X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
    Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.

A na wózek ile czekałaś?
    Ja nie mam go gdzie przechować :( i to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.

Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞
    Wiesz co gniazdko i kokon to chyba to samo? Ja kupilam firmy Sleepe :) na vinted z wysyłka dałam 80 zł.
    Na wozek czekalam w sumie rowny miesiąc. Faktycznie graci sie wszystko mocno jak to wszystko spływa...

Edit: czekaj bo jest jeszcze cos takiego jak rozek 🙄 i to faktycznie tez mam, bo na stronie szpitala bylo zeby miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:34

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Moi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈

Wkurzają mnie te zabobony, ja wiem, że tragedie się zdarzają, ale medycyna poszła do przodu, mamy badania, regularne podglądy USG, jeżeli dziecko jest zdrowe i ładnie się rozwija, trzeba być dobrej myśli, takie jest moje zdanie. A poza tym już widzę siebie, po cc, buszującą miedzy półkami w poszukiwaniu pieluch, śpioszków i kocyków 🙈 albo lepsza wizja, widzę M. wybierającego to wszystko w sklepie i dzwoniącego do mnie po raz 12344567 z zapytaniem czy takie jest ok 🙈

Okeeeej teściowie mnie zaskoczyli... Nie wyobrażam sobie zostawiać takie sprawy na ostatnią chwilę...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak krew oddana. To będzie najdłuższy dzień coś czuję. Jak ja się stresuje dziewczyny
    Mania trzymam kciuki! Przeżywam razem z Tobą! <3

Mania30 lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
    Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.

A na wózek ile czekałaś?
    Ja nie mam go gdzie przechować :( i to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.

Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞
    Hej a może jak zamówisz w sklepie to zapytaj czy możesz odebrać w przeciągu jakiegoś tam czasu. Nasz wózek w sklepie czekał na nas prawie miesiąc 😂

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tymi różnymi zabobonami tak jest. Ja ostatnio usłyszałam od mojej babci, że wózek kupuje się po porodzie dopiero. Tylko tak jak piszecie powyżej - jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika?

Chociaż przyznam się Wam, że sama jeszcze z wyprawki nic nie kupiłam. Chyba powoli czas się za to zabierać...
    Jutro teoretycznie połowa ciąży, a mi się wciąż wydaje, że to takie nierealne i dopiero początek.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, niektórych rzeczy nie można zostawić na ostatnią chwilę, bo jak to później ogarnąć. A poza tym czasami się trafiają różne fajne okazje np na olx, tak jak mi z tym baby hugiem. Mam też znalezione fajne łóżeczko w super cenie, kobitka mi przetrzyma do 29.04 bo akurat wtedy jadę na wizytę do Szczecina, to odbiorę 🙂. No i już, będzie czekało!

• Danadana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej a może jak zamówisz w sklepie to zapytaj czy możesz odebrać w przeciągu jakiegoś tam czasu. Nasz wózek w sklepie czekał na nas prawie miesiąc 😂
    Ooo, super pomysł!!! 😄😄😄 Dzięki :)

Martita92 lubi tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana u nas dokladnie bylo tak samo, na wozek czekalismy miesiac ale panie powiedzialy, ze moze sobie u nich stac az nam bedzie pasowalo :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUKASZKOWA o której masz wizytę? Daj później znać.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    LUKASZKOWA o której masz wizytę? Daj później znać.
    Po nocach tradycyjnie - o 19 :)

Mania oni Ci ta bete chyba na paluszkach liczą :D

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Po nocach tradycyjnie - o 19 :)

Mania oni Ci ta bete chyba na paluszkach liczą :D
    Tak za wcześnie to nie będzie ok 17.00-18.00 podejrzewam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak za wcześnie to nie będzie ok 17.00-18.00 podejrzewam
    Ohhh, widziałam, że pisałaś i myślałam że już jest.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa po nocach 😂😂😂😂

Mania podnosisz ciśnienie swoim wpisem bez wyniku. 😂

A tak w ogóle to dalej można (np. w diagnostyce) zrobić badanie bety na cito? Czy to już nie funkcjonuje?

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Bawełna bio, czy nie bio, dziecko obrzyga tak samo:) ja ileś ubranek wyrzuciłam do śmieci bez prania, bo były tak "zalatwione", że nie było sensu tego wkładać do pralki. Ja się dzisiaj śmieję z moich wyborów wyprawkowych. Kupowałam muślinowe pieluchy, bambusowe ręczniki i drogie kocyki ze skip hopa i oczywiście nowe ubranka. Wystarczą podstawowe rzeczy dobrej jakości, żaden markowy bambus nie jest do niczego potrzebny. Moim najbardziej idiotycznym zakupem były ręczniki z kapturkiem 80x80 z bambusa, też drogie jak cholera. Córki wyrosły z nich po 3mcach, a bawełniane ręczniki sprawdzały się tak samo dobrze, te bambusowe oddałam prawie nowe. Wszelkie gadżety i "firmówki" są dla rodziców, dzieciom to obojętne.

Jak macie jakieś pytania wyprawkowe, to się mogę podzielić doświadczeniem.

I przyszła mi do głowy jedna refleksja. Pamiętajcie, że dzieci są różne i ich rodzice są różni. To, co w jednym domu jest normą (typu dziecko ma smoczek) , w innym domu może być nie do osiągnięcia. Są dzieci łatwiejsze i trudniejsze, a w trudnych chwilach pamiętajcie, że wszystko mija z czasem.
    Jakieś Wasze oczekiwania wobec macierzyństwa prawdopodobnie zostaną zawiedzione, jakieś rzeczy trzeba będzie sobie odpuścić, chociaż wcześniej się wydawało, że "moje dziecko to na pewno nie będzie...../na pewno będzie.......". Tak już jest i każda kobieta to przechodzi, niezależnie od tego, co twierdzi publicznie, a już zwłaszcza w Internecie;)) szukajcie wsparcia, ale strzeżcie się wszystkowiedzących matek, które Wasze dziecko znają lepiej niż własne i wiedzą lepiej, jakie ono jest. Wymiana doświadczeń jest bardzo ważna i pomaga przetrwać i ogarnąć nowe życie, ale " tzw. dobre rady" zatruwają życie i budzą frustrację.

A tak poza tym - have fun:)
    Saja święte słowa. Szkoda że dopiero sobie uświadomiłam pewne rzeczy po fakcie, ale to chyba tak jest dopóki nie znajdziesz sie w danej sytuacji to do konca nie wiesz jak będzie. Dopiero jak juz dzieciatko jest na swiecie to wszystko wyryfikuje. Ja zawsze bylam zdania ze absolutnie dziecko nie spi z nami w łóżku teoria moja padla po tygodniu meczarni w nocy i wstawaniu co dwie godziny. Zakladalam ze moje dziecko bedzie bezsmoczkowe bo po co, a prawda jest taka ze mnie ten smoczek uratował naszczescie moje dziecię nie jest az tak wielkim fanem smoczka teraz ale jak byl malutki to bardzo mi pomogl. I jest mnostwo taki przykładów tak wiec nie ma.co zakladac i sie zarzekac bo dziecko samo wybierze 😜
    Dobuska jak sie czujesz kiedy masz podglad ?

dobuska lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak krew oddana. To będzie najdłuższy dzień coś czuję. Jak ja się stresuje dziewczyny
    Mocne ✊✊✊

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka dzięki, że pytasz! Całkiem dobrze się czuję, chociaż zaobserwowałam jedno - już całkiem łatwo mnie wkurzyć.
    Miałam mega ochotę na coś słodkiego, bo jeszcze mam okres, a mąż mi nie zajechał do sklepu po to co chciałam, więc wzięłam głęboki wdech i wyszłam z pokoju. 😂
    Oby tylko tak to wyglądało, ale ja mam za sobą tylko dwa zastrzyki.
    Podgląd w poniedziałek. :) Obym tam coś wyhodowała!

Asiulka84 lubi tę wiadomość

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A tak w ogóle to dalej można (np. w diagnostyce) zrobić badanie bety na cito? Czy to już nie funkcjonuje?
    Nie wiem czy jest taka opcja, ale ja się ostatnio w diagnostyce naczekałam bardzo - wyniki były dopiero około północy i sobie obiecałam, że już więcej tam nie robię :P Choć wiem, że wiele zależy też od konkretnego punktu pobrań. Najszybciej jak miałam kiedykolwiek to w Certusie na Grunwaldzkiej - wynik był w niecałe 2 h (i to w niedzielę!)

dobuska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Asiulka dzięki, że pytasz! Całkiem dobrze się czuję, chociaż zaobserwowałam jedno - już całkiem łatwo mnie wkurzyć.
    Miałam mega ochotę na coś słodkiego, bo jeszcze mam okres, a mąż mi nie zajechał do sklepu po to co chciałam, więc wzięłam głęboki wdech i wyszłam z pokoju. 😂
    Oby tylko tak to wyglądało, ale ja mam za sobą tylko dwa zastrzyki.
    Podgląd w poniedziałek. :) Obym tam coś wyhodowała!
    Nie mogę się doliczyć. Podgląd będzie u Ciebie w 6 dniu cyklu?

• Olka2304 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania masz w końcu wyniki ????✊✊✊✊✊

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
    02.06 - 462 g ❤️👧
    08.04- crl 7.1
    30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
    21.03 👶crl 3.64
    28.02 USG mamy ❤️
    ⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
    ⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
    💉 Szczepienia limfocytami
    Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
    ❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
    Transfer 17.08.2020 - nieudany
    💉in vitro - sierpień 2020
    ⛔Mutacja C677T , PAI I

zi13hqvka2bu7x6k.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dana u nas dokladnie bylo tak samo, na wozek czekalismy miesiac ale panie powiedzialy, ze moze sobie u nich stac az nam bedzie pasowalo :)
    To wspaniała wiadomość 😄

Danadana
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ