InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
LS wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem nowa, ale bardzo się cieszę, że mogę dołączyć do tej społeczności pełnej wsparcia i zrozumienia.
Przez ponad 10 lat żyłam z myślą, że jeśli ciąża się przytrafi, to będzie to cudowny znak. Nie stosowałam antykoncepcji, ale za każdym razem, gdy pojawiała się miesiączka, pocieszałam się, że „widocznie tak Bóg chciał” i że wszystko ma swój sens. Z perspektywy czasu widzę, że może faktycznie tak miało być — być może to była jakaś ochrona przed założeniem rodziny z niewłaściwą osobą. Czułam też, że nie miałam większego wsparcia w tamtym związku, a teraz wiem, jak ważne jest, by obie osoby naprawdę pragnęły tego samego.
Dziś jestem od półtora roku w związku, w którym czuję się naprawdę na właściwym miejscu. Wspólnie marzymy o rodzinie, dlatego w sierpniu rozpoczęliśmy leczenie w Invimed. Trafiłam pod opiekę doktor J. Omieciny — jest w porządku, chociaż trochę czuć, że działa według schematu, ale z tego, co czytam na forum, to chyba normalne w takich klinikach. Najważniejsze, że mam, jak na razie, do niej zaufanie, a to chyba już połowa sukcesu
Obecnie przechodzę kwalifikację do programu in vitro. Byłam już na jednej wizycie kwalifikacyjnej, ale się okazało, że zaczęli wymagać konkretnych dokumentów z kodem N97 i informacją o staraniach powyżej roku. Wiem, że to są wymagania programu, ale niby wcześniej wystarczyła informacja od lekarza prowadzącego, a teraz musiałam załatwić dokument od lekarza spoza kliniki. Na szczęście udało się to szybko załatwić i teraz czekam na drugą wizytę kwalifikacyjną 25 marca. Mam ogromną nadzieję, że od kwietnia uda się rozpocząć stymulację.
Będę bardzo wdzięczna za każdą radę, doświadczenie i dobre słowo. Wierzę, że razem łatwiej będzie przejść przez te trudne momenty, a każda dobra wiadomość będzie dla nas wszystkich światełkiem w tunelu.
Pozdrawiam serdecznie!
J.O, to super babka, z całego serca polecam. Ona robila mi punkcję, ona robiła mi 2 transfery i także ona dokonała tego cudu, że za 8 tygodni pojawi się na świecie moje drugie dziecko. I do tego dodam, że prowadzi od początku do końca moją tez drugą ciążę 😉19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
-
W ogóle, to dawno mnie tu nie było 😜 urzędowałam na innym wątku.
Już powoli się szykuje na wyjście drugiego bąbelka. Na ten moment walczę z mega zaparciami, po codziennym zazywaniu 200mg żelaza 🙈🙈
Trzecie prenatalne juz od dzisiaj są za mną. Także lecimy już z górki 😀
Tym razem mlody jest w 68 centylu, więc taki średniaczek sobie rośnie.sylstaa, Marikamb lubią tę wiadomość
19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
-
Dostałam maila od kliniki, zapisali mnie na 7.03.
Dr T dzwonił też w sprawie wyników, nie ma stanu zapalnego, ale jest więcej komórek NK.
Jest szansa, że z końcem marca/ początkiem kwietnia podejdę do transferu 🙏sylstaa, Lilithgirl, Hejsunny lubią tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
Podejrzenie adenomiozy 🤦♀️
30.01 biopsja endometrium -
Ewa89_89 wrote:Przykro mi, szanse na zagnieżdżenie są raczej znikome. Raczej to już okres. Może się rozkręcać mimo brania proga.
No to był cud. Ale klinika kazała wysłać wynik i napisałam, dostałam info od koordynatorki, że konsultowała się z dostępnym lekarzem i wynik jest jednoznaczny, także leki odstawiam i po @ mam się odezwać żeby umówić wizytę .
Dziewczyny a jak jest z wizytą u dr Jarosz? Trzeba osobiście czy online też konsultuje?
Ostatni raz byłam dwa lata temu u dr Sydora, ale tu pewnie będę długo czekać i pomysłami o niej widzę, że sporo z Was u niej się leczy.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - ok
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
ovarin,
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby
Znikający wodniak na lewym jajowodzie
Styczeń 25' - 3 stymulacja
13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
02.25 - transfer 6AA -
gacka89 wrote:No to był cud. Ale klinika kazała wysłać wynik i napisałam, dostałam info od koordynatorki, że konsultowała się z dostępnym lekarzem i wynik jest jednoznaczny, także leki odstawiam i po @ mam się odezwać żeby umówić wizytę .
Dziewczyny a jak jest z wizytą u dr Jarosz? Trzeba osobiście czy online też konsultuje?
Ostatni raz byłam dwa lata temu u dr Sydora, ale tu pewnie będę długo czekać i pomysłami o niej widzę, że sporo z Was u niej się leczy.
Starania od 04.2022
Chapter 1:
AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Morfologia 2%
2 x IUI (06-07.23)
IMSI (11.23), po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, beta <0.2
Chapter 2:
AMH 0.6
IMSI (02.24), po EMBRACE zdrowe: 3AA, 4AA, 4AB
W międzyczasie dalsza diagnostyka:
KIR AA (mąż HLA C1C2)
cross match 33% + podwyższone CD56
6 x szczepienia pulowane
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
rezonans w kierunku endometriozy✅
poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
biopsja endometrium, ANA✅
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm -