X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziękuję! Takie podejście do pierwszego podglądu 🙊
    Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣
    Ja też nad tym bolałam... W końcu kupiłam bezkofeinową,ale to nie to samo. 😂😉😬

lindalia lubi tę wiadomość

Danadana
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Robisz z owocami, czy tylko tylko mlekiem? Mi przyszło właśnie białeczko o smaku białej czekolady. Podobno jest dobre, mąż wyjadal ma sucho łyżeczkami. 😃

Biała czekolada jest pycha, ciasteczkowe też jest mega :) ja sobie robilam przeważnie pół banana, mleko, świeże liście szpinaku i to białko :) takie bardziej pożywne :) ale z samym mlekiem też mi się zdarzało pić jeszcze przed stymulacją. Wtedy jest czysty smak białej czekolady czy ciasteczek :p Teraz będą truskawki świeże, to też można sobie zmiksować:) mi mąż jeszcze robił takie desery - białko zmiksowane ze skyrem i do tego pokrojone owoce :)

lindalia lubi tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Też zupełnie nic nie czułam i nawet nie domyśliłabym się, kiedy to było, nie miałam żadnych objawów :) Z ciekawości robiłam sobie testy z moczu, żeby zobaczyć, kiedy dwa zastrzyki ovitrelle już nie będzie pozostałości hcg po nich i jednego dnia wieczorem nie było kreski, a drugiego dnia pojawiła się kreska więc założyłam, że idzie w dobrym kierunku i faktycznie w poniedziałek miałam betę dwa tyg. temu i wynik 237 :) ostatnia beta tydzień temu we wtorek i było już 5800 :) dzisiaj badanie usg 6 tc i mam nadzieję, że będzie słychać serduszko :)
    Ja dzisiaj sprawdziłam testem, że kreski po ovitrelle już nie mam, więc jeśli mi przyjdzie do głowy na dniach testować to będę spokojna, że to nie pozostałości po zastrzyku.:)

kate2friend lubi tę wiadomość

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣
    Ja myślałam, że dam radę całkiem odstawić kawę, no ale jednak to się nie udało. Tę jedną-dwie kawy dziennie podobno można, więc rano do śniadania robię sobie tę przyjemność :-) Wierzę, że kawa nie jest jednak czynnikiem decydującym o sukcesie 😉

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja dzisiaj sprawdziłam testem, że kreski po ovitrelle już nie mam, więc jeśli mi przyjdzie do głowy na dniach testować to będę spokojna, że to nie pozostałości po zastrzyku.:)
    Testy są dla ludzi o mocnych nerwach 😉 Spróbuj wytrzymać, a jak Cię przyciśnie to lepiej pójść na betę od razu i potem ewentualnie zrobić sobie test na pamiątkę, test to naprawdę niepotrzebny stres. Choć wiem, że każdy na własnej skórze musi się przekonać 😜

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które zmieniły klinikę. Zabieralyscie dokumenty, badania z poprzedniej kliniki? Czy one muszą zostać? Tak się zastanawiam bo co prawda wszystkie badania mogę podrukiwac to nie jest problem ale tak mnie zastanawia jak to jest

• Danadana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które zmieniły klinikę. Zabieralyscie dokumenty, badania z poprzedniej kliniki? Czy one muszą zostać? Tak się zastanawiam bo co prawda wszystkie badania mogę podrukiwac to nie jest problem ale tak mnie zastanawia jak to jest
    Możesz zawsze poprosić o kopię dokumentacji medycznej - pamiętaj tylko, że i Ty i partner jesteście rozpatrywani osobno. Wystarczy, że wyślesz maila do nich albo zadzwonisz na infolinię. Kopia jest bezpłatna, można ją odebrać w klinice po ok tygodniu.

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Testy są dla ludzi o mocnych nerwach 😉 Spróbuj wytrzymać, a jak Cię przyciśnie to lepiej pójść na betę od razu i potem ewentualnie zrobić sobie test na pamiątkę, test to naprawdę niepotrzebny stres. Choć wiem, że każdy na własnej skórze musi się przekonać 😜
    Dlatego to zabawa nie dla mnie. Ogólnie nie planuję robić testów, ale miałam w domu jeden i żeby mnie właśnie nie kusił to zrobiłam go teraz, gdzie wiem, że nie miał prawa wyjść i upewniłam się, że ovitrelle już w moczu nie mam. Ogólnie mam zalecenie bety 12 dpt, bo mam trzydniowca, ale być może się skuszę 10 dpt, ale zobaczę.:D

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja też nad tym bolałam... W końcu kupiłam bezkofeinową,ale to nie to samo. 😂😉😬
    U mnie w domu gości szeroki wybór kaw inek, cykorii i podobnych. TO NADAL NIE TO SAMO 😭😭😭😭😭

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Biała czekolada jest pycha, ciasteczkowe też jest mega :) ja sobie robilam przeważnie pół banana, mleko, świeże liście szpinaku i to białko :) takie bardziej pożywne :) ale z samym mlekiem też mi się zdarzało pić jeszcze przed stymulacją. Wtedy jest czysty smak białej czekolady czy ciasteczek :p Teraz będą truskawki świeże, to też można sobie zmiksować:) mi mąż jeszcze robił takie desery - białko zmiksowane ze skyrem i do tego pokrojone owoce :)
    Dzięki! Ten deser mnie zainteresował 😃

• lindalia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dlatego to zabawa nie dla mnie. Ogólnie nie planuję robić testów, ale miałam w domu jeden i żeby mnie właśnie nie kusił to zrobiłam go teraz, gdzie wiem, że nie miał prawa wyjść i upewniłam się, że ovitrelle już w moczu nie mam. Ogólnie mam zalecenie bety 12 dpt, bo mam trzydniowca, ale być może się skuszę 10 dpt, ale zobaczę.:D
    Rok temu powiedziałam sobie, że nigdy przenigdy nie wykonam już testu ciążowego. 😀 miałam dość tych wiecznych niepowodzeń.

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    My przeszlismy 3 IUI i pierwsza procedurę, po czym zmieniliśmy klinikę na Invimed. Na pierwszej wizycie dalam wszystkie dokumenty jakie miałam czyli karty IUI, protokoły i karty in vitro plus wyniki badań krwi i nasienia. Nie chciano ode mnie wydruku z wizyt z poprzedniej kliniki. Wystarczyło to co dałam🙂

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Rok temu powiedziałam sobie, że nigdy przenigdy nie wykonam już testu ciążowego. 😀 miałam dość tych wiecznych niepowodzeń.
    I grzebania w śmietniku...:D

lindalia, katrinka2609, Fisia lubią tę wiadomość

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    My przeszlismy 3 IUI i pierwsza procedurę, po czym zmieniliśmy klinikę na Invimed. Na pierwszej wizycie dalam wszystkie dokumenty jakie miałam czyli karty IUI, protokoły i karty in vitro plus wyniki badań krwi i nasienia. Nie chciano ode mnie wydruku z wizyt z poprzedniej kliniki. Wystarczyło to co dałam🙂
    To narazie nic nie robię. Zobaczę co nowy doktorek powie. Wezmę te badania co mam w domu.Od niedawna przyjmuje u nas dr z Invicty. Podobno bardzo fajny i zaangażowany opinie też ma super. Chce iść do niego narazie tak na wizyte tutaj. Zobaczę co powie ale jak będzie chciał mnie zaciągnąć do siebie to idę może małe odświeżenie się przyda. W invimedzie już mam wrażenie że po tyłku nieudanych próbach inaczej podchodzą. A oprócz tego dopiero na października udało mi się umówić do Paśnika także mam dużo czasu na myslenie

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:

Czemu tylko jedna kawa ? 🤔

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Też zupełnie nic nie czułam i nawet nie domyśliłabym się, kiedy to było, nie miałam żadnych objawów :) Z ciekawości robiłam sobie testy z moczu, żeby zobaczyć, kiedy dwa zastrzyki ovitrelle już nie będzie pozostałości hcg po nich i jednego dnia wieczorem nie było kreski, a drugiego dnia pojawiła się kreska więc założyłam, że idzie w dobrym kierunku i faktycznie w poniedziałek miałam betę dwa tyg. temu i wynik 237 :) ostatnia beta tydzień temu we wtorek i było już 5800 :) dzisiaj badanie usg 6 tc i mam nadzieję, że będzie słychać serduszko :)

Cudnie ❤️

• Asiulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja jak odchodzilam z Invimedu poprosilam o kopie calej dokumentacji, nie było problemu czekalam ok tygodnia. W nowej klinice pokazalam jakie mielismy do tej pory badania, jakie protokoly wiec bardzo sie przydala 😊
    Ostatnio dzieje sie na forum widze i super, zagladam codziennie i patrze co tam u was nowego 😊
    A my dzis świętujemy na cudzik konczy rok🙉

dobuska, Danadana, Motyl12, Ma_gda, penceence, katrinka2609, mo_Nika, Saja, Night, Fisia lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Marzycielka7 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, wczoraj bez wątpienia mialam 1dc.
    Właśnie wjechała Lametta, a wieczorem zaczynam igły. :)

Na co jest ta Lametta?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:

Skąd Monia zamawialas ? Nie tyje się od nich ?

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:

Ja zabrałam wszystkie po to by łatwiej było prowadzić leczenie w nowej
    Poza tym juz wiedza jakie leki były wdrożone i jakie nie pomogły to nie zastosują ich kolejny raz 👍

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ