INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, rozkręciło się. Konsultowałam to oczywiście z koordynatorkami. Pisałam po prostu maile, żeby do nich nie dzwonić. Jakoś tak było mi wygodniej
Czasami tak po prostu jest, że krew się tam zastanie.
Polecam jednak zaangażować męża 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
Danadana wrote:Tak, rozkręciło się. Konsultowałam to oczywiście z koordynatorkami. Pisałam po prostu maile, żeby do nich nie dzwonić. Jakoś tak było mi wygodniej
Czasami tak po prostu jest, że krew się tam zastanie.
Polecam jednak zaangażować męża 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Dałaś mi nadzieję, szczególnie, że brzuch mnie boli tak, jakbym ten okres miała normalny!Przejrzałam sobie Twoją historię i muszę się od Ciebie nauczyć cierpliwości do tej procedury.
A teraz takie pytanie z innej beczki, zdarzało się Wam brać jakąś pyralginę czy coś przeciwbólowego w trakcie stymulacji? Od wczoraj męczy mnie migrena, a boję się brać cokolwiek. Chciałam przeczekać ból, ale coś ta metoda niezbyt działa. Jestem gotowa się przemęczyć, ale nie wiem czy to ma sens. -
dobuska wrote:Dzięki za wsparcie, Danadana! Poobserwuję jeszcze.
dobuska lubi tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Dzwoniłam do koordynatorki, mówiła że jak tylko klinika otrzymuje wyniki w wersji papierowej to lekarze zapoznają się z tym i jeśli istnieje potrzeba wystawiają recepty na leki. Także muszę poczekać na decyzję lekarza 🤷♀️
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
dobuska wrote:Dałaś mi nadzieję, szczególnie, że brzuch mnie boli tak, jakbym ten okres miała normalny!
Przejrzałam sobie Twoją historię i muszę się od Ciebie nauczyć cierpliwości do tej procedury.
A teraz takie pytanie z innej beczki, zdarzało się Wam brać jakąś pyralginę czy coś przeciwbólowego w trakcie stymulacji? Od wczoraj męczy mnie migrena, a boję się brać cokolwiek. Chciałam przeczekać ból, ale coś ta metoda niezbyt działa. Jestem gotowa się przemęczyć, ale nie wiem czy to ma sens.dobuska lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Martita92 wrote:Na migreny w ciąży już kiedyś pisałam że stosuje zimne okłady, Apap ice, Apap zwykły i smaruje skronie amolem. Ja mam generalnie niskie ciśnienie więc pije wtedy szklaneczkę coca coli żeby cukier i ciśnienie się podniosło. Do tego leżę z nogami u góry. To tyle z dozwolonych rzeczy w ciąży. Lekarz mówił mi też o ibupromie ale chyba paracetamol jest bezpieczniejszy
Ja dzisiaj wypiłam dwie małe kawy, bo wtedy też mi trochę lepiej.
Ibupromu raczej nie ruszam, jest skuteczny, ale dosyć szkodliwy. APAP tez słyszałam, że jest okej.
Koordynatorka poinformowała mnie, że mam nie przerywać stymulacji i jutro jej napisać, jak wygląda sytuacja.Martita92 lubi tę wiadomość
-
Asiulka84 wrote:Kochana u mnie migrena byla pierwszym objawem ciąży 😜sama wiem ze cuda sie zdarzaja. Ja bralam paracetamol jedynie.
tak czy siak, mąż dostał listę zakupów i kupi mi Apap w tablach i w plastrze.Asiulka84, Dzudi, Danadana lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Podobno już 1 dc jest pierwszy dniem ciąży, więc ja w takim razie jestem w trzecim dniu ciąży. hahaha
tak czy siak, mąż dostał listę zakupów i kupi mi Apap w tablach i w plastrze.
Trzymam kciuki za Ciebie 🤞Danadana -
Dzudi wrote:Dzwoniłam do koordynatorki, mówiła że jak tylko klinika otrzymuje wyniki w wersji papierowej to lekarze zapoznają się z tym i jeśli istnieje potrzeba wystawiają recepty na leki. Także muszę poczekać na decyzję lekarza 🤷♀️
)
Dzudi lubi tę wiadomość
Danadana -
Ah ja z perspektywy roku czasu to wspominam z takim sentymentem stymulacje. Prawie codziennie patrze na brzuszek i zastanawiam sie jak to mozliwe, ze z tych zastrzykow, punkcji i transferu jest ten nasz Jaś. To jest ciagle dla mnie szok
To jest taka dziwna podróż i wiele w niej niewiadomych po drodze ale uwazam to za mega cenne. Totalnie inaczej na wiele spraw teraz patrzę.
Ja mam po covidzie taki mega zjazd psychiczny i fizyczny. Chcialam pracowac do konca kwietnia ale nie wiem czy dam rade. Przytłaczaja mnie tez te wyprawkowe rzeczy - wszedzie widze tylko bawełne bio i bambus... Staram sie zawsze wybrac jak najlepiej ale w sercu liczę i staram sie myslec, tak jak to bylo napisane w jakiejs ksiazce, ze jak mały się urodzi to będzie potrzebował po prostu mamy i to mu na sam początek wystarczy
Mania daj znac czy bedziesz szla jutro na betke, bede czatowac na wynikMania30, dobuska lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Ah ja z perspektywy roku czasu to wspominam z takim sentymentem stymulacje. Prawie codziennie patrze na brzuszek i zastanawiam sie jak to mozliwe, ze z tych zastrzykow, punkcji i transferu jest ten nasz Jaś. To jest ciagle dla mnie szok
To jest taka dziwna podróż i wiele w niej niewiadomych po drodze ale uwazam to za mega cenne. Totalnie inaczej na wiele spraw teraz patrzę.
Ja mam po covidzie taki mega zjazd psychiczny i fizyczny. Chcialam pracowac do konca kwietnia ale nie wiem czy dam rade. Przytłaczaja mnie tez te wyprawkowe rzeczy - wszedzie widze tylko bawełne bio i bambus... Staram sie zawsze wybrac jak najlepiej ale w sercu liczę i staram sie myslec, tak jak to bylo napisane w jakiejs ksiazce, ze jak mały się urodzi to będzie potrzebował po prostu mamy i to mu na sam początek wystarczy
Mania daj znac czy bedziesz szla jutro na betke, bede czatowac na wynik
To tak jest, że te doświadczenia uczą nas zupełnie nowego postrzegania świata. Myślę, że to jest akurat jeden z nielicznych plusów tej naszej walki z niepłodnością. To macierzyństwo później smakuje inaczej. Nie mówię, że lepiej czy gorzej, ale inaczej.
Co do drugiej części wypowiedzi, wierzę, że nawet jak wybierzesz ubranko gorszej jakości, to nic złego się nie stanie. Ty już dla małego zrobiłaś tak wiele, że już na wstępie otrzymujesz medal "super mamy".A tak serio, nie przejmuj się. Jeżeli to Cię w pewnym sensie przytłacza, to odłóż to na za kilka dni. Masz prawo mieć teraz ten zjazd emocjonalny, to dosyć częste po covidzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:13
-
lukaszkowa wrote:Ah ja z perspektywy roku czasu to wspominam z takim sentymentem stymulacje. Prawie codziennie patrze na brzuszek i zastanawiam sie jak to mozliwe, ze z tych zastrzykow, punkcji i transferu jest ten nasz Jaś. To jest ciagle dla mnie szok
Mania daj znac czy bedziesz szla jutro na betke, bede czatowac na wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:24
-
Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było. Podchodzę ostatni raz do transferu dwóch mrozaków i dzisiaj byłam na podglądzie endo i jest 6,5. Dr S mówi, żeby robić transfer bo u mnie zawsze słabo rosło a do CB doszło przy endo 7. Zastanawiam się czy to w ogóle jest sens? Czy może się udać przy takim? Dr S twierdzi, że miał takie przypadki.beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
ZielonaPaprotka wrote:Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było. Podchodzę ostatni raz do transferu dwóch mrozaków i dzisiaj byłam na podglądzie endo i jest 6,5. Dr S mówi, żeby robić transfer bo u mnie zawsze słabo rosło a do CB doszło przy endo 7. Zastanawiam się czy to w ogóle jest sens? Czy może się udać przy takim? Dr S twierdzi, że miał takie przypadki.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Obecnie biore Estrofem 3xdziennie jedna tabletkę i dwie dopochwowo. Do tego biore viagrę dopochwowo. Pije wino, jem orzechy itp i nic 🙁 zaufam Dr S i zrobię ten transfer i tak na tym endo 6,5 ale mam obawy. To moje dwa ostatnie zarodki.beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
nick nieaktualnyZielonaPaprotka wrote:Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było. Podchodzę ostatni raz do transferu dwóch mrozaków i dzisiaj byłam na podglądzie endo i jest 6,5. Dr S mówi, żeby robić transfer bo u mnie zawsze słabo rosło a do CB doszło przy endo 7. Zastanawiam się czy to w ogóle jest sens? Czy może się udać przy takim? Dr S twierdzi, że miał takie przypadki.