Myaia wrote:
Ja nie mialam komórek wcale. Zaleceń jako takich od lekarza nie mialam. Kazał pójść do endokrynologa. Wyszła dodatkowo hipoglikemia reaktywna (niedoczynność tarczycy i pcos już mialam). Endokrynolog zaleciła dietę z niskim IG.
Poszłam tez do dietetyka. Zmieniła mi trochę suplementację ( mam niska ferrytyne i b12) dietę bogata w bialko i żelazo i do tego te suple (b complex, Koenzym Q10 ubichinol (ważne aby ta forma), omega 3, wit d, cynk, magnez w 2 postaciach, Laktoferyna, probiotyki, shatavari, NAC)
Generalnie dietetyczką bardzo zwracała uwagę jakie dokładnie biorę te suplementy i ich składy i niektóre które już teoretycznie brałam kazała zmienic na te aktywne formy.
Musiałam ograniczycc aktywność fizyczna bo było jej za dużo.
Zadbać o sen bardzo i stres.
Pic koktajl żelazny i zakwas z buraka.
Czekam też na termin na akupunkture.
Przebadaliśmy się też razem z partnerem pod kątem pasozytow, grzybów, helicobacter - ponoć częsta przyczyna słabych komórek, poronien i trudności z zajściem w ciążę. Ale akurat u nas tutaj czysto.
Tylko no jestem przed 2 podejściem więc nie wiem na ile to wszystko pomoże
Cały czas szukam przyczyny niedoboru żelaza i przy gastroskopii znaleźli helicobacter 🫤 jak na razie skończyłam terapię, nie wiem czy to był główny powód, czy nie, to się okaże. Ale jak mówisz, że może być przyczyną też słabych komórek to może w moim przypadku to było powodem 🤷🏼♀️ ale czas pokaże.
Też biorę Q10 UbichinoL, mam z Bio Herbs 100mg, czy masz taki sam? Wychodził najtaniej 🫣
Jeśli chodzi o koktajl żelazny, to jaki dokładnie?
Oby nam to wszystko pomogło 🤞🏼🤞🏼🤞🏼