INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tylko z rozmowy z lekarzem to wiem.
Witaj Aneta z tego co sie orientuje to w Invimedzie maja spory katalog dawczyn ale ile dokladnie sie czeka to mysle ze kwestia indywidualna bo musza dobrac odpowiednia komorke do was qiec wydaje mi sie ze najwiecej dowiesz sie bedac na wizycie lub zadzwon do kliniki.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka cieszę się, że u Ciebie już lepiej.
Monika czekam na wieści
Mi dzisiaj dr zwiększył dawkę leków ze 150 na 200 i wydłużył stymulację o jeden dzień. Chyba nie jest najlepiej Jeśli okaże się, że wszystko ok to prawdopodobnie w przyszły piątek punkcja. Dziewczyny a od czego to zależy czy transfer będzie w tym samym cyklu czy później? Jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego.. -
Mika nic sie nie stresuj wszystko jest dobrze ja mialam stymulacje wydluzona o 3 dni bo wolno mi pecherzyki rosly. Transfer uzalezniony jest od wynikow czy progesteron przed punkcja nie jest za wysoki no i oczywiście czy nie ma zagrozenia hiperka. Bedzie dobrze
Monia jak wizyta siedze jak na szpilkach
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Ja już po wizycie. Dr widział jeden pęcherzyk i jedno serduszko, ale zalecił USG za tydzień, bo może się okaże, że jednak jest ciąża bliźniacza jednojajowe. Trochę się uspokoiłam
Alberta lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Uf ciesze sie bardzo :)trzymaj sie zero stresu kochana wypoczywaj
MonikA_89! lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Aneta przywożą mrożone komórki raz w miesiącu z Ukrainy. Mogę Ci podać e-mail do koordynatorki, która udzieliła mi informacji na rozmowie. Zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek.
Asia to nie hiperka cieszę się.
Moni jedno serduszko to też radość czy nastawiłaś się na bliźnięta?Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnyMika91 wrote:Asiulka cieszę się, że u Ciebie już lepiej.
Monika czekam na wieści
Mi dzisiaj dr zwiększył dawkę leków ze 150 na 200 i wydłużył stymulację o jeden dzień. Chyba nie jest najlepiej Jeśli okaże się, że wszystko ok to prawdopodobnie w przyszły piątek punkcja. Dziewczyny a od czego to zależy czy transfer będzie w tym samym cyklu czy później? Jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego..
ja mam odłożony bo 1 jajnika nie mogli ruszyć i zostały pęcherzyki w nim.
Hormony miałam dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 15:01
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Ja już po wizycie. Dr widział jeden pęcherzyk i jedno serduszko, ale zalecił USG za tydzień, bo może się okaże, że jednak jest ciąża bliźniacza jednojajowe. Trochę się uspokoiłam
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko podjedź do kliniki jeśli nie masz daleko po informacje. Jeśli zarodków jest więcej wolą mrozić w 5 dniu, jeśli mało w 3 - taka ogólna zasada. Ja na Twoim miejscu chciałbym wiedzieć ile się zapłodniło.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:Ciasteczko podjedź do kliniki jeśli nie masz daleko po informacje. Jeśli zarodków jest więcej wolą mrozić w 5 dniu, jeśli mało w 3 - taka ogólna zasada. Ja na Twoim miejscu chciałbym wiedzieć ile się zapłodniło.
-
Hodowla do 5 doby ma sens bo widzą rozwój i mogą nadać klasę biologiczną od 1-5 oraz A do C. Transferują tylko A i B. Ja w ostatnich trzech procedurach miałam tylko po jednym zarodku i Medart trzymał do piątej doby więc tortura. Dotrwały ale ciąży nie dały oprócz jednej biochemicznej. Wiem jaki to stres ale trzeba czekać.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Jak to wszystko czytam to jestem przerażona ile każda z nas musi przejść zanim doczeka się upragnionego dziecka.. To jest po prostu straszne.. Prędzej czy później musi się jednak udać Potrzeba nam tylko duuużej cierpliwości.
-
nick nieaktualny
-
Dokladnie tak mi mowil lekarz ;)no ja nauczylam sie bardzo cierpliwosci bo wczesniej to bylo ze chcialam wszystko naraz tu i teraz a przy in vitro nie moze byc pospiechu, no i ten stres...wsparcie oczywiscie jest ze strony meza rodziny ale to my musimy wiecej znieść nie zawsze otoczenie nas rozumie nasze nastroje a to wszystko przez hormony
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Alberta wrote:Aneta przywożą mrożone komórki raz w miesiącu z Ukrainy. Mogę Ci podać e-mail do koordynatorki, która udzieliła mi informacji na rozmowie. Zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek.
Asia to nie hiperka cieszę się.
Moni jedno serduszko to też radość czy nastawiłaś się na bliźnięta?
Jeszcze nie wiadomo o czy jest jeden kropek czy dwa. Chciałabym bliźniaki, ale cieszę się, że chociaż jeden zarodek przetrwał. Jak będą bliźniaki to dr mówił że raczej jednojajowe
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ciasteczko77 wrote:i stalowych nerwów + końskiego zdrowia + masyyyy pieniędzy $$$$ + masy czasu + dobrego pakietu wymówek w pracy...
Ciasteczko niestety trafiłaś w samo sedno. Wiele dziewczyn musi zrezygnować z marzeń o macierzyństwie że względu na koszty. Jest to bardzo niesprawiedliwe. Uważam, że dofinansowanie powinno się należeć każdej parze, która ma udokumentowane leczenie. W końcu musimy dbać o przyrost naturalny, bo wyginiemy jak tak dalej pójdzie.
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62