INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Lukaszkowa, rozmiar tej koszuli L jest ok dla Ciebie? Też nie wiedziałam, że fotelik i baza to koszty X 2, dobrze wiedzieć. Nie będę zaskoczona w sklepie.
i w sumie moze i bym mogla nawet S ale patrzac po tym tygodniu to nie wiem czy ostatecznie L nie bylby najlepszy ale M jest taki optymalny
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
dobuska wrote:Dokładnie tak! Jak dobrze pamiętam, masz wizytę 4 dni po mnie, więc jest szansa, że będziemy walczyć podobnie!
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Dzudi wrote:U mnie raczej się to rozciągnie w czasie bo nie mam badań aktualnych. A jak będą wymagać kariotypów to już w ogóle 🙄👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ula30 wrote:Lukaszkowa, rozmiar tej koszuli L jest ok dla Ciebie? Też nie wiedziałam, że fotelik i baza to koszty X 2, dobrze wiedzieć. Nie będę zaskoczona w sklepie.08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
lukaszkowa wrote:Tak Ula ale jak urodzisz to kangurujesz, od razu dostawiasz do piersi - ja nie mialam takiej rozpinanej, nawet starej i kupilam taka: https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-karmienia-c-roz-l-8661447366 przyszla i jest spoko! Wzielam w dwoch wersjach kolorystycznych.
Trzecia kupie sobie jakas ladniejsza zeby czuc sie ladnie chociaz chwile po tej masakrze. To bedzie lipiec, gorąco, trzeba bedzie sie przebierac. Poloznia mi mowila, ze powinnam miec trzy wlasnie.Danadana -
Danadana wrote:Skąd Wy to wszystko wiecie? 😂😂😂😂😂😂😂
Poza tym polozna, szkola rodzenia - myslalam, ze takie podstawowe rzeczy sie wie :p👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ja mowilam, ze czytam
Poza tym polozna, szkola rodzenia - myslalam, ze takie podstawowe rzeczy sie wie :pDanadana -
Danadana wrote:😄 Ja jeszcze nie zaczęłam szkoły rodzenia,a nie wiem podstawowych rzeczy ,bo nigdy nie rodziłam 😉 poza tym wiedza się zmienia i to,co mi mówiły koleżanki 5 lat temu też już jest po części nieaktualne.
i rodzic tez nigdy nie rodzilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 19:48
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Dlatego wlasnie czytam, szkole tez mam w kwietniu pierwszy raz
i rodzic tez nigdy nie rodzilam
Ja, tak jak pisałam, nie czytam, bo wychodzę z założenia,że jeszcze mam czas,a pewnie zaczelabym świrować. Ale każda z nas inaczej, wiadomo 😉
Mam 0 rzeczy. 😂😂😂😂 Ale jeszcze jest czas, to dopiero połowa.Danadana -
Danadana wrote:Ja, tak jak pisałam, nie czytam, bo wychodzę z założenia,że jeszcze mam czas,a pewnie zaczelabym świrować. Ale każda z nas inaczej, wiadomo 😉
Mam 0 rzeczy. 😂😂😂😂 Ale jeszcze jest czas, to dopiero połowa.
Bylo pytanie to odpowiedzialam. Nie uwazam, zeby sensowne bylo sie tlumaczyc dlaczego ktos cos wie czy nie wie.
Nie gadam juz raczej tez o takich rzeczach tu bo mysle, ze to raczej staraniowy wątek.
Kazda sie przygotowuje jak uwaza. Nie chcialabym wyjsc na jakiegoś freaka.👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnydobuska wrote:Wynik jest dobry, chociaż to się chyba rzadko spotyka, żeby AMH rosło, a nie malało.
Do dofinansowania nie może być zbyt niskie AMH, ja też mam koło trójki.
ja 2 lata temu miałam 3,7 a teraz mam 4,8 wiec to sie zdarza, gin mowil że zdarza sie, uaktywnily mi sie jajniki czy jakos takdobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam nadzieję, że dziewczynom starającym się nie przeszkadza, że czasami gadamy tu o ciążowych sprawach? Jeśli coś jest nie tak, to piszcie. Ja po prostu lubię zapytać dziewczyny tutaj, te które są bardziej doświadczone, albo na podobnym etapie ciąży.
-
Bombka wrote:Ja tez bylam zapisana w styczniu na takiej "lewej liście"w klinice na dofinansowanie ivf w wlkp. Ale ta lista nic nie daje,12.2 dostalam sms z kliniki ze ruszylo zapisywanie i zlozylam formularz juz po 7minutach-az ręce mi się trzesly bo decydowała kolejność zgłoszeń (a nie lista stworzona w klinice). Na szczęście na poczatku marca dostalam tel ze się udało:)😎 podobno do końca marca będą wybierać pary więc jest jeszcze szansa:) a kiedy skladalas oficjalny formularz lub może telefonicznie się zglaszałas ?
Ja nie byłam zapisana na żadnej lewej liście w klinice. Jak invimed wygrał konkurs na realizację programu dla Wielkopolski, to można było się zgłaszać przez infolinię i tak zrobiłam. 8 stycznia zgłosiłam się do programu przez infolinię. Później 12 lutego przyszedł SMS z kliniki żeby ponowić zgłoszenie i ponowilam na infolinii po może 15 minutach. Do dziś nie ma kontaktu ze strony kliniki. Wiem, że do końca marca jest jeszcze czas, ale jakoś tak mnie stres ogarnia, że się nie załapaliśmy jednak -
Ula30 wrote:Mam nadzieję, że dziewczynom starającym się nie przeszkadza, że czasami gadamy tu o ciążowych sprawach? Jeśli coś jest nie tak, to piszcie. Ja po prostu lubię zapytać dziewczyny tutaj, te które są bardziej doświadczone, albo na podobnym etapie ciąży.
❤
A już wiem, że jeśli zajdzie potrzeba wrócę tutaj szukać starych wpisów o fotelikach.❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 21:09
Asiemka, Ula30, Danadana lubią tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Ja nie byłam zapisana na żadnej lewej liście w klinice. Jak invimed wygrał konkurs na realizację programu dla Wielkopolski, to można było się zgłaszać przez infolinię i tak zrobiłam. 8 stycznia zgłosiłam się do programu przez infolinię. Później 12 lutego przyszedł SMS z kliniki żeby ponowić zgłoszenie i ponowilam na infolinii po może 15 minutach. Do dziś nie ma kontaktu ze strony kliniki. Wiem, że do końca marca jest jeszcze czas, ale jakoś tak mnie stres ogarnia, że się nie załapaliśmy jednak
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Ja, tak jak pisałam, nie czytam, bo wychodzę z założenia,że jeszcze mam czas,a pewnie zaczelabym świrować. Ale każda z nas inaczej, wiadomo 😉
Mam 0 rzeczy. 😂😂😂😂 Ale jeszcze jest czas, to dopiero połowa.
Dana, ja zaczęłam kupować po połówkowych i rozkładałam sobie to na raty, bo na raz bym chyba z torbami poszła 😂🙈 farby, zasłony, meble, dywan, przewijak, ubranka, kocyki, pieluszki, łóżeczko, wózek itepe itede... normalnie dwutygodniowy urlop na Malediwach dla dwójki jak nic 🙈🙈 a co do wiedzy, też nie czytam, mam aplikację Asystent Ciąży i sugeruję się tamtejszą listą wyprawkową. Raz była u mnie położna, doradziła mi model laktatora i termometru bezdotykowego. Do szkoły rodzenia się nie zapisałam. Dużo robię intuicyjnie i nie nam zamiaru się tym stresować ani trochę 😊 ale cieszę się, że są tu Dziewczyny z większą wiedzą, które czytają lub mają już doświadczenie w macierzyństwie - jest się kogo poradzić lub podpytać ❤️ -
Ula30 wrote:Mam nadzieję, że dziewczynom starającym się nie przeszkadza, że czasami gadamy tu o ciążowych sprawach? Jeśli coś jest nie tak, to piszcie. Ja po prostu lubię zapytać dziewczyny tutaj, te które są bardziej doświadczone, albo na podobnym etapie ciąży.
Lukaszkowa staraniowy wątek to był na początku z przed lat a teraz to etap koleżeński więc można pisać o wszystkim😊Danadana lubi tę wiadomość
-
Nie przeszkadza nam, że tutaj piszecie o takich sprawach! No co Wy!
lukaszkowa co do kariotypu, to niekoniecznie. Jak w styczniu byłam na wizycie to usłyszałam, że moglibyśmy już zacząć, ale skoro zrobiliśmy kariotyp to już lepiej poczekać na wynik. Także nie wiem, wyglądało na to, że można było to obejść, ale ja w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Uważam, że warto zrobić to badanie.
Dzudi, a nie chcecie już teraz wykonać kariotypów? -
Asiemka wrote:Dana, ja zaczęłam kupować po połówkowych i rozkładałam sobie to na raty, bo na raz bym chyba z torbami poszła 😂🙈 farby, zasłony, meble, dywan, przewijak, ubranka, kocyki, pieluszki, łóżeczko, wózek itepe itede... normalnie dwutygodniowy urlop na Malediwach dla dwójki jak nic 🙈🙈 a co do wiedzy, też nie czytam, mam aplikację Asystent Ciąży i sugeruję się tamtejszą listą wyprawkową. Raz była u mnie położna, doradziła mi model laktatora i termometru bezdotykowego. Do szkoły rodzenia się nie zapisałam. Dużo robię intuicyjnie i nie nam zamiaru się tym stresować ani trochę 😊 ale cieszę się, że są tu Dziewczyny z większą wiedzą, które czytają lub mają już doświadczenie w macierzyństwie - jest się kogo poradzić lub podpytać ❤️08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina