X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
    Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.

A na wózek ile czekałaś?
    Ja nie mam go gdzie przechować :( i to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.

Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞
    Wiesz co gniazdko i kokon to chyba to samo? Ja kupilam firmy Sleepe :) na vinted z wysyłka dałam 80 zł.
    Na wozek czekalam w sumie rowny miesiąc. Faktycznie graci sie wszystko mocno jak to wszystko spływa...

Edit: czekaj bo jest jeszcze cos takiego jak rozek 🙄 i to faktycznie tez mam, bo na stronie szpitala bylo zeby miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:34

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Moi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈

Wkurzają mnie te zabobony, ja wiem, że tragedie się zdarzają, ale medycyna poszła do przodu, mamy badania, regularne podglądy USG, jeżeli dziecko jest zdrowe i ładnie się rozwija, trzeba być dobrej myśli, takie jest moje zdanie. A poza tym już widzę siebie, po cc, buszującą miedzy półkami w poszukiwaniu pieluch, śpioszków i kocyków 🙈 albo lepsza wizja, widzę M. wybierającego to wszystko w sklepie i dzwoniącego do mnie po raz 12344567 z zapytaniem czy takie jest ok 🙈

Okeeeej teściowie mnie zaskoczyli... Nie wyobrażam sobie zostawiać takie sprawy na ostatnią chwilę...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak krew oddana. To będzie najdłuższy dzień coś czuję. Jak ja się stresuje dziewczyny
    Mania trzymam kciuki! Przeżywam razem z Tobą! <3

Mania30 lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
    Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.

A na wózek ile czekałaś?
    Ja nie mam go gdzie przechować :( i to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.

Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞
    Hej a może jak zamówisz w sklepie to zapytaj czy możesz odebrać w przeciągu jakiegoś tam czasu. Nasz wózek w sklepie czekał na nas prawie miesiąc 😂

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tymi różnymi zabobonami tak jest. Ja ostatnio usłyszałam od mojej babci, że wózek kupuje się po porodzie dopiero. Tylko tak jak piszecie powyżej - jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika?

Chociaż przyznam się Wam, że sama jeszcze z wyprawki nic nie kupiłam. Chyba powoli czas się za to zabierać...
    Jutro teoretycznie połowa ciąży, a mi się wciąż wydaje, że to takie nierealne i dopiero początek.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, niektórych rzeczy nie można zostawić na ostatnią chwilę, bo jak to później ogarnąć. A poza tym czasami się trafiają różne fajne okazje np na olx, tak jak mi z tym baby hugiem. Mam też znalezione fajne łóżeczko w super cenie, kobitka mi przetrzyma do 29.04 bo akurat wtedy jadę na wizytę do Szczecina, to odbiorę 🙂. No i już, będzie czekało!

• Danadana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej a może jak zamówisz w sklepie to zapytaj czy możesz odebrać w przeciągu jakiegoś tam czasu. Nasz wózek w sklepie czekał na nas prawie miesiąc 😂
    Ooo, super pomysł!!! 😄😄😄 Dzięki :)

Martita92 lubi tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana u nas dokladnie bylo tak samo, na wozek czekalismy miesiac ale panie powiedzialy, ze moze sobie u nich stac az nam bedzie pasowalo :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUKASZKOWA o której masz wizytę? Daj później znać.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    LUKASZKOWA o której masz wizytę? Daj później znać.
    Po nocach tradycyjnie - o 19 :)

Mania oni Ci ta bete chyba na paluszkach liczą :D

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Po nocach tradycyjnie - o 19 :)

Mania oni Ci ta bete chyba na paluszkach liczą :D
    Tak za wcześnie to nie będzie ok 17.00-18.00 podejrzewam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak za wcześnie to nie będzie ok 17.00-18.00 podejrzewam
    Ohhh, widziałam, że pisałaś i myślałam że już jest.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa po nocach 😂😂😂😂

Mania podnosisz ciśnienie swoim wpisem bez wyniku. 😂

A tak w ogóle to dalej można (np. w diagnostyce) zrobić badanie bety na cito? Czy to już nie funkcjonuje?

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Bawełna bio, czy nie bio, dziecko obrzyga tak samo:) ja ileś ubranek wyrzuciłam do śmieci bez prania, bo były tak "zalatwione", że nie było sensu tego wkładać do pralki. Ja się dzisiaj śmieję z moich wyborów wyprawkowych. Kupowałam muślinowe pieluchy, bambusowe ręczniki i drogie kocyki ze skip hopa i oczywiście nowe ubranka. Wystarczą podstawowe rzeczy dobrej jakości, żaden markowy bambus nie jest do niczego potrzebny. Moim najbardziej idiotycznym zakupem były ręczniki z kapturkiem 80x80 z bambusa, też drogie jak cholera. Córki wyrosły z nich po 3mcach, a bawełniane ręczniki sprawdzały się tak samo dobrze, te bambusowe oddałam prawie nowe. Wszelkie gadżety i "firmówki" są dla rodziców, dzieciom to obojętne.

Jak macie jakieś pytania wyprawkowe, to się mogę podzielić doświadczeniem.

I przyszła mi do głowy jedna refleksja. Pamiętajcie, że dzieci są różne i ich rodzice są różni. To, co w jednym domu jest normą (typu dziecko ma smoczek) , w innym domu może być nie do osiągnięcia. Są dzieci łatwiejsze i trudniejsze, a w trudnych chwilach pamiętajcie, że wszystko mija z czasem.
    Jakieś Wasze oczekiwania wobec macierzyństwa prawdopodobnie zostaną zawiedzione, jakieś rzeczy trzeba będzie sobie odpuścić, chociaż wcześniej się wydawało, że "moje dziecko to na pewno nie będzie...../na pewno będzie.......". Tak już jest i każda kobieta to przechodzi, niezależnie od tego, co twierdzi publicznie, a już zwłaszcza w Internecie;)) szukajcie wsparcia, ale strzeżcie się wszystkowiedzących matek, które Wasze dziecko znają lepiej niż własne i wiedzą lepiej, jakie ono jest. Wymiana doświadczeń jest bardzo ważna i pomaga przetrwać i ogarnąć nowe życie, ale " tzw. dobre rady" zatruwają życie i budzą frustrację.

A tak poza tym - have fun:)
    Saja święte słowa. Szkoda że dopiero sobie uświadomiłam pewne rzeczy po fakcie, ale to chyba tak jest dopóki nie znajdziesz sie w danej sytuacji to do konca nie wiesz jak będzie. Dopiero jak juz dzieciatko jest na swiecie to wszystko wyryfikuje. Ja zawsze bylam zdania ze absolutnie dziecko nie spi z nami w łóżku teoria moja padla po tygodniu meczarni w nocy i wstawaniu co dwie godziny. Zakladalam ze moje dziecko bedzie bezsmoczkowe bo po co, a prawda jest taka ze mnie ten smoczek uratował naszczescie moje dziecię nie jest az tak wielkim fanem smoczka teraz ale jak byl malutki to bardzo mi pomogl. I jest mnostwo taki przykładów tak wiec nie ma.co zakladac i sie zarzekac bo dziecko samo wybierze 😜
    Dobuska jak sie czujesz kiedy masz podglad ?

dobuska lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak krew oddana. To będzie najdłuższy dzień coś czuję. Jak ja się stresuje dziewczyny
    Mocne ✊✊✊

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka dzięki, że pytasz! Całkiem dobrze się czuję, chociaż zaobserwowałam jedno - już całkiem łatwo mnie wkurzyć.
    Miałam mega ochotę na coś słodkiego, bo jeszcze mam okres, a mąż mi nie zajechał do sklepu po to co chciałam, więc wzięłam głęboki wdech i wyszłam z pokoju. 😂
    Oby tylko tak to wyglądało, ale ja mam za sobą tylko dwa zastrzyki.
    Podgląd w poniedziałek. :) Obym tam coś wyhodowała!

Asiulka84 lubi tę wiadomość

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A tak w ogóle to dalej można (np. w diagnostyce) zrobić badanie bety na cito? Czy to już nie funkcjonuje?
    Nie wiem czy jest taka opcja, ale ja się ostatnio w diagnostyce naczekałam bardzo - wyniki były dopiero około północy i sobie obiecałam, że już więcej tam nie robię :P Choć wiem, że wiele zależy też od konkretnego punktu pobrań. Najszybciej jak miałam kiedykolwiek to w Certusie na Grunwaldzkiej - wynik był w niecałe 2 h (i to w niedzielę!)

dobuska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Asiulka dzięki, że pytasz! Całkiem dobrze się czuję, chociaż zaobserwowałam jedno - już całkiem łatwo mnie wkurzyć.
    Miałam mega ochotę na coś słodkiego, bo jeszcze mam okres, a mąż mi nie zajechał do sklepu po to co chciałam, więc wzięłam głęboki wdech i wyszłam z pokoju. 😂
    Oby tylko tak to wyglądało, ale ja mam za sobą tylko dwa zastrzyki.
    Podgląd w poniedziałek. :) Obym tam coś wyhodowała!
    Nie mogę się doliczyć. Podgląd będzie u Ciebie w 6 dniu cyklu?

• Olka2304 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania masz w końcu wyniki ????✊✊✊✊✊

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
    02.06 - 462 g ❤️👧
    08.04- crl 7.1
    30.03 badania prenatalne 👶 crl 5.5 niskie ryzyka
    21.03 👶crl 3.64
    28.02 USG mamy ❤️
    ⏸️30 dc Bhcg 3.02 774,
    ⏸️32 DC bhcg 5.02 1612
    💉 Szczepienia limfocytami
    Rozjechane cytokiny , Kir AA, komórki NK 24,5 %
    ❄️ 13.11.2020 transfer nieudany
    Transfer 17.08.2020 - nieudany
    💉in vitro - sierpień 2020
    ⛔Mutacja C677T , PAI I

zi13hqvka2bu7x6k.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dana u nas dokladnie bylo tak samo, na wozek czekalismy miesiac ale panie powiedzialy, ze moze sobie u nich stac az nam bedzie pasowalo :)
    To wspaniała wiadomość 😄

Danadana
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ