X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja, ja bym chętnie poczytała co się sprawdziło, a co było zupełnie zbędnym zakupem dla dziecka ;). Wiem, że u różnych osób różne rzeczy się sprawdzają, ale mimo wszystko jest to jakaś wskazówka.

Danadana, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja, dzięki za ten wpis!❤️

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z gadżetów to jak już pisałam sprawdziło się mega łóżeczko Chicco hug me. Dostałam je używane ale jest mega. Dostałam też Bujaczek leżaczek ale z niego w ogóle nie korzystałam. Helenka nie chciała w nim być. Może w tym trochę mojej winy bo wsadziłam ją tam dopiero jak miałam ok 6 tygodni bo prędzej się bałam że jest za mała 😉 moje dziecko było dzieckiem podłogi więc mata edukacyjna, mamy duży salon wiec mamy taką 180 cm szeroką. Później zakup niani elektronicznej też był dobrym pomysłem 😉ale taka z kamerką bo teraz w nocy jak mała piszczy to patrzę czy się obudziła czy to przez sen. Baby gym - taki stelaż drewniany do wieszania zabawek jak maluszek jest leżący ale już go interesuje wszystko. Można samemu tanim kosztem taki zrobić. Jak się zdecydujecie na wózek to polecam prześcieradełko do wózka na materacyk bo nie dość że ładnie wygląda to zawsze trochę uchroni materacy przed różnymi cieczami i nie tylko 😉
    Do nosa aspirator mieliśmy katarek ale teraz kupujemy elektryczny bo w nocy z odkurzaczem latać to różnie no i w trasę też wygodniej. Chociaż mam znajomych co na wakacje jechali z odkurzaczem bo dziecko miało katar. Do dziś się śmieją że w windzie w spa dziwnie patrzyli na gościa z odkurzaczem i walizkami😂
    A ręczniczki polecam z ceba baby, są z frotki i mają chyba 100 cm - Helenkę do dziś takim wycieram

dobuska lubi tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania dzis kciuki za Ciebie!!!

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady!
    Ja dzis odbieram wozek oraz fotelik. Ale chuste tez kupię, znajdę sobie cos na vinted.

Bardzo duzo rzeczy kupilam z drugiej reki - mysle, ze z polowe ciuszkow, chicco next to me, chicco baby hug, gniazdko, wanienke ze stelazem, poduszke ciazowa (ktora jest moim hitem życia!!!), wiec analogicznie poduszke do karmienia tez juz kupiłam.

Bardzo mi pomaga mama - ona wlasnie kupuje takie bardziej "szalone" rzeczy - bambusy itp.
    Aktualnie jestem w temacie pieluszek bo tego totalnie nie ogarniam - rozwazam tez wielopielo... Na pewno nie ide w kosmetyczne rzeczy dla dziecka - kupilam tylko olej kokosowy i olejek ze slodkich migdałów na razie.

Dzis mam wizyte i dowiem się czy nie pocharatało Jasia po tym covidzie :(

Za stymulujące się tez kciuczki, oby jajka rosły dorodne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:58

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Na pewno skorzystam. Moja mama jest taka, że boi się cokolwiek kupować póki co i stwierdziła, że zacznie po porodzie. Wtedy to już nie będzie miało sensu, bo będę wszystko miała 😏. No i w związku z tym ja nawet jej nie mówię, że coś już mam. Baby Hug stoi ukryty, na wypadek odwiedzin. Głupie, wiem. Ale w sumie trochę mi przykro. Lukaszkowa, kciuki za wizytę i czekamy na wieści. Mania, kciuki za betę!

Mania30 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, nie wiem czy to hormony czy co, ale stworzyłam plik na kompie gdzie wklejam sobie Wasze rady na zaś, bo one są cenne i później się do nich nie dokopię. :)

lukaszkowa daj znać po wizycie, z małym na pewno dobrze, podobno covid sam w sobie nie oddziaływuje na dzieciaczki, ewentualnie jest cięższy przebieg choroby dla mamy. Będzie wszystko dobrze <3

Martita dzięki za rady. Wczoraj po południu udało mi się pokonać migrenę. Ten APAP Ice to złoto w uldze.

Martita92, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania również kciuki za dzisiejszą betę ✊
    Łukaszkowa mam nadzieję, że na wizycie wszystko będzie w porządku - daj znać!

Mania30 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady. Na pewno skorzystam. Moja mama jest taka, że boi się cokolwiek kupować póki co i stwierdziła, że zacznie po porodzie. Wtedy to już nie będzie miało sensu, bo będę wszystko miała 😏. No i w związku z tym ja nawet jej nie mówię, że coś już mam. Baby Hug stoi ukryty, na wypadek odwiedzin. Głupie, wiem. Ale w sumie trochę mi przykro. Lukaszkowa, kciuki za wizytę i czekamy na wieści. Mania, kciuki za betę!
    Może ma swoje powody że się boi. Może to tylko przesąd ale moja mama też twierdzi że powinno się kupować na ostatnią chwilę a to dlatego że 20 lat temu umarł jej syn w 6 miesiącu ciąży i ona w to wieży. Chodź ja myślę że tak musiało być a stało się to nie dlatego że miała już wszystko kupione. Chodź teraz jak ja walczę tyle czasu z niepłodnością mam wrażenie że trochę inaczej do tych spraw podchodzi. Może za jakiś czas będziesz mogła jej o tym powiedzieć a może sama już coś wnusiowi kupiła i też milczy

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania oddałaś krew? Trzymam kciuki! Nie ogarniam jaki dzisiaj dzień tygodnia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈

Wkurzają mnie te zabobony, ja wiem, że tragedie się zdarzają, ale medycyna poszła do przodu, mamy badania, regularne podglądy USG, jeżeli dziecko jest zdrowe i ładnie się rozwija, trzeba być dobrej myśli, takie jest moje zdanie. A poza tym już widzę siebie, po cc, buszującą miedzy półkami w poszukiwaniu pieluch, śpioszków i kocyków 🙈 albo lepsza wizja, widzę M. wybierającego to wszystko w sklepie i dzwoniącego do mnie po raz 12344567 z zapytaniem czy takie jest ok 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:54

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mania oddałaś krew? Trzymam kciuki! Nie ogarniam jaki dzisiaj dzień tygodnia! :)
    Tak krew oddana. To będzie najdłuższy dzień coś czuję. Jak ja się stresuje dziewczyny

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Moi rodzice dali mi połowę ceny wózka i fotelika. Nie chcieli się rozdrabniać z prezentami, które się przydadzą lub nie. Ojciec zadzwonił do teściów zapytać czy sfinansują drugą połowę, żeby to był prezent od dziadków, ale odmówili. Powiedzieli, że jestem szalona i powinnam wszystko kupić po wyjściu ze szpitala. Na większość rzeczy się czeka, gdyż są na zamówienie, i tu pytam, jak odebrać dziecko ze szpitala bez fotelika? W koszyku na opał? 🙈
    No dobra ty kupić ale to miał być prezent od nich to chyba co innego poprostu chyba nie chcą dołożyć i tyle

• lindalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak krew oddana. To będzie najdłuższy dzień coś czuję. Jak ja się stresuje dziewczyny
    Trzymam kciuki!!!! ❤❤❤ jak się czujesz tak w ogóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:55

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Może ma swoje powody że się boi. Może to tylko przesąd ale moja mama też twierdzi że powinno się kupować na ostatnią chwilę a to dlatego że 20 lat temu umarł jej syn w 6 miesiącu ciąży i ona w to wieży. Chodź ja myślę że tak musiało być a stało się to nie dlatego że miała już wszystko kupione. Chodź teraz jak ja walczę tyle czasu z niepłodnością mam wrażenie że trochę inaczej do tych spraw podchodzi. Może za jakiś czas będziesz mogła jej o tym powiedzieć a może sama już coś wnusiowi kupiła i też milczy
    Ale ja wychodzę z załozenia, ze swoich lękow nie powinno sie przelewac na innych. My juz dosc same mamy stresow. Nie musi kupowac, ale nie powinno sie krytykowac bo cos sobie kupiła i chowa to zeby nie wysluchiwac komentarzy. 20 lat temu byly inne czasy, inna diagnostyka - okej czasem i diagnostyka Ci nie pomoze, ale tak jak mowie nie powinno sie swoim własnym strachem zarazac innych ludzi 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:01

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Trzymam kciuki!!!! ❤❤❤ jak się czujesz tak w ogóle?
    Czuję się dobrze nie wiem czy nawet nie za dobrze. Wszystko dziś się okaże

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ale ja wychodzę z załozenia, ze swoich lękow nie powinno sie przelewac na innych. My juz dosc same mamy stresow. Nie musi kupowac, ale nie powinno sie krytykowac bo cos sobie kupiła i chowa to zeby nie wysluchiwac komentarzy. 20 lat temu byly inne czasy, inna diagnostyka - okej czasem i diagnostyka Ci nie pomoze, ale tak jak mowie nie powinno sie swoim własnym strachem zarazac innych ludzi 🤷‍♀️
    Też tak myślę ale są osoby którym nie przepowiesz

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Też tak myślę ale są osoby którym nie przepowiesz
    Prawda :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mania dzis kciuki za Ciebie!!!

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady!
    Ja dzis odbieram wozek oraz fotelik. Ale chuste tez kupię, znajdę sobie cos na vinted.

Bardzo duzo rzeczy kupilam z drugiej reki - mysle, ze z polowe ciuszkow, chicco next to me, chicco baby hug, gniazdko, wanienke ze stelazem, poduszke ciazowa (ktora jest moim hitem życia!!!), wiec analogicznie poduszke do karmienia tez juz kupiłam.

Bardzo mi pomaga mama - ona wlasnie kupuje takie bardziej "szalone" rzeczy - bambusy itp.
    Aktualnie jestem w temacie pieluszek bo tego totalnie nie ogarniam - rozwazam tez wielopielo... Na pewno nie ide w kosmetyczne rzeczy dla dziecka - kupilam tylko olej kokosowy i olejek ze slodkich migdałów na razie.

Dzis mam wizyte i dowiem się czy nie pocharatało Jasia po tym covidzie :(

Za stymulujące się tez kciuczki, oby jajka rosły dorodne!
    Gniazdo to kokon? Czy jeszcze coś innego? 😄
    Właśnie ja szukam teraz takiego kokonu, na Vinted pełno ładnych i o wiele taniej,o dziwo.

A na wózek ile czekałaś?
    Ja nie mam go gdzie przechować :( i to mnie martwi,więc chyba faktycznie na ostatnią chwilę kupię.

Powodzenia na wizycie! Ja ostatnio gadałam o Covidzie z lekarką to mi mówiła,że płodu zazwyczaj nie dotyka,że to rzadkie przypadki 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:24

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Czuję się dobrze nie wiem czy nawet nie za dobrze. Wszystko dziś się okaże
    Mocno kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Danadana
  • BellaLuna Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chętnie odsprzedam 8 sztuk orgalutranu w niższej cenie:)
    Pozdrawiam

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ