X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula8815 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja byłam w zeszłym tygodniu na pierwszej wizycie u dr.S. - przenioslam się z innej kliniki. Kazał powtórzyć wirusologie, ponieważ straciła ważność i zrobić kariotyp. Od przyszłego cyklu zaczynamy stymulacje do ivf.
    Powodzenia!! :))

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Michalina_ Nowa

Wysłany: 14 marca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Ja w styczniu zmieniłam ginekologa trafiłam na bardzo fajnego już na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na drożność (był bardzo zdziwiony że nikt przez 2 lata mi tego nie zlecil) byłam z nim umówiona że jak wyjdzie że są drożne to nie marnuje czasu u niego tylko kieruje mnie do kliniki no i polecił mi właśnie M.

• Paula8815 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Powodzenia!! :))
    Dziękuję:)

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina_ wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Ja w styczniu zmieniłam ginekologa trafiłam na bardzo fajnego już na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na drożność (był bardzo zdziwiony że nikt przez 2 lata mi tego nie zlecil) byłam z nim umówiona że jak wyjdzie że są drożne to nie marnuje czasu u niego tylko kieruje mnie do kliniki no i polecił mi właśnie M.
    Aktualnie nie wiem czy ktoras z nas jest u doktora M (pamietam, ze Mania byla). Ale ma on duzo pacjentek, jesli cos bedzie nie tak, bez problemu mozesz zmienic :).

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, trzymam kciuki za negatywny test 🤞🤞 jakakolwiek infekcja by to nie była, dbaj o siebie 😊 zdrówka! ❤️

• Danadana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - zdrówka! Daj znać, jak wypadł test 😊
    Mój mąż wczoraj miał szczepienie AstraZenecą - dziś się czuje nie za dobrze, ale idzie ku dobremu. Ja już straciłam nadzieję, że to nas opuści... Myślę, że dopóki się nie zaszczepimy to będzie żyć w takim trochę stresie przy każdym kontakcie z innym człowiekiem 😔 ja już wariuję z samotności...

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dobuska - zdrówka! Daj znać, jak wypadł test 😊
    Mój mąż wczoraj miał szczepienie AstraZenecą - dziś się czuje nie za dobrze, ale idzie ku dobremu. Ja już straciłam nadzieję, że to nas opuści... Myślę, że dopóki się nie zaszczepimy to będzie żyć w takim trochę stresie przy każdym kontakcie z innym człowiekiem 😔 ja już wariuję z samotności...

Dana, najgorsze jest to, ze nawet jak Ty jesteś ostrożna, to Cię to nie chroni w 100 %. Ja od jesieni nigdzie nie chodzę, zawiesiłam spotkania towarzyskie, zakupy w galeriach. Nawet spacery ograniczyłam ze względu na brzydką pogodę i ryzyko przeziębienia. I co? Znajomy z pracy męża w najlepsze przychodził do firmy wiedząc, ze jego żona ma potwierdzony wynik testu na COVID. Zaraził 12 osób z pracy + ich rodziny. To mnie dobija. Ludzie są tak głupi i nieodpowiedzialni, i dlatego nie widzę szansy na zakończenie pandemii, która jest bagatelizowana 🤦🏼‍♀️

• Danadana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Dana, najgorsze jest to, ze nawet jak Ty jesteś ostrożna, to Cię to nie chroni w 100 %. Ja od jesieni nigdzie nie chodzę, zawiesiłam spotkania towarzyskie, zakupy w galeriach. Nawet spacery ograniczyłam ze względu na brzydką pogodę i ryzyko przeziębienia. I co? Znajomy z pracy męża w najlepsze przychodził do firmy wiedząc, ze jego żona ma potwierdzony wynik testu na COVID. Zaraził 12 osób z pracy + ich rodziny. To mnie dobija. Ludzie są tak głupi i nieodpowiedzialni, i dlatego nie widzę szansy na zakończenie pandemii, która jest bagatelizowana 🤦🏼‍♀️
    No tak, pewnie, nigdy nie mamy 100% pewności... Dlatego tak ważne są porządne maseczki, mój mąż już parę razy miał kontakt z zarażonymi i nigdy nie złapał tego badziewia, odpukać!
    Ludzie w ogóle powinni za coś takiego dostawać mandat... Nigdy nie wiadomo, kto jak ma w domu - może ma żonę w ciąży, mamę z nowotworem albo innego chorego. 🤷 Powinni to szanować, a tak każdy tylko myśli o swoim tyłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 15:13

Danadana
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy mi pomożecie bo zaczynam już się gubić w niektórych badaniach. Mam w zaleceniach od immunologa zrobienie badań : IMK i NK. Jako osobne podpunkty. W Invimedzie tez podali mi osobno cenę jednego i drugiego badania, ale z tego co wyczytałam w teście IMK są już komórki NK... to są te same co w osobnym badaniu ? Czy może tamto jest bardziej rozszerzone ? Będę ogromnie wdzięczna za każda podpowiedź. Jeżeli wiecie też czy gdzieś w okolicach Poznania można zrobić taniej te badania to też chętnie się dowiem ;)

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Aktualnie nie wiem czy ktoras z nas jest u doktora M (pamietam, ze Mania byla). Ale ma on duzo pacjentek, jesli cos bedzie nie tak, bez problemu mozesz zmienic :).
    Tak ja byłam u Malka owszem zmieniłam lekarza ale nie powiem że był złym lekarzem także nie będę ci sugerować innego zmieniłam tylko dlatego że powiedzmy między nami skończyła się ta chemia😀 poprostu nie mam już zaufania do niego a to najważniejsze. Wiem że u mnie popełnił błąd ale nie uważam go za złego lekarza. Także powodzenia życzę, może tobie więcej szczęścia ten doktorek przyniesie

Michalina_ lubi tę wiadomość

• Marinett :) Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki i brzuchatki😉.
    Mam pytanie do pacjentek Invimed Poznań jak wyglądało u Was odstawieniw encortonu tzn. jaka dawka wyjsciowa i w jakim tygodniu po pozytywnwj becie zmniejszalyscie i jak to dlugo trwało czy moze tak z dnia na dzień?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Dziewczyny może Wy mi pomożecie bo zaczynam już się gubić w niektórych badaniach. Mam w zaleceniach od immunologa zrobienie badań : IMK i NK. Jako osobne podpunkty. W Invimedzie tez podali mi osobno cenę jednego i drugiego badania, ale z tego co wyczytałam w teście IMK są już komórki NK... to są te same co w osobnym badaniu ? Czy może tamto jest bardziej rozszerzone ? Będę ogromnie wdzięczna za każda podpowiedź. Jeżeli wiecie też czy gdzieś w okolicach Poznania można zrobić taniej te badania to też chętnie się dowiem ;)
    Ja robilam w Synevo, oto fragment maila ktorego od nich dostalam jak pytalam o badania:

Subpopulacje limfocytów - panel (CD4, CD8, CD3, CD19, NK) - koszt 380,00 zł, czas oczekiwania na wynik do 2 dni roboczych. Czyli w tym masz NK i to inaczej nazywa się w niektórych labach IMK.

Cytokiny to w Synevo nazwa: Test CBA - ocena cytokin Th1/Th2 kosztuje 375zł czas oczekiwania na wynik wynosi 15dni roboczych

Do tego KIR z Medgen

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 17:06

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinett :) wrote:
    Mam pytanie do pacjentek Invimed Poznań jak wyglądało u Was odstawieniw encortonu tzn. jaka dawka wyjsciowa i w jakim tygodniu po pozytywnwj becie zmniejszalyscie i jak to dlugo trwało czy moze tak z dnia na dzień?
    Cześć!
    Ja bralam do końca pierwszego trymestru, ale tylko dlatego, ze takie zalecenie miałam od immunologa.

Standardowo juz od pozytywnej bety schodzi się z dawki, ale z tego co pamietam to w dosc szybkim tempie, bo wyjsciowa dawka nie jest tez wysoka. Jest to na ogół 5 lub 10mg.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja robilam w Synevo, oto fragment maila ktorego od nich dostalam jak pytalam o badania:

Subpopulacje limfocytów - panel (CD4, CD8, CD3, CD19, NK) - koszt 380,00 zł, czas oczekiwania na wynik do 2 dni roboczych. Czyli w tym masz NK i to inaczej nazywa się w niektórych labach IMK.

Cytokiny to w Synevo nazwa: Test CBA - ocena cytokin Th1/Th2 kosztuje 375zł czas oczekiwania na wynik wynosi 15dni roboczych

Do tegodania KIR z Medgen

:)
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. To nie wiem dlaczego podali mi osobno cenę na komórki NK, wydałabym niepotrzebnie 400 zł :/ właśnie cytokiny też chcę zrobić. A wiesz może kiedy powinno się je badać ? Wiem, że NK po owulacji... lekarz nie powiedział mi, że trzeba je robić w określonym czasie. Byłabym bardzo zła gdybym nie odczytała i zrobiła na początku cyklu.

KIR właśnie już zamówiłam z Medgen :)

Myślałam jeszcze o zbadaniu Allo Mlr, może robiłyście? Bo z tego co widziałam w niewielu miejscach to robią.

6 lat starań
    kariotyp prawidłowy
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Test IMK można zrobić diagnostyce na Dąbrowskiego za ok 300zł. U nich to badanie nazywa się subpopulacją limfocytów.
    Badanie NK też mają. Chyba, że masz zleconą aktywność komórek NK, to wtedy jest to inne badanie

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Michalina_ Nowa

Wysłany: 14 marca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanie mam. Bo dostalam do zrobienia kilka badań i część z nich udało mi się zrobić ale antykoagulant toczniowy(LA),
    P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgG,
    P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgM,
    nadkrzepliwość wrodzona
    te mi zostały i byłam w 2 laboratoriach i w żadnym nie mogłam ich zrobić. Wiecie może czy w samym Invimedzie je wykonam i ile za nie wołają?

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Test IMK można zrobić diagnostyce na Dąbrowskiego za ok 300zł. U nich to badanie nazywa się subpopulacją limfocytów.
    Badanie NK też mają. Chyba, że masz zleconą aktywność komórek NK, to wtedy jest to inne badanie
    To pewnie chodziło o aktywność ... gubię się już w tym wszystkim 😔 to jeszcze lepsza cena, super. Patrzę już na każda różnice bo jak się zsumuje wszystko to znowu wychodzi kosmiczna kwota... wiesz może czy robią tam tez tą aktywność ? Jak w ogóle może się nazywać to badanie ?

6 lat starań
    kariotyp prawidłowy
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    To pewnie chodziło o aktywność ... gubię się już w tym wszystkim 😔 to jeszcze lepsza cena, super. Patrzę już na każda różnice bo jak się zsumuje wszystko to znowu wychodzi kosmiczna kwota... wiesz może czy robią tam tez tą aktywność ? Jak w ogóle może się nazywać to badanie ?
    Aktywnosc to po prostu chyba byla "aktywnosc komorek nk". Jaki immunolog zlecil Ci badania?
    Niestety, koszt jest spory...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinett :) wrote:
    Ja miałam po pozytywnej becie od razu zmniejszyć dawkę do pół tabletki i brać 5 dni. To jest standard w schodzeniu ze sterydów.

Danadana
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina_ wrote:
    Jeszcze jedno pytanie mam. Bo dostalam do zrobienia kilka badań i część z nich udało mi się zrobić ale antykoagulant toczniowy(LA),
    P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgM,
    nadkrzepliwość wrodzona
    te mi zostały i byłam w 2 laboratoriach i w żadnym nie mogłam ich zrobić. Wiecie może czy w samym Invimedzie je wykonam i ile za nie wołają?

Ceny w InviMed :
    antykoagulant toczniowy(LA), 150 zł
    P/c przeciw B2-glikoproteinie I IgM, te dwa razem 180 zł
    Je je robiłam u siebie w punkcie gdzie wysyłają do diagnostyki. Nie pamietam teraz ile te kosztowały, ale ogólnie sporo kasy zaoszczędziłam porównując całość z kliniką.
    Nadkrzepliwość wrodzona - jeżeli chodzi o trombofilię to robiłam na Testdna.pl. Ale nie wiem czy o to chodzi ...

6 lat starań
    kariotyp prawidłowy
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ