INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Patrząc na Twoją historię, gdzie te ciąże się pojawiały, to chyba bym zrobiła. Jeżeli wyniki zdążą przyjść, to może warto spróbować? Ile się czeka?
W alab na cytokiny 11dni, aktywności komórek podobno nie mają albo pani nie wiedziała pod jaką nazwą jest to badanie. Wiecie może jak aktywność nk nazywa się inaczej? Chyba jednak zrobię te badania, jak pierwszy transfer nie wyjdzie to może do drugiego cos pomoże. Jak napisała Fisia-w klinice 30dni lub dluzej to nie wyrobie się do transferu z nk, to może chociaż z cytokinami zdążędobuska, Fisia lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
dobuska wrote:Miałam identyczną sytuację, Chodiaz u mnie już w poniedziałek doktor stwierdził, że to będzie poniedziałek.
bądźmy juz po punkcji✊✊🍀🍀💕 brzuch mam juz jak baniak😂Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Fisia wrote:Jeszcze dziś tu kukam, nie uciekłam
Mam obawy, że całkowicie się nie da od Was uciec 🤣 Hihi
Chodzę na Półwiejskiej, do Pani Kasi. Poleciła mi ją Monia89 i jestem z niej ogromnie zadowolona. To jest Akupunktura Ucha, Ziołolecznictwo - na pewno znajdziesz. Nie wiem, czy tu tak można wprost linkować, czy wstawić adresy. Ja za pierwszym razem napisałam maila i opisałam sprawę co i jak i Pani umówiła mnie na pierwsza wizytę.Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
plinka2017 wrote:Ja dostałam wyniki z estradiolu w dwóch różnych jednostkach
3378 pmol/l
922,19 pg/ml
I progesteron
1,47 nmol/l
0,46 ng/ml
Czy to są ok wyniki jak na 8 dzień stymulacji? Punkcja powinna być w piątek.
Ja w tamacie in vitro dopiero raczkuje, więc powiem tylko tyle, że w 7 dc estradiol miałam na podobnym poziomie. Progesteron dr zlecił mi dopiero dziś pierwszy raz (12 dc) i mam poniżej 1, a to do świeżego transferu niby jest ok.
Dziewczyny może coś więcej mogą powiedzieć na temat Twoich wyników.plinka2017 lubi tę wiadomość
-
Bombka wrote:A i jeszcze pytanie-w jakich godzinach robiłyście badanie progesteronu i estradiolu? Pora dnia ma znaczenie? Jutro muszę zrobić a nie wiem o której najlepiej jechać
Ja zawsze po wizycie robiłam, w różnych porach dniaDzisiaj nawet dr mówił, że pora dnia na pewno nie miała wpływu na ten mój spadek estradiolu, więc chyba obojętnie. Jak się mylę, to mnie poprawcie
Motyl12 lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Ja zawsze po wizycie robiłam, w różnych porach dnia
Dzisiaj nawet dr mówił, że pora dnia na pewno nie miała wpływu na ten mój spadek estradiolu, więc chyba obojętnie. Jak się mylę, to mnie poprawcie
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
mo_Nika wrote:Lindalia jak u Ciebie? Rozkręciło się i od jutra wjeżdżają 💉?
Właśnie wjechała Lametta, a wieczorem zaczynam igły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 06:57
katrinka2609, mo_Nika, Ma_gda, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
lindalia wrote:Tak, wczoraj bez wątpienia mialam 1dc.
Właśnie wjechała Lametta, a wieczorem zaczynam igły.lindalia lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
dobuska wrote:To co się nie chwalisz?! Super!
Jaram się Twoją stymulacją jak głupia
mo_Nika, katrinka2609, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
lindalia wrote:Bo jakiś lajcik mam przy tej drugiej stymulacji. 😅 pierwsza to była ekscytacja, a druga to jakieś podejście zadaniowe : "no dobra jajniki, koniec spania. Po miesiącu opieprzania bierzemy się do roboty". 😃
Bardzo dobre podejście, zazdraszczam takiegomocne kciuczki za stymulacje✊ tym razem będzie pełen kurnik VIP 🥚🥚🥚
lindalia lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Bo jakiś lajcik mam przy tej drugiej stymulacji. 😅 pierwsza to była ekscytacja, a druga to jakieś podejście zadaniowe : "no dobra jajniki, koniec spania. Po miesiącu opieprzania bierzemy się do roboty". 😃
lindalia lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Bardzo dobre podejście, zazdraszczam takiego
mocne kciuczki za stymulacje✊ tym razem będzie pełen kurnik VIP 🥚🥚🥚
Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣 -
dobuska wrote:A teraz pytanie do tych, którym się udało!
Czy Wy dziewczyny miałyście jakieś „objawy” zagnieżdżenia? Bo rozmawiam z koleżanką po IVF i ona dosłownie czuła zagnieżdżenie.
Wiem, że niektóre dziewczyny mają plamienia.
Ale jestem ciekawa tak wśród Was czy takie objawy występowały.
Ja co prawda obserwuję teraz bardzo swoje ciało, ale niczym się nie nie nakręcam, ani nie martwię. To pytanie czysto ciekawskie
Też zupełnie nic nie czułam i nawet nie domyśliłabym się, kiedy to było, nie miałam żadnych objawówZ ciekawości robiłam sobie testy z moczu, żeby zobaczyć, kiedy dwa zastrzyki ovitrelle już nie będzie pozostałości hcg po nich i jednego dnia wieczorem nie było kreski, a drugiego dnia pojawiła się kreska więc założyłam, że idzie w dobrym kierunku i faktycznie w poniedziałek miałam betę dwa tyg. temu i wynik 237
ostatnia beta tydzień temu we wtorek i było już 5800
dzisiaj badanie usg 6 tc i mam nadzieję, że będzie słychać serduszko
mo_Nika, Danadana, lukaszkowa, dobuska, Geraltowa, Motyl12, katrinka2609, Marzycielka7, Night, Fisia lubią tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Lindalia to faktycznie niemałe dylematy masz 😅 u mnie na szczęście zazwyczaj 1 kawa, czasami 2, więc problemu większego nie było
gorzej ze słodyczami, ale daje radę
te koktajle białkowe są nawet słodkie więc trochę pomogły 😁
-
lindalia wrote:Dziękuję! Takie podejście do pierwszego podglądu 🙊
Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣Ma_gda lubi tę wiadomość