X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rozkręciło się. Konsultowałam to oczywiście z koordynatorkami. Pisałam po prostu maile, żeby do nich nie dzwonić. Jakoś tak było mi wygodniej :)
    Czasami tak po prostu jest, że krew się tam zastanie.
    Polecam jednak zaangażować męża 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tak, rozkręciło się. Konsultowałam to oczywiście z koordynatorkami. Pisałam po prostu maile, żeby do nich nie dzwonić. Jakoś tak było mi wygodniej :)
    Czasami tak po prostu jest, że krew się tam zastanie.
    Polecam jednak zaangażować męża 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Dałaś mi nadzieję, szczególnie, że brzuch mnie boli tak, jakbym ten okres miała normalny! <3 Przejrzałam sobie Twoją historię i muszę się od Ciebie nauczyć cierpliwości do tej procedury.

A teraz takie pytanie z innej beczki, zdarzało się Wam brać jakąś pyralginę czy coś przeciwbólowego w trakcie stymulacji? Od wczoraj męczy mnie migrena, a boję się brać cokolwiek. Chciałam przeczekać ból, ale coś ta metoda niezbyt działa. Jestem gotowa się przemęczyć, ale nie wiem czy to ma sens. :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Apap i Ibuprom właśnie na ból okresowy (miałam okropne bóle zawsze). Starałam się nie brać za dużo i tylko w momentach kryzysowych.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja brałam Apap i Ibuprom właśnie na ból okresowy (miałam okropne bóle zawsze). Starałam się nie brać za dużo i tylko w momentach kryzysowych.
    Dzięki za wsparcie, Danadana! Poobserwuję jeszcze. :)

Danadana lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzięki za wsparcie, Danadana! Poobserwuję jeszcze. :)
    Na migreny w ciąży już kiedyś pisałam że stosuje zimne okłady, Apap ice, Apap zwykły i smaruje skronie amolem. Ja mam generalnie niskie ciśnienie więc pije wtedy szklaneczkę coca coli żeby cukier i ciśnienie się podniosło. Do tego leżę z nogami u góry. To tyle z dozwolonych rzeczy w ciąży. Lekarz mówił mi też o ibupromie ale chyba paracetamol jest bezpieczniejszy

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do koordynatorki, mówiła że jak tylko klinika otrzymuje wyniki w wersji papierowej to lekarze zapoznają się z tym i jeśli istnieje potrzeba wystawiają recepty na leki. Także muszę poczekać na decyzję lekarza 🤷‍♀️

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi, u mnie było podobnie. Też zobaczyłam w wynikach jakieś infekcje i dzwoniłam do koordynatorki czy mam przyjechać na wizytę bo się martwię. Doktor wypisał receptę zdalnie. To było jeszcze w styczniu.

Dzudi lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dałaś mi nadzieję, szczególnie, że brzuch mnie boli tak, jakbym ten okres miała normalny! <3 Przejrzałam sobie Twoją historię i muszę się od Ciebie nauczyć cierpliwości do tej procedury.

A teraz takie pytanie z innej beczki, zdarzało się Wam brać jakąś pyralginę czy coś przeciwbólowego w trakcie stymulacji? Od wczoraj męczy mnie migrena, a boję się brać cokolwiek. Chciałam przeczekać ból, ale coś ta metoda niezbyt działa. Jestem gotowa się przemęczyć, ale nie wiem czy to ma sens. :D
    Kochana u mnie migrena byla pierwszym objawem ciąży 😜sama wiem ze cuda sie zdarzaja. Ja bralam paracetamol jedynie.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Na migreny w ciąży już kiedyś pisałam że stosuje zimne okłady, Apap ice, Apap zwykły i smaruje skronie amolem. Ja mam generalnie niskie ciśnienie więc pije wtedy szklaneczkę coca coli żeby cukier i ciśnienie się podniosło. Do tego leżę z nogami u góry. To tyle z dozwolonych rzeczy w ciąży. Lekarz mówił mi też o ibupromie ale chyba paracetamol jest bezpieczniejszy
    O dziękuję! Wypróbuję ten APAP Ice
    Ja dzisiaj wypiłam dwie małe kawy, bo wtedy też mi trochę lepiej.
    Ibupromu raczej nie ruszam, jest skuteczny, ale dosyć szkodliwy. APAP tez słyszałam, że jest okej.

Koordynatorka poinformowała mnie, że mam nie przerywać stymulacji i jutro jej napisać, jak wygląda sytuacja.

Martita92 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Kochana u mnie migrena byla pierwszym objawem ciąży 😜sama wiem ze cuda sie zdarzaja. Ja bralam paracetamol jedynie.
    Podobno już 1 dc jest pierwszy dniem ciąży, więc ja w takim razie jestem w trzecim dniu ciąży. hahaha
    tak czy siak, mąż dostał listę zakupów i kupi mi Apap w tablach i w plastrze. :)

Asiulka84, Dzudi, Danadana lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Podobno już 1 dc jest pierwszy dniem ciąży, więc ja w takim razie jestem w trzecim dniu ciąży. hahaha
    tak czy siak, mąż dostał listę zakupów i kupi mi Apap w tablach i w plastrze. :)
    Apap można nawet w ciąży brać, więc myślę, że faktycznie jest najbezpieczniejszy. Nawet nie Apap tylko po prostu paracetamol.
    Trzymam kciuki za Ciebie 🤞

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dzwoniłam do koordynatorki, mówiła że jak tylko klinika otrzymuje wyniki w wersji papierowej to lekarze zapoznają się z tym i jeśli istnieje potrzeba wystawiają recepty na leki. Także muszę poczekać na decyzję lekarza 🤷‍♀️
    Oni raczej szybko działają, więc myślę, że jeszcze dziś dostaniesz info :))

Dzudi lubi tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ja z perspektywy roku czasu to wspominam z takim sentymentem stymulacje. Prawie codziennie patrze na brzuszek i zastanawiam sie jak to mozliwe, ze z tych zastrzykow, punkcji i transferu jest ten nasz Jaś. To jest ciagle dla mnie szok :)
    To jest taka dziwna podróż i wiele w niej niewiadomych po drodze ale uwazam to za mega cenne. Totalnie inaczej na wiele spraw teraz patrzę.

Ja mam po covidzie taki mega zjazd psychiczny i fizyczny. Chcialam pracowac do konca kwietnia ale nie wiem czy dam rade. Przytłaczaja mnie tez te wyprawkowe rzeczy - wszedzie widze tylko bawełne bio i bambus... Staram sie zawsze wybrac jak najlepiej ale w sercu liczę i staram sie myslec, tak jak to bylo napisane w jakiejs ksiazce, ze jak mały się urodzi to będzie potrzebował po prostu mamy i to mu na sam początek wystarczy :/

Mania daj znac czy bedziesz szla jutro na betke, bede czatowac na wynik :)

Mania30, dobuska lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ah ja z perspektywy roku czasu to wspominam z takim sentymentem stymulacje. Prawie codziennie patrze na brzuszek i zastanawiam sie jak to mozliwe, ze z tych zastrzykow, punkcji i transferu jest ten nasz Jaś. To jest ciagle dla mnie szok :)
    To jest taka dziwna podróż i wiele w niej niewiadomych po drodze ale uwazam to za mega cenne. Totalnie inaczej na wiele spraw teraz patrzę.

Ja mam po covidzie taki mega zjazd psychiczny i fizyczny. Chcialam pracowac do konca kwietnia ale nie wiem czy dam rade. Przytłaczaja mnie tez te wyprawkowe rzeczy - wszedzie widze tylko bawełne bio i bambus... Staram sie zawsze wybrac jak najlepiej ale w sercu liczę i staram sie myslec, tak jak to bylo napisane w jakiejs ksiazce, ze jak mały się urodzi to będzie potrzebował po prostu mamy i to mu na sam początek wystarczy :/

To tak jest, że te doświadczenia uczą nas zupełnie nowego postrzegania świata. Myślę, że to jest akurat jeden z nielicznych plusów tej naszej walki z niepłodnością. To macierzyństwo później smakuje inaczej. Nie mówię, że lepiej czy gorzej, ale inaczej.

Co do drugiej części wypowiedzi, wierzę, że nawet jak wybierzesz ubranko gorszej jakości, to nic złego się nie stanie. Ty już dla małego zrobiłaś tak wiele, że już na wstępie otrzymujesz medal "super mamy". :) A tak serio, nie przejmuj się. Jeżeli to Cię w pewnym sensie przytłacza, to odłóż to na za kilka dni. Masz prawo mieć teraz ten zjazd emocjonalny, to dosyć częste po covidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:13

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Pamiętaj, że dla swojego synka będziesz zawsze najlepszą mamą i wszystko co dla niego wybierzesz będzie dobre, bo zrobisz to Ty. I tylko Ty będziesz znała swoje dziecko najlepiej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:24

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było. Podchodzę ostatni raz do transferu dwóch mrozaków i dzisiaj byłam na podglądzie endo i jest 6,5. Dr S mówi, żeby robić transfer bo u mnie zawsze słabo rosło a do CB doszło przy endo 7. Zastanawiam się czy to w ogóle jest sens? Czy może się udać przy takim? Dr S twierdzi, że miał takie przypadki.

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Cześć dziewczyny! Trochę mnie tu nie było. Podchodzę ostatni raz do transferu dwóch mrozaków i dzisiaj byłam na podglądzie endo i jest 6,5. Dr S mówi, żeby robić transfer bo u mnie zawsze słabo rosło a do CB doszło przy endo 7. Zastanawiam się czy to w ogóle jest sens? Czy może się udać przy takim? Dr S twierdzi, że miał takie przypadki.
    Sprobuj dokoksowac endo estrofemem dopochwowo jesli nie bierzesz :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie biore Estrofem 3xdziennie jedna tabletkę i dwie dopochwowo. Do tego biore viagrę dopochwowo. Pije wino, jem orzechy itp i nic 🙁 zaufam Dr S i zrobię ten transfer i tak na tym endo 6,5 ale mam obawy. To moje dwa ostatnie zarodki.

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ rozkręciła się tak mocno, że nie mam już najmniejszych wątpliwości.

Dzięki dziewczyny za wsparcie! <3

lukaszkowa, lindalia, Mania30, MonikA_89!, Asiulka84, Asiemka, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    A czemu dwa na raz? Nie wolałabyś pojedynczych transferów? Szczególnie, jeśli warunki są średnio sprzyjające?

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ