X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

MonikA_89! ale się cieszę! <3

Saja, ale mnie rozbawiłaś. Dzieci potrafią rozłożyć na łopatkę swoimi tekstami. :D

Ula dobrze, że się uspokoiłaś.

lukaszkowa Ty nie możesz mieć zbyt luźno. Musi się coś dziać. Mam nadzieję, że później Jaś nie będzie Ci dawać popalić.:D

Aniaaaa super! Czyli startujemy razem? Masz wszystkie badania już, czy dopiero będziesz zbierać?

Dzudi ja to samo! Odliczam do piątku jak wariatka! I powiem Ci, że jednak myśl, że dołożą nam te 5k jest taka relaksująca.

Ja też jestem ciekawa co u Myshonki!

Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Zazdroszczę, mam nadzieje, ze niedługo u nas tez tak będzie, bo mąż dałby sobie świetnie radę, ale mała jak się zorientuje, ze mnie nie ma to jest lament okrutny i płacze dopóki nie wrócę. A karmisz piersią? Ja właśnie chce przechodzić na mm, nie wiem jak to wyjdzie, bo z jednej strony pewnie ciężko będzie mi skończyć KP i będę miała wyrzuty sumienia, a z drugiej mała ostatnio często się budzi w nocy, mysle ze jest głodna, poza tym samo karmienie już mnie jakoś tak „drażni”. No i ciagle mam bolesne zastoje.
    Mała śpi z nami od 3 tygodnia, bez gniazdka itp. I ciężko będzie ja wyprowadzić. Ja wczesniej chciałam od razu 2 dziecko, a w tej chwili to nie wiem czy w ogóle się na 2 zdecyduje 🙈
    Ja karmilam 4 miesiace i to byly dla mnie bardzo ciężkie 4 miesiace, tez walczyłam z zastojami raz mialam zapalenie, mlody ciagle wisial na piersi dzien i noc tak samo, ja sama zdecydowalam o przejsciu na mm, tez mialam wyrzuty sumienia ale tez bylam psychicznie wykonczona karmieniem piersia maz mnie bardzo wspieral i dzieki niemu jakos tak lagodnie to przeszlismy no i widze ze nocki sa lepsze bo nie budzi sie co chwila na cycka tylko raz czasem dwa razy na butle i spi. Kuba tez z nami w sypialni, jak sa gorsze momenty to spi ze mna w lozku teraz wlasnie mamy chyba jakis skok rozwojowy bo inaczej jak na mnie ciezko mu zasnac a i to trwa czasem godzine takie usypianie🤦‍♀️.to ja mam takie same mysli ze nie wiem czy sie wogole zdecyduje na drugie 🤣, rozwazam zlobek dla Kuby mam nadzieje ze do wrzesnia troche sie uspokoi z ta pandemia

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Daj koniecznie znać co zalecił na te dolegliwości.
    No niestety nie za ciekawie. Ma jakieś zapalenie grzybiczne, które podobno źle wygląda :(
    Dostałam maść i globulki dopochwowe, które są w miarę bezpieczne w ciąży. Gin mi powiedziała, że z uwagi na ciąże nie może dać mocniejszych leków.
    Mam brać przez tydzień i za tydzień kolejna wizyta - jak nie przejdzie będziemy robić posiew i wtedy już silniejsze leczenie celowane...
    Mam nadzieję, że to co dostałam pomoże...

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że moje bliźniaki dopiero się zbliżają do ukończenia 2 mc, a ja już rozważam powolne przejście z kp na mm. Mam wrażenie że cały dzień i z pół nocy tylko siedzę i karmię, normalnie oszaleć można. Mój 2.5 latek po południu wraca od Babci, a ja nie mogę się z nim pobawić bo wieczorem to dzieciaki packman gigant i siedzę, siedzę, siedzę karmiąc. Także zal mi trochę będzie porzucić kp, ale myślę że dla starszaka i mojego zdrowia psychicznego będzie to na korzyść .

Martita92 lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Dziewczyny powiem Wam że moje bliźniaki dopiero się zbliżają do ukończenia 2 mc, a ja już rozważam powolne przejście z kp na mm. Mam wrażenie że cały dzień i z pół nocy tylko siedzę i karmię, normalnie oszaleć można. Mój 2.5 latek po południu wraca od Babci, a ja nie mogę się z nim pobawić bo wieczorem to dzieciaki packman gigant i siedzę, siedzę, siedzę karmiąc. Także zal mi trochę będzie porzucić kp, ale myślę że dla starszaka i mojego zdrowia psychicznego będzie to na korzyść .
    Kochana doskonale cie rozumiem ja mialam z jednym taki problem a przy dwojce nawet sobie nie wyobrazam. Rob jak ci serce podpowiada i pamietaj szczesliwa mama szczesliwe dziecko nie wazne jak wykarmione 😉

Perelka lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    No niestety nie za ciekawie. Ma jakieś zapalenie grzybiczne, które podobno źle wygląda :(
    Dostałam maść i globulki dopochwowe, które są w miarę bezpieczne w ciąży. Gin mi powiedziała, że z uwagi na ciąże nie może dać mocniejszych leków.
    Mam brać przez tydzień i za tydzień kolejna wizyta - jak nie przejdzie będziemy robić posiew i wtedy już silniejsze leczenie celowane...
    Ah no widzisz, ale masz leczenie i to najwazniejsze!!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grzybiczych infekcji to mi kiedyś jedna babka poleciła Plivafem F żel do higieny intymnej i jak go stosowałam to już nie miałam nawrotów. Przy zaburzeniach hormonalnych jest inne pH i większa podatność na infekcje i co chwilę coś miałam

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    A możesz napisać nazwy ci konkretnie dostałaś? Oby przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Nieważne czy pierś, czy mm, najważniejsze żeby głodne nie były! A żyć też trzeba gdzieś między kamieniami. I tak podziwiam, że się starasz. Mam 3 pary bliźniąt w najbliższej rodzinie i nawet dziewczyny nie próbowały karmić piersią, od razu butla. Przy dwójce to i przy butelce dużo czasu zajmie karmienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 15:51

Perelka lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...kamień z serca mi spadł! Doczekałam się telefonu z kliniki. W połowie kwietnia mamy wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania 🙃

lukaszkowa, Danadana, Kassssia, Asiulka84, lindalia, Dzudi, Perelka, MonikA_89!, dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny...kamień z serca mi spadł! Doczekałam się telefonu z kliniki. W połowie kwietnia mamy wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania 🙃
    Super! 🙂

mo_Nika lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ekstra 💪🤞🤞

Danadana
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:

Gratki👍witaj w klubie 🍀😎

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Zadzwonili z kliniki w kwietniu mam rozmowę kfalifikacyjna do dofinansowania wielkopolska.😊

Równiez gratulacje i witaj w klubie👍😎🍀

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emoczje :D

Motyl12, Danadana, mo_Nika lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte kwalifikacyjną 31.3 do dofinansowania wlkp-ciekawe jak to będzie wyglądać i kiedy będziemy startować😁 Chciałabym na lato mieć już 2krechy😁
    Dziewczyny-powodzenia✊

• Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! idę na pierwszą wizytę. Tyle się od Was nasłuchałam dobrych rzeczy!
    Mam stres i jestem nakręcona pozytywnie, to się już dzieje :D
    Pierwszy krok za mną, decyzja podjęta teraz czekam!

Wy też tak przeżywałyście pierwszą wizytę w klinice?

Starania od końca 2019r.
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek:* wrote:

Pewnie! To nowa nadzieja 😊😊 pozytywne myślenie duuużo daje i pomaga!

Danadana
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zdecydowanie! Jednak w moim przypadku ta ekscytacja gasła z każdym nieudanym cyklem stymulowanym. Teraz czeka nas nowe doświadczenie i liczę, że tym razem się uda 💪

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

My mieliśmy dwie pierwsze wizyty. 😁

Pierwsza pierwsza była okropna, nie mieliśmy pojęcia dlaczego Pani Koordynator mówi nam o IVF. Doktor wspominał o dawcy nasienia. Wszystko nie tak jak ma być, my przyszliśmy wyleczyć męża żeby plemniki mial. Krótko - nie wiedzieliśmy z czym to się je, co to jest klinika niepłodności, co nam proponują i dlaczego.

Druga "pierwsza" jak to mogę nazwać, to ta świadoma w której zdecydowaliśmy się na in vitro. Pełna nadziei i szczęścia, że żyjemy w czasach w których mamy takie możliwości. Zamiast się martwić, że to in vitro, cieszyliśmy się, że mamy wyjście i pomoc. Po tej wizycie płakałam ze szczęścia, że to już. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 20:10

dobuska lubi tę wiadomość

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ