X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Takie będzie ok. Nie ma zasad co do tego jesli chodzi o stymulacje :)
    Ja miałam niecałe 2 i brałam encorton 25 mg żeby troszkę zeszło bo do ivf ponoć najlepiej żeby było ok. 1

dobuska, mo_Nika lubią tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny a TSH przed rozpoczęciem stymulacji musi być na jakimś określonym poziomie czy wystarczy, że jest po prostu w normie? Mam 1.797 uIU/ml,, a wg laboratorium norma to 0.350-4,940.
    Mi moja endo kazała wysyłać SMS-em wynik TSH w dniu rozpoczęcia stymulacji, w dniu transferu i przy ewentualnym pozytywie. Ona twierdzi, że procedura może podbić. A bierzesz leki? Ja przy lekach mam niewiele ponad 1 i to jest jej zdaniem okej, ale już na weekendy zwiększyła mi dawki.
    Tak czy inaczej Twoje TSH jest dobre moim zdaniem, ale jeśli bierzesz leki to trzeba obserwować.:)

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam w sumie problemu z TSH, zawsze było w normie i nigdy też leków nie brałam, żeby je zbić. No nic, zobaczymy co dr powie :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Nigdy nie miałam w sumie problemu z TSH, zawsze było w normie i nigdy też leków nie brałam, żeby je zbić. No nic, zobaczymy co dr powie :)
    To jak osoba zdrowa, masz ładne TSH.:)

mo_Nika lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przejrzałam swoje wyniki badań od początku diagnozowania niepłodności i zawsze miałam TSH +/- na takim poziomie, więc zobaczymy :)

dobuska lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziękuję za kciuki dziewczyny ! ❤
    Gdzie blisko kliniki zrobię w sobotę badania ? Muszę być na czczo, więc pewnie będę miała zlecony jakiś estradiol i progesteron, a punkt pobrań w sobotę w Invi jest nieczynny.

W sumie dzięki wpisowi jednej z dziewczyn tutaj dowiedziałam się, że badania można zrobić również w laboratorium Wielkopolskiego Centrum Onkologii (2 min pieszo on kliniki), na stronie mają info, że dla pacjentów indywidualnych wykonują badania też w dni świąteczne od 8-14, nie próbowałam jeszcze, ale może warto przedzwonić i się dowiedzieć bo estradiol/progesteron mają po 25 zł, a w klinice chyba 40 - przy następnym podejściu chyba będę korzystać, bo bliżej niż na Polną, a ceny podobne.
    https://wco.pl/o-nas/struktura-szpitala/zaklady/zaklad-diagnostyki-laboratoryjnej/
    https://wco.pl/cennik-uslug-medycznych-diagnostyka-laboratoryjna/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 19:19

MonikA_89!, dobuska lubią tę wiadomość

• Marinett :) Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana83 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy którejś udał się transfer zarodka z 3 dobry? Tylko taki nam pozostal, dwie blastki nie udane ...

Pierwsza ciąża to świeży zarodek z 3 doby, obecnie druga ciąża po criotransferze też 3 dniowej kruszynki.Powodzenia

Dana83 lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalę się bo zrobiłam postęp 😅 36 tydzień ciąży i zaczęłam pakować torbę 😉 robi się coraz cieplej 😂

Marzycielka7, mo_Nika, Kassssia, Perelka, dobuska, Asiemka, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Dziewczyny pochwalę się bo zrobiłam postęp 😅 36 tydzień ciąży i zaczęłam pakować torbę 😉 robi się coraz cieplej 😂

Ja bym chyba nie mogła w takim stresie 😂podziwiam 😁

Martita92 lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... te które załapałyscie się z programu miałyście telefon z kliniki przed wizyta czy tylko raz kiedy dzwonili ze się zakwalifikowaliscie ?

• Agak Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dziewczyny ... te które załapałyscie się z programu miałyście telefon z kliniki przed wizyta czy tylko raz kiedy dzwonili ze się zakwalifikowaliscie ?

Klinika dzwoniła tylko żeby potwierdzić kwalifikacje i umówić termin wizyty. Przed samą wizytą już nie dzwonili 😊

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam-u mnie tez tak było...pozniej po wizycie tej kwalifikacyjnej czekałam na telefon dyrektorki bo ona weryfikuje doki do dofinansowania i w tym samym dniu co mialam wizyte zadzwonila ze są ok i ustaliłysmy datę rozpoczecia procedury czyli rozpisania protokołu na maj

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Telefon z informacją o zakwalifikowaniu, SMS z przypomnieniem o wizycie (chyba pacjenci kliniki takie otrzymują tylko). I jakoś dwa dni po wizycie był telefon od Pani dyrektor kliniki z potwierdzeniem kwalifikacji i ustalenie terminu kolejnej wizyty. Tak to wyglądało u mnie 😉

Marzycielka7, dobuska lubią tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Telefon z informacją o zakwalifikowaniu, SMS z przypomnieniem o wizycie (chyba pacjenci kliniki takie otrzymują tylko). I jakoś dwa dni po wizycie był telefon od Pani dyrektor kliniki z potwierdzeniem kwalifikacji i ustalenie terminu kolejnej wizyty. Tak to wyglądało u mnie 😉

Wlasnie przed chwilka dostałam smsa tyle ze napisali ze bez osoby towarzyszącej 😟
    Ale przecież muszę isc z mężem na pierwsza wizytę a nie osobno 🤔😟

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Wlasnie przed chwilka dostałam smsa tyle ze napisali ze bez osoby towarzyszącej 😟
    Ale przecież muszę isc z mężem na pierwsza wizytę a nie osobno 🤔😟
    Na wizytę kwalifikacyjną spokojnie możesz iść z mężem. To pewne info. SMSy idą z automatu. :)

Ja też miałam telefon przed wizytą, później potwierdzenie wizyty, a po wszystkim telefon, że wszystko klepnięte i umawiała ze mną kolejną wizytę na podgląd.

A u mnie masakra... Wczoraj rano powiedziałam Wam, że mam okres. Ale on później zniknął! Krew tak naprawdę trzyma się wewnątrz mnie, mogłabym mieć samą wkładkę. Napisałam jednak do koordynatorki i kazała mi przyjąć wczorajszy dzień jako 1 dc. Ważne, że pojawia się krew, a nie plamienie brązowe. Mnie to męczy, bo boję się, że wezmę za szybko zastrzyk.
    Ehhh... tak to u mnie właśnie jest. Nie może być za prosto.

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Na wizytę kwalifikacyjną spokojnie możesz iść z mężem. To pewne info. SMSy idą z automatu. :)

Ja też miałam telefon przed wizytą, później potwierdzenie wizyty, a po wszystkim telefon, że wszystko klepnięte i umawiała ze mną kolejną wizytę na podgląd.

A u mnie masakra... Wczoraj rano powiedziałam Wam, że mam okres. Ale on później zniknął! Krew tak naprawdę trzyma się wewnątrz mnie, mogłabym mieć samą wkładkę. Napisałam jednak do koordynatorki i kazała mi przyjąć wczorajszy dzień jako 1 dc. Ważne, że pojawia się krew, a nie plamienie brązowe. Mnie to męczy, bo boję się, że wezmę za szybko zastrzyk.

Tez tak pomyślałam ze SMS idzie z automatu 😃ale juz się nie mogę doczekać 🤗

A przypomnij mi kiedy Ty miała pierwsza wizytę ?
    Może tez emocje stres i adrenalina robią swoje a okres się bawi z Tobą w ciuciubabkę😉
    Ale najważniejsze ze stymulacja zaczęta
    Teraz tylko trzymam ✊✊✊ za duża ilość jajeczek w koszyczku 🤗🤗🤗❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:

Martita, jako że masz już doświadczenie w tych sprawach, zdradzisz co zabierasz? O czym warto pamiętać a co jest niepotrzebne? Listy z internetu różnią się od siebie, a wolałabym ograniczyć bagaż do minimum niż zabrać walizkę wielkości szafy 🙈

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Tez tak pomyślałam ze SMS idzie z automatu 😃ale juz się nie mogę doczekać 🤗

A przypomnij mi kiedy Ty miała pierwsza wizytę ?
    Może tez emocje stres i adrenalina robią swoje a okres się bawi z Tobą w ciuciubabkę😉
    Ale najważniejsze ze stymulacja zaczęta
    Teraz tylko trzymam ✊✊✊ za duża ilość jajeczek w koszyczku 🤗🤗🤗❤️

Ja ogólnie jestem pacjentką doktora od 2017 roku, więc nie wiem, o ktorą konkretnie wizytę pytasz. Taką kwalifikacyjną miałam 26 marca, aczkolwiek miałam już tego dnia komplet badań. :)))

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Martita, jako że masz już doświadczenie w tych sprawach, zdradzisz co zabierasz? O czym warto pamiętać a co jest niepotrzebne? Listy z internetu różnią się od siebie, a wolałabym ograniczyć bagaż do minimum niż zabrać walizkę wielkości szafy 🙈
    - 3 koszule do karmienia,
    - majtki poprodowe 6 szt.
    - staniki do karmienia 2 szt. + Jeden sportowy taki przez głowę bo fajnie trzyma cycki,
    - wkładki laltacyjne bo jak smarujesz sutki lanoliną to brudzi wtedy stanik, a tak to wymieniasz wkładkę i jest ok,
    - 2 duże ręczniki i jeden mały - najlepiej ciemne
    - skarpetki 3 pary bo stopki marzną 😉
    - podkład na łóżko jeden duży i 2 małe - u nas w szpitalu dają ale jak się wybrudzi to wolałam mieć swój pod ręką - duży dla Ciebie, a małe się sprawdzały do przewijania maluszka
    - ubranka i pampersy dla dzieci u nas dają więc szykuje tylko na wyjście żeby mąż zabrał z fotelikiem - najlepiej poszukuj wszystko co ma zabrać i połóż do fotelika. Wtedy jak będzie jechał to bierze fotelik i wszystko jest 😉
    - smoczek! Nawet położne o niego pytały jak braly dziecko na badanie, akurat dziewczynę która była ze mną. U mnie nie był potrzebny ale dobrze mieć w razie "w"
    - wkładki poporodowe u nas też dają więc spakowałam tylko parę sztuk
    - klapki gumowe
    - pieluszka tetrowa jakby maluszek ulewał
    - mucovagin - żel do higieny intymnej ale fajnie nim też się myje Blizne po cc
    Zastanawiam się jeszcze nad butelką gdybym nie karmiła tylko odciągała... Ale nie wiem sama. Jak coś mi się przypomni to dam znać

Asiemka lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

A robiłaś test ciążowy ? :) może to plamienie implantacyjne...

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ