INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartita92 wrote:Co do eksmisji to ja Helenkę przeniosłam do jej pokoiku jak miała niecałe 9 miesięcy. Teraz tak się przyzwyczaiłam do tego że sypialnia jest tylko moja że nie wiem jak długo Antosia będzie z nami w sypialni. Coś czuję że jak tylko zacznie przesypiać dłużej w nocy to będzie eksmitowana. Jak Helenkę przenosiłam to w ogóle nie przeżywała tego bo była jeszcze na tyle mała że nie zauważyła różnicy.
Muszę się wam pochwalić że udało mi się odstawić smoczek 🥰 -
Ja nie miałam monitorów. Myślałam o tym, ale mi wyszlo, że się nie da przy dwójce dzieci śpiących w jednym łóżku plus znajomi, którzy mieli, narzekali na fałszywe alarmy. Żeby zmniejszyć ryzyko śmierci łóżeczkowej dzieci powinny mieć całkowicie puste łóżeczka (sam materac), bez zabawek, ochraniaczy, poduszki, spać w spiworkach, a nie pod kołdrą i do 6mca spać w sypialni rodziców.
Co do eksmisji, to nam się nie udało. Na początku chciałam wyprowadzic dziewczyny po 6mcu, ale za często się budziły, nie mieliśmy siły do nich biegać. Niestety do dziś nie przesypiają spokojnie, jeszcze ciągle ząbkuja i budzą się w nocy z płaczem, więc śpią ciągle w naszej sypialni. Mam nadzieję, że to się w tym roku zmieni.
Martita, poproszę o instrukcje odstawienia smoczka w nocy. Na dzień mi się udało, ale w nocy nie.MonikA_89! lubi tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Ja nie miałam monitorów. Myślałam o tym, ale mi wyszlo, że się nie da przy dwójce dzieci śpiących w jednym łóżku plus znajomi, którzy mieli, narzekali na fałszywe alarmy. Żeby zmniejszyć ryzyko śmierci łóżeczkowej dzieci powinny mieć całkowicie puste łóżeczka (sam materac), bez zabawek, ochraniaczy, poduszki, spać w spiworkach, a nie pod kołdrą i do 6mca spać w sypialni rodziców.
Co do eksmisji, to nam się nie udało. Na początku chciałam wyprowadzic dziewczyny po 6mcu, ale za często się budziły, nie mieliśmy siły do nich biegać. Niestety do dziś nie przesypiają spokojnie, jeszcze ciągle ząbkuja i budzą się w nocy z płaczem, więc śpią ciągle w naszej sypialni. Mam nadzieję, że to się w tym roku zmieni.
Martita, poproszę o instrukcje odstawienia smoczka w nocy. Na dzień mi się udało, ale w nocy nie.
Akurat o pustym łóżeczku czytałam i popieram w 100%. Chłopcy będą spać tylko w rożkach, a jak z nich wyrosną, to im kupię śpiworki. Najwcześniej po 1rż będę myślała o pościeliJestem też wrogiem zbędnych poduszek, warkoczy ochraniających, itp. Raz, że to się tylko kurzy, a dwa, że dziecko sobie krzywdy o szczebelki nie zrobi (nasze pokolenie jakoś przeżyło) a może się udusić jak się przytuli za mocno do takiego ochraniacza.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ochraniacz kupiłam jak Helena miała powyżej 6 miesięcy.
Saja smoczek lekko nacięłam, pokazałam że jest zepsuty i jak ją usypialam to mówiłam że jutro spróbujemy naprawić 😉 jak pytała to mówiłam że jest popsuty i zmieniałam temat. Helenka ma pieluszkę tetrową do której się tuli i miśka do spania sobie bierze.08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Dla mnie śmierć łóżeczkowa to coś, co mnie paraliżuje, jak tylko o tym myślę. A jak widzę, jak dziewczyny pokazują łóżeczka z otulaczami, stertą poduch, maskotek i innych, to mnie aż skręca.
Ale dziewczyny, bo ja się zgubiłam. To ogrzewanie to po transferze? Bo gdzieś czytałam, że po transferze gorące kąpiele to raczej nie. -
dobuska wrote:Dla mnie śmierć łóżeczkowa to coś, co mnie paraliżuje, jak tylko o tym myślę. A jak widzę, jak dziewczyny pokazują łóżeczka z otulaczami, stertą poduch, maskotek i innych, to mnie aż skręca.
Ale dziewczyny, bo ja się zgubiłam. To ogrzewanie to po transferze? Bo gdzieś czytałam, że po transferze gorące kąpiele to raczej nie.One są w sumie niewskazane podczas całej ciąży, z tego co czytałam. Dopiero przed porodem na rozluźnienie mięśni można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 20:13
dobuska lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Dziewczyny kupujecie monitory oddechu? Ja jestem przerażona możliwością śmierci łóżeczkowej, więc chciałabym zakupić. Zastanawiam się tylko czy jak będę chciała przez pierwsze 3-4 miesiące kłaść chłopców do jednego łóżeczka, to czy monitory pod materac typu babysense dadzą radę 🤔
Znalazłam jeszcze takie cudeńka, przypinane do pieluszek:
https://videoniania.pl/product-pol-8286-SNUZA-HERO-MD-PREMIUM-PROTECTION-2021-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-testowany-klinicznie-Pozytywna-Opinia-Instytutu-Matki-i-Dziecka.htm
Macie może jakieś doświadczenia z takimi monitorami albo słyszałyście opinie?
Dawno nie zagladalam bo dopadl nas covid, maz z pracy przysniosl i niestety mnie zarazil przeszlismy w miare lagodnie ale nadal czujemy sie oslabieni i ciezko sie oddycha naszczęście Kube to ominelo 😊
Martita podziwiam ze sie zdecydowalas na drugie dziecko mnie sie juz odechciało 🤣Kuba skutecznie mnie zniecheca 🤣Martita92, MonikA_89! lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Jutro idę na trzecie prenatalne 😱 Poproszę o dokładne sprawdzenie żołądka, bo podczas badania w szpitalu u jednego z chłopców był nie do końca wypełniony. Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok 🙏 Oczywiście stres ogromny, jak zawsze przed wizytą. No i oby szyjka trzymała poziom 🙏 Za każdym razem jak mnie kopią po szyjce albo czuję jakieś kłucia to mam prawie zawał....
Danadana, lukaszkowa, Asiulka84, lindalia lubią tę wiadomość
😭
MonikA_89 dostałam wyniki komórek no niestety 24.5 lukaszkowa już mi powiedziala co jeszcze mogę zrobić przed wizytą z badań u immunologa ale zastanawiam się czy iść do Pani doktor z Invimedu czy czekać za wizytą u dr P ? Ty i lukaszkowa wiecie wszystko 😁😁😁Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
💉 Szczepienia limfocytami
Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
Transfer 17.08.2020 - nieudany
💉in vitro - sierpień 2020
⛔Mutacja C677T , PAI I
-
Monia byla u Pani z Invimedu, ja u Pasnika i obie bylysmy zadowolone. Jak nie masz zadnego terminu u nikogo to idz gdzie szybciej bo lepsze to niz nic
. Tak mysle
Dejzi lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Asiulka84 wrote:Ja mialam ten do pieluszki przyczepiany i uzywalam go moze dwa miesiace u nas sie niebardzo sprawdzil zdarzalo sie ze zle wpielam i byly falszywe alarmy a po drugie mlody czesciej spal ze mna w lozku i jakoś bylam spokojna o niego . Znajomi mieli te plyty pod materac ale tez nie polecali. Tez jestem zdania ze jak lozeczko bedzie odpowiednio przygotowane bez tych zbednych gadżetów to bedzie ok.
Dawno nie zagladalam bo dopadl nas covid, maz z pracy przysniosl i niestety mnie zarazil przeszlismy w miare lagodnie ale nadal czujemy sie oslabieni i ciezko sie oddycha naszczęście Kube to ominelo 😊
Martita podziwiam ze sie zdecydowalas na drugie dziecko mnie sie juz odechciało 🤣Kuba skutecznie mnie zniecheca 🤣08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
lukaszkowa wrote:Monia byla u Pani z Invimedu, ja u Pasnika i obie bylysmy zadowolone. Jak nie masz zadnego terminu u nikogo to idz gdzie szybciej bo lepsze to niz nic
. Tak mysle
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
⛔Mutacja C677T , PAI I
-
Olka2304 wrote:MonikA_89 dostałam wyniki komórek no niestety 24.5 lukaszkowa już mi powiedziala co jeszcze mogę zrobić przed wizytą z badań u immunologa ale zastanawiam się czy iść do Pani doktor z Invimedu czy czekać za wizytą u dr P ? Ty i lukaszkowa wiecie wszystko 😁😁😁
Dejzi lubi tę wiadomość
😭
Muszę w takim razie poważnie przemyśleć zakup tych monitorów 🤔 Może jeśli z chłopakami będzie wszystko ok i szpital nie zaleci monitorowania oddechu, to sobie darujemy. Boję się jednak, że będą wcześniakami a wtedy taki monitor trochę by nas uspokoił. Jak do sypialni wciśniemy dwa łóżeczka to musiałyby się stykać krótszą ścianką. Wtedy max metr odstępu między chłopcami by był 🤔 Nie wiem czy tyle wystarczy
😭
MonikA_89! wrote:Mi akurat immunolog Invimedu pasowała. Pewnie na zbicie NK zaleci steryd i intralipid. Jeśli jednak i tak chcesz iść do Paśnika, to moze poczekaj na wizytę u niego. Bez sensu leczyć się u dwóch lekarzy, bo jak będą mieli inny pomysł na leczenie (a często tak jest), to będziesz się potem zastanawiała któremu zaufać 😜 No chyba, że umówisz się do Invimedu, po pierwszej wizycie ocenisz czy dr ci pasuje i może nie będziesz musiała jechać do ŁodziNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
⛔Mutacja C677T , PAI I
-
Asiulka84 wrote:Ja mialam ten do pieluszki przyczepiany i uzywalam go moze dwa miesiace u nas sie niebardzo sprawdzil zdarzalo sie ze zle wpielam i byly falszywe alarmy a po drugie mlody czesciej spal ze mna w lozku i jakoś bylam spokojna o niego . Znajomi mieli te plyty pod materac ale tez nie polecali. Tez jestem zdania ze jak lozeczko bedzie odpowiednio przygotowane bez tych zbednych gadżetów to bedzie ok.
Martita podziwiam ze sie zdecydowalas na drugie dziecko mnie sie juz odechciało 🤣Kuba skutecznie mnie zniecheca 🤣
Ja muszę powiedzieć, że tez podziwiam😆 u nas "bunt" dwulatka w pełni, gwiazdy jakby mogły, to by sobie wydrapaly oczy;) bez żłobka, to bym już dawno wylądowała w wariatkowie. Ale też pandemia i pogoda nie pomaga.
Śmierć łóżeczkowa jest raczej rzadka. Na pewno można rozważyć kladzenie dziecka w gniazdku między rodzicami pod warunkiem, że gniazdko jest wystarczająco duże, żeby dziecko nie dotykało ścianek. To pozwala kontrolować stan dziecka przez całą noc. Ja gniazdek nie planowałam i żałowałam potem. U nas trochę przypadkiem tak wyszło, że dziewczyny spały dwa pierwsze tygodnie z nami w łóżku, czego kompletnie nie planowaliśmy. Potem się przeniosły do swojego łóżeczka, ale i tak dość szybko zaczęły lądować w naszym łóżku, bo ja nie miałam siły nosić w nocy i usypiac przez godzinę po karmieniu, a dziecko położone obok mnie zasypialo prawie od razu. Mój mąż walczył dłużej i nosił po nocy, ale w końcu też się poddał i od ok 3 w nocy do rana spaliśmy z obiema w łóżku.
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Olka2304 wrote:Umówiłam się już do Invimedu zobaczę może przypadnie mi do gustu 😁, myślisz że to może być przyczyną niepowodzeń ?
😭
Martita92 wrote:Boje się jak cholera... Tego jak Helenka zareaguje i w ogóle jaka będzie Antosia... A w ogóle paraliżuje mnie myśl o tym że Helenka zostanie z tatą beze mnie. Ogólnie to boje się tego jak będzie zasypiała. Teraz jak mąż jest w domu w weekend to ją kąpie ale polozyc spać muszę ja...
Martita92 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:U mnie akurat maz super sam daje rade, ostanio nawet zostawilam ich samych na nocke i poszlam do przyjaciolki na babskie spotkanie😋
Asiulka84 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Chłopaki zdrowe, buzi nie chcieli pokazać za to jajka było widać w pełnej okazałości. Szyjka 15mm, ale to dlatego, że jeden walił w nią główką. Na szczęście zamknięta i dr powiedział, że powinna jeszcze wytrzymać. Dziękuję za kciuki! :*
Kassssia, lindalia, Saja, Asiulka84, Mania30, dobuska lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62