X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tylko w takich aptekach dość sporo przepłacacie, jeśli nie macie refundacji, pamiętajcie o tym 😘

U mnie to pierwsza procedura, więc będę mieć refundację na leki. W takim wypadku to chyba bez znaczenia w której aptece, a chcę odrazu wykupić w Poznaniu, bo u mnie w mieście to tylko na zamówienie.

Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tylko w takich aptekach dość sporo przepłacacie, jeśli nie macie refundacji, pamiętajcie o tym 😘
    Póki co refundację jeszcze mam, więc wzięłam gdzie wygodniej. Tak czy inaczej się cieszę, że w ogóle kupiłam, bo bym została bez leków na @ :D

Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jajka 🤞🤞🤞

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ja do punkcji kupowałam wszystko w tej aptece koło kliniki, bo faktycznie przy refundacji wszędzie ta sama cena, natomiast do transferu zamawiałam już w aptece w ZG. A Prolutex najtaniej wychodził na doz.pl
    Zamawiałam online z odbiorem w aptece :) powodzenia! 🤞🤞

Dziewczyny, mam nowe opakowanie Metypredu i ok 60 tabletek FertilMan plus. Jeśli któraś potrzebuje, chętnie oddam 😊

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Dobuska, ja do punkcji kupowałam wszystko w tej aptece koło kliniki, bo faktycznie przy refundacji wszędzie ta sama cena, natomiast do transferu zamawiałam już w aptece w ZG. A Prolutex najtaniej wychodził na doz.pl
    Zamawiałam online z odbiorem w aptece :) powodzenia! 🤞🤞

Dziewczyny, mam nowe opakowanie Metypredu i ok 60 tabletek FertilMan plus. Jeśli któraś potrzebuje, chętnie oddam 😊
    A w jakiej aptece zamawialas? I długo się wtedy czeka na takie leki? Chcę być ewentualnie przygotowana :)))
    Danadana dzięki!!!❤️❤️

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czyli leków do transferu już refundacja nie obejmuje? Dobrze wiedzieć, bo wtedy faktycznie warto zrobić rozeznanie gdzie taniej, a z doświadczenia z ovitrelle wiem, że u mnie w mieście kupiłam go raz o 90% drożej niż w Poznaniu w Aptece wielkopolskiej na Polnej 🤦‍♀️

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Aaa czyli leków do transferu już refundacja nie obejmuje? Dobrze wiedzieć, bo wtedy faktycznie warto zrobić rozeznanie gdzie taniej, a z doświadczenia z ovitrelle wiem, że u mnie w mieście kupiłam go raz o 90% drożej niż w Poznaniu w Aptece wielkopolskiej na Polnej 🤦‍♀️
    Ojej, ja nawet nie wiedziałam, że różnice są tak duże...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:

Z tego co pamietam, to niestety nie. Najdroższy jest prolutex, a jego cena waha się od 140 do 220 zł za 7 zastrzyków, wiec różnica jest naprawdę spora.

Dobuska, ja zamawiałam w DOZ z uwagi na cenę prolutexu. Zamówienia internetowe realizowane były do 3-4 dni.
    Nie wiem czy znasz stronę www.ktomalek.pl
    To strona, która pomaga wyszukać dany lek w najbliższych aptekach. Niestety nie ma tam podanych cen, ale w razie potrzeby nie latasz po aptekach jak szalona, tylko sprawdzasz w domu, rezerwujesz i jedziesz na pewniaka 😊

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Z tego co pamietam, to niestety nie. Najdroższy jest prolutex, a jego cena waha się od 140 do 220 zł za 7 zastrzyków, wiec różnica jest naprawdę spora.

Dobuska, ja zamawiałam w DOZ z uwagi na cenę prolutexu. Zamówienia internetowe realizowane były do 3-4 dni.
    Nie wiem czy znasz stronę www.ktomalek.pl
    To strona, która pomaga wyszukać dany lek w najbliższych aptekach. Niestety nie ma tam podanych cen, ale w razie potrzeby nie latasz po aptekach jak szalona, tylko sprawdzasz w domu, rezerwujesz i jedziesz na pewniaka 😊
    Taaak, korzystam z tej aplikacji i właśnie ostatnio wpisałam puregon i nigdzie go nie było 🤣
    Ale pomogło mi przy szukaniu ovitrelle, bo tez było zaledwie w dwóch aptekach.
    To ja tez będę się czaić na DOZ:)

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Kurde na ulotce jest napisane tylko żeby przechowywać w oryginalnym opakowaniu. Wyjęłam z lodówki i przełożyłam do szafki. Mam nadzieję, że nic się z tym nie stało 🤦🏻‍♀️
    Może źle zrozumiałam tą farmaceutkę. W sumie to tylko puregon mi zapakowała w torbę termiczną hm..
    Ja cały Puregon włożyłam do lodówki
    W sumie ona sama wyjmowała z jakichś szuflad białych 🤔

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Ciekawe od czego to zależy jakie dawki ustala lekarz. Ja mam puregon 200j.m od 2dc
    Mi narazie 150 j.m ale powiedziała ze zobaczymy na monitoringu i jak coś to zwiększy dawkę

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Od pacjentki. Doktor indywidualnie ocenia jaki jest jej stan (badania, zwłaszcza Amh, a nawet tkanka tłuszczowa).
    Tez zaczynałam od 200.
    To co ja mam tak mało 🤔🤔🤔

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Póki co refundację jeszcze mam, więc wzięłam gdzie wygodniej. Tak czy inaczej się cieszę, że w ogóle kupiłam, bo bym została bez leków na @ :D

Miałam z refundacja i zapłaciła niecałe 500 jak policzyłam bez to by było 2500 🙈

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Dziewczyny dziś idziemy do domu! Antosia ładnie przybiera na wadze i nie zrobiła się żółta więc wszystko dobrze. Na 13 kazali zamówić sobie transport 😁 ale się cieszę! W końcu wycaluje moją Helenkę ❤️❤️ ciekawa jestem jak zareaguje na Antosie 🥰

Cudownie dziewczyny 😍teraz tylko zdrówka i Twój mąż może powiedziec ze teraz ma swój babiniec 😁😍😍

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Mi doktor dał ulotkę gdzie dostanę leki na pewno. Ul. Grunwaldzka 31c Apteka Botaniqa
    Mówił, że tam dostanę pena za darmo a słyszał różne historie, że pacjentki płacą za to 🤷‍♀️
    Więc ja cały komplet wykupiłam w tej polecanej aptece, żeby później nie kombinować. W moich okolicach ciężko dostać ovitrelle a co dopiero takie leki 😉
    Ja kupowałam w Top Pharm czy coś takiego i pena dali gratis 😁a tez nie chciałam kombinować gdzie indziej tym bardziej ze Pani doktor powiedziała żeby wykupić w jednej aptece wszystko
    A nerwów później szkoda jeśli byłoby coś nie tak i bym miała biegac od apteki do apteki 😱

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    No właśnie, zdania są podzielone. Wiesz wg mnie lepiej jak odchodzi kolejny zastrzyk w brzuch do któregoś tygodnia ciąży lub co gorsza do jej końca i na okres połogu. Zastanawiałam się tylko, że nie zaproponował np. Acardu. Może faktycznie nie jest mi to potrzebne ale myślę, ciągle myślę jak zwiększyć sobie szanse. To chyba naturalne odruchy? 🤔 Zaczynam panikować.

Ja mam tez MTHFR hetero
    Biore metylowane witaminy
    Pytałam pani doktor bo przepisała swoje i powiedziała ze od 2dc mam
    brać zalecone przez nią a swoje odstawic
    Czy to coś da ? Skoro dopiero od 2 dc będę je brać ?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Masz rację, mi podczas pierwszej stymulacji pomagały zwykle medytacje z YouTube. Uspakajam się. Teraz tez tak będzie.

Tak Dzudi, ta druga apteka to bez nawigacji koszmar🤣, a ta przy klinice to 3 minuty drogi.

No, od jutra tabletki i zastrzyki 🙈😱❤️
    dobuska dasz radę🤗❤️Zaraz będziemy Cię gonić 😁

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dziewczyny jeszcze mam pytanie, te zastrzyki muszę koniecznie podawać o 19 tak jak na protokole? Nie ukrywam, że 21:30-22:00 byłaby zdecydowanie lepsza że względu na pracę 🤔

Ja rozmawiałam na ten temat i zmieniliśmy godzinę na 20 bo nie dojadę z pracy do domu a przecież Puregon w lodowce a w robocie go trzymać nie będę 🙊🙈
    Zapisała i w ten sposób tez punkcja się przeniesie później o godzinę jakby zamiast 19
    Bo będzie trzeba po ostatnim zastrzyku pojechać po 36 godzinach na punkcję

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Ja rozmawiałam na ten temat i zmieniliśmy godzinę na 20 bo nie dojadę z pracy do domu a przecież Puregon w lodowce a w robocie go trzymać nie będę 🙊🙈
    Zapisała i w ten sposób tez punkcja się przeniesie później o godzinę jakby zamiast 19
    Bo będzie trzeba po ostatnim zastrzyku pojechać po 36 godzinach na punkcję
    Dzięki, odezwę się w tej sprawie do koordynatorki. Ja pracuje w sklepie i nie wyobrażam sobie brać zastrzyków i trzymać w lodowce do której ma dostęp cały personel 🤦🏻‍♀️ Tym bardziej, że nikt nie wie z czym się zmagamy. Jak nie da rady zmienić godzin to będę musiała ogarnąć jakąś elkę na czas stymulacji..

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dzięki, odezwę się w tej sprawie do koordynatorki. Ja pracuje w sklepie i nie wyobrażam sobie brać zastrzyków i trzymać w lodowce do której ma dostęp cały personel 🤦🏻‍♀️ Tym bardziej, że nikt nie wie z czym się zmagamy. Jak nie da rady zmienić godzin to będę musiała ogarnąć jakąś elkę na czas stymulacji..

Myśle ze zmieni Ci bez problemu
    Ja tez zapytałam czy może zmienić bo sama pracuje do 19
    I tez w pracy milczę na ten temat
    Zbyt duzo osób ciekawskich a czasem ludzie zajmują się bardziej czyimś życiem niż swoim 🙁
    Za bardzo dostałam po d.... żeby tak ufać 🙁

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ