INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:Napisałam. Mam wszystko brać wg planu. W piątek ustalimy co robimy.
Ale ja już wiem, że z punkcji nici. IVF po prostu nie jest dla nas, a to była nasza ostatnia nadzieja 😢
Nie poddawaj się słoneczko moje!
Tulę Cię mocno!❤️
Zobacz, mi przy Twoich dawkach tez się nie udało. Dopiero jak wystartowałam z maksymalna od razu to udało się aż 8 komórek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 10:20
-
lindalia wrote:Napisałam. Mam wszystko brać wg planu. W piątek ustalimy co robimy.
Ale ja już wiem, że z punkcji nici. IVF po prostu nie jest dla nas, a to była nasza ostatnia nadzieja 😢wiesz ile tu jest dziewczyn, które latami się starały i w końcu się udało? Ile tu było odwołanych punkcji, transferów, przerwanych stymulacji... Chcesz się poddać po 2 razach? No co Ty
jesteś silniejsza na pewno. Posmutkuj sobie chwilę, a potem się podnieś i jedziesz dalej. Zresztą, dr S na pewno wszystko jasno i klarownie powie, co dalej można zrobić. Nie ma sytuacji bez wyjścia - dopóki lekarze mają narzędzia i sposoby, z których można skorzystać to trzeba działać i oddać się w ich ręce. 🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊
dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
Danadana wrote:Lukaszkowa,
właśnie mi położna opowiada, że w Warszawie w szpitalu robią obroty zewnętrzne dzieci. Szpital na Madalińskiego. Jest przyjęcie do szpitala na 1 dzień i tam działają.
Robie ćwiczenia spinning babies. Jesli w piatek przyszly dalej bedzie taki to moze sie zdecyduje i najwyzej by mi w Wawie zrobili cesarke. Ale crazy plan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 10:41
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Tak wiem, ze kolo Wrocławia też robią ale kurde boje się za bardzo... nie wyobrazam sobie tego. No i trzeba jakos dojechac a mi juz dosc ciezko...
Robie ćwiczenia spinning babies. Jesli w piatek przyszly dalej bedzie taki to moze sie zdecyduje i najwyzej by mi w Wawie zrobili cesarke. Ale crazy plan.Danadana -
Danadana wrote:ale to zdążysz dojechać jak się akcja zacznie? 😁👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Wtedy poszlabym na obrot - jak sie uda to wrocilabym do domu a jak nie to tak czy siak robią od razu cc. Eh nie wiem. Moze sama ładuje sie w sn a tak naprawde to bedzie rzeznia i powinnam sie cieszyc
-
Ula30 wrote:Haha, może być różnie. Też nie wiem, czy zdecydowałabym się na obrót. Chyba to już byłoby za dużo jak dla mnie. A rozmawiałaś już o tym z doktorkiem?
.
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Lukaszkowa ja miałam identyczną sytuację, nastawiłam się i bardzo chciałam sn, ale mój synek postanowił w 32 tyg. że już nie będzie dłużej nietoperkiem i obrócił się głowa do góry. Już miałam zaplanowane sn, a tu wszystko trzeba było pozmieniać i się przestawić. A teraz po 2 cc powiem że chyba sobie jednak nie wyobrażam rodzić sn i nie żałuję że tak wyszło;) jakoś jak się nasluchalam jak niektórzy przechodzą sn to nie wiem czy bym dała radę
ogólnie dr S. śmiał się ze mnie że nie wiem co to porod bo ani razu nie doczekałam sie nawet skurczy, pierwszy porod w 42 tyg., bliźniaki w 39
-
Perelka wrote:Lukaszkowa ja miałam identyczną sytuację, nastawiłam się i bardzo chciałam sn, ale mój synek postanowił w 32 tyg. że już nie będzie dłużej nietoperkiem i obrócił się głowa do góry. Już miałam zaplanowane sn, a tu wszystko trzeba było pozmieniać i się przestawić. A teraz po 2 cc powiem że chyba sobie jednak nie wyobrażam rodzić sn i nie żałuję że tak wyszło;) jakoś jak się nasluchalam jak niektórzy przechodzą sn to nie wiem czy bym dała radę
ogólnie dr S. śmiał się ze mnie że nie wiem co to porod bo ani razu nie doczekałam sie nawet skurczy, pierwszy porod w 42 tyg., bliźniaki w 39
.
Moze chociaz uda mi sie osiagnac cc na gorąco. Zbieram sie i motywuje zeby zapytac na wizycie doktora "a moze by tak... masazyk?" :p
Wlasnie mialam wam mowic, ze ostatnio czekalam na swoje wejscie do doktora i przede mna byla dziewczyna na ostatniej wizycie przed porodem to juz jakby mogla to na czworaka by szła. Przerazilo mnie to :pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 12:28
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:No ja tez sobie mysle, ze nie ma co byc nadgorliwym. Chodzi mi tylko o to, zeby bylo dobrze dla maluszka, chcialam zeby liznal sobie tych bakterii od taty jak ja bede po cieciu. Ale wszystkie dziewczyny i ich maluszki dają radę to i my damy
.
Moze chociaz uda mi sie osiagnac cc na gorąco. Zbieram sie i motywuje zeby zapytac na wizycie doktora "a moze by tak... masazyk?" :p. A to nie będzie jeszcze za wcześnie na masaż? U Ciebie doktor nie trzyma się terminu porodu wg daty transferu? U mnie główka też wychodzi większa, ale doktor w ogóle nie modyfikuje terminu w zależności od aktualnych pomiarów, bo on mówi, że to, że dziecko jest duże, nie znaczy, że jest dojrzałe i jednak ten skończony 37tydzien trwania ciąży musi być żeby mówić o donoszonej ciąży. Wg kalendarza, a nie wg pomiarów dziecka.
-
nick nieaktualnyJa jeszcze się nadal nie doczekałam nawet porządnego brzucha. Ciekawe czy jeszcze mi go wywali 😌. Chociaż 9kg na plusie jest! https://zapodaj.net/cd19576318582.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 12:38
lukaszkowa, Marzycielka7, penceence, kate2friend, Danadana, mo_Nika lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Też kiedyś czytałam, że skoro dziecko jest ułożone miednicowo, to jakaś przyczyna tego jest i jednak trzeba malucha słuchać, bo on może lepiej wie, że może być problem z porodem sn
. A to nie będzie jeszcze za wcześnie na masaż? U Ciebie doktor nie trzyma się terminu porodu wg daty transferu? U mnie główka też wychodzi większa, ale doktor w ogóle nie modyfikuje terminu w zależności od aktualnych pomiarów, bo on mówi, że to, że dziecko jest duże, nie znaczy, że jest dojrzałe i jednak ten skończony 37tydzien trwania ciąży musi być żeby mówić o donoszonej ciąży. Wg kalendarza, a nie wg pomiarów dziecka.
. Na nastepnej wizycie juz powinno byc prawie lub donoszone.
Ula masz bardzo ładny bebuszek, zdaje mi sie, ze miesiac temu miałam podobny.
Ja juz mam troche bebech a nie bebuszek.
https://naforum.zapodaj.net/607ff92dd197.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 12:51
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Date porodu mialam zmodyfikowaną juz w pierwszym trymestrze. Po 1 trymestrze juz sie nie zmienia bo jest jak Twoj lekarz mowi. Jesli wymiarowo w pierwszym trymestrze płod wyprzedza o minimum tydzien to robi się korekte daty porodu. Tak mialam powiedziane przez 3 lekarzy i tak mam ustalone. Mam tez zawsze taki wykres swoich pomiarow od poczatku ciazy i jest miarowy tj. maly caly czas wyprzedza o 1.5 tygodnia - ani nie zwolnił ani nie przyspieszył. No i u mnie doktor nigdy nie odnosil sie do daty transferu tylko jak juz miesiaczki
-
Monika-super wynik-az 4❄❄❄❄ wow!tez marzy mi się tyle😊😊😍😍
U mnie po dzisiejszej punkcji- 9 fasolek zapladniają...żeby chociaż jeden został z nami😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 20:11
dobuska, Nerwusek92, Fisia, penceence, kate2friend, katrinka2609, mo_Nika, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Linladia ja Cię nie pocieszę bo nie ukrywam, że nie slyszalam o tym zeby ktos tak mocno opierał się lekom ale to co widze na pewno, ze jest taka tenedencja, ze gorzej ida te stymulacje niz jeszcze rok czy dwa lata temu. Kurcze wtedy kazdy mial ten sam zestaw i jakos szlo. Owszem bylo mniej czy wiecej jajek ale sie ruszalo... co sie dzieje z tym światem👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g