X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Opowiem Wam coś "zabawnego".

lindalia, dziękuję za pomysł 😂

Mój okres zwolnił do absolutnego minimum. Lindalia zasugerowała test ciążowy, chociaż mam tak co miesiąc.
    No, ale jednak... Wiecie jak to jest. Męczy coś w środku, bo jednak to krwawienie jest znowu bardziej plamieniem..
    Mówię do mojego
    - weź mi kup ten test, bo jak nie sprawdzę to oszaleję

No i kupił. I zrobiłam. I ja tam coś widzę!
    Wołam mojego, on nie widzi, potem twierdzi, że to miejsce, gdzie powinna być kreska.
    No nie, ja wiem jak wyglada to drobne wydrążenie, ja tu widzę kolor.

Patrzę, co to za test, Bobo-test. Znam go z różnych historii, zwłaszcza z fałszywych szarych kresek.
    No, ale co, nie sprawdzę?
    Godzina do rozpoczęcia stymulacji, a my do rossmana po testy o czułości 10.
    😂😂😂😂😂

No i dobra, wyszły negatywne. Nawet nic na nich nie ćmi.
    Krwi mam tyle, co kot napłakał, ale podobno to okres, więc idę robić zastrzyk. Nawet nie wiem czy to już okres, czy nie.

To się nie może skończyć ciążą w tym miesiącu. 😂😂😂😂

KOMEDIA 😂

Zrób bete z krwi😁 pewnie trochę stresu Cię to kosztuje🙈

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To normalne. W ulotce pena czytałam, że to nadmiar leku potrzebny do sprawdzania czy igła jest dobra.

Ej! Zrobiłam pierwszy zastrzyk!
    Ale wiecie co, boli mnie skóra w miejscu zastrzyku. 🤔

Poczekaj na prolutex 🙈 mi się robiły takie bolesne zgrubienia w miejscu wkłuć i czasem czułam je cały dzień.
    A tak poważnie, to przyzwyczajaj się, ja się kłuję od końca lipca, aktualnie na tapecie neoparin 😊 ale mam już taką wprawę, że nawet po ciemku i z zamkniętymi oczami 🙈

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To normalne. W ulotce pena czytałam, że to nadmiar leku potrzebny do sprawdzania czy igła jest dobra.

Ej! Zrobiłam pierwszy zastrzyk!
    Ale wiecie co, boli mnie skóra w miejscu zastrzyku. 🤔

A mnie właśnie nic nie boli, nawet śladu nie ma i nie wiem czy to dobrze czy nie.

Czyli przy następnej dawce mam wziąć całą nowa ampułkę czy wykorzystać resztę starej i resztę dobrać z nowej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 20:00

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Poczekaj na prolutex 🙈 mi się robiły takie bolesne zgrubienia w miejscu wkłuć i czasem czułam je cały dzień.
    A tak poważnie, to przyzwyczajaj się, ja się kłuję od końca lipca, aktualnie na tapecie neoparin 😊 ale mam już taką wprawę, że nawet po ciemku i z zamkniętymi oczami 🙈
    Też mam takie zgrubienia po prolutexie ale jak zaczęłam masować to jest ok i szybko znika ale ten neoparin na początku strasznie mnie szczypał, teraz chyba się trochę przyzwyczaiłam i jest lepiej. Porównując to te do stymulacji to były pikuś w porównaniu do tego. Ale dziewczyny skutek się liczy ja przetrwam każdy ból byle byłoby dobrze zresztą podobno mam wysoki próg bólu.

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się stresuje chyba w piątek zatestuje 11dpt 3-dniowca coś powinno wykazać tak myślę. Mój M twierdzi że lepiej poczekać do poniedziałku to będzie 14dpt ale już mi się tak dłuży ze az mnie korci ten piatek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 20:20

Martita92, lukaszkowa, Marzycielka7, Asiemka, mo_Nika, dobuska, Danadana, lindalia lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    A ja już się stresuje chyba w piątek zatestuje 11dpt 3-dniowca coś powinno wykazać tak myślę. Mój M twierdzi że lepiej poczekać do poniedziałku to będzie 14dpt ale już mi się tak dłuży ze az mnie korci ten piatek
    Mysle, ze juz mozesz spokojnie. Najwyzej nie mow mężowi :D

Mania30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:

Zrób tak jak czujesz a my tu trzymamy kciuki ✊✊✊

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ten spokoj facetow zawsze mnie zadziwia, moj tez zawsze kaze czekac 😂 zawsze tez zalowalam jak go nie sluchalam, ale to pewnie dlatego ze robilam sikacze. Na becie pewnie cos juz Ci wyjdzie, ale pytanie czy sie nie bedziesz niepotrzebnie stresowac jak bedzie jakis niejednoznaczny wynik ze wzgledu na wczesniejszy test. Ale w 100% rozumiem, bo stres jest tak czy tak, trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 22:15

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że jak zadzwonię do koordynatorki to doktor wystawi mi receptę? Wyszły mi 2 bakterie tlenowe i chciałabym to wyleczyć do wizyty 30. 04 🤦🏻‍♀️

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dziewczyny myślicie, że jak zadzwonię do koordynatorki to doktor wystawi mi receptę? Wyszły mi 2 bakterie tlenowe i chciałabym to wyleczyć do wizyty 30. 04 🤦🏻‍♀️

Ja bym sprobowała, żeby nie tracić czasu. Do 30tego jeszcze kawał czasu więc zdążyłabyś się wyleczyć

Dzudi lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Znając siebie to bym siknęła rano nie mówiąc mężowi🙈

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Znając siebie to bym siknęła rano nie mówiąc mężowi🙈
    Nie już wolę od razu betę zrobić wyjdzie mi taki niepewny albo negatywny i będę myślała. Tyle wytrzymam. Idę w piątek i będzie ok

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    A mnie właśnie nic nie boli, nawet śladu nie ma i nie wiem czy to dobrze czy nie.

Czyli przy następnej dawce mam wziąć całą nowa ampułkę czy wykorzystać resztę starej i resztę dobrać z nowej ?

Nie, nie. Koniecznie nowa dawka. Tamto to tylko "diagnostyczny zapas"
    Ciesz się, że nic się nie dzieje!:) Zobacz, dziewczyny ostrzegają, że będzie dużo gorzej. A ja po zastrzyku padłam jak dziecko. O godzinie 21 już spałam na kanapie, a do tego okropny ból głowy. Także świetnie reaguję na hormony. Dalej będzie masakra chyba. :D

A u mnie z rana dosyć stresowo i płaczliwie. Ten mój okres wcale się nie rozkręca. Bardzo się boję, że jednak źle wyznaczyłam 1dc i tym wczorajszym zastrzykiem coś zablokowałam. Jeszcze stres wcale nie pomaga, także... mam nadzieję, że nie przerwą stymulacji z tego powodu... :(
    Przeszukałam chyba cały internet, i nigdzie nie znalazłam takiego tematu. Wszyscy wiedzą, kiedy mają 2 dc, tylko ja nie.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja myślę, że jak zrobisz betę 11 dpt to już nie będzie wątpliwości. :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, Ty też wiesz, tylko dopadła Cię jakaś histeria i świrujesz, co oznacza tylko jedno - kobieta z krwi i kości 🙈 przyjmuj dzielnie zastrzyki i nie panikuj 😊 nim się obejrzysz, umówią Cię na punkcję. 🤞🤞🤞

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Dobuska, Ty też wiesz, tylko dopadła Cię jakaś histeria i świrujesz, co oznacza tylko jedno - kobieta z krwi i kości 🙈 przyjmuj dzielnie zastrzyki i nie panikuj 😊 nim się obejrzysz, umówią Cię na punkcję. 🤞🤞🤞
    Ta histeria to jest bardzo dobre słowo! Mimo wszystko podejrzewam, że miesiączka powinna wystąpić, a moja jakby się rozmyśliła :D
    Dam Wam znać, co napisze koordynatorka.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    🤞🤞🤞

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie, nie. Koniecznie nowa dawka. Tamto to tylko "diagnostyczny zapas"
    Ciesz się, że nic się nie dzieje!:) Zobacz, dziewczyny ostrzegają, że będzie dużo gorzej. A ja po zastrzyku padłam jak dziecko. O godzinie 21 już spałam na kanapie, a do tego okropny ból głowy. Także świetnie reaguję na hormony. Dalej będzie masakra chyba. :D

A u mnie z rana dosyć stresowo i płaczliwie. Ten mój okres wcale się nie rozkręca. Bardzo się boję, że jednak źle wyznaczyłam 1dc i tym wczorajszym zastrzykiem coś zablokowałam. Jeszcze stres wcale nie pomaga, także... mam nadzieję, że nie przerwą stymulacji z tego powodu... :(
    Przeszukałam chyba cały internet, i nigdzie nie znalazłam takiego tematu. Wszyscy wiedzą, kiedy mają 2 dc, tylko ja nie.
    Ja nie wiedziałam ;) też pisałam z koordynatorami. I też tak miałam, że mi się zatrzymał okres. Także co zrobisz, natura płata figle 😄😄

Danadana
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ta histeria to jest bardzo dobre słowo! Mimo wszystko podejrzewam, że miesiączka powinna wystąpić, a moja jakby się rozmyśliła :D
    Dam Wam znać, co napisze koordynatorka.
    Może rzeczywiście za szybko dałaś ten zastrzyk albo nieświadomie sama blokujesz sobie@ za dużo o niej myślisz bo już chcesz zastrzyki. Wiem że to głupio brzmi ale coś w tym jest

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 to wcale nie jest wykluczone. Nasza psychika ma potężną moc, tylko faktycznie to krwawienie było, więc celowo uzgadniałam to z koordynatorką, żeby nie nawalić. :(

Danadana, serio? I co, normalnie kontynuowałaś zastrzyki i się rozkręciło?

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ