INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Na wizytę kwalifikacyjną spokojnie możesz iść z mężem. To pewne info. SMSy idą z automatu.
Ja też miałam telefon przed wizytą, później potwierdzenie wizyty, a po wszystkim telefon, że wszystko klepnięte i umawiała ze mną kolejną wizytę na podgląd.
A u mnie masakra... Wczoraj rano powiedziałam Wam, że mam okres. Ale on później zniknął! Krew tak naprawdę trzyma się wewnątrz mnie, mogłabym mieć samą wkładkę. Napisałam jednak do koordynatorki i kazała mi przyjąć wczorajszy dzień jako 1 dc. Ważne, że pojawia się krew, a nie plamienie brązowe. Mnie to męczy, bo boję się, że wezmę za szybko zastrzyk.
Ehhh... tak to u mnie właśnie jest. Nie może być za prosto.
Czyli pierwsza z mężem?
Kolejna juz bez ? A może gdzieś usiąść ? W jakiejś poczekalni ?
-
dobuska wrote:Ja ogólnie jestem pacjentką doktora od 2017 roku, więc nie wiem, o ktorą konkretnie wizytę pytasz. Taką kwalifikacyjną miałam 26 marca, aczkolwiek miałam już tego dnia komplet badań.
))
A ja mam pierwsza ale juz mamy tez duzo badań po poprzedniej klinice wiec prwnie teraz jakieś dodatkowe do uzupełnienia i stare które skończyły ważność i będzie działanie 😃 -
lindalia wrote:A robiłaś test ciążowy ?
może to plamienie implantacyjne...
U mnie tak jest bardzo często. Plamienie, potem pojawia się krew, której jest niezwykle mało i dopiero potem dostaję krwotoku. To nie jest prawidłowe na pewno, ale nikt się nigdy z lekarzy tym nie zajął.
-
Marzycielka7 wrote:Czyli pierwsza z mężem?
Kolejna juz bez ? A może gdzieś usiąść ? W jakiejś poczekalni ?
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
-
Cześć, przejrzałam cześć wątku, ale nie mogę dokopać się najaktualniejszych informacji. Niestety rozpoczynamy przygodę z invimedem w Poznaniu i mam pytanie, czy polecacie któregoś androloga jakoś bardziej? Z tego co zdążyłam się zorientować jest dwóch aktualnie: Kurpisz i Malendowicz. Mąż dopiero będzie zapisywał się na wizytę, problemem jest bardzo mała ilość plemników, słaba morfologia, ogólnie kiepsko
Macie z nimi jakieś doświadczenia?
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Limonka26 wrote:Cześć, przejrzałam cześć wątku, ale nie mogę dokopać się najaktualniejszych informacji. Niestety rozpoczynamy przygodę z invimedem w Poznaniu i mam pytanie, czy polecacie któregoś androloga jakoś bardziej? Z tego co zdążyłam się zorientować jest dwóch aktualnie: Kurpisz i Malendowicz. Mąż dopiero będzie zapisywał się na wizytę, problemem jest bardzo mała ilość plemników, słaba morfologia, ogólnie kiepsko
Macie z nimi jakieś doświadczenia?
ostateczna biopsję jąder wykonywał doktor Topczewski.
O doktorze Kurpiszu nic niestety nie powiem bo nie udało nam się do niego zapisać, miał bardzo odległe terminy na ten czas. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:01
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
Limonka26 wrote:Dzięki za odpowiedź 😊 a jak to teraz wygląda, można iść na wizytę z partnerem czy przez pandemię nie wpuszczają? Na badanie nasienia mąż musiał iść sam i zastanawia mnie jak to wygląda w przypadku innych wizyt
bardzo żałuję, bo on połowę wizyty zapomnial mi powiedzieć.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:01
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
Martita92 wrote:Dziewczyny pochwalę się bo zrobiłam postęp 😅 36 tydzień ciąży i zaczęłam pakować torbę 😉 robi się coraz cieplej 😂
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
dobuska wrote:Przed wejściem do kliniki, już w budynku, jest przygotowana poczekalnia. Na każdą kolejną wizytę idziesz już niestety sama.
Szkoda bo jego to tak samo dotyczy ja i mnie
W końcu dzidzia wspólna będzie 😁😍
Ale mamy takie czasy jakie mamy trzeba to przetrzymać😟
-
Limonka26 wrote:Dzięki za odpowiedź 😊 a jak to teraz wygląda, można iść na wizytę z partnerem czy przez pandemię nie wpuszczają? Na badanie nasienia mąż musiał iść sam i zastanawia mnie jak to wygląda w przypadku innych wizyt
My tez zaczynamy przygodę z Invimedem i na pierwsza wizytę razem
Później juz nie 😟
-
Asiulka84 wrote:Oo gratuluje 😉a masz termin cc juz ? Jak pisalas to przepraszam moglam przegapic bo przy moim czorcie to czytam jednym okiem🤪08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Martita92 wrote:22 kwietnia idę na ostatnią kontrolę i najprawdopodobniej 29 będę miała cięcie 😉 o ile nic po drodze się nie wydarzy 😀
Martita92 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:To długo wytrzymałaś z tym pakowaniem torby 😁08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Opowiem Wam coś "zabawnego".
lindalia, dziękuję za pomysł 😂
Mój okres zwolnił do absolutnego minimum. Lindalia zasugerowała test ciążowy, chociaż mam tak co miesiąc.
No, ale jednak... Wiecie jak to jest. Męczy coś w środku, bo jednak to krwawienie jest znowu bardziej plamieniem..
Mówię do mojego
- weź mi kup ten test, bo jak nie sprawdzę to oszaleję
No i kupił. I zrobiłam. I ja tam coś widzę!
Wołam mojego, on nie widzi, potem twierdzi, że to miejsce, gdzie powinna być kreska.
No nie, ja wiem jak wyglada to drobne wydrążenie, ja tu widzę kolor.
Patrzę, co to za test, Bobo-test. Znam go z różnych historii, zwłaszcza z fałszywych szarych kresek.
No, ale co, nie sprawdzę?
Godzina do rozpoczęcia stymulacji, a my do rossmana po testy o czułości 10.
😂😂😂😂😂
No i dobra, wyszły negatywne. Nawet nic na nich nie ćmi.
Krwi mam tyle, co kot napłakał, ale podobno to okres, więc idę robić zastrzyk. Nawet nie wiem czy to już okres, czy nie.
To się nie może skończyć ciążą w tym miesiącu. 😂😂😂😂
KOMEDIA 😂lindalia lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Opowiem Wam coś "zabawnego".
lindalia, dziękuję za pomysł 😂
Mój okres zwolnił do absolutnego minimum. Lindalia zasugerowała test ciążowy, chociaż mam tak co miesiąc.
No, ale jednak... Wiecie jak to jest. Męczy coś w środku, bo jednak to krwawienie jest znowu bardziej plamieniem..
Mówię do mojego
- weź mi kup ten test, bo jak nie sprawdzę to oszaleję
No i kupił. I zrobiłam. I ja tam coś widzę!
Wołam mojego, on nie widzi, potem twierdzi, że to miejsce, gdzie powinna być kreska.
No nie, ja wiem jak wyglada to drobne wydrążenie, ja tu widzę kolor.
Patrzę, co to za test, Bobo-test. Znam go z różnych historii, zwłaszcza z fałszywych szarych kresek.
No, ale co, nie sprawdzę?
Godzina do rozpoczęcia stymulacji, a my do rossmana po testy o czułości 10.
😂😂😂😂😂
No i dobra, wyszły negatywne. Nawet nic na nich nie ćmi.
Krwi mam tyle, co kot napłakał, ale podobno to okres, więc idę robić zastrzyk. Nawet nie wiem czy to już okres, czy nie.
To się nie może skończyć ciążą w tym miesiącu. 😂😂😂😂
KOMEDIA 😂👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dobuska, to chyba ja Wam zafundowałam takie emocje dzisiaj! 🙊
Dziewczyny, walnęłam dzisiaj czwarty zastrzyk Puregonu i widzę, że na samym dole tam coś jeszcze jest w ampułce. Sama ampułka ma 600 jednostek, ja mam dawki po 150, czyli powinno chyba zjechać wszystko. Czy tak ma zostawać, czy coś pomyliłam? 🤷 -
lindalia wrote:Dobuska, to chyba ja Wam zafundowałam takie emocje dzisiaj! 🙊
Dziewczyny, walnęłam dzisiaj czwarty zastrzyk Puregonu i widzę, że na samym dole tam coś jeszcze jest w ampułce. Sama ampułka ma 600 jednostek, ja mam dawki po 150, czyli powinno chyba zjechać wszystko. Czy tak ma zostawać, czy coś pomyliłam? 🤷
Ej! Zrobiłam pierwszy zastrzyk!
Ale wiecie co, boli mnie skóra w miejscu zastrzyku. 🤔