X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Dziewczyny jestem po transferze ;)

Bylam nastawiona, wrecz przekonana ze dostane zwolnienie az do bety. A dostalam tylko na dzis mimo moich prosb i tlumaczen ze dzwigam przez 8h. Eh caly dr.Lewandowski

A nie masz opcji urlopu? Albo załatwić zwolnienie u rodzinnego? :(
    Trzymam mocno kciuki!!

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja tam łapię poczucie humoru doktorka. On ma specyficzny humor, trzeba z nim zaskoczyć. :D Ale ja też mam sama dziwne poczucie humoru... 😂
    Ogólnie go lubię. :D Dzisiaj się mnie pyta: " na czczo Pani nie jest?" to mówię, że jestem "o maaaatko, że też pani wytrzymała" 😂
    Lindalia - mąż mądry! Co do paznokci mówiła, ale ja teraz mam krótkie, bez lakieru. :) A to świetnie, że u Was wszystkie zapładniają. Przez to, że macie plemniki z biopsji?

lukaszkowa jesteś udana :D Zawsze mnie rozbawisz tutaj. Ale masz rację. Wychodzę dzisiaj od niego, odwracam się i "to jest trzynaście?" a on mnie zaczął uspakajać i tłumaczyć, że różnie może być, że to się wszystko może i pewnie jeszcze zmieni. Także stoicki spokój.

Marzycielka no to już jutro będę trzymać kciuki! <3

Ula oby tak było! <3 dzięki!

Ejka, właśnie dostałam info, że moje wyniki są gotowe. No i ogólnie są spoko, ale nie ogarniam tego estrogenu.
    Dzisiaj 7 dc, a mój wynik to 447,7 pmol/l (lub w innej jednostce 122,22 pg/ml)
    Jakoś mało mi się wydaje. Może to wynika z tego, że jajca maluteńkie?
    Mi ostatnio powiedzial, ze Janek wyglada jak baby yoda wiec nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac. Z hormonow to juz nic nie pamietam - nie wiem czy to duzo czy malo, ale pierwsza moja mysl byla taka, ze to nie jest jakas wysoka wartosc...

Gosia to dziwne bo pamietam, ze dr S pytal sam za kazdym razem czy chce zwolnienie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:05

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, tak, zapładniamy wszystko bo żołnierze są z zimowiska. :)

Gosia, a nie możesz zadzwonić do rodzinnego i poprosić o zwolnienie na podstawie jakiegoś przeziębienia czy wyrwanego zęba?

dobuska lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mi ostatnio powiedzial, ze Janek wyglada jak baby yoda wiec nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac. Z hormonow to juz nic nie pamietam - nie wiem czy to duzo czy malo, ale pierwsza moja mysl byla taka, ze to nie jest jakas wysoka wartosc...

Gosia to dziwne bo pamietam, ze dr S pytal sam za kazdym razem czy chce zwolnienie :(

Ale że co, że ma takie duże uszy? Jeju, też bym nie wiedziała jak zareagować. 😂

Wygrzebałam gdzieś w internecie, że po 6 zastrzykach powinnam mieć wynik ponad 150 pg/ml, ale ja szósty zastrzyk przyjmę dopiero dzisiaj, a i tak mam zwiększoną dawkę, więc nie świruję już. :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Faktycznie, bo Ty prowadzisz ciążę u doktora S. :) jak Ci się podoba? Jest taki sam jak w klinice?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska sprawdzilam i mniej więcej w tym momencie co ty u mnie estradiol wynosil 742 pmol/l. I z tego mialam chyba 9 dojrzalych i jajek ostatecznie -> 4 blastki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:19

dobuska lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Dziewczyny jestem po transferze ;)

Bylam nastawiona, wrecz przekonana ze dostane zwolnienie az do bety. A dostalam tylko na dzis mimo moich prosb i tlumaczen ze dzwigam przez 8h. Eh caly dr.Lewandowski
    A mi bez problemu dał zwolnienie

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Faktycznie, bo Ty prowadzisz ciążę u doktora S. :) jak Ci się podoba? Jest taki sam jak w klinice?
    Tak prowadzę u doktora.
    Uwazam, ze jest taki sam ale calkiem inny jednoczesnie :). Ale jestem bardzo zadowolona.

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez po transferze dwóch mrozaków😊 nie nastawiam się jakoś mocno ale kciuki się przydadzą ❤️

lukaszkowa, lindalia, dobuska, gosia89, Asiemka, Kassssia, MonikA_89!, mo_Nika, Danadana, Asiulka84 lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dobuska sprawdzilam i mniej więcej w tym momencie co ty u mnie estradiol wynosil 742 pmol/l. I z tego mialam chyba 9 dojrzalych i jajek ostatecznie -> 4 blastki.
    Dzięki za sprawdzenie!

Czyli wyglada na to, że doktor dobrze określił na podstawie USG, żeby mi zwiększyć dawkę.

Będzie dobrze.:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Ja już tez po transferze dwóch mrozaków😊 nie nastawiam się jakoś mocno ale kciuki się przydadzą ❤️
    Trzymam kciuki!

Tak w ogóle to w recepcji siedziała obok mnie dziewczyna, która przyszła na transfer. Ciekawe, czy to któraś z Was🥰

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzięki za sprawdzenie!

Czyli wyglada na to, że doktor dobrze określił na podstawie USG, żeby mi zwiększyć dawkę.

Ale nie sugeruj sie, bo to wynik z drugiej procedury a pamietam, ze sie troche podłamałam bo w 1 mialam sporo wyzszy wynik a wypadla gorzej, wiec jak zobaczylam slabszy wynik to juz mialam zalamke a ostatecznie wyszlo duzo lepiej. To biologia, nie matematyka wiec bedzie co bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:32

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, wydaje mi się że 7dc to jeszcze wcześnie i ja też miałam estradiol coś koło 400 w tym czasie, co wydawało mi się być dość niska wartością, ale przecież to cały czas rośnie. Dziewczyny po transferach- czekamy na bety! Kiedy robicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 16:31

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Hmm, wydaje mi się że 7dc to jeszcze wcześnie i ja też miałam estradiol coś koło 400 w tym czasie, co wydawało mi się być dość niska wartością, ale przecież to cały czas rośnie. Dziewczyny po transferach- czekamy na bety! Kiedy robicie?
    Ja zrobię 24.04 w sobotę 😊 tym razem czekam, nie robie wcześniej 😊

dobuska, mo_Nika lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzięki za sprawdzenie!

Oj to u mnie dużo niższe wartości estradiolu z soboty. Na wynik z dzisiaj czekam jeszcze.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście nieocenione. Przy Was jestem spokojna. Bez Was byłabym już w wariatkowie...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Oj to u mnie dużo niższe wartości estradiolu z soboty. Na wynik z dzisiaj czekam jeszcze.
    Ale Ty miałaś niższe? Czy zle rozumiem? To ja już nie ogarniam i nie analizuje

• lindalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale Ty miałaś niższe? Czy zle rozumiem? To ja już nie ogarniam i nie analizuje
    Dużo, dużo niższe miałam wartości. Ale to raczej gorzej niż lepiej jak czytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A nie masz opcji urlopu? Albo załatwić zwolnienie u rodzinnego? :(
    Trzymam mocno kciuki!!

załatwię u rodzinnego, dzięki za kciuki przydadza sie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Trzymam kciuki!

Tak w ogóle to w recepcji siedziała obok mnie dziewczyna, która przyszła na transfer. Ciekawe, czy to któraś z Was🥰

a o której byłas? może to ja? ja byłam koło 10.30 a wychodziłam koło 12 ;) punkcje też były dziś ;) kto wie czy to któraś z Was ;)

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ