X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Dziewczyny jestem po transferze ;)

Bylam nastawiona, wrecz przekonana ze dostane zwolnienie az do bety. A dostalam tylko na dzis mimo moich prosb i tlumaczen ze dzwigam przez 8h. Eh caly dr.Lewandowski

A nie masz opcji urlopu? Albo załatwić zwolnienie u rodzinnego? :(
    Trzymam mocno kciuki!!

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja tam łapię poczucie humoru doktorka. On ma specyficzny humor, trzeba z nim zaskoczyć. :D Ale ja też mam sama dziwne poczucie humoru... 😂
    Ogólnie go lubię. :D Dzisiaj się mnie pyta: " na czczo Pani nie jest?" to mówię, że jestem "o maaaatko, że też pani wytrzymała" 😂
    Lindalia - mąż mądry! Co do paznokci mówiła, ale ja teraz mam krótkie, bez lakieru. :) A to świetnie, że u Was wszystkie zapładniają. Przez to, że macie plemniki z biopsji?

lukaszkowa jesteś udana :D Zawsze mnie rozbawisz tutaj. Ale masz rację. Wychodzę dzisiaj od niego, odwracam się i "to jest trzynaście?" a on mnie zaczął uspakajać i tłumaczyć, że różnie może być, że to się wszystko może i pewnie jeszcze zmieni. Także stoicki spokój.

Marzycielka no to już jutro będę trzymać kciuki! <3

Ula oby tak było! <3 dzięki!

Ejka, właśnie dostałam info, że moje wyniki są gotowe. No i ogólnie są spoko, ale nie ogarniam tego estrogenu.
    Dzisiaj 7 dc, a mój wynik to 447,7 pmol/l (lub w innej jednostce 122,22 pg/ml)
    Jakoś mało mi się wydaje. Może to wynika z tego, że jajca maluteńkie?
    Mi ostatnio powiedzial, ze Janek wyglada jak baby yoda wiec nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac. Z hormonow to juz nic nie pamietam - nie wiem czy to duzo czy malo, ale pierwsza moja mysl byla taka, ze to nie jest jakas wysoka wartosc...

Gosia to dziwne bo pamietam, ze dr S pytal sam za kazdym razem czy chce zwolnienie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:05

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, tak, zapładniamy wszystko bo żołnierze są z zimowiska. :)

Gosia, a nie możesz zadzwonić do rodzinnego i poprosić o zwolnienie na podstawie jakiegoś przeziębienia czy wyrwanego zęba?

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mi ostatnio powiedzial, ze Janek wyglada jak baby yoda wiec nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac. Z hormonow to juz nic nie pamietam - nie wiem czy to duzo czy malo, ale pierwsza moja mysl byla taka, ze to nie jest jakas wysoka wartosc...

Gosia to dziwne bo pamietam, ze dr S pytal sam za kazdym razem czy chce zwolnienie :(

Ale że co, że ma takie duże uszy? Jeju, też bym nie wiedziała jak zareagować. 😂

Wygrzebałam gdzieś w internecie, że po 6 zastrzykach powinnam mieć wynik ponad 150 pg/ml, ale ja szósty zastrzyk przyjmę dopiero dzisiaj, a i tak mam zwiększoną dawkę, więc nie świruję już. :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Faktycznie, bo Ty prowadzisz ciążę u doktora S. :) jak Ci się podoba? Jest taki sam jak w klinice?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska sprawdzilam i mniej więcej w tym momencie co ty u mnie estradiol wynosil 742 pmol/l. I z tego mialam chyba 9 dojrzalych i jajek ostatecznie -> 4 blastki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:19

dobuska lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Dziewczyny jestem po transferze ;)

Bylam nastawiona, wrecz przekonana ze dostane zwolnienie az do bety. A dostalam tylko na dzis mimo moich prosb i tlumaczen ze dzwigam przez 8h. Eh caly dr.Lewandowski
    A mi bez problemu dał zwolnienie

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Faktycznie, bo Ty prowadzisz ciążę u doktora S. :) jak Ci się podoba? Jest taki sam jak w klinice?
    Tak prowadzę u doktora.
    Uwazam, ze jest taki sam ale calkiem inny jednoczesnie :). Ale jestem bardzo zadowolona.

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez po transferze dwóch mrozaków😊 nie nastawiam się jakoś mocno ale kciuki się przydadzą ❤️

lukaszkowa, lindalia, dobuska, gosia89, Asiemka, Kassssia, MonikA_89!, mo_Nika, Danadana, Asiulka84 lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dobuska sprawdzilam i mniej więcej w tym momencie co ty u mnie estradiol wynosil 742 pmol/l. I z tego mialam chyba 9 dojrzalych i jajek ostatecznie -> 4 blastki.
    Dzięki za sprawdzenie!

Czyli wyglada na to, że doktor dobrze określił na podstawie USG, żeby mi zwiększyć dawkę.

Będzie dobrze.:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Ja już tez po transferze dwóch mrozaków😊 nie nastawiam się jakoś mocno ale kciuki się przydadzą ❤️
    Trzymam kciuki!

Tak w ogóle to w recepcji siedziała obok mnie dziewczyna, która przyszła na transfer. Ciekawe, czy to któraś z Was🥰

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzięki za sprawdzenie!

Czyli wyglada na to, że doktor dobrze określił na podstawie USG, żeby mi zwiększyć dawkę.

Ale nie sugeruj sie, bo to wynik z drugiej procedury a pamietam, ze sie troche podłamałam bo w 1 mialam sporo wyzszy wynik a wypadla gorzej, wiec jak zobaczylam slabszy wynik to juz mialam zalamke a ostatecznie wyszlo duzo lepiej. To biologia, nie matematyka wiec bedzie co bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:32

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, wydaje mi się że 7dc to jeszcze wcześnie i ja też miałam estradiol coś koło 400 w tym czasie, co wydawało mi się być dość niska wartością, ale przecież to cały czas rośnie. Dziewczyny po transferach- czekamy na bety! Kiedy robicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:31

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Hmm, wydaje mi się że 7dc to jeszcze wcześnie i ja też miałam estradiol coś koło 400 w tym czasie, co wydawało mi się być dość niska wartością, ale przecież to cały czas rośnie. Dziewczyny po transferach- czekamy na bety! Kiedy robicie?
    Ja zrobię 24.04 w sobotę 😊 tym razem czekam, nie robie wcześniej 😊

dobuska, mo_Nika lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzięki za sprawdzenie!

Oj to u mnie dużo niższe wartości estradiolu z soboty. Na wynik z dzisiaj czekam jeszcze.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście nieocenione. Przy Was jestem spokojna. Bez Was byłabym już w wariatkowie...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Oj to u mnie dużo niższe wartości estradiolu z soboty. Na wynik z dzisiaj czekam jeszcze.
    Ale Ty miałaś niższe? Czy zle rozumiem? To ja już nie ogarniam i nie analizuje

• lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale Ty miałaś niższe? Czy zle rozumiem? To ja już nie ogarniam i nie analizuje
    Dużo, dużo niższe miałam wartości. Ale to raczej gorzej niż lepiej jak czytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A nie masz opcji urlopu? Albo załatwić zwolnienie u rodzinnego? :(
    Trzymam mocno kciuki!!

załatwię u rodzinnego, dzięki za kciuki przydadza sie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Trzymam kciuki!

Tak w ogóle to w recepcji siedziała obok mnie dziewczyna, która przyszła na transfer. Ciekawe, czy to któraś z Was🥰

a o której byłas? może to ja? ja byłam koło 10.30 a wychodziłam koło 12 ;) punkcje też były dziś ;) kto wie czy to któraś z Was ;)

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ