X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Super! Masz jeszcze wizytę w środę?
    Tak, wizyta w środę i pewnie dopiero w środę będzie decyzja o punkcji w pt lub pon😊

dobuska lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pytanie do tych, którym się udało!
    Czy Wy dziewczyny miałyście jakieś „objawy” zagnieżdżenia? Bo rozmawiam z koleżanką po IVF i ona dosłownie czuła zagnieżdżenie.
    Wiem, że niektóre dziewczyny mają plamienia.
    Ale jestem ciekawa tak wśród Was czy takie objawy występowały.

Ja co prawda obserwuję teraz bardzo swoje ciało, ale niczym się nie nie nakręcam, ani nie martwię. To pytanie czysto ciekawskie :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Tak, wizyta w środę i pewnie dopiero w środę będzie decyzja o punkcji w pt lub pon😊
    Miałam identyczną sytuację, Chodiaz u mnie już w poniedziałek doktor stwierdził, że to będzie poniedziałek. :)

Motyl12 lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czy Wy dziewczyny miałyście jakieś „objawy” zagnieżdżenia? Bo rozmawiam z koleżanką po IVF i ona dosłownie czuła zagnieżdżenie.

Ja co prawda obserwuję teraz bardzo swoje ciało, ale niczym się nie nie nakręcam, ani nie martwię. To pytanie czysto ciekawskie :)
    Nie miałam nic :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Mam wyniki:
    estradiol 1900,9 pg/ml
    progesteron 0,96 ng/ml

Co myślicie? Będzie z tego świeży transfer? Jeśli oczywiście uda się uzyskać choćby jeden zarodek :)
    Mi się wydaje, że tak ❤️

mo_Nika lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie miałam nic :)
    O! To dobra wiadomość. Czyli brak objawów nie jest zły :)

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jeszcze nad badaniem cytokin i aktywności komórek nk. W sumie nk mialam wskazane w badaniu immunofenotypu i było 12,02%, ale dr kazała zrobić jeszcze aktywność... Transferu świeżego nie będę miała więc może zrobić te 2badania🤔co myślicie? Chce do transferu byc na 100% przygotowana i obstawiona wszystkimi możliwymi lekami... Dobrze pamietam ze intralipid jest na cytokiny a na nk encorton?

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Zastanawiam się jeszcze nad badaniem cytokin i aktywności komórek nk. W sumie nk mialam wskazane w badaniu immunofenotypu i było 12,02%, ale dr kazała zrobić jeszcze aktywność... Transferu świeżego nie będę miała więc może zrobić te 2badania🤔co myślicie? Chce do transferu byc na 100% przygotowana i obstawiona wszystkimi możliwymi lekami... Dobrze pamietam ze intralipid jest na cytokiny a na nk encorton?
    Patrząc na Twoją historię, gdzie te ciąże się pojawiały, to chyba bym zrobiła. Jeżeli wyniki zdążą przyjść, to może warto spróbować? Ile się czeka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ja nie wiedziałam, kiedy się zaczął wgryzać. Ale długo nie czekałam, bo 3dpt wieczorem już zrobiłam test 🙈 i mam go do dziś ♥️. Oczywiście nie rób tego, czekaj grzecznie jak najdłużej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Kompletnie nic i brałam to za zły znak. Dzień przed planowaną betą (w niedzielę wieczorem) kupiłam test i byłam pewna, że wyjdzie negatywny. Chciałam go zrobić i przeżyć rozczarowanie w domu, a nie w poniedziałek w pracy czekając na wynik badania i nakręcając się niepotrzebnie. Jakie było moje zdziwienie na widok pierwszej z życiu drugiej kreski 🙈

dobuska, Fisia lubią tę wiadomość

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia jeśli jeszcze nie odcięłaś internetów to czy zdradzisz gdzie chodzisz na akupunkturę? A jeśli dobrze pamiętam że to Poznań podzielisz się namiarami?

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja nie wiedziałam, kiedy się zaczął wgryzać. Ale długo nie czekałam, bo 3dpt wieczorem już zrobiłam test 🙈 i mam go do dziś ♥️. Oczywiście nie rób tego, czekaj grzecznie jak najdłużej ;)
    I wyszedł pozytywny tak szybko???:D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Kompletnie nic i brałam to za zły znak. Dzień przed planowaną betą (w niedzielę wieczorem) kupiłam test i byłam pewna, że wyjdzie negatywny. Chciałam go zrobić i przeżyć rozczarowanie w domu, a nie w poniedziałek w pracy czekając na wynik badania i nakręcając się niepotrzebnie. Jakie było moje zdziwienie na widok pierwszej z życiu drugiej kreski 🙈
    Ale czad!!!!😁

• Danadana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ja z kolei po transferze parę dni miałam bardzo napuchnięty brzuch,pamiętam, że w poniedziałek miałam transfer,a w środę byłam balonem. Wszystko mi pulsowało ,ale ja bym nie powiedziała,że to zagnieżdżenie, tylko efekt po embrioglue albo po lekach, nie wiem sama... I potem po paru dniach przeszło. Do bety był spokój.

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Patrząc na Twoją historię, gdzie te ciąże się pojawiały, to chyba bym zrobiła. Jeżeli wyniki zdążą przyjść, to może warto spróbować? Ile się czeka?
    Oba badania robiłam w Invimedzie, zlecone przez immunolog. Każde kosztowało koło 400-500 zł. Mówili, że czas oczekiwania to 30 dni roboczych, ale może się wydłużyć ze względu na pandemie. Cytokiny były jakoś po 3 tygodniach, a na aktywność komórek NK czekałam może z 4 tygodnie.
    Doktor mówił, że nie ma co przesadzać z badaniami immuno, ale sama miałam 2 poronienia i wolałam to sprawdzić. Czy dobrze? Sama nie wiem, to się okaże :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja z kolei po transferze parę dni miałam bardzo napuchnięty brzuch,pamiętam, że w poniedziałek miałam transfer,a w środę byłam balonem. Wszystko mi pulsowało ,ale ja bym nie powiedziała,że to zagnieżdżenie, tylko efekt po embrioglue albo po lekach, nie wiem sama... I potem po paru dniach przeszło. Do bety był spokój.
    Ja mam dzisiaj 4dpt i mam wrażenie, że moja macica spuchła. Można tak w ogóle powiedzieć?😂 jestem w środku jakaś taka obolała. Ale z takich „klasycznych” objawów zagnieżdżenia też na razie nic nie mam.
    Mam jeszcze tyle dni czekania 😂😂😂😂😂😂😂😂🤣

Fisia, kate2friend lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Fisia jeśli jeszcze nie odcięłaś internetów to czy zdradzisz gdzie chodzisz na akupunkturę? A jeśli dobrze pamiętam że to Poznań podzielisz się namiarami?
    Jeszcze dziś tu kukam, nie uciekłam :) Mam obawy, że całkowicie się nie da od Was uciec 🤣 Hihi
    Chodzę na Półwiejskiej, do Pani Kasi. Poleciła mi ją Monia89 i jestem z niej ogromnie zadowolona. To jest Akupunktura Ucha, Ziołolecznictwo - na pewno znajdziesz. Nie wiem, czy tu tak można wprost linkować, czy wstawić adresy. Ja za pierwszym razem napisałam maila i opisałam sprawę co i jak i Pani umówiła mnie na pierwsza wizytę.

katrinka2609 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja mam dzisiaj 4dpt i mam wrażenie, że moja macica spuchła. Można tak w ogóle powiedzieć?😂 jestem w środku jakaś taka obolała. Ale z takich „klasycznych” objawów zagnieżdżenia też na razie nic nie mam.
    Mam jeszcze tyle dni czekania 😂😂😂😂😂😂😂😂🤣

Zobaczysz sama, jak to zleci 😄 ale ja też tu analizowałam z innymi każdy objaw, bardzo dobrze to pamiętam... 😄

Danadana
  • plinka2017 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Mam wyniki:
    estradiol 1900,9 pg/ml
    progesteron 0,96 ng/ml

Co myślicie? Będzie z tego świeży transfer? Jeśli oczywiście uda się uzyskać choćby jeden zarodek :)

Ja dostałam wyniki z estradiolu w dwóch różnych jednostkach
    3378 pmol/l
    922,19 pg/ml

I progesteron
    1,47 nmol/l
    0,46 ng/ml

Czy to są ok wyniki jak na 8 dzień stymulacji? Punkcja powinna być w piątek.

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Zobaczysz sama, jak to zleci 😄 ale ja też tu analizowałam z innymi każdy objaw, bardzo dobrze to pamiętam... 😄
    No niby nie chce tego robić, ale to się dzieje samo 😂

Danadana lubi tę wiadomość

‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ