X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Dziękuję! Myślisz że jak zrobimy na własną rękę badanie z morfologia to już nie będzie trzeba go robić klinice? Czy uznają takie badania?
    My robiliśmy w diagnostyce

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Hej :)

Beta 58,32 :)

Dzieje się 🤗😍❤️

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Powiem tak ... jesteśmy po nieudanym ivf
    Kariotypy tez ok
    AMH niecałe 0,7 wiec zbliżone do Ciebie
    No i jestem starsza od Ciebie
    Po laparo ,jeden jajowod drożny a drugi chyba ma wszystko w nosie pomimo to ciąży brak ...
    A tez Dr S was prowadzi? I co lekarz na to? U nas cały czas mówi ze to się nie udaje przez niskie AMH właśnie 😞 ja teraz będę się przenosić do Kriobanku bo tam się specjalizują w niskim AMH a jak się nie uda to już poświęcę wszystkie oszczędności i spróbuje w Novum u Lewandowskiego. Moja koleżanka z forum w Kriobanku miała teraz udany transfer przy AMH 0,1 i FSH 22 wiec dało mi to nadzieje🙂

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Piłam dużo wody i nic więcej bo nawet apetytu nie miałam. Zeszło trochę po @ ale zaraz znowu byłam jak balon od leków do crio bo to zaś hormony. Tylko wydaje mi się że najgorzej było po punkcji i wtedy się hormony mocno rozregulowały nawet jak brałam leki do crio transferu. Teraz jak brałam tylko do transferu to nic takiego nie było
    Z tym piciem to jakiś dramat 😅 zawsze piłam dużo wody, ale od dwóch dni mogę napić się tylko czymś kwaśnym. Dzisiaj rano jak taki pijaczek na kacu piłam wodę z ogórków. 😅 niezła burza hormonalna.
    No pozostaje czekać aż minie, może przy drugiej stymulacji mój organizm juz się przyzwyczai na to co go czeka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 09:14

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    A tez Dr S was prowadzi? I co lekarz na to? U nas cały czas mówi ze to się nie udaje przez niskie AMH właśnie 😞 ja teraz będę się przenosić do Kriobanku bo tam się specjalizują w niskim AMH a jak się nie uda to już poświęcę wszystkie oszczędności i spróbuje w Novum u Lewandowskiego. Moja koleżanka z forum w Kriobanku miała teraz udany transfer przy AMH 0,1 i FSH 22 wiec dało mi to nadzieje🙂

Nas prowadzi nowa Pani doktor w klinice Agnieszka Szymczak-Biały
    Byliśmy na jednej wizycie a teraz we wtorek jedziemy na kolejna
    Narazie zrobimy jeszcze wymazy,wirusologie bo wiele badań mieliśmy juz wcześniej i będziemy się stymulować
    Zobaczymy jak pójdzie
    W poprzedniej klinice nie podali powodu czemu tak może być
    Po prostu wg nich tak się zdarzyło
    Pierwszy transfer niech się zadzieje jak chce
    Jeśli się nie powiedzie będziemy szukać w immunologii...

• Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    My robiliśmy w diagnostyce
    Właśnie tam myślałam żeby zrobić. Zadowoleni jesteście z obsługi? Tam chyba badają tym sposobem CASA.

• Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie czy jak przenosilyscie się od zwykłego gina do kliniki to braliście jakieś zaświadczenie o przebytym leczeniu czy stymulacji? Nie mówiłam jeszcze swojemu gin że idę do kliniki i zastanawiam się czy w klinice w ogóle patrzą na to. Chodzi mi głównie czy uwierzą.mi. Na słowo że miałam stymulacje i brałam zastrzyki na pęknięcie które nie działały. Czy muszę mieć to przez lekarza potwierdzone.

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Nas prowadzi nowa Pani doktor w klinice Agnieszka Szymczak-Biały
    Byliśmy na jednej wizycie a teraz we wtorek jedziemy na kolejna
    Narazie zrobimy jeszcze wymazy,wirusologie bo wiele badań mieliśmy juz wcześniej i będziemy się stymulować
    Zobaczymy jak pójdzie
    W poprzedniej klinice nie podali powodu czemu tak może być
    Po prostu wg nich tak się zdarzyło
    Pierwszy transfer niech się zadzieje jak chce
    Jeśli się nie powiedzie będziemy szukać w immunologii...
    Rozumiem. A dużo mieliście zarodków? U nas zawsze max 2 z jednej procedury☹️ Ja tez teraz miałam transfer na zaleceniach Docenta Paśnika i jutro się okaże

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Rozumiem. A dużo mieliście zarodków? U nas zawsze max 2 z jednej procedury☹️ Ja tez teraz miałam transfer na zaleceniach Docenta Paśnika i jutro się okaże
    A jakie mialas zalecenia od niego? :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Jeszcze mam pytanie czy jak przenosilyscie się od zwykłego gina do kliniki to braliście jakieś zaświadczenie o przebytym leczeniu czy stymulacji? Nie mówiłam jeszcze swojemu gin że idę do kliniki i zastanawiam się czy w klinice w ogóle patrzą na to. Chodzi mi głównie czy uwierzą.mi. Na słowo że miałam stymulacje i brałam zastrzyki na pęknięcie które nie działały. Czy muszę mieć to przez lekarza potwierdzone.
    Ja w poprzednim miejscu poprosiłam o ksero całej historii leczenia i to zaniosłam do kliniki.

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A jakie mialas zalecenia od niego? :)
    Encorton 5 mg od transferu i accofil pod skórnie 1/4 ampułki i cykl przed transferem scratching 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny! Znów wracam po dłuższej przerwie, ale przez natłok pracy w ogóle nie miałam czasu do Was zaglądać. Teraz mam wolne i jutro już punkcja, także trzymajcie kciuki! :)

Lukaszkowa i Monia - czy to już coraz bliżej Bobasków? :) 🍀❤

ZielonaPaprotka, Asiulka84, kate2friend, dobuska lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Właśnie tam myślałam żeby zrobić. Zadowoleni jesteście z obsługi? Tam chyba badają tym sposobem CASA.
    Pani doktor wziela i powiedziała ok
    Zapewne jeśli będą chcieli dokładniejsze jeszcze to powiedzą ale nie wspominała
    Mój mąż ma dobre nasienie wiec może przez to nic nie mówiła

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Cześć, Dziewczyny! Znów wracam po dłuższej przerwie, ale przez natłok pracy w ogóle nie miałam czasu do Was zaglądać. Teraz mam wolne i jutro już punkcja, także trzymajcie kciuki! :)

O matko to jutro kciukaski za Paprotke i Ciebie!!! Jesli beda zarodki masz swiezy transfer czy mrozicie? :)

U Moni juz bliziutko, u mnie mam nadzieje jeszcze nie. Ale kupilam sobie juz walizke i bede powoli wrzucac do niej rzeczy :)

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:

U nas zapłodnili 7 z racji wieku czyli wszystkie jakie pobrali ale poprawne były tylko 2 niestety się nie udało 😟

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    O matko to jutro kciukaski za Paprotke i Ciebie!!! Jesli beda zarodki masz swiezy transfer czy mrozicie? :)

U Moni juz bliziutko, u mnie mam nadzieje jeszcze nie. Ale kupilam sobie juz walizke i bede powoli wrzucac do niej rzeczy :)
    Ale u Ciebie to już za półmetkiem. Pamiętam, jak się borykałaś z plamieniami w ciąży. Minęło szybko? Bo już nie będę szukać na forum, przepraszam :)
    Oby wszystko poszło jak po maśle i z uśmiechem! Trzymam kciuki :)

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    U nas zapłodnili 7 z racji wieku czyli wszystkie jakie pobrali ale poprawne były tylko 2 niestety się nie udało 😟
    Przykro mi☹️ A to byłaś w Medarcie?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ale u Ciebie to już za półmetkiem. Pamiętam, jak się borykałaś z plamieniami w ciąży. Minęło szybko? Bo już nie będę szukać na forum, przepraszam :)
    Oby wszystko poszło jak po maśle i z uśmiechem! Trzymam kciuki :)
    Cos Ty, caly pierwszy trymestr leciało 🙄
    W drugim tez mialam epizod

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka, a co u Ciebie? Widzę, że masz w stopce zmianę kliniki. Pamiętam, że zaczynałyśmy w podobnym czasie, ale Ty już masz 5 IVF za sobą. Przykro mi, że się nic nie udało :(
    Lekarz nie zlecał dodatkowych badań? Jest jakiś dalszy plan?

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:

Fisia powodzenia jutro 😊 a chodzisz jeszcze na aku? Ja chodzę tam gdzie poleciłaś już 3 miesiące. Zobaczymy czy coś dało😊 to Twoja pierwsza procedura?

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ