X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Ja czekam za telefonem od embriologa 😬
    Trzymajcie kciuki za moje dzieci ✊😋

Trzymamy, moooocnoooo ✊✊✊🍀🍀🍀💕💕

Night lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja mam dzisiaj schizę czy od dżinsów nie popękają mi pęcherzyki... 🤦‍♂️
    Co to za seria ?
    No tego to jeszcze nie słyszałam. :D Wygrałaś. :D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Ja czekam za telefonem od embriologa 😬
    Trzymajcie kciuki za moje dzieci ✊😋
    Trzymam mocne kciuki! Na pewno będzie dobrze! <3

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska-my chyba bardziej czekamy na tą bete niz Ty🙈alez emocje😁😉

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Walcze ze sobą zeby tego wygooglowac 😐

Ja wczoraj jak bylismy w kinie (było mi z brzuszkiem tak niewygodnie, ze mialam czas na takie obserwacje bo film oglądalam malo co, choc byl piękny) zauwazylam jak bardzo i malo jednoczesnie zmienil się moj maz od kiedy jestem w ciazy. Jest nadal taki sam w sensie kochany, opiekunczy i modle sie, zeby syn byl jego dokladna kopia ale teraz dopiero zauwazylam jak odzyl. Nie zdawalam sobie sprawy (bo szczerze nie zwracalam na to uwagi) jak ten nasz nieplodny problem go tłamsi i w sumie oswiecilo mnie nagle, ze potem juz jak jest stymulka i cała reszta to tak malo zwracamy uwagi na naszych emkow i zamykamy sie troche w sobie ale oni tez sa biedni...

Masz milion % racji. Ja i tak staram się od samego początku, żeby on w tym uczestniczył, ale często łapałam się na takich myślach, że on pewnie czuje to inaczej. Że on się tak nie przejmuje...
    A to jak widzę błysk w jego oczach teraz, jak jest SZANSA - to to jest bezcenne. Oprócz tego sam mi powiedział, że jak usłyszał, że wszystkie zarodki przegrały walkę to nie mógł się skupić na pracy.
    Mężczyźni po prostu czują to inaczej, są mniej ekspresyjni od nas.
    Pięknie to napisałaś. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Dobuska-my chyba bardziej czekamy na tą bete niz Ty🙈alez emocje😁😉
    Nooo... też czekam. Dzisiaj zaczęłam się lekko denerwować, bo to że to jest Kajtek to nie mam wątpliwości, ale zaczęłam się denerwować, że skoro całe jego rodzeństwo było słabe to czy on da radę? :(

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nooo... też czekam. Dzisiaj zaczęłam się lekko denerwować, bo to że to jest Kajtek to nie mam wątpliwości, ale zaczęłam się denerwować, że skoro całe jego rodzeństwo było słabe to czy on da radę? :(
    Da bo ten jest u mamy to nie ma się gdzie wybierać :)

dobuska, kate2friend lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Da bo ten jest u mamy to nie ma się gdzie wybierać :)
    Dziękuję... <3

Tego sobie słucham i trochę płacze, a trochę się ładuję.

https://www.youtube.com/watch?v=x4FVLfaKZig

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chodzi teraz dumny jak paw. Powiem Wam, że w pracy go nie oszczędzali i często ktoś mu dokuczał nt dzieci, a raczej ich braku. Teraz odżył. A tak w ogóle trochę byłam zła, że ja muszę ogarnąć ta wyprawkę, a on nic nie zamawia. Ale odkryłam ostatnio, że on po prostu musi te rzeczy zobaczyć, bo przez neta to nie wiedział czego szukać. Poszedł ze mną do Smyka i się zachowywał jak wariat. Brał różne rzeczy i pyta się mnie "weźmiemy to?", "Patrz jakie fajne, mogę to". Aż mi było głupio odmawiać, więc nakupił np ubranek na 74 🙈. Ale dobra, dorośnie. Potem pół dnia przeżywał, jakie ładne kupił 😌.

dobuska, Night, Danadana, Geraltowa, Nerwusek92, Marzycielka7, kate2friend, Fisia lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mój mąż chodzi teraz dumny jak paw. Powiem Wam, że w pracy go nie oszczędzali i często ktoś mu dokuczał nt dzieci, a raczej ich braku. Teraz odżył. A tak w ogóle trochę byłam zła, że ja muszę ogarnąć ta wyprawkę, a on nic nie zamawia. Ale odkryłam ostatnio, że on po prostu musi te rzeczy zobaczyć, bo przez neta to nie wiedział czego szukać. Poszedł ze mną do Smyka i się zachowywał jak wariat. Brał różne rzeczy i pyta się mnie "weźmiemy to?", "Patrz jakie fajne, mogę to". Aż mi było głupio odmawiać, więc nakupił np ubranek na 74 🙈. Ale dobra, dorośnie. Potem pół dnia przeżywał, jakie ładne kupił 😌.
    Ojeju, aż mnie rozczuliłaś. <3

Co ja dzisiaj z tym beczeniem!!!!!!!

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pomyśl sobie, że po pierwsze podany Kajtek był najsilniejszy ze wszystkich, a po drugie to co mówią embriolodzy - u mamy w brzuszku (w macicy) warunki rozwoju są lepsze co też zwiększa szanse na powodzenie!
    Kciuki za Kajtka ✊<3

dobuska lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Pomyśl sobie, że po pierwsze podany Kajtek był najsilniejszy ze wszystkich, a po drugie to co mówią embriolodzy - u mamy w brzuszku (w macicy) warunki rozwoju są lepsze co też zwiększa szanse na powodzenie!
    Kciuki za Kajtka ✊<3
    Dziękuję za to wsparcie <3

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Najpierw mamy schizy, że dlaczego nie mozemy zajść w ciążę, potem dlaczego leczenie nie działa,potem czy in vitro pomoże, później wariacje o stymulację, punkcję, potem o transfer, bety, potem przez 9 miesięcy o całą ciążę, jeszcze faza stresu o poród i gotowe.......... 😂😂😂😂
    Aaa i jeszcze potem jakieś 18 lat schiz o dziecko.

Damy radę! ;)

Ja aktualnie mam fazę na stres o poród. Naoglądałam się serii "one born every minute" na YT i tak mnie wczoraj panika wzięła, że mi mleko poleciało......... 😬😬😬

Ja akurat jestem na etapie - wczoraj Mała dużo fikała - dzisiaj prawie się nie rusza. I tak wciąż na zmianę... Wczoraj miałam już moment, że chciałam jechać na IP, ale mój M. położył głowę na brzuchu i zaczęła go kopać. Swoją drogą mam problem czy już powinnam liczyć ruchy, czy dopiero od III trymestru? (czyli za tydzień). Kazali Wam lekarze liczyć? Jaką metodą i od kiedy?
    Ja mam wizytę w następny poniedziałek - 7 czerwca i znowu jestem na etapie, że się stresuję...

A porodem jeszcze staram się nie nakręcać 😬

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ja akurat jestem na etapie - wczoraj Mała dużo fikała - dzisiaj prawie się nie rusza. I tak wciąż na zmianę... Wczoraj miałam już moment, że chciałam jechać na IP, ale mój M. położył głowę na brzuchu i zaczęła go kopać. Swoją drogą mam problem czy już powinnam liczyć ruchy, czy dopiero od III trymestru? (czyli za tydzień). Kazali Wam lekarze liczyć? Jaką metodą i od kiedy?
    Ja mam wizytę w następny poniedziałek - 7 czerwca i znowu jestem na etapie, że się stresuję...

Teoretycznie od skonczonego 28 tc powinno się liczyć. Ja dostałam taką książeczkę do tego, ale nie przykładam się jakoś super do tego bo akurat rano maluszek rusza sie najwiecej wiec ta ilosc ruchow na dzien "wyrabia" szybko. Ale dzis tez mam dzien, ze slabiej sie rusza. Tak bywa i nic nie poradzimy :).
    Pocieszam sie zawsze tym, ze jak polozna przychodzi i szuka tętna to w jednej chwili ma go ładnie złapanego, a za chwile już ucieka a ja w ogóle tego nie czuję :).

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:

Mi nie kazał liczyć, tylko zwracać na nie uwagę. Ale ja odruchowo i tak liczę, jak zaczyna się moment aktywnosci- czy jest 10 ruchów. Łukaszkowa miała kartę do zaznaczania liczby ruchów. Mój dzieć też miał taki moment, ze ruszał się mniej. Serio, myślałam, że oszaleje. Ale odpowiadał na moje zaczepki, więc jakoś wytrzymałam i na drugi dzień rano już było normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 09:44

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnia aktualizacja testowa (te testy TESTEO wywalam do śmieci, bo to takie gówno, że szok) i mąż ma zakaz kupowania więcej testów. Postanowiłam, że dzisiaj się tylko upewniłam, że jest wzrost, a od jutra już weryfikuję tylko betą. Nie ma sensu. Niech mi się trafi jakiś mega rozcieńczony mocz i będzie stres.
    Mam tylko nadzieję, że jak jutro pojadę na badanie to wynik będzie tego samego dnia!

https://zapodaj.net/0a270ceeb1bc9.jpg.html

Widać, że kreska delikatnie ściemniała, ale po dwudziestu godzinach przy tak małej becie to raczej normalne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 09:48

Nerwusek92, penceence, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, ostatnia aktualizacja testowa (te testy TESTEO wywalam do śmieci, bo to takie gówno, że szok) i mąż ma zakaz kupowania więcej testów. Postanowiłam, że dzisiaj się tylko uspokoiłam, a od jutra już weryfikuję tylko betą. Nie ma sensu. Niech mi się trafi jakiś mega rozcieńczony mocz i będzie stres.
    Mam tylko nadzieję, że jak jutro pojadę na badanie to wynik będzie tego samego dnia!

https://zapodaj.net/0a270ceeb1bc9.jpg.html

Widać, że kreska delikatnie ściemniała, ale po dwudziestu godzinach przy tak małej becie to raczej normalne. :)
    o juz jest naprawdę piękna kresunia - mysle, ze rozwiewa wszelkie wątpliwości :)

dobuska, Danadana lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    o juz jest naprawdę piękna kresunia - mysle, ze rozwiewa wszelkie wątpliwości :)
    Już nie twierdzę, że to zastrzyk :D

kate2friend lubi tę wiadomość

• Night Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj uczuć. Siedzę w pracy i ppchlipuję 😅.

Dobuska, trzymam kciuki za Kajtka. Musi się udać.

dobuska lubi tę wiadomość

Wrzesień 2022 Synek 💙

1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021

Została nam ❄️ 4BB

starania od 02.2016
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Ale tu dzisiaj uczuć. Siedzę w pracy i ppchlipuję 😅.

Dobuska, trzymam kciuki za Kajtka. Musi się udać.
    Ja też mam dzisiaj taki dzień :D
    Dziękuję! <3

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ