INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Fisia czekamy na wieści. Ja dzisiaj zmierzyłam betę i wynik 507 w 11 dpt. Koordynatorka mi napisała, że umówi mnie na wizytę przy becie 1000, więc teraz zmierzę w śr albo czw i będę grzecznie czekała na usg. Tyle lat marzenia o tej chwili, ciągle jestem w szoku, że ta beta rośnie😍
dobuska, katrinka2609, Night, Danadana, AniaAnna, Ma_gda, Kassssia, Fisia, mo_Nika, Motyl12, Marzycielka7, penceence, kate2friend lubią tę wiadomość
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:Fisia czekamy na wieści. Ja dzisiaj zmierzyłam betę i wynik 507 w 11 dpt. Koordynatorka mi napisała, że umówi mnie na wizytę przy becie 1000, więc teraz zmierzę w śr albo czw i będę grzecznie czekała na usg. Tyle lat marzenia o tej chwili, ciągle jestem w szoku, że ta beta rośnie😍
Geraltowa lubi tę wiadomość
-
Night wrote:Cześć,
po 2 latach przerwy od starań z lekarzem wracam do Invimedu prosto na invitro. Jesteśmy w trakcie pierwszych badań. Nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy działać, ale jednocześnie stres jest duży.
Macie jakieś dobre rady dla kogoś przed rozpoczęciem invitro? Co jeść, co suplementować, co zbadać? I na jakie koszty się nastawić?.
Pozdrowienia dla wszystkich!Night lubi tę wiadomość
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
dobuska wrote:Cudownie się to czyta!❤️❤️❤️ W czwartek już na pewno przekroczy 1000
Night, Fisia, mo_Nika, kate2friend lubią tę wiadomość
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Night wrote:Cześć,
po 2 latach przerwy od starań z lekarzem wracam do Invimedu prosto na invitro. Jesteśmy w trakcie pierwszych badań. Nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy działać, ale jednocześnie stres jest duży.
Macie jakieś dobre rady dla kogoś przed rozpoczęciem invitro? Co jeść, co suplementować, co zbadać? I na jakie koszty się nastawić?.
Pozdrowienia dla wszystkich!Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
czekajcie a Monika tez nie miała mieć dziś wizyty?
mo_Nika lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Geraltowa wrote:Jestem ciekawa kiedy wyjdę z tego szoku, na razie to wszystko dla mnie nierealne. Chciałabym mieć taki betometr w domu i co chwila sprawdzać, że naprawdę ktoś u mnie w brzuszku zamieszkał. Teraz niech tam sobie mości wygodne miejsce na kolejne miesiące 💚 Bardzo się cieszę, że zmieniłam klinikę na Invimed
-
Geraltowa wrote:Fisia czekamy na wieści. Ja dzisiaj zmierzyłam betę i wynik 507 w 11 dpt. Koordynatorka mi napisała, że umówi mnie na wizytę przy becie 1000, więc teraz zmierzę w śr albo czw i będę grzecznie czekała na usg. Tyle lat marzenia o tej chwili, ciągle jestem w szoku, że ta beta rośnie😍
Geraltowa lubi tę wiadomość
Danadana -
nick nieaktualnyJa już po! W dresikach pod kocem, popijam rosołek!
Miałam jeszcze po transferze akupunkturę i niedawno wróciłam do domu.
Wszystko OK 😁
Pęcherza nie miałam tak pełnego i prosiłam jeszcze koordynatorki o dolewkę wody,ale potem położna powiedziała, że jest dobrze wypełnionyZatem dzięki za rady, że nie trzeba ba maksa pic tyle wody. Na fotelu poleżałam z 5 minut, potem siku i 20 minut leżanki.
Test mam robić za tydzień w piątek.
Dużo mam spokoju w sobie i ekscytacji na wycieczkę nad morze, wiec nerwów na razie brak
Jak pytałam doktorka, czy po transferze mogę od razu włożyć sobie besins, bo biorę o 15:00, to machnął ręka i powiedział, że mi sam wsadzi 🤣
Za chwile nadrobię forum, bo nie było kiedyUla30, lindalia, Geraltowa, mo_Nika, Night, dobuska, Motyl12, Danadana, katrinka2609, penceence, kate2friend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGeraltowa wrote:Fisia czekamy na wieści. Ja dzisiaj zmierzyłam betę i wynik 507 w 11 dpt. Koordynatorka mi napisała, że umówi mnie na wizytę przy becie 1000, więc teraz zmierzę w śr albo czw i będę grzecznie czekała na usg. Tyle lat marzenia o tej chwili, ciągle jestem w szoku, że ta beta rośnie😍
Pięknie! 😍 Oby beta rosła i rosła! ❤️
A powiedzcie tylko, ile dni po transferze miałaś Intralipid? I były jeszcze kolejne?
Ja mam w poniedzilek przyszły, czyli 7 dpt, nie wiem, czy go nie za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 18:37
-
nick nieaktualny
-
Fisia wrote:Ja już po! W dresikach pod kocem, popijam rosołek!
Wszystko OK 😁
Pęcherza nie miałam tak pełnego i prosiłam jeszcze koordynatorki o dolewkę wody,ale potem położna powiedziała, że jest dobrze wypełnionyZatem dzięki za rady, że nie trzeba ba maksa pic tyle wody. Na fotelu poleżałam z 5 minut, potem siku i 20 minut leżanki.
Dużo mam spokoju w sobie i ekscytacji na wycieczkę nad morze, wiec nerwów na razie brak
Jak pytałam doktorka, czy po transferze mogę od razu włożyć sobie besins, bo biorę o 15:00, to machnął ręka i powiedział, że mi sam wsadzi 🤣
Za chwile nadrobię forum, bo nie było kiedy
Super, że jesteś po i pełna pozytywnych myśli:)
Zazdroszczę rosołku!Fisia, dobuska lubią tę wiadomość
-
Tak tak, już jestem po wizycie i po poszukiwaniach Ovitrelle, a więc jest dobra wiadomość. Będzie w środę punkcja 😁 tak mi ulżyło, że szok! Wracam z uśmiechem na twarzy i z ok. 15 pęcherzykami po 19-20 mm. No i dzisiaj się okazało, że dr nie wyklucza świeżego transferu, w środę się ostatecznie wszystko okaże
Night, Fisia, Geraltowa, dobuska, Kassssia, Dzudi, Danadana, Ma_gda, penceence, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Fisia wrote:Ale super, Geraltowa!
Pięknie! 😍
A powiedzcie tylko, ile dni po transferze miałaś Intralipid? I były jeszcze kolejne?
Ja mam w poniedzilek przyszły, czyli 7 dpt, nie wiem, czy go nie za późno.
Tylko jestem zła, że nie zapytałam od razu Pani Doktor kiedy kolejny (3) intralipid, bo pytałam położnych na tej 2giej kroplówce kiedy kolejna to tak nie jasno mi odpowiedziały, ale z tego co zrozumiałam to teraz kolejny w 6tc, ale jeszcze się nie umawiałam. Jak beta przekroczy 1000 to umowią mnie na wizytę serduszkową i podejrzewam, że w tym samym dniu będę miała intralipid. Jak będę wysylala kolejną beta to zapytam jeszcze koordynatorki kiedy 3 intralipid. A Tobie Doktor mówił kiedy 3 kroplówka?
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
mo_Nika wrote:Tak tak, już jestem po wizycie i po poszukiwaniach Ovitrelle, a więc jest dobra wiadomość. Będzie w środę punkcja 😁 tak mi ulżyło, że szok! Wracam z uśmiechem na twarzy i z ok. 15 pęcherzykami po 19-20 mm. No i dzisiaj się okazało, że dr nie wyklucza świeżego transferu, w środę się ostatecznie wszystko okaże
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnymo_Nika wrote:Tak tak, już jestem po wizycie i po poszukiwaniach Ovitrelle, a więc jest dobra wiadomość. Będzie w środę punkcja 😁 tak mi ulżyło, że szok! Wracam z uśmiechem na twarzy i z ok. 15 pęcherzykami po 19-20 mm. No i dzisiaj się okazało, że dr nie wyklucza świeżego transferu, w środę się ostatecznie wszystko okaże
-
nick nieaktualnyGeraltowa wrote:W 8dpt miałam. Dr K mówiła, że 7-8dpt najlepiej.
Tylko jestem zła, że nie zapytałam od razu Pani Doktor kiedy kolejny (3) intralipid, bo pytałam położnych na tej 2giej kroplówce kiedy kolejna to tak nie jasno mi odpowiedziały, ale z tego co zrozumiałam to teraz kolejny w 6tc, ale jeszcze się nie umawiałam. Jak beta przekroczy 1000 to umowią mnie na wizytę serduszkową i podejrzewam, że w tym samym dniu będę miała intralipid. Jak będę wysylala kolejną beta to zapytam jeszcze koordynatorki kiedy 3 intralipid. A Tobie Doktor mówił kiedy 3 kroplówka?
Na razie stosuję małe kroczki i o tym nie myśle☺️ Jak się uda, to będę wtedy go dopytywać, ale coś tak pamietam, że pani immunolog mówiła, że koło 6tc.
Trzymam kciuki za coraz wyższa betę ❤️Geraltowa lubi tę wiadomość
-
Fisia wrote:Ja już po! W dresikach pod kocem, popijam rosołek!
Wszystko OK 😁
Za chwile nadrobię forum, bo nie było kiedy
Poglaskaj go od ciotek!