X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

MonikA_89! ale się cieszę! <3

Saja, ale mnie rozbawiłaś. Dzieci potrafią rozłożyć na łopatkę swoimi tekstami. :D

Ula dobrze, że się uspokoiłaś.

lukaszkowa Ty nie możesz mieć zbyt luźno. Musi się coś dziać. Mam nadzieję, że później Jaś nie będzie Ci dawać popalić.:D

Aniaaaa super! Czyli startujemy razem? Masz wszystkie badania już, czy dopiero będziesz zbierać?

Dzudi ja to samo! Odliczam do piątku jak wariatka! I powiem Ci, że jednak myśl, że dołożą nam te 5k jest taka relaksująca.

Ja też jestem ciekawa co u Myshonki!

Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Zazdroszczę, mam nadzieje, ze niedługo u nas tez tak będzie, bo mąż dałby sobie świetnie radę, ale mała jak się zorientuje, ze mnie nie ma to jest lament okrutny i płacze dopóki nie wrócę. A karmisz piersią? Ja właśnie chce przechodzić na mm, nie wiem jak to wyjdzie, bo z jednej strony pewnie ciężko będzie mi skończyć KP i będę miała wyrzuty sumienia, a z drugiej mała ostatnio często się budzi w nocy, mysle ze jest głodna, poza tym samo karmienie już mnie jakoś tak „drażni”. No i ciagle mam bolesne zastoje.
    Mała śpi z nami od 3 tygodnia, bez gniazdka itp. I ciężko będzie ja wyprowadzić. Ja wczesniej chciałam od razu 2 dziecko, a w tej chwili to nie wiem czy w ogóle się na 2 zdecyduje 🙈
    Ja karmilam 4 miesiace i to byly dla mnie bardzo ciężkie 4 miesiace, tez walczyłam z zastojami raz mialam zapalenie, mlody ciagle wisial na piersi dzien i noc tak samo, ja sama zdecydowalam o przejsciu na mm, tez mialam wyrzuty sumienia ale tez bylam psychicznie wykonczona karmieniem piersia maz mnie bardzo wspieral i dzieki niemu jakos tak lagodnie to przeszlismy no i widze ze nocki sa lepsze bo nie budzi sie co chwila na cycka tylko raz czasem dwa razy na butle i spi. Kuba tez z nami w sypialni, jak sa gorsze momenty to spi ze mna w lozku teraz wlasnie mamy chyba jakis skok rozwojowy bo inaczej jak na mnie ciezko mu zasnac a i to trwa czasem godzine takie usypianie🤦‍♀️.to ja mam takie same mysli ze nie wiem czy sie wogole zdecyduje na drugie 🤣, rozwazam zlobek dla Kuby mam nadzieje ze do wrzesnia troche sie uspokoi z ta pandemia

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Daj koniecznie znać co zalecił na te dolegliwości.
    No niestety nie za ciekawie. Ma jakieś zapalenie grzybiczne, które podobno źle wygląda :(
    Dostałam maść i globulki dopochwowe, które są w miarę bezpieczne w ciąży. Gin mi powiedziała, że z uwagi na ciąże nie może dać mocniejszych leków.
    Mam brać przez tydzień i za tydzień kolejna wizyta - jak nie przejdzie będziemy robić posiew i wtedy już silniejsze leczenie celowane...
    Mam nadzieję, że to co dostałam pomoże...

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że moje bliźniaki dopiero się zbliżają do ukończenia 2 mc, a ja już rozważam powolne przejście z kp na mm. Mam wrażenie że cały dzień i z pół nocy tylko siedzę i karmię, normalnie oszaleć można. Mój 2.5 latek po południu wraca od Babci, a ja nie mogę się z nim pobawić bo wieczorem to dzieciaki packman gigant i siedzę, siedzę, siedzę karmiąc. Także zal mi trochę będzie porzucić kp, ale myślę że dla starszaka i mojego zdrowia psychicznego będzie to na korzyść .

Martita92 lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Dziewczyny powiem Wam że moje bliźniaki dopiero się zbliżają do ukończenia 2 mc, a ja już rozważam powolne przejście z kp na mm. Mam wrażenie że cały dzień i z pół nocy tylko siedzę i karmię, normalnie oszaleć można. Mój 2.5 latek po południu wraca od Babci, a ja nie mogę się z nim pobawić bo wieczorem to dzieciaki packman gigant i siedzę, siedzę, siedzę karmiąc. Także zal mi trochę będzie porzucić kp, ale myślę że dla starszaka i mojego zdrowia psychicznego będzie to na korzyść .
    Kochana doskonale cie rozumiem ja mialam z jednym taki problem a przy dwojce nawet sobie nie wyobrazam. Rob jak ci serce podpowiada i pamietaj szczesliwa mama szczesliwe dziecko nie wazne jak wykarmione 😉

Perelka lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    No niestety nie za ciekawie. Ma jakieś zapalenie grzybiczne, które podobno źle wygląda :(
    Dostałam maść i globulki dopochwowe, które są w miarę bezpieczne w ciąży. Gin mi powiedziała, że z uwagi na ciąże nie może dać mocniejszych leków.
    Mam brać przez tydzień i za tydzień kolejna wizyta - jak nie przejdzie będziemy robić posiew i wtedy już silniejsze leczenie celowane...
    Ah no widzisz, ale masz leczenie i to najwazniejsze!!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grzybiczych infekcji to mi kiedyś jedna babka poleciła Plivafem F żel do higieny intymnej i jak go stosowałam to już nie miałam nawrotów. Przy zaburzeniach hormonalnych jest inne pH i większa podatność na infekcje i co chwilę coś miałam

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    A możesz napisać nazwy ci konkretnie dostałaś? Oby przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Nieważne czy pierś, czy mm, najważniejsze żeby głodne nie były! A żyć też trzeba gdzieś między kamieniami. I tak podziwiam, że się starasz. Mam 3 pary bliźniąt w najbliższej rodzinie i nawet dziewczyny nie próbowały karmić piersią, od razu butla. Przy dwójce to i przy butelce dużo czasu zajmie karmienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 15:51

Perelka lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...kamień z serca mi spadł! Doczekałam się telefonu z kliniki. W połowie kwietnia mamy wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania 🙃

lukaszkowa, Danadana, Kassssia, Asiulka84, lindalia, Dzudi, Perelka, MonikA_89!, dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny...kamień z serca mi spadł! Doczekałam się telefonu z kliniki. W połowie kwietnia mamy wizytę kwalifikacyjną do dofinansowania 🙃
    Super! 🙂

mo_Nika lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ekstra 💪🤞🤞

Danadana
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:

Gratki👍witaj w klubie 🍀😎

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Zadzwonili z kliniki w kwietniu mam rozmowę kfalifikacyjna do dofinansowania wielkopolska.😊

Równiez gratulacje i witaj w klubie👍😎🍀

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emoczje :D

Motyl12, Danadana, mo_Nika lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte kwalifikacyjną 31.3 do dofinansowania wlkp-ciekawe jak to będzie wyglądać i kiedy będziemy startować😁 Chciałabym na lato mieć już 2krechy😁
    Dziewczyny-powodzenia✊

• Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! idę na pierwszą wizytę. Tyle się od Was nasłuchałam dobrych rzeczy!
    Mam stres i jestem nakręcona pozytywnie, to się już dzieje :D
    Pierwszy krok za mną, decyzja podjęta teraz czekam!

Wy też tak przeżywałyście pierwszą wizytę w klinice?

Starania od końca 2019r.
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek:* wrote:

Pewnie! To nowa nadzieja 😊😊 pozytywne myślenie duuużo daje i pomaga!

Danadana
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zdecydowanie! Jednak w moim przypadku ta ekscytacja gasła z każdym nieudanym cyklem stymulowanym. Teraz czeka nas nowe doświadczenie i liczę, że tym razem się uda 💪

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

My mieliśmy dwie pierwsze wizyty. 😁

Pierwsza pierwsza była okropna, nie mieliśmy pojęcia dlaczego Pani Koordynator mówi nam o IVF. Doktor wspominał o dawcy nasienia. Wszystko nie tak jak ma być, my przyszliśmy wyleczyć męża żeby plemniki mial. Krótko - nie wiedzieliśmy z czym to się je, co to jest klinika niepłodności, co nam proponują i dlaczego.

Druga "pierwsza" jak to mogę nazwać, to ta świadoma w której zdecydowaliśmy się na in vitro. Pełna nadziei i szczęścia, że żyjemy w czasach w których mamy takie możliwości. Zamiast się martwić, że to in vitro, cieszyliśmy się, że mamy wyjście i pomoc. Po tej wizycie płakałam ze szczęścia, że to już. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 20:10

dobuska lubi tę wiadomość

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ