X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Patrząc na Twoją historię, gdzie te ciąże się pojawiały, to chyba bym zrobiła. Jeżeli wyniki zdążą przyjść, to może warto spróbować? Ile się czeka?

W alab na cytokiny 11dni, aktywności komórek podobno nie mają albo pani nie wiedziała pod jaką nazwą jest to badanie. Wiecie może jak aktywność nk nazywa się inaczej? Chyba jednak zrobię te badania, jak pierwszy transfer nie wyjdzie to może do drugiego cos pomoże. Jak napisała Fisia-w klinice 30dni lub dluzej to nie wyrobie się do transferu z nk, to może chociaż z cytokinami zdążę:)

dobuska, Fisia lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Miałam identyczną sytuację, Chodiaz u mnie już w poniedziałek doktor stwierdził, że to będzie poniedziałek. :)
    To szybciutko u Ciebie była decyzja. U mnie moze tak jest, bo bylam na podgladzie u innego lekarza:)
    bądźmy juz po punkcji✊✊🍀🍀💕 brzuch mam juz jak baniak😂

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie-w jakich godzinach robiłyście badanie progesteronu i estradiolu? Pora dnia ma znaczenie? Jutro muszę zrobić a nie wiem o której najlepiej jechać

• Danadana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No niby nie chce tego robić, ale to się dzieje samo 😂
    No doskonale Cię rozumiem 😁😁

Danadana
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Jeszcze dziś tu kukam, nie uciekłam :) Mam obawy, że całkowicie się nie da od Was uciec 🤣 Hihi
    Chodzę na Półwiejskiej, do Pani Kasi. Poleciła mi ją Monia89 i jestem z niej ogromnie zadowolona. To jest Akupunktura Ucha, Ziołolecznictwo - na pewno znajdziesz. Nie wiem, czy tu tak można wprost linkować, czy wstawić adresy. Ja za pierwszym razem napisałam maila i opisałam sprawę co i jak i Pani umówiła mnie na pierwsza wizytę.
    Super dziękuję 😘 mam jeszcze trochę czasu do transferu więc może uda mi się wyrwać jakieś terminy.

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Ja dostałam wyniki z estradiolu w dwóch różnych jednostkach
    3378 pmol/l
    922,19 pg/ml

I progesteron
    1,47 nmol/l
    0,46 ng/ml

Czy to są ok wyniki jak na 8 dzień stymulacji? Punkcja powinna być w piątek.

Ja w tamacie in vitro dopiero raczkuje, więc powiem tylko tyle, że w 7 dc estradiol miałam na podobnym poziomie. Progesteron dr zlecił mi dopiero dziś pierwszy raz (12 dc) i mam poniżej 1, a to do świeżego transferu niby jest ok.

Dziewczyny może coś więcej mogą powiedzieć na temat Twoich wyników.

plinka2017 lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia jak u Ciebie? Rozkręciło się i od jutra wjeżdżają 💉?

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    A i jeszcze pytanie-w jakich godzinach robiłyście badanie progesteronu i estradiolu? Pora dnia ma znaczenie? Jutro muszę zrobić a nie wiem o której najlepiej jechać

Ja zawsze po wizycie robiłam, w różnych porach dnia :) Dzisiaj nawet dr mówił, że pora dnia na pewno nie miała wpływu na ten mój spadek estradiolu, więc chyba obojętnie. Jak się mylę, to mnie poprawcie :)

Motyl12 lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja zawsze po wizycie robiłam, w różnych porach dnia :) Dzisiaj nawet dr mówił, że pora dnia na pewno nie miała wpływu na ten mój spadek estradiolu, więc chyba obojętnie. Jak się mylę, to mnie poprawcie :)
    Ok, dziękuję za info😊

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Lindalia jak u Ciebie? Rozkręciło się i od jutra wjeżdżają 💉?
    Tak, wczoraj bez wątpienia mialam 1dc.
    Właśnie wjechała Lametta, a wieczorem zaczynam igły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 06:57

katrinka2609, mo_Nika, Ma_gda, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, wczoraj beż wątpienia mialam 1dc.
    To co się nie chwalisz?! Super!
    Jaram się Twoją stymulacją jak głupia :D

lindalia lubi tę wiadomość

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, wczoraj bez wątpienia mialam 1dc.
    Superowo. Tym razem na pewno uda się wyhodować super jajca ✊ ✊ ✊

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To co się nie chwalisz?! Super!
    Jaram się Twoją stymulacją jak głupia :D
    Bo jakiś lajcik mam przy tej drugiej stymulacji. 😅 pierwsza to była ekscytacja, a druga to jakieś podejście zadaniowe : "no dobra jajniki, koniec spania. Po miesiącu opieprzania bierzemy się do roboty". 😃

mo_Nika, katrinka2609, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Bo jakiś lajcik mam przy tej drugiej stymulacji. 😅 pierwsza to była ekscytacja, a druga to jakieś podejście zadaniowe : "no dobra jajniki, koniec spania. Po miesiącu opieprzania bierzemy się do roboty". 😃

Bardzo dobre podejście, zazdraszczam takiego :) mocne kciuczki za stymulacje✊ tym razem będzie pełen kurnik VIP 🥚🥚🥚

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja miałam podobnie. Pod koniec miałam stres, ale jak widać niepotrzebny.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Bardzo dobre podejście, zazdraszczam takiego :) mocne kciuczki za stymulacje✊ tym razem będzie pełen kurnik VIP 🥚🥚🥚
    Dziękuję! Takie podejście do pierwszego podglądu 🙊
    Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣

• matyldaewa Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A teraz pytanie do tych, którym się udało!
    Czy Wy dziewczyny miałyście jakieś „objawy” zagnieżdżenia? Bo rozmawiam z koleżanką po IVF i ona dosłownie czuła zagnieżdżenie.
    Wiem, że niektóre dziewczyny mają plamienia.
    Ale jestem ciekawa tak wśród Was czy takie objawy występowały.

Ja co prawda obserwuję teraz bardzo swoje ciało, ale niczym się nie nie nakręcam, ani nie martwię. To pytanie czysto ciekawskie :)

Też zupełnie nic nie czułam i nawet nie domyśliłabym się, kiedy to było, nie miałam żadnych objawów :) Z ciekawości robiłam sobie testy z moczu, żeby zobaczyć, kiedy dwa zastrzyki ovitrelle już nie będzie pozostałości hcg po nich i jednego dnia wieczorem nie było kreski, a drugiego dnia pojawiła się kreska więc założyłam, że idzie w dobrym kierunku i faktycznie w poniedziałek miałam betę dwa tyg. temu i wynik 237 :) ostatnia beta tydzień temu we wtorek i było już 5800 :) dzisiaj badanie usg 6 tc i mam nadzieję, że będzie słychać serduszko :)

mo_Nika, Danadana, lukaszkowa, dobuska, Geraltowa, Motyl12, katrinka2609, Marzycielka7, Night, Fisia lubią tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia to faktycznie niemałe dylematy masz 😅 u mnie na szczęście zazwyczaj 1 kawa, czasami 2, więc problemu większego nie było :) gorzej ze słodyczami, ale daje radę:) te koktajle białkowe są nawet słodkie więc trochę pomogły 😁

3jgxcsqva773duy4.png
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Lindalia to faktycznie niemałe dylematy masz 😅 u mnie na szczęście zazwyczaj 1 kawa, czasami 2, więc problemu większego nie było :) gorzej ze słodyczami, ale daje radę:) te koktajle białkowe są nawet słodkie więc trochę pomogły 😁
    Robisz z owocami, czy tylko tylko mlekiem? Mi przyszło właśnie białeczko o smaku białej czekolady. Podobno jest dobre, mąż wyjadal ma sucho łyżeczkami. 😃

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziękuję! Takie podejście do pierwszego podglądu 🙊
    Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣
    Ja kiedyś piłam 4-5 kaw dziennie, a teraz po transferze nie piję żadnej... Jeżeli się uda to zamierzam wprowadzić jedną, ale na razie jakoś zrezygnowałam.

Ma_gda lubi tę wiadomość

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ