X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie przeszkadza nam, że tutaj piszecie o takich sprawach! No co Wy! <3

lukaszkowa co do kariotypu, to niekoniecznie. Jak w styczniu byłam na wizycie to usłyszałam, że moglibyśmy już zacząć, ale skoro zrobiliśmy kariotyp to już lepiej poczekać na wynik. Także nie wiem, wyglądało na to, że można było to obejść, ale ja w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Uważam, że warto zrobić to badanie.

Dzudi, a nie chcecie już teraz wykonać kariotypów?
    Kariotypy robiliśmy dopiero z M przed rozpoczęciem II procedury więc to nie jest raczej wymagane. A może to też zależy od lekarza. Bo mam wrażenie że dopiero Lewandowski zaczal przeglądać moje badania co chwilę coś sprawdza i te stere dlatego też powtarzałam przeciwciała które wyszły mi wtedy dodatnie i je porównywał co jest a jak być powinno. Nie wiem ale jak nie raz o czymś piszecie do nowych osób a są na początku drogi to ja to wszystko robiłam dopiero u Lewandowskiego albo dowiedziałam się tu z forum i to już po II procedurze bądź teraz w trakcie III pr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Jaki termometr Tobie poleciła? Nasz jest do wymiany bo Helena testowała go o płytki w łazience 😁

Microlife nc 200 😊 zdał egzamin podczas naszego Covida 😊

Martita92 lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Mo_nika ja identycznie jak Ty 12 na infolinię nadal cisza😭

Niech to się już w końcu wyjaśni, bo zwariować idzie od tej niepewności :/

3jgxcsqva773duy4.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja nie byłam zapisana na żadnej lewej liście w klinice. Jak invimed wygrał konkurs na realizację programu dla Wielkopolski, to można było się zgłaszać przez infolinię i tak zrobiłam. 8 stycznia zgłosiłam się do programu przez infolinię. Później 12 lutego przyszedł SMS z kliniki żeby ponowić zgłoszenie i ponowilam na infolinii po może 15 minutach. Do dziś nie ma kontaktu ze strony kliniki. Wiem, że do końca marca jest jeszcze czas, ale jakoś tak mnie stres ogarnia, że się nie załapaliśmy jednak :/

Może źle się okresliłam z tą lewą listą-nam po wizycie w styczniu powiedziano by isc do recepcji wpisać się na listę do dofinansowania a jednak okazało się ze ta lista nic nie znaczyła bo i tak trzeba było zgłosić się ponownie gdy machina ruszyła i decydowała kolejność zgłoszeń. Nie stresuj się, jeszcze 2tyg zostały do końca marca. Trzymam kciuki abyś i Ty dostała telefon z kliniki✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 22:53

mo_Nika lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Dzudi, a nie chcecie już teraz wykonać kariotypów?

Poczekam cierpliwie do wizyty i na zalecenia dr. S.
    Badanie nie jest tanie a parę stów w kieszeni to zawsze na plus. Zobaczymy co powie doktorek, on twierdzi, że u mnie główny powód niepowodzeń to jajowody.

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Dana, ja zaczęłam kupować po połówkowych i rozkładałam sobie to na raty, bo na raz bym chyba z torbami poszła 😂🙈 farby, zasłony, meble, dywan, przewijak, ubranka, kocyki, pieluszki, łóżeczko, wózek itepe itede... normalnie dwutygodniowy urlop na Malediwach dla dwójki jak nic 🙈🙈 a co do wiedzy, też nie czytam, mam aplikację Asystent Ciąży i sugeruję się tamtejszą listą wyprawkową. Raz była u mnie położna, doradziła mi model laktatora i termometru bezdotykowego. Do szkoły rodzenia się nie zapisałam. Dużo robię intuicyjnie i nie nam zamiaru się tym stresować ani trochę 😊 ale cieszę się, że są tu Dziewczyny z większą wiedzą, które czytają lub mają już doświadczenie w macierzyństwie - jest się kogo poradzić lub podpytać ❤️
    Taki też mam plan, żeby ruszyć z kupowaniem powoli od połówkowych :))
    Pewnie, że fajnie jest się poradzić! Zawsze lepiej coś kupić jak ktoś to poleci :))
    Wydatek na pewno spory, ale pewnie mile jest takie kupowanie 😄😄😁

Danadana
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie bo któraś pamiętam brała L4 od dnia transferu do testu. Chce teraz tak zrobić żeby na spokojnie odczekać ten czas a przy okazji u mnie w pracy teraz nie jest za ciekawie no i ja też mam pracę w ciągłym biegu. No i też mam problem z daniem sobie zastrzyku. Zakładowi ukazuje się zwolnienie od kliniki czy tylko od ginekologa? Wiem że do 30 dni nie musi podawać powodu zwolnienia ale o to mi chodzi od kogo

• Danadana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie bo któraś pamiętam brała L4 od dnia transferu do testu. Chce teraz tak zrobić żeby na spokojnie odczekać ten czas a przy okazji u mnie w pracy teraz nie jest za ciekawie no i ja też mam pracę w ciągłym biegu. No i też mam problem z daniem sobie zastrzyku. Zakładowi ukazuje się zwolnienie od kliniki czy tylko od ginekologa? Wiem że do 30 dni nie musi podawać powodu zwolnienia ale o to mi chodzi od kogo
    Z tego, co się orientuję to zwolnienie wystawia lekarz, nie klinika, więc to jest jeden i ten sam "papier".
    Teraz wszystko jest elektroniczne i nic nie przedstawiasz :) jak lekarz wystawi to zobaczy to od razu pracodawca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 10:11

Danadana
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja co prawda miałam zwolnienie na 1-2 dni i inaczej ono wygląda jako e-zwolnienie na na moim koncie pacjenta NFZ, gdzie są podane dane lekarza i dane placówki (Medi Partner) oraz kod choroby, a inaczej to wygląda na moim koncie PUE ZUS, gdzie widać tylko kod lekarza i okres niezdolności do pracy. Wydaje mi się, że pracodawca widzi tylko to drugie, bo jak ostatnio potwierdzałam z kadrami czy widzą to zwolnienie, to mi odpisały, że widzą zwolnienie na koncie PUE - to im wskoczyło automatycznie, nie musiałam nic przynosić.

Mania30 lubi tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:

Tak jak dziewczyny piszą zwolnienie wystawia elektronicznie lekarz:) czyli np Ł. Sroka - nie ma na L4 żadnej wzmianki że to jest z Invimedu więc o to się nie musisz martwić;)

• Danadana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Ja co prawda miałam zwolnienie na 1-2 dni i inaczej ono wygląda jako e-zwolnienie na na moim koncie pacjenta NFZ, gdzie są podane dane lekarza i dane placówki (Medi Partner) oraz kod choroby, a inaczej to wygląda na moim koncie PUE ZUS, gdzie widać tylko kod lekarza i okres niezdolności do pracy. Wydaje mi się, że pracodawca widzi tylko to drugie, bo jak ostatnio potwierdzałam z kadrami czy widzą to zwolnienie, to mi odpisały, że widzą zwolnienie na koncie PUE - to im wskoczyło automatycznie, nie musiałam nic przynosić.
    To zależy od tego, co chce widzieć kadrowa. Może wejść tylko na PUE pracodawcy i zobaczyć okres i kod zwolnienia,a może pobrać zwolnienie, żeby zobaczyć imię, nazwisko i placówkę lekarską (jego, nie Invimed, czyli na przykład Praktyka Lekarska Doktor Łukasz Sroka),ale wątpię ,żeby komukolwiek się to chciało robić. Mi nigdy nie chciało, bo i po co 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 10:19

Danadana
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    No właśnie tak myślałam. Wiem że nic się nie przynosi mam nadzieję że będzie ok. Przy tym transferze co poronilam takie głupie miałam problemy. Poszłam do swojego lekarza jak dostałam krwotok on mi wyskal zwolnienie nie wiem na jakich zasadach ale wszyscy wiedzieli że jestem w ciąży fakt jest taki że miałam 100% płatne ale z głupimi komentarzami się spotkałam jak wróciłam albo patrzyli się na mnie z politowaniem. Ale teraz co chwilę ktoś rzuca zwolnienie bo pandemia więc myślę że teraz nikt nie zwróci uwagi a poza tym to będzie inne bez podania powodu to myślę że będzie ok. No z takimi ludźmi pracuje

• Danadana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    No właśnie tak myślałam. Wiem że nic się nie przynosi mam nadzieję że będzie ok. Przy tym transferze co poronilam takie głupie miałam problemy. Poszłam do swojego lekarza jak dostałam krwotok on mi wyskal zwolnienie nie wiem na jakich zasadach ale wszyscy wiedzieli że jestem w ciąży fakt jest taki że miałam 100% płatne ale z głupimi komentarzami się spotkałam jak wróciłam albo patrzyli się na mnie z politowaniem. Ale teraz co chwilę ktoś rzuca zwolnienie bo pandemia więc myślę że teraz nikt nie zwróci uwagi a poza tym to będzie inne bez podania powodu to myślę że będzie ok. No z takimi ludźmi pracuje
    Jak byłaś w ciąży no to był kod B na zwolnieniu i stąd widzieli. Trzymam kciuki 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 10:44

Mania30 lubi tę wiadomość

Danadana
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jak byłaś w ciąży no to był kod B na zwolnieniu i stąd widzieli. Trzymam kciuki 🤞🤞
    To ciekawe jaki kod wystawiają na czas transferu. Ciąża to to jeszcze nie jest...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    To ciekawe jaki kod wystawiają na czas transferu. Ciąża to to jeszcze nie jest...
    To pewnie takie zwykłe zwolnienie, jak przy każdej "innej chorobie".

Jak tam nastroje przed weekendem? Czekam na te Wasze telefony z kliniki ws dofinansowania! :)

• Olka2304 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Kod choroby N98, i wystawione przez lekarza nie klinikę.Ja tak miałam po transferze

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
    02.06 - 462 g ❤️👧
    08.04- crl 7.1
    30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
    21.03 👶crl 3.64
    28.02 USG mamy ❤️
    ⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
    ⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
    💉 Szczepienia limfocytami
    Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
    ❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
    Transfer 17.08.2020 - nieudany
    💉in vitro - sierpień 2020
    ⛔Mutacja C677T , PAI I

zi13hqvka2bu7x6k.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Żaden związany ze staraniami :)

Danadana
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka2304 wrote:
    Kod choroby N98, i wystawione przez lekarza nie klinikę.Ja tak miałam po transferze
    Kurde według internetu kod N98 oznacza powikłania związane ze sztucznym zapłodnieniem. To wszystko będą wiedziec

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam bardzo.... Czy kadr nie dotyczą przepisy dot. Ochrony danych? To są informacje poufne...

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    A przepraszam bardzo.... Czy kadr nie dotyczą przepisy dot. Ochrony danych? To są informacje poufne...
    Kadry tak. Tylko widzisz mój kierownik dostaje od kadr zwolnienie a wtedy musiał dostać całe że rozniusl to dlaczego to chorobowe rzuciłam. Bo skąd by się dowiedzieli musiał on to powiedzieć. Takie jest moje zdanie.

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ