INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.
A na wózek ile czekałaś?
Ja nie mam go gdzie przechowaći to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.
Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞na vinted z wysyłka dałam 80 zł.
Na wozek czekalam w sumie rowny miesiąc. Faktycznie graci sie wszystko mocno jak to wszystko spływa...
Edit: czekaj bo jest jeszcze cos takiego jak rozek 🙄 i to faktycznie tez mam, bo na stronie szpitala bylo zeby miecWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:34
Danadana lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Asiemka wrote:Moi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈
Wkurzają mnie te zabobony, ja wiem, że tragedie się zdarzają, ale medycyna poszła do przodu, mamy badania, regularne podglądy USG, jeżeli dziecko jest zdrowe i ładnie się rozwija, trzeba być dobrej myśli, takie jest moje zdanie. A poza tym już widzę siebie, po cc, buszującą miedzy półkami w poszukiwaniu pieluch, śpioszków i kocyków 🙈 albo lepsza wizja, widzę M. wybierającego to wszystko w sklepie i dzwoniącego do mnie po raz 12344567 z zapytaniem czy takie jest ok 🙈
Okeeeej teściowie mnie zaskoczyli... Nie wyobrażam sobie zostawiać takie sprawy na ostatnią chwilę... -
Danadana wrote:Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.
A na wózek ile czekałaś?
Ja nie mam go gdzie przechowaći to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.
Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞Danadana lubi tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Ale z tymi różnymi zabobonami tak jest. Ja ostatnio usłyszałam od mojej babci, że wózek kupuje się po porodzie dopiero. Tylko tak jak piszecie powyżej - jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika?
Chociaż przyznam się Wam, że sama jeszcze z wyprawki nic nie kupiłam. Chyba powoli czas się za to zabierać...
Jutro teoretycznie połowa ciąży, a mi się wciąż wydaje, że to takie nierealne i dopiero początek. -
nick nieaktualnyNo dokładnie, niektórych rzeczy nie można zostawić na ostatnią chwilę, bo jak to później ogarnąć. A poza tym czasami się trafiają różne fajne okazje np na olx, tak jak mi z tym baby hugiem. Mam też znalezione fajne łóżeczko w super cenie, kobitka mi przetrzyma do 29.04 bo akurat wtedy jadę na wizytę do Szczecina, to odbiorę 🙂. No i już, będzie czekało!
Danadana lubi tę wiadomość
-
Dana u nas dokladnie bylo tak samo, na wozek czekalismy miesiac ale panie powiedzialy, ze moze sobie u nich stac az nam bedzie pasowalo👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:LUKASZKOWA o której masz wizytę? Daj później znać.
Mania oni Ci ta bete chyba na paluszkach liczą👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
Saja wrote:Bawełna bio, czy nie bio, dziecko obrzyga tak samo:) ja ileś ubranek wyrzuciłam do śmieci bez prania, bo były tak "zalatwione", że nie było sensu tego wkładać do pralki. Ja się dzisiaj śmieję z moich wyborów wyprawkowych. Kupowałam muślinowe pieluchy, bambusowe ręczniki i drogie kocyki ze skip hopa i oczywiście nowe ubranka. Wystarczą podstawowe rzeczy dobrej jakości, żaden markowy bambus nie jest do niczego potrzebny. Moim najbardziej idiotycznym zakupem były ręczniki z kapturkiem 80x80 z bambusa, też drogie jak cholera. Córki wyrosły z nich po 3mcach, a bawełniane ręczniki sprawdzały się tak samo dobrze, te bambusowe oddałam prawie nowe. Wszelkie gadżety i "firmówki" są dla rodziców, dzieciom to obojętne.
Jak macie jakieś pytania wyprawkowe, to się mogę podzielić doświadczeniem.
I przyszła mi do głowy jedna refleksja. Pamiętajcie, że dzieci są różne i ich rodzice są różni. To, co w jednym domu jest normą (typu dziecko ma smoczek) , w innym domu może być nie do osiągnięcia. Są dzieci łatwiejsze i trudniejsze, a w trudnych chwilach pamiętajcie, że wszystko mija z czasem.
Jakieś Wasze oczekiwania wobec macierzyństwa prawdopodobnie zostaną zawiedzione, jakieś rzeczy trzeba będzie sobie odpuścić, chociaż wcześniej się wydawało, że "moje dziecko to na pewno nie będzie...../na pewno będzie.......". Tak już jest i każda kobieta to przechodzi, niezależnie od tego, co twierdzi publicznie, a już zwłaszcza w Internecie;)) szukajcie wsparcia, ale strzeżcie się wszystkowiedzących matek, które Wasze dziecko znają lepiej niż własne i wiedzą lepiej, jakie ono jest. Wymiana doświadczeń jest bardzo ważna i pomaga przetrwać i ogarnąć nowe życie, ale " tzw. dobre rady" zatruwają życie i budzą frustrację.
A tak poza tym - have fun:)
Dobuska jak sie czujesz kiedy masz podglad ?dobuska lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka dzięki, że pytasz! Całkiem dobrze się czuję, chociaż zaobserwowałam jedno - już całkiem łatwo mnie wkurzyć.
Miałam mega ochotę na coś słodkiego, bo jeszcze mam okres, a mąż mi nie zajechał do sklepu po to co chciałam, więc wzięłam głęboki wdech i wyszłam z pokoju. 😂
Oby tylko tak to wyglądało, ale ja mam za sobą tylko dwa zastrzyki.
Podgląd w poniedziałek.Obym tam coś wyhodowała!
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:A tak w ogóle to dalej można (np. w diagnostyce) zrobić badanie bety na cito? Czy to już nie funkcjonuje?
Choć wiem, że wiele zależy też od konkretnego punktu pobrań. Najszybciej jak miałam kiedykolwiek to w Certusie na Grunwaldzkiej - wynik był w niecałe 2 h (i to w niedzielę!)
dobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Asiulka dzięki, że pytasz! Całkiem dobrze się czuję, chociaż zaobserwowałam jedno - już całkiem łatwo mnie wkurzyć.
Miałam mega ochotę na coś słodkiego, bo jeszcze mam okres, a mąż mi nie zajechał do sklepu po to co chciałam, więc wzięłam głęboki wdech i wyszłam z pokoju. 😂
Oby tylko tak to wyglądało, ale ja mam za sobą tylko dwa zastrzyki.
Podgląd w poniedziałek.Obym tam coś wyhodowała!
-
Mania masz w końcu wyniki ????✊✊✊✊✊Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
02.06 - 462 g ❤️👧
08.04- crl 7.1
30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
21.03 👶crl 3.64
28.02 USG mamy ❤️
⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
💉 Szczepienia limfocytami
Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
Transfer 17.08.2020 - nieudany
💉in vitro - sierpień 2020