INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska a Wy mieliście tą standardową metodę zapłodnienia IVF czy dr zalecił jakąś inną?
Bo u nas jest też czynnik męski i jak pytałam wcześniej dr czy zastosujemy jakąś specjalną metodę, to w sumie odpowiedział że nie. Że u nas najważniejsze jest pobrać dużo komórek podczas punkcji, żeby jak najwięcej zapłodnić. Szczerze mówiąc średnio rozumiem, czemu nie zwiększyć jeszcze szans stosując któraś z dostępnych metod 🤷♀️ -
mo_Nika wrote:Dobuska a Wy mieliście tą standardową metodę zapłodnienia IVF czy dr zalecił jakąś inną?
Bo u nas jest też czynnik męski i jak pytałam wcześniej dr czy zastosujemy jakąś specjalną metodę, to w sumie odpowiedział że nie. Że u nas najważniejsze jest pobrać dużo komórek podczas punkcji, żeby jak najwięcej zapłodnić. Szczerze mówiąc średnio rozumiem, czemu nie zwiększyć jeszcze szans stosując któraś z dostępnych metod 🤷♀️ -
Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wierzyć w maleństwo, które mam.
Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 19:45
lukaszkowa, kate2friend, Motyl12, Danadana, mo_Nika, katrinka2609 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wiedzieć w maleństwo, które mam.
Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki!
Trzymamy ✊✊✊kazda z nas zaciska je jak najmocniej się da ❤️
Jesteśmy wszystkie z Tobą i Kajtusiem❤️❤️❤️dobuska lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Dobuska a Wy mieliście tą standardową metodę zapłodnienia IVF czy dr zalecił jakąś inną?
Bo u nas jest też czynnik męski i jak pytałam wcześniej dr czy zastosujemy jakąś specjalną metodę, to w sumie odpowiedział że nie. Że u nas najważniejsze jest pobrać dużo komórek podczas punkcji, żeby jak najwięcej zapłodnić. Szczerze mówiąc średnio rozumiem, czemu nie zwiększyć jeszcze szans stosując któraś z dostępnych metod 🤷♀️👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Bo u nas jest też czynnik męski i jak pytałam wcześniej dr czy zastosujemy jakąś specjalną metodę, to w sumie odpowiedział że nie. Że u nas najważniejsze jest pobrać dużo komórek podczas punkcji, żeby jak najwięcej zapłodnić. Szczerze mówiąc średnio rozumiem, czemu nie zwiększyć jeszcze szans stosując któraś z dostępnych metod 🤷♀️
Czytałam też ostatnio artykuł o tym, że stosowanie tych procedur nie jest w wielu krajach prawnie regulowane i że jest to ogromny biznes, który w jakiś sposób żeruje na tym, że każda z nas pod wpływem niepowodzeń jest gotowa spróbować naprawdę wszystkiego, żeby zwiększyć swoje szanse. Myślę, że to jest spoko, jeśli lekarz informuje o tym na ile to faktycznie może zwiększyć szanse i jeżeli decyzja o tym zapada przy pełnej świadomości pacjentki, ale są kliniki, które z automatu rekomendują te procedury i robią na tym niemałą kasę.
Dobuśka, trzymaj się!dobuska, mo_Nika lubią tę wiadomość
-
Udało się
jest zarodek i jest bicie serduszka
nie mogę wstawić zdjęcia z USG, ale generalnie radość niesamowita, już ten cały stres odpuścił
lukaszkowa, mo_Nika, dobuska, Geraltowa, Ma_gda, penceence, Perelka, Kassssia, Night, Dzudi, lindalia, Marzycielka7, kate2friend, plinka2017, ZielonaPaprotka, Motyl12, Danadana, Asiulka84, Róża29, katrinka2609, Fisia lubią tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:W sumie pewna nie jestem czy w Invimedzie robia jeszcze w ogole standardowe IVF - wiec kazde inne jest juz niestandardowe.
Chyba już nie robią, pytałam dra dlaczego miałam akurat ICSI (bo przed procedurą nikt ze mną nie rozmawiał w ogóle o metodzie) i powiedział, że już w ogóle odchodzi się od standardowego IVF i ICSI to jest teraz standard.mo_Nika lubi tę wiadomość
-
mo_Nika wrote:Dzięki dziewczyny, w sumie to nie wiedziałam, że oni tego klasycznego już nie robią i że ICSI to taki standard teraz:)
mo_Nika lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
matyldaewa wrote:Udało się
nie mogę wstawić zdjęcia z USG, ale generalnie radość niesamowita, już ten cały stres odpuścił
matyldaewa lubi tę wiadomość
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
dobuska wrote:Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wiedzieć w maleństwo, które mam.
Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki![/QUOTE
Trzymamy ✊✊✊✊✊✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀dobuska lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
matyldaewa wrote:Udało się
Danadana -
dobuska wrote:Mój mąż wrócił, przytulił mnie i powiedział, że musimy wierzyć w maleństwo, które mam.
Od wczoraj co jakiś czas boli mnie podbrzusze, więc może Kajtek walczy. Trzymajcie za niego kciuki!dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
lukaszkowa wrote:W sumie pewna nie jestem czy w Invimedzie robia jeszcze w ogole standardowe IVF - wiec kazde inne jest juz niestandardowe.
mo_Nika lubi tę wiadomość
Danadana -
nick nieaktualny