INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:Dziękuję! Takie podejście do pierwszego podglądu 🙊
Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣lindalia lubi tę wiadomość
Danadana -
lindalia wrote:Robisz z owocami, czy tylko tylko mlekiem? Mi przyszło właśnie białeczko o smaku białej czekolady. Podobno jest dobre, mąż wyjadal ma sucho łyżeczkami. 😃
Biała czekolada jest pycha, ciasteczkowe też jest megaja sobie robilam przeważnie pół banana, mleko, świeże liście szpinaku i to białko
takie bardziej pożywne
ale z samym mlekiem też mi się zdarzało pić jeszcze przed stymulacją. Wtedy jest czysty smak białej czekolady czy ciasteczek :p Teraz będą truskawki świeże, to też można sobie zmiksować
mi mąż jeszcze robił takie desery - białko zmiksowane ze skyrem i do tego pokrojone owoce
lindalia lubi tę wiadomość
-
matyldaewa wrote:Też zupełnie nic nie czułam i nawet nie domyśliłabym się, kiedy to było, nie miałam żadnych objawów
Z ciekawości robiłam sobie testy z moczu, żeby zobaczyć, kiedy dwa zastrzyki ovitrelle już nie będzie pozostałości hcg po nich i jednego dnia wieczorem nie było kreski, a drugiego dnia pojawiła się kreska więc założyłam, że idzie w dobrym kierunku i faktycznie w poniedziałek miałam betę dwa tyg. temu i wynik 237
ostatnia beta tydzień temu we wtorek i było już 5800
dzisiaj badanie usg 6 tc i mam nadzieję, że będzie słychać serduszko
kate2friend lubi tę wiadomość
-
Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣Wierzę, że kawa nie jest jednak czynnikiem decydującym o sukcesie 😉
-
dobuska wrote:Ja dzisiaj sprawdziłam testem, że kreski po ovitrelle już nie mam, więc jeśli mi przyjdzie do głowy na dniach testować to będę spokojna, że to nie pozostałości po zastrzyku.
-
Mam pytanie do dziewczyn które zmieniły klinikę. Zabieralyscie dokumenty, badania z poprzedniej kliniki? Czy one muszą zostać? Tak się zastanawiam bo co prawda wszystkie badania mogę podrukiwac to nie jest problem ale tak mnie zastanawia jak to jest
-
Mania30 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które zmieniły klinikę. Zabieralyscie dokumenty, badania z poprzedniej kliniki? Czy one muszą zostać? Tak się zastanawiam bo co prawda wszystkie badania mogę podrukiwac to nie jest problem ale tak mnie zastanawia jak to jest
dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
Ma_gda wrote:Testy są dla ludzi o mocnych nerwach 😉 Spróbuj wytrzymać, a jak Cię przyciśnie to lepiej pójść na betę od razu i potem ewentualnie zrobić sobie test na pamiątkę, test to naprawdę niepotrzebny stres. Choć wiem, że każdy na własnej skórze musi się przekonać 😜
-
mo_Nika wrote:Biała czekolada jest pycha, ciasteczkowe też jest mega
ja sobie robilam przeważnie pół banana, mleko, świeże liście szpinaku i to białko
takie bardziej pożywne
ale z samym mlekiem też mi się zdarzało pić jeszcze przed stymulacją. Wtedy jest czysty smak białej czekolady czy ciasteczek :p Teraz będą truskawki świeże, to też można sobie zmiksować
mi mąż jeszcze robił takie desery - białko zmiksowane ze skyrem i do tego pokrojone owoce
-
dobuska wrote:Dlatego to zabawa nie dla mnie. Ogólnie nie planuję robić testów, ale miałam w domu jeden i żeby mnie właśnie nie kusił to zrobiłam go teraz, gdzie wiem, że nie miał prawa wyjść i upewniłam się, że ovitrelle już w moczu nie mam. Ogólnie mam zalecenie bety 12 dpt, bo mam trzydniowca, ale być może się skuszę 10 dpt, ale zobaczę.
-
Mania30 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które zmieniły klinikę. Zabieralyscie dokumenty, badania z poprzedniej kliniki? Czy one muszą zostać? Tak się zastanawiam bo co prawda wszystkie badania mogę podrukiwac to nie jest problem ale tak mnie zastanawia jak to jest
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:My przeszlismy 3 IUI i pierwsza procedurę, po czym zmieniliśmy klinikę na Invimed. Na pierwszej wizycie dalam wszystkie dokumenty jakie miałam czyli karty IUI, protokoły i karty in vitro plus wyniki badań krwi i nasienia. Nie chciano ode mnie wydruku z wizyt z poprzedniej kliniki. Wystarczyło to co dałam🙂
-
Teraz mam do podjęcia ważne decyzje życia codziennego: przysługuje mi wypicie jednej kawy dziennie w okresie stymulacji i zastanawiam się kiedy mam to celebrować. 😃 Jestem przyzwyczajona, że kawa wjeżdża kilka razy dziennie. 🤣
Czemu tylko jedna kawa ? 🤔 -
matyldaewa wrote:Też zupełnie nic nie czułam i nawet nie domyśliłabym się, kiedy to było, nie miałam żadnych objawów
Z ciekawości robiłam sobie testy z moczu, żeby zobaczyć, kiedy dwa zastrzyki ovitrelle już nie będzie pozostałości hcg po nich i jednego dnia wieczorem nie było kreski, a drugiego dnia pojawiła się kreska więc założyłam, że idzie w dobrym kierunku i faktycznie w poniedziałek miałam betę dwa tyg. temu i wynik 237
ostatnia beta tydzień temu we wtorek i było już 5800
dzisiaj badanie usg 6 tc i mam nadzieję, że będzie słychać serduszko
Cudnie ❤️
-
Ostatnio dzieje sie na forum widze i super, zagladam codziennie i patrze co tam u was nowego 😊
A my dzis świętujemy na cudzik konczy rok🙉dobuska, Danadana, Motyl12, Ma_gda, penceence, katrinka2609, mo_Nika, Saja, Night, Fisia lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
mo_Nika wrote:Biała czekolada jest pycha, ciasteczkowe też jest mega
ja sobie robilam przeważnie pół banana, mleko, świeże liście szpinaku i to białko
takie bardziej pożywne
Skąd Monia zamawialas ? Nie tyje się od nich ? -
Ja zabrałam wszystkie po to by łatwiej było prowadzić leczenie w nowej
Poza tym juz wiedza jakie leki były wdrożone i jakie nie pomogły to nie zastosują ich kolejny raz 👍