X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dzięki, odezwę się w tej sprawie do koordynatorki. Ja pracuje w sklepie i nie wyobrażam sobie brać zastrzyków i trzymać w lodowce do której ma dostęp cały personel 🤦🏻‍♀️ Tym bardziej, że nikt nie wie z czym się zmagamy. Jak nie da rady zmienić godzin to będę musiała ogarnąć jakąś elkę na czas stymulacji..
    Mi się też wydaje, że uda się Tobie to zmienić :) kwestia pewnie jest taka, że na ileś tam h przed snem to trzeba wziąć, ja o 22 już spałam zawsze 😄 więc Tobie się to pójście spać przesuwa, to i zastrzyk może być później może 😊

Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 08:49

Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście gdybym nie miała cyrków z miesiączka to by nie było normalnie.
    Naczytałam się, że okres pierwszego dnia musi być obfity, a u mnie jest jeszcze dosyć skąpy, chociaż to krew i mocno bolał brzuch.
    Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...

Edit: podjęłam decyzję, że u mnie to są właśnie plamienia.
    Po przeanalizowaniu mojego poprzedniego cyklu i teraz tego, czekam. Jak to powiedział mi lekarz, ja muszę sama być pewna, że to @ i mogliśmy mieć w poprzednim cyklu falstart. Ja byłam pewna, że plamienie to brązowa wydzielina, a krwawienie to czerwona i tyle. A u mnie znowu jakieś brunatne kolory. Taka moja uroda chyba. Wczoraj się cieszyłam, ale to trwało chwile i zniknęło. No jak mi się rozkręca @ to już się nie zatrzymuje.
    Czekam i mam nadzieję, że się rozkręci zaraz :)
    Nie spodziewałam się, że po trzydziestce będę płakać w kiblu nad podpaską i zastanawiać się czy to okres czy nie...🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 09:16

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Naczytałam się, że okres pierwszego dnia musi być obfity, a u mnie jest jeszcze dosyć skąpy, chociaż to krew i mocno bolał brzuch.
    Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...
    Przypomnij, kiedy dostałaś? Wczoraj, tak?

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Mi się też wydaje, że uda się Tobie to zmienić :) kwestia pewnie jest taka, że na ileś tam h przed snem to trzeba wziąć, ja o 22 już spałam zawsze 😄 więc Tobie się to pójście spać przesuwa, to i zastrzyk może być później może 😊

Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE. :)
    Ja tez mowie otwarcie zeby za pare lat jak syn bedzie umial czytac nie oglądał billboardow z napisami, ze to metoda weterynaryjna albo eksperyment medyczny :)

Danadana, dobuska, Fisia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana jesteś niezwykle odważna 💪
    Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę się dzielić tym z innymi, nie wstydzę się tego co prawda ale ludzie wokół są różni. Jestem mocnym wrażliwcem jeśli chodzi o uczucia.. Moja rodzina i rodzina męża oczywiście o wszystkim wie i wspierają nas bardzo, wie również moja przyjaciółka i bliski przyjaciel mojego M, myślę że to grono osób mi wystarczy na tą chwilę.

dobuska lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dana jesteś niezwykle odważna 💪
    Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę się dzielić tym z innymi, nie wstydzę się tego co prawda ale ludzie wokół są różni. Jestem mocnym wrażliwcem jeśli chodzi o uczucia.. Moja rodzina i rodzina męża oczywiście o wszystkim wie i wspierają nas bardzo, wie również moja przyjaciółka i bliski przyjaciel mojego M, myślę że to grono osób mi wystarczy na tą chwilę.
    Rozumiem - to i tak dosc szerokie grono i to jest okej :) Ja jak ktos nie pyta o szczegoly to tez nie mowie sama z siebie. Ale boje się co to kiedyś w tym kraju czeka te nasze mrozaczki.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Przypomnij, kiedy dostałaś? Wczoraj, tak?
    Wyedytowałam posta, zerknij proszę.
    Zdecydowałam, że to nie była jednak @ tylko niewielkie krwawienie, które oczywiście się zatrzymało po południu

Danadana lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

U mnie najbliższa rodzina wie i spore grono znajomych. Sama chciałabym moc napisać o tym wszystkim, ale ilość przeciwników mnie gasi. Nie chodzi o to, że się wstydzę, bo ja uważam nieskromnie, że akurat z tej decyzji powinnam być dumna, ale mi się nie chce dyskutować z idiotyzmami, które rzucają tacy przeciwnicy. I tyle.
    Aczkolwiek nie będę ukrywać.:)

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
    Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕

dobuska, Dzudi, Kassssia, Saja, Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
    Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕
    Pięknie, że tak uważasz i zgadzam się z Tobą. Ja tez zamierzam mówić dziecku.
    Kiedyś oglądałam program, w którym wypowiadała się, że pierwsza Polka urodzona przez IVF i powiedziała tak: jeśli jesteś przeciwko In vitro, jesteś przeciwny temu, że żyję.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pięknie, że tak uważasz i zgadzam się z Tobą. Ja tez zamierzam mówić dziecku.
    Kiedyś oglądałam program, w którym wypowiadała się, że pierwsza Polka urodzona przez IVF i powiedziała tak: jeśli jesteś przeciwko In vitro, jesteś przeciwny temu, że żyję.
    Znam ją, to nasza koleżanka :) bardzo fajna dziewczyna.

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Edit: podjęłam decyzję, że u mnie to są właśnie plamienia.
    Po przeanalizowaniu mojego poprzedniego cyklu i teraz tego, czekam. Jak to powiedział mi lekarz, ja muszę sama być pewna, że to @ i mogliśmy mieć w poprzednim cyklu falstart. Ja byłam pewna, że plamienie to brązowa wydzielina, a krwawienie to czerwona i tyle. A u mnie znowu jakieś brunatne kolory. Taka moja uroda chyba. Wczoraj się cieszyłam, ale to trwało chwile i zniknęło. No jak mi się rozkręca @ to już się nie zatrzymuje.
    Czekam i mam nadzieję, że się rozkręci zaraz :)
    Nie spodziewałam się, że po trzydziestce będę płakać w kiblu nad podpaską i zastanawiać się czy to okres czy nie...🙄
    Rozumiem, ja też miałam czasem problem żeby stwierdzić, czy to już okres, czy jeszcze nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Rozumiem - to i tak dosc szerokie grono i to jest okej :) Ja jak ktos nie pyta o szczegoly to tez nie mowie sama z siebie. Ale boje się co to kiedyś w tym kraju czeka te nasze mrozaczki.
    Ja też się tego boję. I postanowiliśmy zabrać z mężem pozostałą trójkę jak najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja też uważam, że to nasze dzieci powinny być dumne, bo one na pewno są "rezultatem" ciężkiej walki, miłości i starań rodziców. A nie przypadkowej wpadki. Oczywiście naturalne ciążę z miłości są większością, ale większość krzykaczy i przeciwników, mam wrażenie, to te osoby co to dziecko im się 'przypadkiem' trafiło.

dobuska, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Znam ją, to nasza koleżanka :) bardzo fajna dziewczyna.
    O, ale super!
    Widziałam z nią program i czytałam wywiady i mega super dziewczyna.:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, bo normalnie nikt się nie musi zastanawiać czy to 1 dc czy plamienie przed okresem. Nic, zaufałam swojej intuicji. Chcę mieć pewnosc, że to @. Myślę, że lepiej zacząć brać dzień później, niż przed prawdziwą miesiączką.:)

To prawda. Nasze dzieci są i będą owocem miłości, ale i ogromnej walki. Jak kiedyś jakiś ksiądz powiedział, ze in vitro to wysublimowana aborcja, to jakby ktoś w twarz dał tym wszystkim ludziom....

Ula30 lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

To prawda. Nasze dzieci są i będą owocem miłości, ale i ogromnej walki.....

Piękne słowa i cała prawda o nas🐈💕🌻🍀

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda co...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda do kitu :(. Zaraz jadę do rodziców na grilla, ale chyba mięso z piekarnika będzie. We wtorek spróbuję zapiąć się na szkołę rodzenia, mam nadzieję, że będą miejsca 🙏. Chciałabym rodzic w pozycji wertykalnej i musi mi ktoś pokazać, jak korzystać z koła.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Pogoda do kitu :(. Zaraz jadę do rodziców na grilla, ale chyba mięso z piekarnika będzie. We wtorek spróbuję zapiąć się na szkołę rodzenia, mam nadzieję, że będą miejsca 🙏. Chciałabym rodzic w pozycji wertykalnej i musi mi ktoś pokazać, jak korzystać z koła.
    My wczoraj pogrillowalismy ale w efekcie dzis jestem podziębiona :(
    Trzymam kciuki zeby udalo sie zapisac, mi szkoła wiele dala :)

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ