznań jak wyglądało u Was odstawieniw encortonu tzn. jaka dawka wyjsciowa i w jakim tygodniu po pozytywnwj becie zmniejszalyscie i jak to dlugo trwało czy moze tak z dnia na dzień?Danadana -
Michalina_ wrote:Jeszcze jedno pytanie mam. Bo dostalam do zrobienia kilka badań i część z nich udało mi się zrobić ale antykoagulant toczniowy(LA),
P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgM,
nadkrzepliwość wrodzona
te mi zostały i byłam w 2 laboratoriach i w żadnym nie mogłam ich zrobić. Wiecie może czy w samym Invimedzie je wykonam i ile za nie wołają?
Ceny w InviMed :
antykoagulant toczniowy(LA), 150 zł
P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgM, te dwa razem 180 zł
Je je robiłam u siebie w punkcie gdzie wysyłają do diagnostyki. Nie pamietam teraz ile te kosztowały, ale ogólnie sporo kasy zaoszczędziłam porównując całość z kliniką.
Nadkrzepliwość wrodzona - jeżeli chodzi o trombofilię to robiłam na Testdna.pl. Ale nie wiem czy o to chodzi ...
6 lat starań
kariotyp prawidłowy
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Reszta badań ok
AMH - 1,83
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰