X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jestem nowa, ale bardzo się cieszę, że mogę dołączyć do tej społeczności pełnej wsparcia i zrozumienia.

Przez ponad 10 lat żyłam z myślą, że jeśli ciąża się przytrafi, to będzie to cudowny znak. Nie stosowałam antykoncepcji, ale za każdym razem, gdy pojawiała się miesiączka, pocieszałam się, że „widocznie tak Bóg chciał” i że wszystko ma swój sens. Z perspektywy czasu widzę, że może faktycznie tak miało być — być może to była jakaś ochrona przed założeniem rodziny z niewłaściwą osobą. Czułam też, że nie miałam większego wsparcia w tamtym związku, a teraz wiem, jak ważne jest, by obie osoby naprawdę pragnęły tego samego.

Dziś jestem od półtora roku w związku, w którym czuję się naprawdę na właściwym miejscu. Wspólnie marzymy o rodzinie, dlatego w sierpniu rozpoczęliśmy leczenie w Invimed. Trafiłam pod opiekę doktor J. Omieciny — jest w porządku, chociaż trochę czuć, że działa według schematu, ale z tego, co czytam na forum, to chyba normalne w takich klinikach. Najważniejsze, że mam, jak na razie, do niej zaufanie, a to chyba już połowa sukcesu :)

Obecnie przechodzę kwalifikację do programu in vitro. Byłam już na jednej wizycie kwalifikacyjnej, ale się okazało, że zaczęli wymagać konkretnych dokumentów z kodem N97 i informacją o staraniach powyżej roku. Wiem, że to są wymagania programu, ale niby wcześniej wystarczyła informacja od lekarza prowadzącego, a teraz musiałam załatwić dokument od lekarza spoza kliniki. Na szczęście udało się to szybko załatwić i teraz czekam na drugą wizytę kwalifikacyjną 25 marca. Mam ogromną nadzieję, że od kwietnia uda się rozpocząć stymulację.

Będę bardzo wdzięczna za każdą radę, doświadczenie i dobre słowo. Wierzę, że razem łatwiej będzie przejść przez te trudne momenty, a każda dobra wiadomość będzie dla nas wszystkich światełkiem w tunelu.

Pozdrawiam serdecznie!

J.O, to super babka, z całego serca polecam. Ona robila mi punkcję, ona robiła mi 2 transfery i także ona dokonała tego cudu, że za 8 tygodni pojawi się na świecie moje drugie dziecko. I do tego dodam, że prowadzi od początku do końca moją tez drugą ciążę 😉

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Ścigacz Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, to dawno mnie tu nie było 😜 urzędowałam na innym wątku.

Już powoli się szykuje na wyjście drugiego bąbelka. Na ten moment walczę z mega zaparciami, po codziennym zazywaniu 200mg żelaza 🙈🙈

Trzecie prenatalne juz od dzisiaj są za mną. Także lecimy już z górki 😀

Tym razem mlody jest w 68 centylu, więc taki średniaczek sobie rośnie.

sylstaa, Marikamb lubią tę wiadomość

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila od kliniki, zapisali mnie na 7.03.
    Dr T dzwonił też w sprawie wyników, nie ma stanu zapalnego, ale jest więcej komórek NK.
    Jest szansa, że z końcem marca/ początkiem kwietnia podejdę do transferu 🙏

sylstaa, Lilithgirl, Hejsunny lubią tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️

Podejrzenie adenomiozy 🤦‍♀️
    30.01 biopsja endometrium
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Przykro mi, szanse na zagnieżdżenie są raczej znikome. Raczej to już okres. Może się rozkręcać mimo brania proga.

No to był cud. Ale klinika kazała wysłać wynik i napisałam, dostałam info od koordynatorki, że konsultowała się z dostępnym lekarzem i wynik jest jednoznaczny, także leki odstawiam i po @ mam się odezwać żeby umówić wizytę .

Dziewczyny a jak jest z wizytą u dr Jarosz? Trzeba osobiście czy online też konsultuje?
    Ostatni raz byłam dwa lata temu u dr Sydora, ale tu pewnie będę długo czekać i pomysłami o niej widzę, że sporo z Was u niej się leczy.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - ok
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
  • sylstaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    No to był cud. Ale klinika kazała wysłać wynik i napisałam, dostałam info od koordynatorki, że konsultowała się z dostępnym lekarzem i wynik jest jednoznaczny, także leki odstawiam i po @ mam się odezwać żeby umówić wizytę .

Dziewczyny a jak jest z wizytą u dr Jarosz? Trzeba osobiście czy online też konsultuje?
    Ostatni raz byłam dwa lata temu u dr Sydora, ale tu pewnie będę długo czekać i pomysłami o niej widzę, że sporo z Was u niej się leczy.
    U dr Jarosz są też konsultacje telefoniczne, zadzwonisz do Invimed na infolinię to wszystko Ci wyjaśnią co i jak 🙂

Starania od 04.2022

Chapter 1:
    AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)
    IMSI (11.23), po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, beta <0.2

Chapter 2:
    AMH 0.6
    IMSI (02.24), po EMBRACE zdrowe: 3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    cross match 33% + podwyższone CD56
    6 x szczepienia pulowane
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    rezonans w kierunku endometriozy✅
    poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
    biopsja endometrium, ANA✅
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
    Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ