X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dzięki, odezwę się w tej sprawie do koordynatorki. Ja pracuje w sklepie i nie wyobrażam sobie brać zastrzyków i trzymać w lodowce do której ma dostęp cały personel 🤦🏻‍♀️ Tym bardziej, że nikt nie wie z czym się zmagamy. Jak nie da rady zmienić godzin to będę musiała ogarnąć jakąś elkę na czas stymulacji..
    Mi się też wydaje, że uda się Tobie to zmienić :) kwestia pewnie jest taka, że na ileś tam h przed snem to trzeba wziąć, ja o 22 już spałam zawsze 😄 więc Tobie się to pójście spać przesuwa, to i zastrzyk może być później może 😊

Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 08:49

Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście gdybym nie miała cyrków z miesiączka to by nie było normalnie.
    Naczytałam się, że okres pierwszego dnia musi być obfity, a u mnie jest jeszcze dosyć skąpy, chociaż to krew i mocno bolał brzuch.
    Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...

Edit: podjęłam decyzję, że u mnie to są właśnie plamienia.
    Po przeanalizowaniu mojego poprzedniego cyklu i teraz tego, czekam. Jak to powiedział mi lekarz, ja muszę sama być pewna, że to @ i mogliśmy mieć w poprzednim cyklu falstart. Ja byłam pewna, że plamienie to brązowa wydzielina, a krwawienie to czerwona i tyle. A u mnie znowu jakieś brunatne kolory. Taka moja uroda chyba. Wczoraj się cieszyłam, ale to trwało chwile i zniknęło. No jak mi się rozkręca @ to już się nie zatrzymuje.
    Czekam i mam nadzieję, że się rozkręci zaraz :)
    Nie spodziewałam się, że po trzydziestce będę płakać w kiblu nad podpaską i zastanawiać się czy to okres czy nie...🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 09:16

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Naczytałam się, że okres pierwszego dnia musi być obfity, a u mnie jest jeszcze dosyć skąpy, chociaż to krew i mocno bolał brzuch.
    Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...
    Przypomnij, kiedy dostałaś? Wczoraj, tak?

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Mi się też wydaje, że uda się Tobie to zmienić :) kwestia pewnie jest taka, że na ileś tam h przed snem to trzeba wziąć, ja o 22 już spałam zawsze 😄 więc Tobie się to pójście spać przesuwa, to i zastrzyk może być później może 😊

Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE. :)
    Ja tez mowie otwarcie zeby za pare lat jak syn bedzie umial czytac nie oglądał billboardow z napisami, ze to metoda weterynaryjna albo eksperyment medyczny :)

Danadana, dobuska, Fisia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana jesteś niezwykle odważna 💪
    Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę się dzielić tym z innymi, nie wstydzę się tego co prawda ale ludzie wokół są różni. Jestem mocnym wrażliwcem jeśli chodzi o uczucia.. Moja rodzina i rodzina męża oczywiście o wszystkim wie i wspierają nas bardzo, wie również moja przyjaciółka i bliski przyjaciel mojego M, myślę że to grono osób mi wystarczy na tą chwilę.

dobuska lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dana jesteś niezwykle odważna 💪
    Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę się dzielić tym z innymi, nie wstydzę się tego co prawda ale ludzie wokół są różni. Jestem mocnym wrażliwcem jeśli chodzi o uczucia.. Moja rodzina i rodzina męża oczywiście o wszystkim wie i wspierają nas bardzo, wie również moja przyjaciółka i bliski przyjaciel mojego M, myślę że to grono osób mi wystarczy na tą chwilę.
    Rozumiem - to i tak dosc szerokie grono i to jest okej :) Ja jak ktos nie pyta o szczegoly to tez nie mowie sama z siebie. Ale boje się co to kiedyś w tym kraju czeka te nasze mrozaczki.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Przypomnij, kiedy dostałaś? Wczoraj, tak?
    Wyedytowałam posta, zerknij proszę.
    Zdecydowałam, że to nie była jednak @ tylko niewielkie krwawienie, które oczywiście się zatrzymało po południu

Danadana lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

U mnie najbliższa rodzina wie i spore grono znajomych. Sama chciałabym moc napisać o tym wszystkim, ale ilość przeciwników mnie gasi. Nie chodzi o to, że się wstydzę, bo ja uważam nieskromnie, że akurat z tej decyzji powinnam być dumna, ale mi się nie chce dyskutować z idiotyzmami, które rzucają tacy przeciwnicy. I tyle.
    Aczkolwiek nie będę ukrywać.:)

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
    Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕

dobuska, Dzudi, Kassssia, Saja, Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
    Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕
    Pięknie, że tak uważasz i zgadzam się z Tobą. Ja tez zamierzam mówić dziecku.
    Kiedyś oglądałam program, w którym wypowiadała się, że pierwsza Polka urodzona przez IVF i powiedziała tak: jeśli jesteś przeciwko In vitro, jesteś przeciwny temu, że żyję.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pięknie, że tak uważasz i zgadzam się z Tobą. Ja tez zamierzam mówić dziecku.
    Kiedyś oglądałam program, w którym wypowiadała się, że pierwsza Polka urodzona przez IVF i powiedziała tak: jeśli jesteś przeciwko In vitro, jesteś przeciwny temu, że żyję.
    Znam ją, to nasza koleżanka :) bardzo fajna dziewczyna.

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Edit: podjęłam decyzję, że u mnie to są właśnie plamienia.
    Po przeanalizowaniu mojego poprzedniego cyklu i teraz tego, czekam. Jak to powiedział mi lekarz, ja muszę sama być pewna, że to @ i mogliśmy mieć w poprzednim cyklu falstart. Ja byłam pewna, że plamienie to brązowa wydzielina, a krwawienie to czerwona i tyle. A u mnie znowu jakieś brunatne kolory. Taka moja uroda chyba. Wczoraj się cieszyłam, ale to trwało chwile i zniknęło. No jak mi się rozkręca @ to już się nie zatrzymuje.
    Czekam i mam nadzieję, że się rozkręci zaraz :)
    Nie spodziewałam się, że po trzydziestce będę płakać w kiblu nad podpaską i zastanawiać się czy to okres czy nie...🙄
    Rozumiem, ja też miałam czasem problem żeby stwierdzić, czy to już okres, czy jeszcze nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Rozumiem - to i tak dosc szerokie grono i to jest okej :) Ja jak ktos nie pyta o szczegoly to tez nie mowie sama z siebie. Ale boje się co to kiedyś w tym kraju czeka te nasze mrozaczki.
    Ja też się tego boję. I postanowiliśmy zabrać z mężem pozostałą trójkę jak najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja też uważam, że to nasze dzieci powinny być dumne, bo one na pewno są "rezultatem" ciężkiej walki, miłości i starań rodziców. A nie przypadkowej wpadki. Oczywiście naturalne ciążę z miłości są większością, ale większość krzykaczy i przeciwników, mam wrażenie, to te osoby co to dziecko im się 'przypadkiem' trafiło.

dobuska, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Znam ją, to nasza koleżanka :) bardzo fajna dziewczyna.
    O, ale super!
    Widziałam z nią program i czytałam wywiady i mega super dziewczyna.:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, bo normalnie nikt się nie musi zastanawiać czy to 1 dc czy plamienie przed okresem. Nic, zaufałam swojej intuicji. Chcę mieć pewnosc, że to @. Myślę, że lepiej zacząć brać dzień później, niż przed prawdziwą miesiączką.:)

To prawda. Nasze dzieci są i będą owocem miłości, ale i ogromnej walki. Jak kiedyś jakiś ksiądz powiedział, ze in vitro to wysublimowana aborcja, to jakby ktoś w twarz dał tym wszystkim ludziom....

Ula30 lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

To prawda. Nasze dzieci są i będą owocem miłości, ale i ogromnej walki.....

Piękne słowa i cała prawda o nas🐈💕🌻🍀

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda co...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda do kitu :(. Zaraz jadę do rodziców na grilla, ale chyba mięso z piekarnika będzie. We wtorek spróbuję zapiąć się na szkołę rodzenia, mam nadzieję, że będą miejsca 🙏. Chciałabym rodzic w pozycji wertykalnej i musi mi ktoś pokazać, jak korzystać z koła.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Pogoda do kitu :(. Zaraz jadę do rodziców na grilla, ale chyba mięso z piekarnika będzie. We wtorek spróbuję zapiąć się na szkołę rodzenia, mam nadzieję, że będą miejsca 🙏. Chciałabym rodzic w pozycji wertykalnej i musi mi ktoś pokazać, jak korzystać z koła.
    My wczoraj pogrillowalismy ale w efekcie dzis jestem podziębiona :(
    Trzymam kciuki zeby udalo sie zapisac, mi szkoła wiele dala :)

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ