INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:Tylko w takich aptekach dość sporo przepłacacie, jeśli nie macie refundacji, pamiętajcie o tym 😘
U mnie to pierwsza procedura, więc będę mieć refundację na leki. W takim wypadku to chyba bez znaczenia w której aptece, a chcę odrazu wykupić w Poznaniu, bo u mnie w mieście to tylko na zamówienie.Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
Danadana wrote:Tylko w takich aptekach dość sporo przepłacacie, jeśli nie macie refundacji, pamiętajcie o tym 😘
Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobuska, ja do punkcji kupowałam wszystko w tej aptece koło kliniki, bo faktycznie przy refundacji wszędzie ta sama cena, natomiast do transferu zamawiałam już w aptece w ZG. A Prolutex najtaniej wychodził na doz.pl
Zamawiałam online z odbiorem w aptece powodzenia! 🤞🤞
Dziewczyny, mam nowe opakowanie Metypredu i ok 60 tabletek FertilMan plus. Jeśli któraś potrzebuje, chętnie oddam 😊dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
Asiemka wrote:Dobuska, ja do punkcji kupowałam wszystko w tej aptece koło kliniki, bo faktycznie przy refundacji wszędzie ta sama cena, natomiast do transferu zamawiałam już w aptece w ZG. A Prolutex najtaniej wychodził na doz.pl
Zamawiałam online z odbiorem w aptece powodzenia! 🤞🤞
Dziewczyny, mam nowe opakowanie Metypredu i ok 60 tabletek FertilMan plus. Jeśli któraś potrzebuje, chętnie oddam 😊
Danadana dzięki!!!❤️❤️
-
Aaa czyli leków do transferu już refundacja nie obejmuje? Dobrze wiedzieć, bo wtedy faktycznie warto zrobić rozeznanie gdzie taniej, a z doświadczenia z ovitrelle wiem, że u mnie w mieście kupiłam go raz o 90% drożej niż w Poznaniu w Aptece wielkopolskiej na Polnej 🤦♀️
-
mo_Nika wrote:Aaa czyli leków do transferu już refundacja nie obejmuje? Dobrze wiedzieć, bo wtedy faktycznie warto zrobić rozeznanie gdzie taniej, a z doświadczenia z ovitrelle wiem, że u mnie w mieście kupiłam go raz o 90% drożej niż w Poznaniu w Aptece wielkopolskiej na Polnej 🤦♀️
-
nick nieaktualnymo_Nika wrote:Aaa czyli leków do transferu już refundacja nie obejmuje? Dobrze wiedzieć, bo wtedy faktycznie warto zrobić rozeznanie gdzie taniej, a z doświadczenia z ovitrelle wiem, że u mnie w mieście kupiłam go raz o 90% drożej niż w Poznaniu w Aptece wielkopolskiej na Polnej 🤦♀️
Z tego co pamietam, to niestety nie. Najdroższy jest prolutex, a jego cena waha się od 140 do 220 zł za 7 zastrzyków, wiec różnica jest naprawdę spora.
Dobuska, ja zamawiałam w DOZ z uwagi na cenę prolutexu. Zamówienia internetowe realizowane były do 3-4 dni.
Nie wiem czy znasz stronę www.ktomalek.pl
To strona, która pomaga wyszukać dany lek w najbliższych aptekach. Niestety nie ma tam podanych cen, ale w razie potrzeby nie latasz po aptekach jak szalona, tylko sprawdzasz w domu, rezerwujesz i jedziesz na pewniaka 😊dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
Asiemka wrote:Z tego co pamietam, to niestety nie. Najdroższy jest prolutex, a jego cena waha się od 140 do 220 zł za 7 zastrzyków, wiec różnica jest naprawdę spora.
Dobuska, ja zamawiałam w DOZ z uwagi na cenę prolutexu. Zamówienia internetowe realizowane były do 3-4 dni.
Nie wiem czy znasz stronę www.ktomalek.pl
To strona, która pomaga wyszukać dany lek w najbliższych aptekach. Niestety nie ma tam podanych cen, ale w razie potrzeby nie latasz po aptekach jak szalona, tylko sprawdzasz w domu, rezerwujesz i jedziesz na pewniaka 😊
Ale pomogło mi przy szukaniu ovitrelle, bo tez było zaledwie w dwóch aptekach.
To ja tez będę się czaić na DOZ:) -
Dzudi wrote:Kurde na ulotce jest napisane tylko żeby przechowywać w oryginalnym opakowaniu. Wyjęłam z lodówki i przełożyłam do szafki. Mam nadzieję, że nic się z tym nie stało 🤦🏻♀️
Może źle zrozumiałam tą farmaceutkę. W sumie to tylko puregon mi zapakowała w torbę termiczną hm..
W sumie ona sama wyjmowała z jakichś szuflad białych 🤔 -
Martita92 wrote:Dziewczyny dziś idziemy do domu! Antosia ładnie przybiera na wadze i nie zrobiła się żółta więc wszystko dobrze. Na 13 kazali zamówić sobie transport 😁 ale się cieszę! W końcu wycaluje moją Helenkę ❤️❤️ ciekawa jestem jak zareaguje na Antosie 🥰
Cudownie dziewczyny 😍teraz tylko zdrówka i Twój mąż może powiedziec ze teraz ma swój babiniec 😁😍😍 -
Dzudi wrote:Mi doktor dał ulotkę gdzie dostanę leki na pewno. Ul. Grunwaldzka 31c Apteka Botaniqa
Mówił, że tam dostanę pena za darmo a słyszał różne historie, że pacjentki płacą za to 🤷♀️
Więc ja cały komplet wykupiłam w tej polecanej aptece, żeby później nie kombinować. W moich okolicach ciężko dostać ovitrelle a co dopiero takie leki 😉
A nerwów później szkoda jeśli byłoby coś nie tak i bym miała biegac od apteki do apteki 😱 -
Dzudi wrote:No właśnie, zdania są podzielone. Wiesz wg mnie lepiej jak odchodzi kolejny zastrzyk w brzuch do któregoś tygodnia ciąży lub co gorsza do jej końca i na okres połogu. Zastanawiałam się tylko, że nie zaproponował np. Acardu. Może faktycznie nie jest mi to potrzebne ale myślę, ciągle myślę jak zwiększyć sobie szanse. To chyba naturalne odruchy? 🤔 Zaczynam panikować.
Ja mam tez MTHFR hetero
Biore metylowane witaminy
Pytałam pani doktor bo przepisała swoje i powiedziała ze od 2dc mam
brać zalecone przez nią a swoje odstawic
Czy to coś da ? Skoro dopiero od 2 dc będę je brać ? -
dobuska wrote:Masz rację, mi podczas pierwszej stymulacji pomagały zwykle medytacje z YouTube. Uspakajam się. Teraz tez tak będzie.
Tak Dzudi, ta druga apteka to bez nawigacji koszmar🤣, a ta przy klinice to 3 minuty drogi.
No, od jutra tabletki i zastrzyki 🙈😱❤️
-
Dzudi wrote:Dziewczyny jeszcze mam pytanie, te zastrzyki muszę koniecznie podawać o 19 tak jak na protokole? Nie ukrywam, że 21:30-22:00 byłaby zdecydowanie lepsza że względu na pracę 🤔
Ja rozmawiałam na ten temat i zmieniliśmy godzinę na 20 bo nie dojadę z pracy do domu a przecież Puregon w lodowce a w robocie go trzymać nie będę 🙊🙈
Zapisała i w ten sposób tez punkcja się przeniesie później o godzinę jakby zamiast 19
Bo będzie trzeba po ostatnim zastrzyku pojechać po 36 godzinach na punkcję -
Marzycielka7 wrote:Ja rozmawiałam na ten temat i zmieniliśmy godzinę na 20 bo nie dojadę z pracy do domu a przecież Puregon w lodowce a w robocie go trzymać nie będę 🙊🙈
Zapisała i w ten sposób tez punkcja się przeniesie później o godzinę jakby zamiast 19
Bo będzie trzeba po ostatnim zastrzyku pojechać po 36 godzinach na punkcję
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Dzudi wrote:Dzięki, odezwę się w tej sprawie do koordynatorki. Ja pracuje w sklepie i nie wyobrażam sobie brać zastrzyków i trzymać w lodowce do której ma dostęp cały personel 🤦🏻♀️ Tym bardziej, że nikt nie wie z czym się zmagamy. Jak nie da rady zmienić godzin to będę musiała ogarnąć jakąś elkę na czas stymulacji..
Myśle ze zmieni Ci bez problemu
Ja tez zapytałam czy może zmienić bo sama pracuje do 19
I tez w pracy milczę na ten temat
Zbyt duzo osób ciekawskich a czasem ludzie zajmują się bardziej czyimś życiem niż swoim 🙁
Za bardzo dostałam po d.... żeby tak ufać 🙁