X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Dziękuję! Myślisz że jak zrobimy na własną rękę badanie z morfologia to już nie będzie trzeba go robić klinice? Czy uznają takie badania?
    My robiliśmy w diagnostyce

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Hej :)

Beta 58,32 :)

Dzieje się 🤗😍❤️

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Powiem tak ... jesteśmy po nieudanym ivf
    Kariotypy tez ok
    AMH niecałe 0,7 wiec zbliżone do Ciebie
    No i jestem starsza od Ciebie
    Po laparo ,jeden jajowod drożny a drugi chyba ma wszystko w nosie pomimo to ciąży brak ...
    A tez Dr S was prowadzi? I co lekarz na to? U nas cały czas mówi ze to się nie udaje przez niskie AMH właśnie 😞 ja teraz będę się przenosić do Kriobanku bo tam się specjalizują w niskim AMH a jak się nie uda to już poświęcę wszystkie oszczędności i spróbuje w Novum u Lewandowskiego. Moja koleżanka z forum w Kriobanku miała teraz udany transfer przy AMH 0,1 i FSH 22 wiec dało mi to nadzieje🙂

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Piłam dużo wody i nic więcej bo nawet apetytu nie miałam. Zeszło trochę po @ ale zaraz znowu byłam jak balon od leków do crio bo to zaś hormony. Tylko wydaje mi się że najgorzej było po punkcji i wtedy się hormony mocno rozregulowały nawet jak brałam leki do crio transferu. Teraz jak brałam tylko do transferu to nic takiego nie było
    Z tym piciem to jakiś dramat 😅 zawsze piłam dużo wody, ale od dwóch dni mogę napić się tylko czymś kwaśnym. Dzisiaj rano jak taki pijaczek na kacu piłam wodę z ogórków. 😅 niezła burza hormonalna.
    No pozostaje czekać aż minie, może przy drugiej stymulacji mój organizm juz się przyzwyczai na to co go czeka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 09:14

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    A tez Dr S was prowadzi? I co lekarz na to? U nas cały czas mówi ze to się nie udaje przez niskie AMH właśnie 😞 ja teraz będę się przenosić do Kriobanku bo tam się specjalizują w niskim AMH a jak się nie uda to już poświęcę wszystkie oszczędności i spróbuje w Novum u Lewandowskiego. Moja koleżanka z forum w Kriobanku miała teraz udany transfer przy AMH 0,1 i FSH 22 wiec dało mi to nadzieje🙂

Nas prowadzi nowa Pani doktor w klinice Agnieszka Szymczak-Biały
    Byliśmy na jednej wizycie a teraz we wtorek jedziemy na kolejna
    Narazie zrobimy jeszcze wymazy,wirusologie bo wiele badań mieliśmy juz wcześniej i będziemy się stymulować
    Zobaczymy jak pójdzie
    W poprzedniej klinice nie podali powodu czemu tak może być
    Po prostu wg nich tak się zdarzyło
    Pierwszy transfer niech się zadzieje jak chce
    Jeśli się nie powiedzie będziemy szukać w immunologii...

• Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    My robiliśmy w diagnostyce
    Właśnie tam myślałam żeby zrobić. Zadowoleni jesteście z obsługi? Tam chyba badają tym sposobem CASA.

• Malowana lala Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie czy jak przenosilyscie się od zwykłego gina do kliniki to braliście jakieś zaświadczenie o przebytym leczeniu czy stymulacji? Nie mówiłam jeszcze swojemu gin że idę do kliniki i zastanawiam się czy w klinice w ogóle patrzą na to. Chodzi mi głównie czy uwierzą.mi. Na słowo że miałam stymulacje i brałam zastrzyki na pęknięcie które nie działały. Czy muszę mieć to przez lekarza potwierdzone.

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Nas prowadzi nowa Pani doktor w klinice Agnieszka Szymczak-Biały
    Byliśmy na jednej wizycie a teraz we wtorek jedziemy na kolejna
    Narazie zrobimy jeszcze wymazy,wirusologie bo wiele badań mieliśmy juz wcześniej i będziemy się stymulować
    Zobaczymy jak pójdzie
    W poprzedniej klinice nie podali powodu czemu tak może być
    Po prostu wg nich tak się zdarzyło
    Pierwszy transfer niech się zadzieje jak chce
    Jeśli się nie powiedzie będziemy szukać w immunologii...
    Rozumiem. A dużo mieliście zarodków? U nas zawsze max 2 z jednej procedury☹️ Ja tez teraz miałam transfer na zaleceniach Docenta Paśnika i jutro się okaże

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Rozumiem. A dużo mieliście zarodków? U nas zawsze max 2 z jednej procedury☹️ Ja tez teraz miałam transfer na zaleceniach Docenta Paśnika i jutro się okaże
    A jakie mialas zalecenia od niego? :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Jeszcze mam pytanie czy jak przenosilyscie się od zwykłego gina do kliniki to braliście jakieś zaświadczenie o przebytym leczeniu czy stymulacji? Nie mówiłam jeszcze swojemu gin że idę do kliniki i zastanawiam się czy w klinice w ogóle patrzą na to. Chodzi mi głównie czy uwierzą.mi. Na słowo że miałam stymulacje i brałam zastrzyki na pęknięcie które nie działały. Czy muszę mieć to przez lekarza potwierdzone.
    Ja w poprzednim miejscu poprosiłam o ksero całej historii leczenia i to zaniosłam do kliniki.

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A jakie mialas zalecenia od niego? :)
    Encorton 5 mg od transferu i accofil pod skórnie 1/4 ampułki i cykl przed transferem scratching 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny! Znów wracam po dłuższej przerwie, ale przez natłok pracy w ogóle nie miałam czasu do Was zaglądać. Teraz mam wolne i jutro już punkcja, także trzymajcie kciuki! :)

Lukaszkowa i Monia - czy to już coraz bliżej Bobasków? :) 🍀❤

ZielonaPaprotka, Asiulka84, kate2friend, dobuska lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Właśnie tam myślałam żeby zrobić. Zadowoleni jesteście z obsługi? Tam chyba badają tym sposobem CASA.
    Pani doktor wziela i powiedziała ok
    Zapewne jeśli będą chcieli dokładniejsze jeszcze to powiedzą ale nie wspominała
    Mój mąż ma dobre nasienie wiec może przez to nic nie mówiła

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Cześć, Dziewczyny! Znów wracam po dłuższej przerwie, ale przez natłok pracy w ogóle nie miałam czasu do Was zaglądać. Teraz mam wolne i jutro już punkcja, także trzymajcie kciuki! :)

O matko to jutro kciukaski za Paprotke i Ciebie!!! Jesli beda zarodki masz swiezy transfer czy mrozicie? :)

U Moni juz bliziutko, u mnie mam nadzieje jeszcze nie. Ale kupilam sobie juz walizke i bede powoli wrzucac do niej rzeczy :)

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:

U nas zapłodnili 7 z racji wieku czyli wszystkie jakie pobrali ale poprawne były tylko 2 niestety się nie udało 😟

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    O matko to jutro kciukaski za Paprotke i Ciebie!!! Jesli beda zarodki masz swiezy transfer czy mrozicie? :)

U Moni juz bliziutko, u mnie mam nadzieje jeszcze nie. Ale kupilam sobie juz walizke i bede powoli wrzucac do niej rzeczy :)
    Ale u Ciebie to już za półmetkiem. Pamiętam, jak się borykałaś z plamieniami w ciąży. Minęło szybko? Bo już nie będę szukać na forum, przepraszam :)
    Oby wszystko poszło jak po maśle i z uśmiechem! Trzymam kciuki :)

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    U nas zapłodnili 7 z racji wieku czyli wszystkie jakie pobrali ale poprawne były tylko 2 niestety się nie udało 😟
    Przykro mi☹️ A to byłaś w Medarcie?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Ale u Ciebie to już za półmetkiem. Pamiętam, jak się borykałaś z plamieniami w ciąży. Minęło szybko? Bo już nie będę szukać na forum, przepraszam :)
    Oby wszystko poszło jak po maśle i z uśmiechem! Trzymam kciuki :)
    Cos Ty, caly pierwszy trymestr leciało 🙄
    W drugim tez mialam epizod

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka, a co u Ciebie? Widzę, że masz w stopce zmianę kliniki. Pamiętam, że zaczynałyśmy w podobnym czasie, ale Ty już masz 5 IVF za sobą. Przykro mi, że się nic nie udało :(
    Lekarz nie zlecał dodatkowych badań? Jest jakiś dalszy plan?

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:

Fisia powodzenia jutro 😊 a chodzisz jeszcze na aku? Ja chodzę tam gdzie poleciłaś już 3 miesiące. Zobaczymy czy coś dało😊 to Twoja pierwsza procedura?

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ