X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Cały czas jestem z Tobą myślami. Możesz mieć takie rzeczy jak książki, komputer? Żeby nie oszaleć?
    Komputer bez sensu, bo na leżąco i tak nie umiem nic na nim robić. Wystarczy mi telefon. Mam też książke, ale coś się nie mogę za nią zabrać, bo ciężko mi się skupić z tych nerwów. Oglądałam sobie też vloga "be a mum" na you tube. Mamy też tv a sali, więc sobie leci w tle. No ale i tak jest ciężko

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! obyś jak najszybciej wyszła, ale najważniejsze, że maluchy były bezpieczne. <3

A ja mam "cudowny" humor. Moja koleżanka z pracy właśnie poszła do domu przeziębiona po kontakcie z osobą, która ma covida. No więc mam blisko dwa tygodnie stresu, czy i mnie dopadnie.
    Co za durne czasy!

• Danadana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    MonikA_89! obyś jak najszybciej wyszła, ale najważniejsze, że maluchy były bezpieczne. <3

A ja mam "cudowny" humor. Moja koleżanka z pracy właśnie poszła do domu przeziębiona po kontakcie z osobą, która ma covida. No więc mam blisko dwa tygodnie stresu, czy i mnie dopadnie.
    Co za durne czasy!
    Dwa tygodnie raczej nie, jak nie będzie Ci nic po 7 dniach to możesz być spokojna :) !
    Nosicie w pracy maseczki? Jeśli nie to chociaż Ty zakładaj - będziesz lepiej chroniona. Kup sobie te z filtrem.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dwa tygodnie raczej nie, jak nie będzie Ci nic po 7 dniach to możesz być spokojna :) !
    Nosicie w pracy maseczki? Jeśli nie to chociaż Ty zakładaj - będziesz lepiej chroniona. Kup sobie te z filtrem.
    Pracujemy w niewielkim biurze. Od dzisiaj zamknęliśmy się na klientów, więc wychodzimy do nich na moment w maskach, by odebrać dokumenty, a w pokoju jestem z trzema dziewczynami, z czego jedna już chorowała w grudniu. Tak czy inaczej jestem przygotowana i od stymulacji idę na zdalne, żeby właśnie uniknąć więcej takich sytuacji.
    Generalnie moja koleżanka spacerowała z zakażoną we wtorek na świeżym powietrzu, więc mogę liczyć kontakt od środy. Wizyta za dwa tygodnie i trzymam się wersji, że będę zdrowa i na nią pojadę! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, Meva pisała ostatnio na wątku o bliźniakach pod koniec lutego, leżała w szpitalu. Były problemy z szyjka i twardnieniem brzucha. Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze ❤.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam do nadrobienia. Po ponad dwóch tygodniach izolacji i tygodniu walki pomału wychodzę z Covida 😕 aktualnie doskwiera mi już tylko resztka kataru i brak węchu 🤦🏼‍♀️ Martita, Lukaszkowa - cieszę się, ze po wizytach ok ❤️
    Monika - trzymaj się dzielnie, przesyłam moc pozytywnej energii ❤️❤️❤️
    Dobuska, Lindalia - trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 19:36

Martita92 lubi tę wiadomość

• Michalina_ Nowa

Wysłany: 14 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dołączam do Was. W czwartek zaczęłam przygodę z kliniką po ponad 4latach bez używania antykoncepcji i 2 latach starań u różnych innych ginekologów. Jestem z pcos i po drożności, aktualnie cykl jeszcze z clostilbegyt jeżeli w tym również zamiast ⏸ przyjdzie @ to zaczynamy podejście do pierwszej inseminacji. W czwartek zrobiłam amh nie znam się na tym ale wynik chyba trochę wysoki 7.4ng/ml. Czekam za wynikami przeciwciał i nadkrzepliwosci. Jestem zadowolona z wizyty ale chętnie się dowiem jakie są Wasze opinie na temat kliniki?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina_ wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Dołączam do Was. W czwartek zaczęłam przygodę z kliniką po ponad 4latach bez używania antykoncepcji i 2 latach starań u różnych innych ginekologów. Jestem z pcos i po drożności, aktualnie cykl jeszcze z clostilbegyt jeżeli w tym również zamiast ⏸ przyjdzie @ to zaczynamy podejście do pierwszej inseminacji. W czwartek zrobiłam amh nie znam się na tym ale wynik chyba trochę wysoki 7.4ng/ml. Czekam za wynikami przeciwciał i nadkrzepliwosci. Jestem zadowolona z wizyty ale chętnie się dowiem jakie są Wasze opinie na temat kliniki?
    Hej, poczytaj trochę wątek - z tego dowiesz się najwięcej bo na ten moment kilka dziewczyn jest w ciąży, kilka bada immunologie i sprawdza inne rzeczy, a jeszcze inne zaczynaja procedurę ivf.

Czy Twój partner miał badanie nasienia? Byliście również u androloga?

Klinika ogolnie z mojej strony na duzy plus. Sa dobrze zorganizowani, mili itp. Ale najwiecej zalezy od lekarza, który Cię prowadzi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 09:10

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina_ wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Takie AMH przy PCOS właśnie wychodzi. Ja miałam ponad 6, a mam tylko zespół objawów PCOS, nie samą jednostkę chorobową. Nie wiem jak przy inseminacji, ale przy in vitro wysokie amh akurat rokuje dobrze. Trzymam kciuki! 💪

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Ale mam do nadrobienia. Po ponad dwóch tygodniach izolacji i tygodniu walki pomału wychodzę z Covida 😕 aktualnie doskwiera mi już tylko resztka kataru i brak węchu 🤦🏼‍♀️ Martita, Lukaszkowa - cieszę się, ze po wizytach ok ❤️
    Monika - trzymaj się dzielnie, przesyłam moc pozytywnej energii ❤️❤️❤️
    Dobuska, Lindalia - trzymam kciuki 🤞🤞🤞
    A jak u Ciebie wyglądał przebieg choroby? Miałaś jakieś dodatkowe leki?
    Dobrze,że już zdrowiejesz 💓

Asiemka lubi tę wiadomość

Danadana
  • Michalina_ Nowa

Wysłany: 14 marca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Hej, poczytaj trochę wątek - z tego dowiesz się najwięcej bo na ten moment kilka dziewczyn jest w ciąży, kilka bada immunologie i sprawdza inne rzeczy, a jeszcze inne zaczynaja procedurę ivf.

Czy Twój partner miał badanie nasienia? Byliście również u androloga?

Klinika ogolnie z mojej strony na duzy plus. Sa dobrze zorganizowani, mili itp. Ale najwiecej zalezy od lekarza, który Cię prowadzi. :)

Dziękuję:) od rana studiuje ten wątek i na pewno skończę bo dużo można z niego wynieść.
    Co do męża to tak, miał robione badanie nasienia też w klinice 3 miesiące temu i u niego wszysyko w normie. Prowadzi nas M.Małek

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina_ wrote:
    Dziękuję:) od rana studiuje ten wątek i na pewno skończę bo dużo można z niego wynieść.
    Co do męża to tak, miał robione badanie nasienia też w klinice 3 miesiące temu i u niego wszysyko w normie. Prowadzi nas M.Małek
    No to działajcie, jak doktor mówi, że IUI ma sens to jak najbardziej i powodzenia!!! :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A jak u Ciebie wyglądał przebieg choroby? Miałaś jakieś dodatkowe leki?
    Dobrze,że już zdrowiejesz 💓

Dana, u nas był to szczep brytyjski czyli gorączka i objawy grypy. O ile M. pomagał sobie lekami, ja miałam ograniczone pole manewru. Paracetamol na zbicie temperatury, witamina c i d3 w zwiększonych dawkach, sól morska, olejki eteryczne, nebulizator z solą fizjologiczną (to uratowało mi chyba życie, bo miałam tak zatkane zatoki, ze nie spałam 3 noce), syrop prawoślazowy i seria Prenalen (syrop, katar i gardło). Oprócz tego czosnek (nie mam węchu, wiec w ogóle mi to nie przeszkadzało 😂🙈), cytryna i miód. W krytycznych momentach podbierałam mężowi krople z ksylometazoliną. Niby nie powinno się ich zażywać w ciąży, ale wolałam psiknąć niż przepłakać godzinę z niemocy 🤷🏼‍♀️ Teraz czekam tylko na powrót węchu i wyjście z domu - już w środę 😁 cieszę się, ze mam to za sobą o liczę, ze do porodu przeciwciała mi się utrzymają. 25.03. mam wizytę, ale mam nadzieję, że z Gabryśką tez wszystko ok, bo straszny z niej ostatnio ancymon, wierci się i kręci jak nigdy 🙈 no i muszę ogarnąć szczepienie na krztusiec, jutro dzwonię do przychodni w tej sprawie 😊

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Dana, u nas był to szczep brytyjski czyli gorączka i objawy grypy. O ile M. pomagał sobie lekami, ja miałam ograniczone pole manewru. Paracetamol na zbicie temperatury, witamina c i d3 w zwiększonych dawkach, sól morska, olejki eteryczne, nebulizator z solą fizjologiczną (to uratowało mi chyba życie, bo miałam tak zatkane zatoki, ze nie spałam 3 noce), syrop prawoślazowy i seria Prenalen (syrop, katar i gardło). Oprócz tego czosnek (nie mam węchu, wiec w ogóle mi to nie przeszkadzało 😂🙈), cytryna i miód. W krytycznych momentach podbierałam mężowi krople z ksylometazoliną. Niby nie powinno się ich zażywać w ciąży, ale wolałam psiknąć niż przepłakać godzinę z niemocy 🤷🏼‍♀️ Teraz czekam tylko na powrót węchu i wyjście z domu - już w środę 😁 cieszę się, ze mam to za sobą o liczę, ze do porodu przeciwciała mi się utrzymają. 25.03. mam wizytę, ale mam nadzieję, że z Gabryśką tez wszystko ok, bo straszny z niej ostatnio ancymon, wierci się i kręci jak nigdy 🙈 no i muszę ogarnąć szczepienie na krztusiec, jutro dzwonię do przychodni w tej sprawie 😊
    No w sumie jakby na to spojrzec to fajnie, ze masz to juz za soba :D przynajmniej na jakis czas spokój :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    No to najważniejsze,że przynajmniej na jakiś czas masz spokój! Ale i tak uważajcie, bo właśnie podobno ta brytyjska cholera podowoduje powrotne zachorowania częściej :( tak czy siak - dobrze,że już po wszystkim 🥳🥳🥳🥳🥳

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Takie AMH przy PCOS właśnie wychodzi. Ja miałam ponad 6, a mam tylko zespół objawów PCOS, nie samą jednostkę chorobową. Nie wiem jak przy inseminacji, ale przy in vitro wysokie amh akurat rokuje dobrze. Trzymam kciuki! 💪
    Kurczę u mnie pcos jak się patrzy, a amh 3,3. Koleżanka bez pcos a amh 4,2. Bądź tu mądry 😂

• lindalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina_ wrote:
    My zaczynaliśmy z doktorem M. Teraz jesteśmy u doktora S. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka cieszę się, że u Ciebie już lepiej!
    Za to ja jutro zgłaszam się na teleporadę i chyba będę miała test. Od wczoraj rozwijają mi się objawy grypowe, kaszel, łamanie w kościach, okropne osłabienie.
    Nawet nie chcę mówić, jaką czuję złość. Muszę przełożyć mnóstwo rzeczy... praca zdalna od jutra. Ehhh.
    Mam jeszcze nadzieję, że wyjdzie mi negatyw, a ja jestem po prostu przeziębiona.

• Paula8815 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja byłam w zeszłym tygodniu na pierwszej wizycie u dr.S. - przenioslam się z innej kliniki. Kazał powtórzyć wirusologie, ponieważ straciła ważność i zrobić kariotyp. Od przyszłego cyklu zaczynamy stymulacje do ivf.

lukaszkowa, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Asiemka cieszę się, że u Ciebie już lepiej!
    Za to ja jutro zgłaszam się na teleporadę i chyba będę miała test. Od wczoraj rozwijają mi się objawy grypowe, kaszel, łamanie w kościach, okropne osłabienie.
    Nawet nie chcę mówić, jaką czuję złość. Muszę przełożyć mnóstwo rzeczy... praca zdalna od jutra. Ehhh.
    Mam jeszcze nadzieję, że wyjdzie mi negatyw, a ja jestem po prostu przeziębiona.
    Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to "tylko" przeziębienie.
    Kiedy to cholerstwo da nam w końcu spokój? :(

l22n9vvj7eq2lufw.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ