InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNasty wrote:Na koniec była informacja, niestety tej drugiej pare się nie udało (( bardzo ko och szkoda ((
Kochane, jakie plany na ten tydzień ? Która ma zaplanowana punkcję ? 35 latka zdaje się, ze na Ciebie już czas ?)
Przepraszam że dopiero teraz piszę, Miałam tak intensywny weekend...
Tak na mam w środę wizytę kontrolna, i albo punkcja w sobotę albo w poniedziałek
Powoli czuję jajniki ale nie że jakoś bardzo mocno, ale lekarka powiedziała że lek który biorę jest na prawdę dobry.
Nie boję się samej punkcji... Nie boję się bólu jedynie modlę się żeby to wszystko miało sens... 🙏Proszę o trzymanie kciuków 🍀 -
nick nieaktualnyatka666 wrote:Moj wynik histeroskopii: endometrium przerośnięte polipowato. Lekarka w poprzedniej klinice powiedziała, że ok. Zapytałam, czy to moze byc powód niepowodzen, na co ona: może tak, może nie i to był cały komentarz. Ciekawa jestem opinii doktora Ż...
Mi lekarka wprost powiedziała, że szkoda zarodka jeśli mam endometrium polipowate. Odradziła transfer, bo mówi że raczej zarodek się nie utrzyma. I ja się z nią zgadzam. Wolę poczekać niż później żałować. Mam nadzieję że Twój Dr zrobi tak jak powinno byc... Oczywiście z korzyścią dla Ciebie. -
Mania12 wrote:Wiem tylko, musiałabym jechać 100 km po lek znalazłam w mieście ok 25 km ode mnie zamiennik gonal F, tylko nie wiem czy mogę zamienić?2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Mamy 4 mrożaczki ❤️❤️❤️❤️!!!
2 z 3 oraz 2 z 5. Doby )Alicja1105, Mania12 lubią tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualny
-
Mania12 wrote:Wiem tylko, musiałabym jechać 100 km po lek znalazłam w mieście ok 25 km ode mnie zamiennik gonal F, tylko nie wiem czy mogę zamienić?
Mania rozumiem, ze nie jesteś z Wrocławia ? Ja kupowałam u nich na dole i odniosłam wrażenie, ze są dobrze zaopatrzeni ale to było 2 tyg temu..
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
35latka wrote:Przepraszam że dopiero teraz piszę, Miałam tak intensywny weekend...
Tak na mam w środę wizytę kontrolna, i albo punkcja w sobotę albo w poniedziałek
Powoli czuję jajniki ale nie że jakoś bardzo mocno, ale lekarka powiedziała że lek który biorę jest na prawdę dobry.
Nie boję się samej punkcji... Nie boję się bólu jedynie modlę się żeby to wszystko miało sens... 🙏Proszę o trzymanie kciuków 🍀
Trzymam mocno !!!✊✊✊
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
35latka wrote:Mi lekarka wprost powiedziała, że szkoda zarodka jeśli mam endometrium polipowate. Odradziła transfer, bo mówi że raczej zarodek się nie utrzyma. I ja się z nią zgadzam. Wolę poczekać niż później żałować. Mam nadzieję że Twój Dr zrobi tak jak powinno byc... Oczywiście z korzyścią dla Ciebie.- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
nick nieaktualnyNasty wrote:Mania rozumiem, ze nie jesteś z Wrocławia ? Ja kupowałam u nich na dole i odniosłam wrażenie, ze są dobrze zaopatrzeni ale to było 2 tyg temu..
Pani Doktor mi powiedziała że tam mają zapas spory jeśli chodzi o leki. Zawsze po wizycie idę na dół i bez problemu wszystko kupuje. -
Nasty wrote:Mamy 4 mrożaczki ❤️❤️❤️❤️!!!
2 z 3 oraz 2 z 5. Doby )2xIUI
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
35latka wrote:Przepraszam że dopiero teraz piszę, Miałam tak intensywny weekend...
Nie boję się samej punkcji... Nie boję się bólu jedynie modlę się żeby to wszystko miało sens... 🙏Proszę o trzymanie kciuków 🍀- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
2 z 3 oraz 2 z 5. Doby )- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
nick nieaktualnyatka666 wrote:Nie ukrywam, że żałuje tej decyzji, bo to był transfer naszych dwóch ostatnich maluszków...ale z drugiej strony łatwiej nam było podjąć decyzje o zmianie kliniki (myślałam już o tym wcześniej, ale maluszki nas tam trzymały). Może tak miało być. Dziękuję Ci bardzo, też na to liczę
Najważniejsze, że człowiek uczy się na "błędach lekarza"... tak należy to napisać. Bo skąd mamy wszystko wiedzieć prawda? Człowiek ufa lekarzowi i chce mieć te kochana istotke ja najszybciej w brzuszku. To zrozumiałe. -
Nie boję się samej punkcji... Nie boję się bólu jedynie modlę się żeby to wszystko miało sens... 🙏Proszę o trzymanie kciuków 🍀35latka lubi tę wiadomość
2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia555111 wrote:Super:) kiedy transfer?
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
2 z 3 oraz 2 z 5. Doby )Nasty lubi tę wiadomość
×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰