X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w diecie głównie skupiliśmy się na tym żeby była trochę zdrowsza no i na alkoholu. 6 miesięcy żyliśmy w abstynencji. Ale nie zauważyłam specjalnego polepszenia komórek/plemników przez to.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny, Wy wiecie wszystko ❤ czy na czas stymulacji zmieniłyście jakoś dietę? Wyrzuciłyście coś z menu?
    Ja na dwa miesiące przed stymulacją przestałam pić alkohol,a jakieś pół roku wcześniej przeszłam na dietę wegetariańską 5/2, czyli 5 dni w tygodniu bez mięsa, dwa dni z mięsem (jeden posiłek). Potem, przed transferem około 2 tygodnie nie piłam kawy i innych płynów z kofeiną ;) czyli na przykład zielonej herbaty. Dużo wody! I tak jak pisze Lukaszkowa- po transferze się ogrzewać, czyli termofor na nóżki, ciepłe zupy, ciepłe picie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 16:18

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mówicie o tym grzaniu! Ale z kolei gorące kąpiele chyba odpadają, nie?

Ja się przyznam, że czasami sobie jeszcze z mężem winko wypiję, ale podczas stymulacji już zamierzam nie pić nic.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dobrze, że mówicie o tym grzaniu! Ale z kolei gorące kąpiele chyba odpadają, nie?

Ja się przyznam, że czasami sobie jeszcze z mężem winko wypiję, ale podczas stymulacji już zamierzam nie pić nic.
    Co do kąpieli to nie pamiętam jak przy stymulacji :) na pewno po transferze nie można z nich korzystać (a szkoda bardzo).

Danadana
  • Olka2304 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze mam pytanie o immunolog z Invimed? Jakieś opinie? Umówiłam się do niej na koniec kwietnia myślę czy do dr P nie zmienić ale terminy u niego mnie trochę przerażają

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
    02.06 - 462 g ❤️👧
    08.04- crl 7.1
    30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
    21.03 👶crl 3.64
    28.02 USG mamy ❤️
    ⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
    ⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
    💉 Szczepienia limfocytami
    Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
    ❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
    Transfer 17.08.2020 - nieudany
    💉in vitro - sierpień 2020
    ⛔Mutacja C677T , PAI I

zi13hqvka2bu7x6k.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny, Wy wiecie wszystko ❤ czy na czas stymulacji zmieniłyście jakoś dietę? Wyrzuciłyście coś z menu?
    Jadłam dużo zup, piłam ciepłe herbatki i ogólnie dbałam o to, żeby mi było cały czas ciepło. Kawy nie ograniczałam, bo i tak piłam max 1 dziennie.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ja akurat miałam transfer na cyklu sztucznym, więc piłam czerwone wytrawne wino na endometrium :P ostatnia lampka była w dniu transferu

dobuska lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
    Znalazłam jeszcze takie cudeńka, przypinane do pieluszek:
    https://videoniania.pl/product-pol-8286-SNUZA-HERO-MD-PREMIUM-PROTECTION-2021-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-testowany-klinicznie-Pozytywna-Opinia-Instytutu-Matki-i-Dziecka.htm

Macie może jakieś doświadczenia z takimi monitorami albo słyszałyście opinie?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
    https://videoniania.pl/product-pol-8286-SNUZA-HERO-MD-PREMIUM-PROTECTION-2021-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-testowany-klinicznie-Pozytywna-Opinia-Instytutu-Matki-i-Dziecka.htm

Ja nie kupuję. Rozpytywałam znajomych i nie polecali. Jeżeli będzie potrzeba, poinformują mnie o tym w szpitalu, jeżeli nie, odpuszczam, bo myślę, że ten monitor będzie mnie tylko stresował. Zresztą mam kupioną dostawkę, wiec mała będzie raczej przy nas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Ja kupuję i akurat będę wybierała z tych dwóch o których wspomniałaś. Raczej wezmę ten pod materac. Tylko nie wiem jak to jest z bliźniakami. Chyba każdy musiałby mieć swój? Te przypinane do pieluszki jakiś do mnie nie przemawiają.

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja was zaskoczę swoją niewiedzą 😁 podczas moich transferów nie miałam pojęcia o piciu ciepłych napojów, zawsze piłam wodę z lodówki lub zimną z dystrybutora. Nawet do transferu żeby napełnić pęcherz piłam lodowatą z dystrybutora w sali odpoczynku... Nigdy nie lubiłam ciepłej wody ale gdybym wiedziała o tych zaleceniach to bym się przełamała oczywiście... Teraz tak czytam Was i jestem zdziwiona że nikt mi o tym wcześniej nie mówił

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja kupuję i akurat będę wybierała z tych dwóch o których wspomniałaś. Raczej wezmę ten pod materac. Tylko nie wiem jak to jest z bliźniakami. Chyba każdy musiałby mieć swój? Te przypinane do pieluszki jakiś do mnie nie przemawiają.
    Tak, dla każdego wtedy osobno się kupuje. Jak na razie to była jedyna opcja, którą znalazłam, jeśli mają spać w jednym łóżeczku. Później będzie eksmisja do innego pokoju :P Myślałam, że nawet jak wstawimy dwa łóżeczka do sypialni, to będą one się stykać krótszą częścią i nie wiem czy wtedy te monitory pod materac zadziałają prawidłowo 🤷🏻‍♀️ Gdzieś mi mignęło, że powinny być 3m odstępu przy dwójce dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 07:55

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś w tym ogrzewaniu organizmu jest. Bo jak teraz tak myślę moje dwa pierwsze transfery były w styczniu i jakoś na wiosnę ale było zimno nie grzałam sie. Trzeci co złapał w sierpniu upał straszny wtedy był więc jakoś nie musiałam ogrzewać ale drglo. Później grudzień i styczeń nic. Więc teraz będę grzala się ile się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Tak, dla każdego wtedy osobno się kupuje. Jak na razie to była jedyna opcja, którą znalazłam, jeśli mają spać w jednym łóżeczku. Później będzie eksmisja do innego pokoju :P Myślałam, że nawet jak wstawimy dwa łóżeczka do sypialni, to będą one się stykać krótszą częścią i nie wiem czy wtedy te monitory pod materac zadziałają prawidłowo 🤷🏻‍♀️ Gdzieś mi mignęło, że powinny być 3m odstępu przy dwójce dzieci.
    Haha, ciekawe jak z tą eksmisją faktycznie będzie. Ja wczoraj mierzyłam sypialnie i patrzyłam gdzie najlepiej ustawić łóżeczko, a mój mąż mówi że nie ma się co przyzwyczajać do łóżeczka w sypialni bo młody i tak zaraz dostanie eksmisję. Już to widzę 😁. Chyba tak z rok z nami pomieszka. Co do tych monitorów to mega ważna informacja jaka musi być odległość. Najlepiej gdzieś na infolinię zadzwonić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Dziewczyny a ja was zaskoczę swoją niewiedzą 😁 podczas moich transferów nie miałam pojęcia o piciu ciepłych napojów, zawsze piłam wodę z lodówki lub zimną z dystrybutora. Nawet do transferu żeby napełnić pęcherz piłam lodowatą z dystrybutora w sali odpoczynku... Nigdy nie lubiłam ciepłej wody ale gdybym wiedziała o tych zaleceniach to bym się przełamała oczywiście... Teraz tak czytam Was i jestem zdziwiona że nikt mi o tym wcześniej nie mówił
    Nie odzywalam się ale... Ja też o tym nie wiedziałam! Pierwszy raz tu przeczytałam. Ale lepiej późno niż wcale, jeszcze 3 transfery przede mną.

Martita92 lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym ogrzewaniu slyszalam, jako, że jestem zmarzluchem cieszę się, że całe in vitro zaczyna się dla mnie jak będzie ciepło, mam nadzieję, że wiosna będzie wiosną, a nie to co oknem 🤦‍♀️
    Czy czerwone wino na endometrium to fakt czy mit ? Serio pomaga? Nie lubię alkoholu 🤣

• Danadana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Ja też o tym czytałam i myślę, że kupię. Znajomi polecali taką firmę Angel Guardian czy coś takiego.
    Ja mam taki problem z łóżkiem, że chyba żadne mi się nie zmieści 😂😂 trochę wczoraj szperałam i będę musiała mieć takie turbo małe...

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    O tym ogrzewaniu slyszalam, jako, że jestem zmarzluchem cieszę się, że całe in vitro zaczyna się dla mnie jak będzie ciepło, mam nadzieję, że wiosna będzie wiosną, a nie to co oknem 🤦‍♀️
    Czy czerwone wino na endometrium to fakt czy mit ? Serio pomaga? Nie lubię alkoholu 🤣
    W wielu miejscach czytałam, że pomaga. Osobiście do jednego transferu próbowałam i jakiejś różnicy nie było. Ale ja po prostu nigdy nie miałam problemów z endometrium. Rosło z winem i bez. Za to po transferze jadłam ananasa, morele suszone, orzechy brazylijskie bo to ponoć pomaga przy implantacji. I dziewczyny mówily też o dużej ilości białka, piły np nuridrinki (ja akurat nie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja też o tym czytałam i myślę, że kupię. Znajomi polecali taką firmę Angel Guardian czy coś takiego.
    Ja mam taki problem z łóżkiem, że chyba żadne mi się nie zmieści 😂😂 trochę wczoraj szperałam i będę musiała mieć takie turbo małe...
    Ja mam nieustawną sypialnie, bo mam w mniej 3 pary drzwi. Także teges... Ale jakoś upchnę takie pełnowymiarowe, może nie będzie najestetyczniej wyglądało, ale trudno. Przeszło mi przez myśl też takie dostawne, one są mniejsze chyba 90x40cm, myślałaś o takim? Co do monitorów oddechu. Czytałam, żeby wybrać ten, który jest certyfikowanym wyrobem medycznym.

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do eksmisji to ja Helenkę przeniosłam do jej pokoiku jak miała niecałe 9 miesięcy. Teraz tak się przyzwyczaiłam do tego że sypialnia jest tylko moja że nie wiem jak długo Antosia będzie z nami w sypialni. Coś czuję że jak tylko zacznie przesypiać dłużej w nocy to będzie eksmitowana. Jak Helenkę przenosiłam to w ogóle nie przeżywała tego bo była jeszcze na tyle mała że nie zauważyła różnicy.
    Muszę się wam pochwalić że udało mi się odstawić smoczek 🥰

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ