INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Zawsze się śmieję jak mi lekarz mówi, że przy stymulacji jest ryzyko ciąży mnogiej bo co to za ryzyko? Przecież to podwójne szczęście
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Też uważam, że dofinansowanie powinno się należeć wszystkim, a nie tylko mieszkańcom Poznania. Ja na szczęście się załapałam..
-
Mika91 wrote:Też uważam, że dofinansowanie powinno się należeć wszystkim, a nie tylko mieszkańcom Poznania. Ja na szczęście się załapałam..
Nam tez się udało, ale i tak wydaliśmy min 5000 na badania, leki i wizyty monitorujące. Koszty więc są o tak spore pomimo dofinansowania
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Ciasteczko niestety trafiłaś w samo sedno. Wiele dziewczyn musi zrezygnować z marzeń o macierzyństwie że względu na koszty. Jest to bardzo niesprawiedliwe. Uważam, że dofinansowanie powinno się należeć każdej parze, która ma udokumentowane leczenie. W końcu musimy dbać o przyrost naturalny, bo wyginiemy jak tak dalej pójdzie.
Dotrwamy (chyba) finansowo do końca tej pr. ale kolejnej- no way. Zresztą i tak nie chcemy kolejnej. U nas jest jedna próba i szansa. Tego się twardo trzymamy.
-
Laseczki dzwonil wlasnie do mnie doktorek z informacja ze na chwile obecna mamy 6 zarodkow :)trzymajcie kciuki zeby przetrwaly do poniedzialku :)transfer mam na 12 zaplanowany
Miśka06, Anna Ka, Ciasteczko77, Alberta, MonikA_89!, Ewka90, Myshon23 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Same dobre wieści tu dzisiaj. Świetnie dziewczyny tak dalej. No i ja mam dziś dzień 1 i wracam do gry
Asiulka84, Alberta, MonikA_89!, Ewka90 lubią tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Laseczki dzwonil wlasnie do mnie doktorek z informacja ze na chwile obecna mamy 6 zarodkow :)trzymajcie kciuki zeby przetrwaly do poniedzialku :)transfer mam na 12 zaplanowany
-
A tak dzisiaj napisalam do doktorka niezobowiazujaco jak moje zarodki juz myslalam ze sie nic nie dowiem bo nie odpisywal az tu nagle telefon :)tez sie ciesze ale wiem ze jakies moga odpasc oby jak najmniej
No Anna super to od jutra zaczynasz a ty tez od poczatku zaczynasz prawda. Super cos zaczyna się dziac i oby same dobre wiesci tu bylyCiasteczko77, Anna Ka lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
nick nieaktualny
-
Ja mam od 3 dnia wieczór gonal dopiero. Więc w niedzielę wieczorem pierwsza dawka. Od razu w piątek wizyta. Umówiłam do Malka jednak.
Tak zaczynam wszystko od nowa. Mija prawie rok od mojej pierwszej procedury.Saja lubi tę wiadomość
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Asiulka84 wrote:Laseczki dzwonil wlasnie do mnie doktorek z informacja ze na chwile obecna mamy 6 zarodkow :)trzymajcie kciuki zeby przetrwaly do poniedzialku :)transfer mam na 12 zaplanowany
Ooo super wieści!
Kciuki zaciśnięte
Asiulka84 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
To trzymam kcuki zeby gladko poszlo ;)ja mam transfer tez u Malka
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Monika cieszę się, że kontrola udana i się po niej uspokoiłaś
Asia, 6 zarodków, super wiadomość:)kciukam za całą szóstkę
Anna w piątek pierwszy podgląd?
Ja się niestety nie łapie na dofinansowanie, bo mieszkam pod Poznaniem:(((przeraża mnie kwota, którą będzie trzeba na to wszystko wydać ale trzeba być dobrej myśli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 19:44
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Myshon23 tak pierwszy podgląd w piątek. Ja też się nie łapie na dofinansowanie. Od początku mojego leczenia w invimed myślę że poszło już jakieś 40tys. Ja do kliniki mam 100km to też jest wydatek nieraz 2 razy w tygodniu jechać. A jeżdżę już 3 rok.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Anna ta kwota, którą podałaś, tym bardziej zwala z nóg. Oby tym razem procedura się Tobie powiodła, życzę Ci tego z całego serca.
My aż tak daleko nie mamy, jak nie ma korków, to w niecałe pół godziny jestem w Invimedzie. A wyprowadziliśmy się z Poznania z myślą o naszych przyszłych dzieciach...
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Ja przestałam liczyć przy 12tys, myślę, że mogliśmy dobić do 18-20tys, pomimo tego, że załapaliśmy się na refundacje.
Monia, gratulacje:)MonikA_89! lubi tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Myshon23 wrote:Monika cieszę się, że kontrola udana i się po niej uspokoiłaś
Asia, 6 zarodków, super wiadomość:)kciukam za całą szóstkę
Anna w piątek pierwszy podgląd?
Ja się niestety nie łapie na dofinansowanie, bo mieszkam pod Poznaniem:(((przeraża mnie kwota, którą będzie trzeba na to wszystko wydać ale trzeba być dobrej myśli:)
A nie masz kogoś z rodziny u kogo mogłabyś się zameldować na chwilę? Słyszałam o takich praktykach od farmaceutki
😭
Monia z tym dofinansowaniem z miasta to tak nie dziala trzeba udokumentować ze placisz podatki w Poznaniu. My naszczescie sie zalapalismy bo bez tego nie byloby nas stac na tyle procedur a i tak jest ciezko...kurde a co maja zrobic pary których wogole nie stac na leczenie masakra in vitro powinno byc dla wszystkich refundowane i koniec.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dziewuszki milego weekendu wam zycze :)wylaczam sie do poniedzialku. Jak milo wstac rano z normalnym brzuchem
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień