X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Boże 🥺mówili coś? Dlaczego? Co mogło być przyczyna ?

Kajtek musi być silny i zostać ❤️
    Nic, nie miałam siły pytać embriolog, bo płakałam już jak do mnie mówiła...

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska a Wy mieliście tą standardową metodę zapłodnienia IVF czy dr zalecił jakąś inną?
    Bo u nas jest też czynnik męski i jak pytałam wcześniej dr czy zastosujemy jakąś specjalną metodę, to w sumie odpowiedział że nie. Że u nas najważniejsze jest pobrać dużo komórek podczas punkcji, żeby jak najwięcej zapłodnić. Szczerze mówiąc średnio rozumiem, czemu nie zwiększyć jeszcze szans stosując któraś z dostępnych metod 🤷‍♀️

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dobuska a Wy mieliście tą standardową metodę zapłodnienia IVF czy dr zalecił jakąś inną?
    Bo u nas jest też czynnik męski i jak pytałam wcześniej dr czy zastosujemy jakąś specjalną metodę, to w sumie odpowiedział że nie. Że u nas najważniejsze jest pobrać dużo komórek podczas punkcji, żeby jak najwięcej zapłodnić. Szczerze mówiąc średnio rozumiem, czemu nie zwiększyć jeszcze szans stosując któraś z dostępnych metod 🤷‍♀️
    U nas było chyba ICSI po prostu. Pewnie na początku idą jakoś standardowo. Myślę, że jeśli Kajtek nie da rady to będziemy chcieli jakąś inną metodę.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wierzyć w maleństwo, które mam.
    Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 19:45

lukaszkowa, kate2friend, Motyl12, Danadana, mo_Nika, katrinka2609 lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wiedzieć w maleństwo, które mam.
    Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki! <3

Trzymamy ✊✊✊kazda z nas zaciska je jak najmocniej się da ❤️
    Jesteśmy wszystkie z Tobą i Kajtusiem❤️❤️❤️

dobuska lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    W sumie pewna nie jestem czy w Invimedzie robia jeszcze w ogole standardowe IVF - wiec kazde inne jest juz niestandardowe.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja rozmawiałam z nim o tym i powiedział, że nie wystarczających badań, które potwierdzałyby, że np. IMSI daje większe szanse niż ICSI i że oczywiście jeśli chcemy, możemy dopłacić za inną metodę (bo nie jest objęta dofinansowaniem) ale że trudno będzie wtedy ocenić czy właśnie to zadziałało, czy np. zmiana leków, a może jeszcze coś innego. Myślę, że podobnie jest z immunologią, embryoglue i innymi takimi dodatkami - że jak się uda to wierzymy, że zadziałały, ale nie ma tak naprawdę wystarczających dowodów na to - bo może to był po prostu dobry zarodek. Ja mam wrażenie, że dr dość ostrożnie jednak podchodzi do takich dodatków, nawet jeśli są w ofercie kliniki i nie naciąga na korzystanie z nich, ewentualnie w przypadku kilku niepowodzeń jest o tym rozmowa. Ale u mnie było tak, że to ode mnie wychodziło pytanie o to czy warto coś dodatkowo zastosować, niż on sam proponował. Tutaj szerokie zestawienie informacji o dodatkach do procedur (w tym IMSI) i tego na ile ich skuteczność jest potwierdzona badaniami: https://www.hfea.gov.uk/treatments/treatment-add-ons/ .

Czytałam też ostatnio artykuł o tym, że stosowanie tych procedur nie jest w wielu krajach prawnie regulowane i że jest to ogromny biznes, który w jakiś sposób żeruje na tym, że każda z nas pod wpływem niepowodzeń jest gotowa spróbować naprawdę wszystkiego, żeby zwiększyć swoje szanse. Myślę, że to jest spoko, jeśli lekarz informuje o tym na ile to faktycznie może zwiększyć szanse i jeżeli decyzja o tym zapada przy pełnej świadomości pacjentki, ale są kliniki, które z automatu rekomendują te procedury i robią na tym niemałą kasę.

Dobuśka, trzymaj się!

dobuska, mo_Nika lubią tę wiadomość

• matyldaewa Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się :) jest zarodek i jest bicie serduszka :) nie mogę wstawić zdjęcia z USG, ale generalnie radość niesamowita, już ten cały stres odpuścił :)

lukaszkowa, mo_Nika, dobuska, Geraltowa, Ma_gda, penceence, Perelka, Kassssia, Night, Dzudi, lindalia, Marzycielka7, kate2friend, plinka2017, ZielonaPaprotka, Motyl12, Danadana, Asiulka84, Róża29, katrinka2609, Fisia lubią tę wiadomość

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    W sumie pewna nie jestem czy w Invimedzie robia jeszcze w ogole standardowe IVF - wiec kazde inne jest juz niestandardowe.

Chyba już nie robią, pytałam dra dlaczego miałam akurat ICSI (bo przed procedurą nikt ze mną nie rozmawiał w ogóle o metodzie) i powiedział, że już w ogóle odchodzi się od standardowego IVF i ICSI to jest teraz standard.

mo_Nika lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Udało się :) jest zarodek i jest bicie serduszka :) nie mogę wstawić zdjęcia z USG, ale generalnie radość niesamowita, już ten cały stres odpuścił :)
    Cudownie! <3

matyldaewa lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:

Cudnie, gratulacje ❤️

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w sumie to nie wiedziałam, że oni tego klasycznego już nie robią i że ICSI to taki standard teraz:)

3jgxcsqva773duy4.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dzięki dziewczyny, w sumie to nie wiedziałam, że oni tego klasycznego już nie robią i że ICSI to taki standard teraz:)
    Nie jestem pewna tego ale nie wydaje mi sie, zeby ktokolwiek z nas mial zwykłe IVF.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Night Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Gratulacje! ☺️

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:

Ślicznie 😍gratulacje mamuśka ❤️❤️❤️

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wiedzieć w maleństwo, które mam.
    Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki! <3[/QUOTE

Trzymamy ✊✊✊✊✊✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matyldaewa wrote:
    Gratulacje! 🥳 Jesteś z Poznania? Będziesz gdzieś tu chodzić na prowadzenie ciąży?

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wierzyć w maleństwo, które mam.
    i dobrze chłop gada!

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    My na przykład mieliśmy IMSI, wiem od innej koleżanki, że ICSI to tak jak już piszesz - standard w klinikach, więc w Invimed też pewnie nie robi tej pierwotnej metody...

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaewa, gratulacje ♥️

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ