X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ah ja z perspektywy roku czasu to wspominam z takim sentymentem stymulacje. Prawie codziennie patrze na brzuszek i zastanawiam sie jak to mozliwe, ze z tych zastrzykow, punkcji i transferu jest ten nasz Jaś. To jest ciagle dla mnie szok :)
    To jest taka dziwna podróż i wiele w niej niewiadomych po drodze ale uwazam to za mega cenne. Totalnie inaczej na wiele spraw teraz patrzę.

Ja mam po covidzie taki mega zjazd psychiczny i fizyczny. Chcialam pracowac do konca kwietnia ale nie wiem czy dam rade. Przytłaczaja mnie tez te wyprawkowe rzeczy - wszedzie widze tylko bawełne bio i bambus... Staram sie zawsze wybrac jak najlepiej ale w sercu liczę i staram sie myslec, tak jak to bylo napisane w jakiejs ksiazce, ze jak mały się urodzi to będzie potrzebował po prostu mamy i to mu na sam początek wystarczy :/

Mania daj znac czy bedziesz szla jutro na betke, bede czatowac na wynik :)
    Ja już od pierwszego kwietnia poszłam na wolne, mimo że miałam ambitny plan pracować do końca maja. Ale cóż, warunki w pracy były niesprzyjające i zrezygnowałam, trudno. Nie żałuję. Co do covidu- zjazd minie w końcu :). A jeśli chodzi o wyprawkę. Mimo, że na cztery procedury i inne formy leczenia wydałam fortunę, to w kompletowaniu wyprawki już nie jestem rozrzutna. Nie chcę takiego "przedmiotowego, gadżeciarskiego" macierzyństwa i wychodzę z założenia, że im mniej tym lepiej. Nie chcę też domu zdominowanego przez dziecięce rzeczy. Jak coś będzie jednak potrzebne, to zawsze można to dokupić na bieżąco. Dużo rzeczy mam używanych, bo dostałam od znajomych. Ładne, niezniszczone, więc nie widzę problemu żeby zostawić je dla małego. I nie wiem, z jakiego rodzaju bawełny są ;). Ale wiem że Miska kocham najbardziej na świecie i będzie to tak samo czuł w spiochach ze zwykłej bawełny ;)

dobuska lubi tę wiadomość

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A czemu dwa na raz? Nie wolałabyś pojedynczych transferów? Szczególnie, jeśli warunki są średnio sprzyjające?
    Tak mi lekarz doradził, że wtedy będą większe szanse. Ja też mam już naprawdę lekkie załamanie. Każda wizyta w klinice mnie dołuje na maksa, wiec nawet pasuje mi to aby wziąć dwa i jak się nie uda, będę mogła spróbować szybciej w innej klinice a tak cały czas bym się zastanawiała i miała nadzieje, że może się uda z kolejnym. Nie chce tez na raz leczyć się w dwóch miejscach. Mam niskie AMH, wiec czas jest na wagę złota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 13:56

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Tak mi lekarz doradził, że wtedy będą większe szanse. Ja też mam już naprawdę lekkie załamanie. Każda wizyta w klinice mnie dołuje na maksa, wiec nawet pasuje mi to aby wziąć dwa i jak się nie uda, będę mogła spróbować szybciej w innej klinice a tak cały czas bym się zastanawiała i miała nadzieje, że może się uda z kolejnym. Nie chce tez na raz leczyć się w dwóch miejscach. Mam niskie AMH, wiec czas jest na wagę złota.
    Ja tez dwa najslabsze mialam podawane razem. Trzymam za Ciebie kciuki, czas najwyzszy zeby sie udalo :*

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Rozumiem. Jeśli tak sprawa wygląda to rzeczywiście podwójny transfer wydaje się być dobrym rozwiązaniem.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Tez bym chyba tak zrobiła. Trzymam kciuki, żeby to był już ostatni transfer!❤️ Wierzę, że się uda!❤️

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny❤️ Jak się nie uda to będę próbować w Kriobanku w Białymstoku jeszcze ostatni raz.

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dzięki dziewczyny❤️ Jak się nie uda to będę próbować w Kriobanku w Białymstoku jeszcze ostatni raz.
    A zapytam z ciekawosci czemu akurat tam a nie Novum jak poczatkowo planowalas?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A zapytam z ciekawosci czemu akurat tam a nie Novum jak poczatkowo planowalas?
    Dużo się naczytałam o tych dwóch klinikach i wypadały równie dobrze. W Kriobanku podobno specjalizują się w beznadziejnych przypadkach i w niskim AMH. Plus tez taki, że cały czas zajmuje się pacjentem jeden lekarz a w Novum tak nie jest. Dużo dobrego dowiedziałam się o Doktor Kuczyńskiej która tam pracuje. Podobno dobry specjalista i do tego przemiła. Po dwóch latach z naszym Dr byłaby to miła odmiana😊 żeby nie było, uważam, że nasz Dr to dobry specjalista, jadnak ostatnio po każdej wizycie tracę chęci do życia... potrzebuje zmiany

Asiulka84 lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dużo się naczytałam o tych dwóch klinikach i wypadały równie dobrze. W Kriobanku podobno specjalizują się w beznadziejnych przypadkach i w niskim AMH. Plus tez taki, że cały czas zajmuje się pacjentem jeden lekarz a w Novum tak nie jest. Dużo dobrego dowiedziałam się o Doktor Kuczyńskiej która tam pracuje. Podobno dobry specjalista i do tego przemiła. Po dwóch latach z naszym Dr byłaby to miła odmiana😊 żeby nie było, uważam, że nasz Dr to dobry specjalista, jadnak ostatnio po każdej wizycie tracę chęci do życia... potrzebuje zmiany
    Rozumiem, ekstremalna empatia to nie jest jego drugie imię :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Może zmiana rzeczywiście podziała ale życze ci abyś już nie musiała się zastanawiać oby chociaz jeden z tych podanych ruszył.

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tez bym bardzo chciała, żeby teraz wyszło. Doktor potwierdził właśnie, w poniedziałek transfer. Trzymajcie kciuki✊😊

Asiulka84, dobuska, Danadana, Perelka lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dzięki dziewczyny, tez bym bardzo chciała, żeby teraz wyszło. Doktor potwierdził właśnie, w poniedziałek transfer. Trzymajcie kciuki✊😊
    Będę w poniedziałek w klinice, wiec będę myślami z Tobą!❤️

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:

Dr nie wspominał Tobie o scratchingu endometrium? Robi się go właśnie przy słabym endo, by wspomóc zagniezdzenie zarodka. Jestem dopiero na początku procedury ivf ale za wczasu pytałam się dr kuśnierczak kiedy się go robi...
    W każdym razie powodzenia-kciukasy zaciśnięte🍀💐🤗✊

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Dr nie wspominał Tobie o scratchingu endometrium? Robi się go właśnie przy słabym endo, by wspomóc zagniezdzenie zarodka. Jestem dopiero na początku procedury ivf ale za wczasu pytałam się dr kuśnierczak kiedy się go robi...
    W każdym razie powodzenia-kciukasy zaciśnięte🍀💐🤗✊
    Miałam teraz robiony i na grubość nie pomogło☹️ Ale może się zagnieżdżą 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Nie wiem czy to to, ale u mnie 5 poprzednich transferów się nie powiodło, a udany był szósty - po scratchingu właśnie. Mam nadzieję, że Tobie też to pomoze 🙂

• Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    🤞🤞🤞

Danadana
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:

No to teraz musi się udać🤗😁to na grubość nie pomoże, ale w endo robią się mikro uszkodzenia w które może wpaść zarodek i tam się wygodnie zagniezdzić. Oby pomogło✊❤

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Gosiaczek:* Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie staraczki poświątecznie! Ale tu się dużo działo jak mnie nie było przez święta :)

Jak tam u Was starania? Na jakim etapie jesteście??

Może, któraś poświątecznie pochwali się dwoma kreskami :D

Starania od końca 2019r.
  • Saja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mam po covidzie taki mega zjazd psychiczny i fizyczny. Chcialam pracowac do konca kwietnia ale nie wiem czy dam rade. Przytłaczaja mnie tez te wyprawkowe rzeczy - wszedzie widze tylko bawełne bio i bambus... Staram sie zawsze wybrac jak najlepiej ale w sercu liczę i staram sie myslec, tak jak to bylo napisane w jakiejs ksiazce, ze jak mały się urodzi to będzie potrzebował po prostu mamy i to mu na sam początek wystarczy :/

Bawełna bio, czy nie bio, dziecko obrzyga tak samo:) ja ileś ubranek wyrzuciłam do śmieci bez prania, bo były tak "zalatwione", że nie było sensu tego wkładać do pralki. Ja się dzisiaj śmieję z moich wyborów wyprawkowych. Kupowałam muślinowe pieluchy, bambusowe ręczniki i drogie kocyki ze skip hopa i oczywiście nowe ubranka. Wystarczą podstawowe rzeczy dobrej jakości, żaden markowy bambus nie jest do niczego potrzebny. Moim najbardziej idiotycznym zakupem były ręczniki z kapturkiem 80x80 z bambusa, też drogie jak cholera. Córki wyrosły z nich po 3mcach, a bawełniane ręczniki sprawdzały się tak samo dobrze, te bambusowe oddałam prawie nowe. Wszelkie gadżety i "firmówki" są dla rodziców, dzieciom to obojętne.

Jak macie jakieś pytania wyprawkowe, to się mogę podzielić doświadczeniem.

I przyszła mi do głowy jedna refleksja. Pamiętajcie, że dzieci są różne i ich rodzice są różni. To, co w jednym domu jest normą (typu dziecko ma smoczek) , w innym domu może być nie do osiągnięcia. Są dzieci łatwiejsze i trudniejsze, a w trudnych chwilach pamiętajcie, że wszystko mija z czasem.
    Jakieś Wasze oczekiwania wobec macierzyństwa prawdopodobnie zostaną zawiedzione, jakieś rzeczy trzeba będzie sobie odpuścić, chociaż wcześniej się wydawało, że "moje dziecko to na pewno nie będzie...../na pewno będzie.......". Tak już jest i każda kobieta to przechodzi, niezależnie od tego, co twierdzi publicznie, a już zwłaszcza w Internecie;)) szukajcie wsparcia, ale strzeżcie się wszystkowiedzących matek, które Wasze dziecko znają lepiej niż własne i wiedzą lepiej, jakie ono jest. Wymiana doświadczeń jest bardzo ważna i pomaga przetrwać i ogarnąć nowe życie, ale " tzw. dobre rady" zatruwają życie i budzą frustrację.

A tak poza tym - have fun:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 21:08

Ula30, dobuska, Asiulka84 lubią tę wiadomość

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie podejście do wyprawki, że kupuję tylko niezbędne rzeczy, dużo ciuchów będę mieć po bratanku, a od kolejnego tygodnia ruszam do lumpeksów - te ciuchy najmniejsze są w super stanie często, wystarczy wyprac i wyprasować. Najbardziej zastanawia mnie zakup wózka - jak się okazuje, część znajomych w ogóle z niego nie korzystała, bo woleli chusty. ;) Jedni nawet nie korzystali z łóżeczka, bo dziecko śpi z nimi, no ale to już nie moja "wizja".

Saja, dobuska lubią tę wiadomość

Danadana
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ