INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie z gadżetów to jak już pisałam sprawdziło się mega łóżeczko Chicco hug me. Dostałam je używane ale jest mega. Dostałam też Bujaczek leżaczek ale z niego w ogóle nie korzystałam. Helenka nie chciała w nim być. Może w tym trochę mojej winy bo wsadziłam ją tam dopiero jak miałam ok 6 tygodni bo prędzej się bałam że jest za mała 😉 moje dziecko było dzieckiem podłogi więc mata edukacyjna, mamy duży salon wiec mamy taką 180 cm szeroką. Później zakup niani elektronicznej też był dobrym pomysłem 😉ale taka z kamerką bo teraz w nocy jak mała piszczy to patrzę czy się obudziła czy to przez sen. Baby gym - taki stelaż drewniany do wieszania zabawek jak maluszek jest leżący ale już go interesuje wszystko. Można samemu tanim kosztem taki zrobić. Jak się zdecydujecie na wózek to polecam prześcieradełko do wózka na materacyk bo nie dość że ładnie wygląda to zawsze trochę uchroni materacy przed różnymi cieczami i nie tylko 😉
Do nosa aspirator mieliśmy katarek ale teraz kupujemy elektryczny bo w nocy z odkurzaczem latać to różnie no i w trasę też wygodniej. Chociaż mam znajomych co na wakacje jechali z odkurzaczem bo dziecko miało katar. Do dziś się śmieją że w windzie w spa dziwnie patrzyli na gościa z odkurzaczem i walizkami😂
A ręczniczki polecam z ceba baby, są z frotki i mają chyba 100 cm - Helenkę do dziś takim wycieramdobuska lubi tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Mania dzis kciuki za Ciebie!!!
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady!
Ja dzis odbieram wozek oraz fotelik. Ale chuste tez kupię, znajdę sobie cos na vinted.
Bardzo duzo rzeczy kupilam z drugiej reki - mysle, ze z polowe ciuszkow, chicco next to me, chicco baby hug, gniazdko, wanienke ze stelazem, poduszke ciazowa (ktora jest moim hitem życia!!!), wiec analogicznie poduszke do karmienia tez juz kupiłam.
Bardzo mi pomaga mama - ona wlasnie kupuje takie bardziej "szalone" rzeczy - bambusy itp.
Aktualnie jestem w temacie pieluszek bo tego totalnie nie ogarniam - rozwazam tez wielopielo... Na pewno nie ide w kosmetyczne rzeczy dla dziecka - kupilam tylko olej kokosowy i olejek ze slodkich migdałów na razie.
Dzis mam wizyte i dowiem się czy nie pocharatało Jasia po tym covidzie
Za stymulujące się tez kciuczki, oby jajka rosły dorodne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:58
dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za rady. Na pewno skorzystam. Moja mama jest taka, że boi się cokolwiek kupować póki co i stwierdziła, że zacznie po porodzie. Wtedy to już nie będzie miało sensu, bo będę wszystko miała 😏. No i w związku z tym ja nawet jej nie mówię, że coś już mam. Baby Hug stoi ukryty, na wypadek odwiedzin. Głupie, wiem. Ale w sumie trochę mi przykro. Lukaszkowa, kciuki za wizytę i czekamy na wieści. Mania, kciuki za betę!
Mania30 lubi tę wiadomość
-
Dobra dziewczyny, nie wiem czy to hormony czy co, ale stworzyłam plik na kompie gdzie wklejam sobie Wasze rady na zaś, bo one są cenne i później się do nich nie dokopię.
lukaszkowa daj znać po wizycie, z małym na pewno dobrze, podobno covid sam w sobie nie oddziaływuje na dzieciaczki, ewentualnie jest cięższy przebieg choroby dla mamy. Będzie wszystko dobrze
Martita dzięki za rady. Wczoraj po południu udało mi się pokonać migrenę. Ten APAP Ice to złoto w uldze.Martita92, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Dzięki dziewczyny za rady. Na pewno skorzystam. Moja mama jest taka, że boi się cokolwiek kupować póki co i stwierdziła, że zacznie po porodzie. Wtedy to już nie będzie miało sensu, bo będę wszystko miała 😏. No i w związku z tym ja nawet jej nie mówię, że coś już mam. Baby Hug stoi ukryty, na wypadek odwiedzin. Głupie, wiem. Ale w sumie trochę mi przykro. Lukaszkowa, kciuki za wizytę i czekamy na wieści. Mania, kciuki za betę!
-
nick nieaktualnyMoi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈
Wkurzają mnie te zabobony, ja wiem, że tragedie się zdarzają, ale medycyna poszła do przodu, mamy badania, regularne podglądy USG, jeżeli dziecko jest zdrowe i ładnie się rozwija, trzeba być dobrej myśli, takie jest moje zdanie. A poza tym już widzę siebie, po cc, buszującą miedzy półkami w poszukiwaniu pieluch, śpioszków i kocyków 🙈 albo lepsza wizja, widzę M. wybierającego to wszystko w sklepie i dzwoniącego do mnie po raz 12344567 z zapytaniem czy takie jest ok 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:54
-
Asiemka wrote:Moi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈
-
Mania30 wrote:Może ma swoje powody że się boi. Może to tylko przesąd ale moja mama też twierdzi że powinno się kupować na ostatnią chwilę a to dlatego że 20 lat temu umarł jej syn w 6 miesiącu ciąży i ona w to wieży. Chodź ja myślę że tak musiało być a stało się to nie dlatego że miała już wszystko kupione. Chodź teraz jak ja walczę tyle czasu z niepłodnością mam wrażenie że trochę inaczej do tych spraw podchodzi. Może za jakiś czas będziesz mogła jej o tym powiedzieć a może sama już coś wnusiowi kupiła i też milczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:01
dobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ale ja wychodzę z załozenia, ze swoich lękow nie powinno sie przelewac na innych. My juz dosc same mamy stresow. Nie musi kupowac, ale nie powinno sie krytykowac bo cos sobie kupiła i chowa to zeby nie wysluchiwac komentarzy. 20 lat temu byly inne czasy, inna diagnostyka - okej czasem i diagnostyka Ci nie pomoze, ale tak jak mowie nie powinno sie swoim własnym strachem zarazac innych ludzi 🤷♀️
-
Mania30 wrote:Też tak myślę ale są osoby którym nie przepowiesz👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Mania dzis kciuki za Ciebie!!!
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady!
Ja dzis odbieram wozek oraz fotelik. Ale chuste tez kupię, znajdę sobie cos na vinted.
Bardzo duzo rzeczy kupilam z drugiej reki - mysle, ze z polowe ciuszkow, chicco next to me, chicco baby hug, gniazdko, wanienke ze stelazem, poduszke ciazowa (ktora jest moim hitem życia!!!), wiec analogicznie poduszke do karmienia tez juz kupiłam.
Bardzo mi pomaga mama - ona wlasnie kupuje takie bardziej "szalone" rzeczy - bambusy itp.
Aktualnie jestem w temacie pieluszek bo tego totalnie nie ogarniam - rozwazam tez wielopielo... Na pewno nie ide w kosmetyczne rzeczy dla dziecka - kupilam tylko olej kokosowy i olejek ze slodkich migdałów na razie.
Dzis mam wizyte i dowiem się czy nie pocharatało Jasia po tym covidzie
Za stymulujące się tez kciuczki, oby jajka rosły dorodne!
Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.
A na wózek ile czekałaś?
Ja nie mam go gdzie przechowaći to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.
Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:24
Danadana