INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lindalia wrote:Dziewczyny, Wy wiecie wszystko ❤ czy na czas stymulacji zmieniłyście jakoś dietę? Wyrzuciłyście coś z menu?
czyli na przykład zielonej herbaty. Dużo wody! I tak jak pisze Lukaszkowa- po transferze się ogrzewać, czyli termofor na nóżki, ciepłe zupy, ciepłe picie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 16:18
Danadana -
dobuska wrote:Dobrze, że mówicie o tym grzaniu! Ale z kolei gorące kąpiele chyba odpadają, nie?
Ja się przyznam, że czasami sobie jeszcze z mężem winko wypiję, ale podczas stymulacji już zamierzam nie pić nic.na pewno po transferze nie można z nich korzystać (a szkoda bardzo).
Danadana -
Dziewczyny jeszcze mam pytanie o immunolog z Invimed? Jakieś opinie? Umówiłam się do niej na koniec kwietnia myślę czy do dr P nie zmienić ale terminy u niego mnie trochę przerażająNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
💉 Szczepienia limfocytami
Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
Transfer 17.08.2020 - nieudany
💉in vitro - sierpień 2020
⛔Mutacja C677T , PAI I
-
lindalia wrote:Dziewczyny, Wy wiecie wszystko ❤ czy na czas stymulacji zmieniłyście jakoś dietę? Wyrzuciłyście coś z menu?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
dobuska wrote:Dobrze, że mówicie o tym grzaniu! Ale z kolei gorące kąpiele chyba odpadają, nie?
Ja się przyznam, że czasami sobie jeszcze z mężem winko wypiję, ale podczas stymulacji już zamierzam nie pić nic.ostatnia lampka była w dniu transferu
dobuska lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
Znalazłam jeszcze takie cudeńka, przypinane do pieluszek:
https://videoniania.pl/product-pol-8286-SNUZA-HERO-MD-PREMIUM-PROTECTION-2021-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-testowany-klinicznie-Pozytywna-Opinia-Instytutu-Matki-i-Dziecka.htm
Macie może jakieś doświadczenia z takimi monitorami albo słyszałyście opinie?
😭
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
https://videoniania.pl/product-pol-8286-SNUZA-HERO-MD-PREMIUM-PROTECTION-2021-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-testowany-klinicznie-Pozytywna-Opinia-Instytutu-Matki-i-Dziecka.htm
Ja nie kupuję. Rozpytywałam znajomych i nie polecali. Jeżeli będzie potrzeba, poinformują mnie o tym w szpitalu, jeżeli nie, odpuszczam, bo myślę, że ten monitor będzie mnie tylko stresował. Zresztą mam kupioną dostawkę, wiec mała będzie raczej przy nas. -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
Macie może jakieś doświadczenia z takimi monitorami albo słyszałyście opinie? -
Dziewczyny a ja was zaskoczę swoją niewiedzą 😁 podczas moich transferów nie miałam pojęcia o piciu ciepłych napojów, zawsze piłam wodę z lodówki lub zimną z dystrybutora. Nawet do transferu żeby napełnić pęcherz piłam lodowatą z dystrybutora w sali odpoczynku... Nigdy nie lubiłam ciepłej wody ale gdybym wiedziała o tych zaleceniach to bym się przełamała oczywiście... Teraz tak czytam Was i jestem zdziwiona że nikt mi o tym wcześniej nie mówił08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Ula30 wrote:Ja kupuję i akurat będę wybierała z tych dwóch o których wspomniałaś. Raczej wezmę ten pod materac. Tylko nie wiem jak to jest z bliźniakami. Chyba każdy musiałby mieć swój? Te przypinane do pieluszki jakiś do mnie nie przemawiają.
Myślałam, że nawet jak wstawimy dwa łóżeczka do sypialni, to będą one się stykać krótszą częścią i nie wiem czy wtedy te monitory pod materac zadziałają prawidłowo 🤷🏻♀️ Gdzieś mi mignęło, że powinny być 3m odstępu przy dwójce dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 07:55
😭
Może coś w tym ogrzewaniu organizmu jest. Bo jak teraz tak myślę moje dwa pierwsze transfery były w styczniu i jakoś na wiosnę ale było zimno nie grzałam sie. Trzeci co złapał w sierpniu upał straszny wtedy był więc jakoś nie musiałam ogrzewać ale drglo. Później grudzień i styczeń nic. Więc teraz będę grzala się ile się da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 08:39
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Tak, dla każdego wtedy osobno się kupuje. Jak na razie to była jedyna opcja, którą znalazłam, jeśli mają spać w jednym łóżeczku. Później będzie eksmisja do innego pokoju
Myślałam, że nawet jak wstawimy dwa łóżeczka do sypialni, to będą one się stykać krótszą częścią i nie wiem czy wtedy te monitory pod materac zadziałają prawidłowo 🤷🏻♀️ Gdzieś mi mignęło, że powinny być 3m odstępu przy dwójce dzieci.
-
nick nieaktualnyMartita92 wrote:Dziewczyny a ja was zaskoczę swoją niewiedzą 😁 podczas moich transferów nie miałam pojęcia o piciu ciepłych napojów, zawsze piłam wodę z lodówki lub zimną z dystrybutora. Nawet do transferu żeby napełnić pęcherz piłam lodowatą z dystrybutora w sali odpoczynku... Nigdy nie lubiłam ciepłej wody ale gdybym wiedziała o tych zaleceniach to bym się przełamała oczywiście... Teraz tak czytam Was i jestem zdziwiona że nikt mi o tym wcześniej nie mówił
Martita92 lubi tę wiadomość
-
O tym ogrzewaniu slyszalam, jako, że jestem zmarzluchem cieszę się, że całe in vitro zaczyna się dla mnie jak będzie ciepło, mam nadzieję, że wiosna będzie wiosną, a nie to co oknem 🤦♀️
Czy czerwone wino na endometrium to fakt czy mit ? Serio pomaga? Nie lubię alkoholu 🤣 -
MonikA_89! wrote:Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
Ja mam taki problem z łóżkiem, że chyba żadne mi się nie zmieści 😂😂 trochę wczoraj szperałam i będę musiała mieć takie turbo małe...Danadana -
nick nieaktualnylindalia wrote:O tym ogrzewaniu slyszalam, jako, że jestem zmarzluchem cieszę się, że całe in vitro zaczyna się dla mnie jak będzie ciepło, mam nadzieję, że wiosna będzie wiosną, a nie to co oknem 🤦♀️
Czy czerwone wino na endometrium to fakt czy mit ? Serio pomaga? Nie lubię alkoholu 🤣 -
nick nieaktualnyDanadana wrote:Ja też o tym czytałam i myślę, że kupię. Znajomi polecali taką firmę Angel Guardian czy coś takiego.
Ja mam taki problem z łóżkiem, że chyba żadne mi się nie zmieści 😂😂 trochę wczoraj szperałam i będę musiała mieć takie turbo małe... -
Co do eksmisji to ja Helenkę przeniosłam do jej pokoiku jak miała niecałe 9 miesięcy. Teraz tak się przyzwyczaiłam do tego że sypialnia jest tylko moja że nie wiem jak długo Antosia będzie z nami w sypialni. Coś czuję że jak tylko zacznie przesypiać dłużej w nocy to będzie eksmitowana. Jak Helenkę przenosiłam to w ogóle nie przeżywała tego bo była jeszcze na tyle mała że nie zauważyła różnicy.
Muszę się wam pochwalić że udało mi się odstawić smoczek 🥰08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina