INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzudi wrote:Dzięki, odezwę się w tej sprawie do koordynatorki. Ja pracuje w sklepie i nie wyobrażam sobie brać zastrzyków i trzymać w lodowce do której ma dostęp cały personel 🤦🏻♀️ Tym bardziej, że nikt nie wie z czym się zmagamy. Jak nie da rady zmienić godzin to będę musiała ogarnąć jakąś elkę na czas stymulacji..
Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 08:49
Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość
Danadana -
Oczywiście gdybym nie miała cyrków z miesiączka to by nie było normalnie.
Naczytałam się, że okres pierwszego dnia musi być obfity, a u mnie jest jeszcze dosyć skąpy, chociaż to krew i mocno bolał brzuch.
Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...
Edit: podjęłam decyzję, że u mnie to są właśnie plamienia.
Po przeanalizowaniu mojego poprzedniego cyklu i teraz tego, czekam. Jak to powiedział mi lekarz, ja muszę sama być pewna, że to @ i mogliśmy mieć w poprzednim cyklu falstart. Ja byłam pewna, że plamienie to brązowa wydzielina, a krwawienie to czerwona i tyle. A u mnie znowu jakieś brunatne kolory. Taka moja uroda chyba. Wczoraj się cieszyłam, ale to trwało chwile i zniknęło. No jak mi się rozkręca @ to już się nie zatrzymuje.
Czekam i mam nadzieję, że się rozkręci zaraz
Nie spodziewałam się, że po trzydziestce będę płakać w kiblu nad podpaską i zastanawiać się czy to okres czy nie...🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 09:16
-
dobuska wrote:Oczywiście gdybym nie miała cyrków z miesiączka to by nie było normalnie.
Naczytałam się, że okres pierwszego dnia musi być obfity, a u mnie jest jeszcze dosyć skąpy, chociaż to krew i mocno bolał brzuch.
Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...Danadana -
Danadana wrote:Mi się też wydaje, że uda się Tobie to zmienić kwestia pewnie jest taka, że na ileś tam h przed snem to trzeba wziąć, ja o 22 już spałam zawsze 😄 więc Tobie się to pójście spać przesuwa, to i zastrzyk może być później może 😊
Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE.Danadana, dobuska, Fisia lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dana jesteś niezwykle odważna 💪
Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę się dzielić tym z innymi, nie wstydzę się tego co prawda ale ludzie wokół są różni. Jestem mocnym wrażliwcem jeśli chodzi o uczucia.. Moja rodzina i rodzina męża oczywiście o wszystkim wie i wspierają nas bardzo, wie również moja przyjaciółka i bliski przyjaciel mojego M, myślę że to grono osób mi wystarczy na tą chwilę.dobuska lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Dzudi wrote:Dana jesteś niezwykle odważna 💪
Ja szczerze mówiąc nie wiem czy będę się dzielić tym z innymi, nie wstydzę się tego co prawda ale ludzie wokół są różni. Jestem mocnym wrażliwcem jeśli chodzi o uczucia.. Moja rodzina i rodzina męża oczywiście o wszystkim wie i wspierają nas bardzo, wie również moja przyjaciółka i bliski przyjaciel mojego M, myślę że to grono osób mi wystarczy na tą chwilę.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g -
Danadana wrote:Mi się też wydaje, że uda się Tobie to zmienić kwestia pewnie jest taka, że na ileś tam h przed snem to trzeba wziąć, ja o 22 już spałam zawsze 😄 więc Tobie się to pójście spać przesuwa, to i zastrzyk może być później może 😊
Co do nie dzielenia się tym z nikim to rozumiem, bo ludzie są różni. Ja jak już się udało to wszystkim mówiłam,że to dzięki in vitro i jak tylko mały się urodzi to walnę to na wszystkie media społecznościowe 😆 bo wiem, że właśnie takie osoby jak MY potrzebują pozytywnych historii i przede wszystkim akceptacji i zrozumienia. 😊 Jak mówię, że to ciąża po in vitro to są różne reakcje - od zdziwienia,że się dzielę taką informacją po radość obcej osoby, która mówi,że się cieszy, że się udało. Nie spotkałam się z negatywną reakcją. Ja chcę o tym mówić, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że to NORMALNE.
Aczkolwiek nie będę ukrywać. -
Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕
dobuska, Dzudi, Kassssia, Saja, Marzycielka7, Fisia lubią tę wiadomość
Danadana -
Danadana wrote:Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕
Kiedyś oglądałam program, w którym wypowiadała się, że pierwsza Polka urodzona przez IVF i powiedziała tak: jeśli jesteś przeciwko In vitro, jesteś przeciwny temu, że żyję.
-
dobuska wrote:Pięknie, że tak uważasz i zgadzam się z Tobą. Ja tez zamierzam mówić dziecku.
Kiedyś oglądałam program, w którym wypowiadała się, że pierwsza Polka urodzona przez IVF i powiedziała tak: jeśli jesteś przeciwko In vitro, jesteś przeciwny temu, że żyję.dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
nick nieaktualnydobuska wrote:Oczywiście gdybym nie miała cyrków z miesiączka to by nie było normalnie.
Doktor nie potrafił mi odpowiedzieć kiedy mam pierwszy dzień @ i teraz patrzę na Lamettę i nie wiem czy wziąć czy czekać na obfite krwawienie...
Edit: podjęłam decyzję, że u mnie to są właśnie plamienia.
Po przeanalizowaniu mojego poprzedniego cyklu i teraz tego, czekam. Jak to powiedział mi lekarz, ja muszę sama być pewna, że to @ i mogliśmy mieć w poprzednim cyklu falstart. Ja byłam pewna, że plamienie to brązowa wydzielina, a krwawienie to czerwona i tyle. A u mnie znowu jakieś brunatne kolory. Taka moja uroda chyba. Wczoraj się cieszyłam, ale to trwało chwile i zniknęło. No jak mi się rozkręca @ to już się nie zatrzymuje.
Czekam i mam nadzieję, że się rozkręci zaraz
Nie spodziewałam się, że po trzydziestce będę płakać w kiblu nad podpaską i zastanawiać się czy to okres czy nie...🙄 -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Rozumiem - to i tak dosc szerokie grono i to jest okej Ja jak ktos nie pyta o szczegoly to tez nie mowie sama z siebie. Ale boje się co to kiedyś w tym kraju czeka te nasze mrozaczki.
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Ja po prostu stwierdziłam, że jeśli ktoś przeczyta to, nawet jedna osoba, i stwierdzi, że nie jest w tym sama, że to nie jest temat tabu i że wiele dzieci z in vitro już jest wśród nas to dla mnie to będzie coś pięknego. 😊
Przeciwnicy zawsze są - wszystkiego 😁 ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby ktoś mojemu synowi kiedyś nie powiedział,że jest gorszy, bo z probówki. Musi być dumny ze swoich rodziców 💕dobuska, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Ula, bo normalnie nikt się nie musi zastanawiać czy to 1 dc czy plamienie przed okresem. Nic, zaufałam swojej intuicji. Chcę mieć pewnosc, że to @. Myślę, że lepiej zacząć brać dzień później, niż przed prawdziwą miesiączką.
To prawda. Nasze dzieci są i będą owocem miłości, ale i ogromnej walki. Jak kiedyś jakiś ksiądz powiedział, ze in vitro to wysublimowana aborcja, to jakby ktoś w twarz dał tym wszystkim ludziom....Ula30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPogoda do kitu . Zaraz jadę do rodziców na grilla, ale chyba mięso z piekarnika będzie. We wtorek spróbuję zapiąć się na szkołę rodzenia, mam nadzieję, że będą miejsca 🙏. Chciałabym rodzic w pozycji wertykalnej i musi mi ktoś pokazać, jak korzystać z koła.
-
Ula30 wrote:Pogoda do kitu . Zaraz jadę do rodziców na grilla, ale chyba mięso z piekarnika będzie. We wtorek spróbuję zapiąć się na szkołę rodzenia, mam nadzieję, że będą miejsca 🙏. Chciałabym rodzic w pozycji wertykalnej i musi mi ktoś pokazać, jak korzystać z koła.
Trzymam kciuki zeby udalo sie zapisac, mi szkoła wiele dalaUla30 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g