INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia jedz i pij białko, izotoniki to pomaga dojść do siebie. Wspominałaś, że hiperka nie grozi Ci, ale takie wzdęcie wskazuje na nią. Pij sporo wody i spacer wskazany.
Przeginają z tajnością, ale fakt spokojnie do poniedziałku.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
No wlasnie zaczelam sue trochę bac ze to jednak hiperka teraz to mama taki balon i mam uczucie ze wszystko mnie kluje. Jem duzo bialka wode pije litrami jutro wybiore sie na dluzszy spacer bo dzisiaj to tylko na rynek zaszlam i mialam dosc...kurde oby mi przeszło
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asia napisz do kliniki, żeby wiedzieli, że jest podejrzenie hiperstymulacji. Trzeba będzie zbadać estrogen gdy za wysoki mrożenie zarodków. Woda kokosowa i napoje białkowe dla sportowców pomogą. Chyba, że masz wzdęcie jelit to Espumisan wtedy pomoże. Grunt to spokój.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Dzięki za słowa otuchy
Asiulka też słyszałam, że ten Colon C jest dobry więc miejmy nadzieję, że pomoże, i że to nie hiperka.. Ale skoro lekarz nic takiego nie mówił to chyba nie ma co się na zapas martwić -
nick nieaktualnyAsiulka- odbierz zaproszenie pliz
Dziewczyny witajcie - ja też jestem w invi ... kurczę zero informacji od nich - ledwo dr wypytałam (wczoraj punkcja była)- czy to normalne postępowanie w tej klinice ?? Nic się nie można dowiedzieć
Czy oni chociaż dzwonią jak zarodek padnie ??? W pon mam wizytę - bede mieć crio w następnym cyklu.
-
Ja pisałam do nich maila 2 dni po punkcji i dostałam odpowiedź, że nie udzielają takich informacji telefonicznie i mailowo. Tylko jak coś się będzie działo to lekarz będzie dzwonił. Dzień przed transferem dostała maila z potwierdzeniem godziny zabiegu.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Narazie nie chce panikowac zobacze jak bedzie jutro. Poki co leze i chleje wode
Witaj Ciasteczko zapro przyjęłam
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Ja pisałam do nich maila 2 dni po punkcji i dostałam odpowiedź, że nie udzielają takich informacji telefonicznie i mailowo. Tylko jak coś się będzie działo to lekarz będzie dzwonił. Dzień przed transferem dostała maila z potwierdzeniem godziny zabiegu.
Czyli jak zarodek padnie to zadzwonią ??
A kiedy zamrożą ? Bo nawet nie wiem ... czy to decyduje embriolog ? -
Ciasteczko77 wrote:Czyli jak zarodek padnie to zadzwonią ??
A kiedy zamrożą ? Bo nawet nie wiem ... czy to decyduje embriolog ?
Nie wiem właśnie co się dzieje w przypadku odroczonych transferów. Może zadzwonią w 5 dobie i powiedzą co o jak. Nie mowili na punkcji czy masz przyjść na wizytę w dniu transferu nawet jakby się nie miał odbyć? Przecież lekarz i tak powinien zbadać i rozpisać leki na kolejny cykl
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Nie wiem właśnie co się dzieje w przypadku odroczonych transferów. Może zadzwonią w 5 dobie i powiedzą co o jak. Nie mowili na punkcji czy masz przyjść na wizytę w dniu transferu nawet jakby się nie miał odbyć? Przecież lekarz i tak powinien zbadać i rozpisać leki na kolejny cykl
Ale czy ich wcześniej nie zamrożą ?? Nie rozumiem nic z tego- nie mam żadnej wiedzy/ władzy cholera a w sob jest 3 doba.
Transfer przełożony i tyle .. 3 dobre zarodki - zapłodnione - brać luteinę do pon - koniec mojej wiedzy:) -
Ogolenie klinika tranaferuje w 5 dobie zarodki chyba ze cos sie dzieje to w 3 ale jak ladnie sie dziela to podaja blastki taka wuedze mam ja ;)wiec wydaje mi sie ze beda mrozic juz jako blastki
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualny
-
trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i Asiu żeby hiperki nie było. Ja nadal czekam - z takim tempem to doczekam sie na naszego doktorka az z urlopu wróci
Szkoda ze nie udzielają info o zarodkach, w zeszłym rroku miałam sms od doktorka ile jakich zarodków mam.MonikA_89! lubi tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
A to tak zawsze jest jak chcesz miec okres to nie ma ;)no mi tez ostatnio pisal a teraz juz nie zgodzil sie ale jestem jakos spokojna ze bedzie dobrze no tez mam nadzieje ze nie bedzie hiperki ale pamietam ze po pierwszej punkcji tez tak mialam i naszczescie do transferu juz bylo ok. Wiec licze ze reraz tez bedzie dobrze
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dziewczynki czekamy na wiesci :)ja dzis czuje sie lepiej coprawda zaparcie nadal mam lae brzuch jakby zmalal wiec jestem dobrej mysli
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualnyCześć - Asiulka dobrze że jest Ci lepiej !
Czy Ty masz umówione z klinika że dzwonią i Cie na bieżąco informują czy jak?
Ja nie mogę uzyskać żadnych informacji
Dziewczyny czy Wy macie jakiś dokument z invi gdzie mowa do kiedy hodują, kiedy mrożą i jak wygląda informowanie pacjentów ?
Ja mam tylko od nich podpisana zgodę na leczenie i to tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:41
-
Ciasteczko nie swiruj ;)oni telefonicznie nie bardzo udzielaja informację mi powiedzial doktor ze mam osobiscie przyjsc jak chce się coś dowiedziec. Dzwonia w przypadku gdy cos zlego sie dzieje z zarodkami. Nie kojarze zebym dostala taki dokument no tylko zgode na in vitro i zgode na mrożenie zarodkow.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Dziewczynki czekamy na wiesci :)ja dzis czuje sie lepiej coprawda zaparcie nadal mam lae brzuch jakby zmalal wiec jestem dobrej mysli
Ja niedługo mam wizytę...zaraz wyjde z siebie z tego stresu
😭
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Ciasteczko nie swiruj ;)oni telefonicznie nie bardzo udzielaja informację mi powiedzial doktor ze mam osobiscie przyjsc jak chce się coś dowiedziec. Dzwonia w przypadku gdy cos zlego sie dzieje z zarodkami. Nie kojarze zebym dostala taki dokument no tylko zgode na in vitro i zgode na mrożenie zarodkow.
Czyli nie ma nigdzie info kiedy mrożą i kto decyduje.
Dziwne jest ich postępowanie- w innych klinikach chyba można otrzymać więcej informacji.
Nie świruje tylko złoszczę się.
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć - Asiulka dobrze że jest Ci lepiej !
Czy Ty masz umówione z klinika że dzwonią i Cie na bieżąco informują czy jak?
Ja nie mogę uzyskać żadnych informacji
Dziewczyny czy Wy macie jakiś dokument z invi gdzie mowa do kiedy hodują, kiedy mrożą i jak wygląda informowanie pacjentów ?
Ja mam tylko od nich podpisana zgodę na leczenie i to tyle.
Kilka dni po transferze miałam do odbioru kartę wypisowa, w której była informacja o tym ile pobrali komórek, liczbie zapłodnionych zarodków i ich rozwoju
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62