X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz jeszcze spytać czy są miejsca do Żórawaskiego, ja do niego chodzę.

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jednak dziś nie pojechałam, bo dostałam @... Próbowałam przesunąć wizytę, na razie zrobili zgłoszenie i mam czekać na telefon z kliniki. Dr ma wyznaczyć jakiś dodatkowy termin bo jest duże oblężenie do niego.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianowakja wrote:
    Hej,
    Jednak dziś nie pojechałam, bo dostałam @... Próbowałam przesunąć wizytę, na razie zrobili zgłoszenie i mam czekać na telefon z kliniki. Dr ma wyznaczyć jakiś dodatkowy termin bo jest duże oblężenie do niego.
    O proszę nawet nie wiedziałam. Ja byłam w sobotę na IUI, jak nie wyjdzie to mamy wrócić już z badaniami zrobionymi do in vitro w lipcu, dobrze że mówisz, że jest oblężenie to będę dzwonić wcześniej się umówić.

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania macie zrobić do in vitro jeszcze?
    Ja dziś odebrałam wyniki hormonów znowu za wysoka prolaktyna. Ciekawe czy w końcu coś mi na to przepisze...

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirusologie, hormony i wymazy mamy ważne do końca sierpnia, także mam nadzieję że się wyrobimy do tego czasu. Oboje musimy zrobić kariotyp, ja dodatkowo morfologie, układ krzepnięcia, elektrolity i usg piersi. Najgorsze, że na te kariotypy się czeka minimum do 30 dni roboczych... Zrobilibyśmy to już teraz, ale to koszt ok 800 zł, a przecież może nasza 3 IUI się udała ;).

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 czy możemy popisać prywatnie? mam parę pytań.
    To mój [email protected]
    będę wdzięczna za kontakt.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia wysłałam Ci tu na forum zaproszenie do przyjaciółek to będziemy chyba mogły pisać do siebie prywatne wiadomości. Tu będzie mi wygodniej CI odpisywać bo z maila korzystam głównie na telefonie, a tam nie chce mi się dużo pisać ;). Z ovu korzystam na kompie więc mogę się rozwinąć w razie potrzeby ;).

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia teraz zobaczyłam, że ty już wcześniej wysłałaś mi zaproszenie ;). Już zaakceptowałam jak coś.

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop jest tutaj ktos jeszcze?
    Jestem nowa na forum ale jesli chodzi o Invimed Wroclaw to raczej weteranka :)
    Staramy sie ponad 7 lat i niestety narazie bezskutecznie.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki z Invimedu :) jeśli tu jeszcze jakies sa bo widze ze od czerwca postów brak...

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki z Invimedu :) jeśli tu jeszcze jakies sa bo widze ze od czerwca postów brak...

Hey. Ja też Invimed Wrocław ;) Nadal walcząca.

Pozdrawiam

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też leczylam się w invimed Wrocław u doktora żórawskiego niestety bez efektów a jak to doktor powiedział nie wie dlaczego bo wyniki dobre poza prolaktyna na która biorę lekivdo tego mam problem z pękaniem pęcherzyków i robią się torbiele ale lekarz niestety nic z tym nie zrobił. Teraz myślę o in vitro u dr Gizlera. Czy ktoś się orientuje jakie są koszty?

• taśta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Ja też nadal tu jestem ;) z IUI tym razem się nie udaje bo 2 razy odwołana i powoli dojrzewamy a raczej mąż dojrzewa do invitro. U kogo jesteście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 20:51

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja jestem u Dr.L
    Jak widac w opisie jestem po IUI AID niestety nic z tego nie wyszlo.
    Oraz po kilku IVF.
    Sama juz nie wiem czasami co myslec. Tyle lat i zadnych efektow.
    Poprosiłam dr o SonoHsg no i zrobilismy ale wszystko Ok.
    Grudniowy cykl odpoczywamy. A w styczniu podchodzimy do w IUI z Lametta.
    A Ty u kogo sid leczysz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Hej. Ja też leczylam się w invimed Wrocław u doktora żórawskiego niestety bez efektów a jak to doktor powiedział nie wie dlaczego bo wyniki dobre poza prolaktyna na która biorę lekivdo tego mam problem z pękaniem pęcherzyków i robią się torbiele ale lekarz niestety nic z tym nie zrobił. Teraz myślę o in vitro u dr Gizlera. Czy ktoś się orientuje jakie są koszty?

IVF w Invimedzie z tego co sie orientuje to koszt ok 7tys plus leki.

• FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się leczę w Invimedzie u dr'a Zórawskiego.
    Bardzo sobie chwalę.
    Niestety jestem dość trudnym przypadkiem i nieco pechowym...Na stymulację reagowałam źle, zaczęły się problemy z torbielami.
    Aktualnie się zmagam z torbielą czynnościową, która ni z tego ni z owego wyrosła mi na nieaktywnym dotąd jajniku. Leczę to cholerstwo aktualnie antykoncepcją bo na progesteron nie zareagowało (5/3cm z hakiem, więc nie takie małe)
    Jeśli to nie urośnie to czeka mnie IVF z tym dziadostwem...jakby mi było mało stresów :/
    Może któraś z was ma jakieś doświadczenia?
    Doktor może specyficzny ale walczy i docieka jak mi pomóc. Ostatnio trafiłam na świetnego endokrynologa, który też docieka.
    Od stycznia liczę na trochę więcej szczęścia w nieszczęściu ;)

# mother, you're mumbling...
    36l
    AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
    LUF - niepotwierdzone
    (I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po IVF u dra Gizlera :)
    Jutro mam wizytę kontrolną po transferze.

Co do kosztów, na stronie jest cennik, aktualny. Kwestia tego, jakie zostaną zlecone badania, leki itp.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Ja jestem po IVF u dra Gizlera :)
    Jutro mam wizytę kontrolną po transferze.

Co do kosztów, na stronie jest cennik, aktualny. Kwestia tego, jakie zostaną zlecone badania, leki itp.
    Cennik cennikiem ale niestety koszta są o wiele większe dlatego było moje pytanie ale dziękuję za odpowiedź

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Cennik cennikiem ale niestety koszta są o wiele większe dlatego było moje pytanie ale dziękuję za odpowiedź
    Dlatego napisałam, że zależy, jakie zostaną zlecone badania, zalecone lekarstwa itp.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety leczenie pochlania ogromne ilosci pieniedzy,taka prawda. Ale dla mnie nojgorsze jest to ze nie ma zadnych efektów. Przynajmniej w moim przypadku.
    Moze Nowy Rok przyniesie szczescie?

• Evitaz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam w invimed we Wroclawiu. U dr lachowskiego polecam, bo zmieniałam z dr Ż. U mnie szczęśliwie się udało dwa razy.

uwo9skjoogetrb32.png
    Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ