InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
sylstaa wrote:Mąż nigdy nie robił żadnych badań nasienia? Myślę, że to czas zrobić rozszerzone badanie nasienia.
Ja trafiłam do kliniki dość szybko, nawet nie mieliśmy pełnego roku starań, ale wskazanie było z obu stron niskie AMH + morfologia nasienia 0-2%. Wtedy rozpoczęliśmy dokładniejszą diagnostykę.
Ja byłam pacjentką kliniki jeszcze przed refundacją, więc nie wiem jak teraz wygląda pierwsza.
Może któraś z dziewczyn, która miała niedawno wizytę odpowie na Twoje pytanie🙂
My przyszliśmy na pierwszą wizytę już z wynikami podstawowych badań: AMH, wirusy, badanie nasienia. Uzupełniliśmy kwestionariusz i dostaliśmy kartę z listą kolejnych badań, ktore by zasugerowały, albo nie, co może być przyczyna niepowodzeń. Pewnie było też USG, ale już nie pamiętam.
Co do badań to były to:
OBOJE: WR, Haba (antygen), Anty HBs (przeciwciała całkowite), HIV przeciwciała, HCV przeciwciała
JA: CMV IgG i IgM, Toxoplasmoza IgG i IgM, Różyczka IgG i IgM, wymazy: chlamydia PCR, stopień czystości pochwy, ureoplazma i mykoplazma, posiew bakteryjny ogólny, cytologia, USG piersi.
PARTNER: CMV IgG i IgM, badanie nasienia rozszerzone. Czego nie mieliśmy zdobionego, trzeba było zrobić. Później, jak nic nie wyszło, było badanie drożności jajowodów, kariotypy i IUI..
Ale każdy ma indywidualną sytuację, więc pewnie indywidualne leczenie. Ale nie wiem czy warto się nastawiać na leczenie przyczyny w klinice niepłodności, gdzie , moim zdaniem, skupiają się bardziej na wyniku, czyli doprowadzeniu do ciąży, niż na leczeniu przyczyn niepowodzeń. Ale to tylko moja opinia.🌞
Plapart, sylstaa lubią tę wiadomość
👩'89
HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
Kariotyp✔️KIR Bx (2DS1✔️)
Niska ferrytyna 21-->27
🧔♂️'74
Morfologia 1%❌
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 01.04✔️
07.05 💉Menopur300, Rekovelle12
20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
06.06 - histeroskopia ⌛ -
brilka wrote:Polecam alab do kirow i hlac, miałam wyniki po tygodniu i są rozpisane dokładnie które są a których nie ma. Najpierw robiłam same kiry, jak wyszedł kir aa to wysłałam męża na hlac.
A w którym Alab robiłaś badanie KIR I HLAC?
Czy do badania trzeba mieć odstawić wszystkie progesterony i estrogen ? Czy to nie ma znaczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 15:54
👧 ’87 🐈
AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)
TSH & FT4 & FT3 & antyTPO & antyTG 🆗
Homocysteina & witamina D & witamina B12 & kwas foliowy & ferrytyna 🆗
Guzek na tarczycy i piersi ❌
Kariotyp 🆗
Cytologia płynna, HPV, MUCHa 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 🆗
CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% ❌
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
09.2024 HBA 75%
09.2024 MSOME 2%
🍀 Invimed Wrocław 🍀
🍀14.02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ 4AA, 3AA, 4AA, 4BB, 4AA
😔 17.03.2025 FET ❄️ 3AA (5dn)+ embryoglue
8dpt: 12,99 10dpt: 7,42 11dpt: 3,40 cb💔
😔 16.05.2025 FET ❄️ 4AA (6dn) + embryoglue
7dpt <0,2
🍀 🔜08.2025 FET ❄️ (Accofil, prograf, encorton) ❓ -
Lajla87_87 wrote:A w którym Alab robiłaś badanie KIR I HLAC?
Czy do badania trzeba mieć ostatkowe wszystkie progesterony i estrogen ? Czy to nie ma znaczenia
Właśnie wróciłam z badania KIR, zrobiłam na Piłsudskiego , nie trzeba było się umawiać (dzwoniłam się upewnić). Punkt od 6:30 więc dla mnie spoko bo przed pracą załatwiłam.Lajla87_87 lubi tę wiadomość
👩🏼34
AMH 2,30
HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
Trombofilia ✔️
Cytokiny ❌ IMK ❌
CD56 4%, CD138 1/10 - antybiotyki, ✔️
KIR AA , brak implantacyjnych ❌
ANA1 1:80 ✔️ ANA3, ASA ✔️
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
START IVF: 18.02.2025
10 🥚 zamrożonych
❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥
⏳ FET 09/2025 ❓ czekamy na 💶💲
❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie -
Lajla87_87 wrote:A w którym Alab robiłaś badanie KIR I HLAC?
Czy do badania trzeba mieć ostatkowe wszystkie progesterony i estrogen ? Czy to nie ma znaczeniaLajla87_87 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
A podpowiedzcie czy lepiej bym najpierw zrobiła sobie badanie KIR i jak coś wyjdzie zrobić partnerowi HLA-c
Czy ja KiR i HLAc i partner hlac? Jesteście w tym bardziej obeznane ☺️ dla mnie to czarna magia👧 ’87 🐈
AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)
TSH & FT4 & FT3 & antyTPO & antyTG 🆗
Homocysteina & witamina D & witamina B12 & kwas foliowy & ferrytyna 🆗
Guzek na tarczycy i piersi ❌
Kariotyp 🆗
Cytologia płynna, HPV, MUCHa 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 🆗
CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% ❌
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
09.2024 HBA 75%
09.2024 MSOME 2%
🍀 Invimed Wrocław 🍀
🍀14.02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ 4AA, 3AA, 4AA, 4BB, 4AA
😔 17.03.2025 FET ❄️ 3AA (5dn)+ embryoglue
8dpt: 12,99 10dpt: 7,42 11dpt: 3,40 cb💔
😔 16.05.2025 FET ❄️ 4AA (6dn) + embryoglue
7dpt <0,2
🍀 🔜08.2025 FET ❄️ (Accofil, prograf, encorton) ❓ -
Lajla87_87 wrote:A podpowiedzcie czy lepiej bym najpierw zrobiła sobie badanie KIR i jak coś wyjdzie zrobić partnerowi HLA-c
Czy ja KiR i HLAc i partner hlac? Jesteście w tym bardziej obeznane ☺️ dla mnie to czarna magia
Kochana my mieliśmy zalecenie żebym najpierw ja zrobiła sobie kir i jeśli wyjdzie AA to wtedy dopiero dorobic HLA-C u męża. Ale nam oczywiście szkoda było czasu i zrobiliśmy od razu. Jednak mi KIR wyszedł BX więc niepotrzebnie wydaliśmy kasę na męża no ale my staraczki w gorącej wodzie kąpane zawszę 🤪
Ja sobie nie robiłam HLAc nie miałam tego zelconeLajla87_87 lubi tę wiadomość
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 -> USG 🙏🏼❤️?? -
Lajla87_87 wrote:A podpowiedzcie czy lepiej bym najpierw zrobiła sobie badanie KIR i jak coś wyjdzie zrobić partnerowi HLA-c
Czy ja KiR i HLAc i partner hlac? Jesteście w tym bardziej obeznane ☺️ dla mnie to czarna magiaLajla87_87 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
Santi_14 wrote:Kochana my mieliśmy zalecenie żebym najpierw ja zrobiła sobie kir i jeśli wyjdzie AA to wtedy dopiero dorobic HLA-C u męża. Ale nam oczywiście szkoda było czasu i zrobiliśmy od razu. Jednak mi KIR wyszedł BX więc niepotrzebnie wydaliśmy kasę na męża no ale my staraczki w gorącej wodzie kąpane zawszę 🤪
Ja sobie nie robiłam HLAc nie miałam tego zelcone
Nam zlecił paśnik od razu kir i męża hlac, nie potrzebnie wydane pieniądze 🥲 po czasie w sumie dowiedziałam się, że najpierw mogłam poczekać na kir, no ale 🤭Lajla87_87 lubi tę wiadomość
-
Czy ja KiR i HLAc i partner hlac? Jesteście w tym bardziej obeznane ☺️ dla mnie to czarna magia
Zadałam dokładnie te same pytanie dwa dni temu 😁 więc jesteśmy na tym samym etapie rozważań. Dziewczyny mi odpisały, że najlepiej najpierw sam KIR u mnie i tak zrobiłam.
Teraz w alab jest promka -30%Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:06
Lajla87_87, Marikamb lubią tę wiadomość
👩🏼34
AMH 2,30
HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
Trombofilia ✔️
Cytokiny ❌ IMK ❌
CD56 4%, CD138 1/10 - antybiotyki, ✔️
KIR AA , brak implantacyjnych ❌
ANA1 1:80 ✔️ ANA3, ASA ✔️
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
START IVF: 18.02.2025
10 🥚 zamrożonych
❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥
⏳ FET 09/2025 ❓ czekamy na 💶💲
❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie -
sylstaa wrote:Mąż nigdy nie robił żadnych badań nasienia? Myślę, że to czas zrobić rozszerzone badanie nasienia.
Ja trafiłam do kliniki dość szybko, nawet nie mieliśmy pełnego roku starań, ale wskazanie było z obu stron niskie AMH + morfologia nasienia 0-2%. Wtedy rozpoczęliśmy dokładniejszą diagnostykę.
Ja byłam pacjentką kliniki jeszcze przed refundacją, więc nie wiem jak teraz wygląda pierwsza.
Może któraś z dziewczyn, która miała niedawno wizytę odpowie na Twoje pytanie🙂
Nie , nie miał robionych badań nasienia, Pani Ginekolog nawet nie zleciła nam takich badań … kazała tylko przez kolejne trzy miesiące suplementowac sie , a potem się zobaczy …👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
LS wrote:My przyszliśmy na pierwszą wizytę już z wynikami podstawowych badań: AMH, wirusy, badanie nasienia. Uzupełniliśmy kwestionariusz i dostaliśmy kartę z listą kolejnych badań, ktore by zasugerowały, albo nie, co może być przyczyna niepowodzeń. Pewnie było też USG, ale już nie pamiętam.
Co do badań to były to:
OBOJE: WR, Haba (antygen), Anty HBs (przeciwciała całkowite), HIV przeciwciała, HCV przeciwciała
JA: CMV IgG i IgM, Toxoplasmoza IgG i IgM, Różyczka IgG i IgM, wymazy: chlamydia PCR, stopień czystości pochwy, ureoplazma i mykoplazma, posiew bakteryjny ogólny, cytologia, USG piersi.
PARTNER: CMV IgG i IgM, badanie nasienia rozszerzone. Czego nie mieliśmy zdobionego, trzeba było zrobić. Później, jak nic nie wyszło, było badanie drożności jajowodów, kariotypy i IUI..
Ale każdy ma indywidualną sytuację, więc pewnie indywidualne leczenie. Ale nie wiem czy warto się nastawiać na leczenie przyczyny w klinice niepłodności, gdzie , moim zdaniem, skupiają się bardziej na wyniku, czyli doprowadzeniu do ciąży, niż na leczeniu przyczyn niepowodzeń. Ale to tylko moja opinia.🌞
Okej dziekuje za odpowiedz , będziemy się zatem zastanawiać jeszcze do jakiej kliniki się udać.. jesteśmy w tym totalnie zieloni..👩 28 | 🧔32
A mi dr powiedziała, że bez sensu robić HLA-C bo jeśli wyjdzie KIR AA to i tak wdrażany jest accofil.
A ja w ogóle robilam przez test dna. Wysyłają próbki do domu i sama robisz wymaz z policzka, odsyłasz i pi ok tygodniu masz wyniki.
Lajla87_87 lubi tę wiadomość
-
Plapart wrote:Nie , nie miał robionych badań nasienia, Pani Ginekolog nawet nie zleciła nam takich badań … kazała tylko przez kolejne trzy miesiące suplementowac sie , a potem się zobaczy …Plapart wrote:Nie , nie miał robionych badań nasienia, Pani Ginekolog nawet nie zleciła nam takich badań … kazała tylko przez kolejne trzy miesiące suplementowac sie , a potem się zobaczy …
A wiesz co było przyczyną poronienia, badaliście materiał? Jeśli nie chcesz to nie musisz odpowiadać🫂
Czy Twój lekarz ma konkretny plan na Was, zaproponował dalszą diagnostykę?👩🏻🦰92'+🧔🏻♂️90'
Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Teratozoospermia
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6
IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
rezonans, CD138✅
6x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
12.24 cross match 44%, allo 0%
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
IMK, ANA, biopsja✅
cross match 48% (APC) vs. negatywny 0% (Gyncentrum)
IPLE⏳
IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB -
Plapart wrote:Witam wszystkich
Staramy się od połowy 2023, za nami jedna ciąża zakończona poronieniem w maju 2024…wznowienie starań lipiec 2024…i dalej się nie udaje .. obecnie zaraz 2 lata starań i ponad 10miesiecy nieudanych starań po poronieniu, przy nieudanych 13 owulacjach .. (mam cykle 23-25 dniowe) . Na początku kwietnia miałam wizytę , pęcherzyki normalnie rosną .. bazując na ostatnich dwóch wynikach progesteronu : 13,30 i 10,50, wynika , że owulacja się odbyła , mierze też temperatura , robię testy owulacyjne .. i za każdym cyklem widać, że ta owulacja wystąpiła ..
Na początku kwietnia zgłosiłam się do Pani Doktor, z zapytaniem co mamy robić .. zaleciła trzymiesięczną kurację suplementami , ja miovelia pro a mąż fertilman .. ale nie zleciła żadnych badań mężowi… jeśli do lipca dalej nam się nie uda to mamy znowu się do niej zgłosić i uważam, że zapadnie wtedy decyzja o klinice (nawet jeśli nie , my i tak już chcemy do niej iść .. nie chcemy dłużej czekać … i doświadczać kolejnych niepowodzeń , więc zaczęłam już powoli rozglądać się za klinikami .
Więc pytanie do was , czy polecacie InviMerd Wrocław ? Jakie macie doświadczenia ? Jak wygląda pierwsza wizyta ?
Chciałam Ci wysłać zaproszenie do przyjaciółek ale nie mogę. Jak możesz to napisz do mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 10:04
-
Plapart wrote:Witam wszystkich
Staramy się od połowy 2023, za nami jedna ciąża zakończona poronieniem w maju 2024…wznowienie starań lipiec 2024…i dalej się nie udaje .. obecnie zaraz 2 lata starań i ponad 10miesiecy nieudanych starań po poronieniu, przy nieudanych 13 owulacjach .. (mam cykle 23-25 dniowe) . Na początku kwietnia miałam wizytę , pęcherzyki normalnie rosną .. bazując na ostatnich dwóch wynikach progesteronu : 13,30 i 10,50, wynika , że owulacja się odbyła , mierze też temperatura , robię testy owulacyjne .. i za każdym cyklem widać, że ta owulacja wystąpiła ..
Na początku kwietnia zgłosiłam się do Pani Doktor, z zapytaniem co mamy robić .. zaleciła trzymiesięczną kurację suplementami , ja miovelia pro a mąż fertilman .. ale nie zleciła żadnych badań mężowi… jeśli do lipca dalej nam się nie uda to mamy znowu się do niej zgłosić i uważam, że zapadnie wtedy decyzja o klinice (nawet jeśli nie , my i tak już chcemy do niej iść .. nie chcemy dłużej czekać … i doświadczać kolejnych niepowodzeń , więc zaczęłam już powoli rozglądać się za klinikami .
Więc pytanie do was , czy polecacie InviMerd Wrocław ? Jakie macie doświadczenia ? Jak wygląda pierwsza wizyta ?
Trochę jakbym czytała swoją historię. Starania od września 2023. Od stycznia 2024 monitoring owulacji, potwierdzone owulacje. W maju 2024 poronienie. Od ginekologa usłyszałam wtedy, że na badania skieruje mnie po 3/4 poronieniach. Nie chciałam tego przeżywać znowu, więc czytałam fora, gdzie swoje historie opisywały kobiety, które również poroniły i dostały badania. Zaczęłam część badań robić, m.in na trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, hormony (tarczyca, FSH, LH, AMH itd.), test obciążenia glukozą, wirusowe.
W zasadzie klinikę wybrał mój mąż. Pod koniec 2023 wysłałam go na badania nasienia, poczytał opinię i wybrał Invimed. Jednym z kluczem wyboru była również lokalizacja. Mieszkam poza Dolnym Śląskiem, klinika znajduje się 5 minut od dworca. Razem do kliniki wróciliśmy we wrześniu 2024. Pierwsza wizyta to był wywiad i USG. Mimo iż, przyszłam z teczką z badaniami, dostaliśmy kolejne. Na pierwszej wizycie lekarz wszystko nam wyjaśnił. Najpierw miały być inseminacje, w ostateczności in vitro. Ze wszystkimi badaniami z listy, wróciliśmy w listopadzie. U mnie przyczyną niepłodności są niedrożne jajowy. Z tego powodu od razu zakwalifikowaliśmy się do rządowego programu.
Osobiście jestem zadowolona z Invimedu. Nie czekam długo na wizytę u swojego lekarza, na maile szybko odpowiadają. Zawsze można przedzwonić na infolinię i dopytać o szczegóły. Tylko to jest pierwsza klinika z jakiej korzystam i nie mam porównania do innych. Póki co nie zamierzam zmieniać.
Jestem trochę w gorącej wodzie kąpana, na Twoim miejscu poszłabym już teraz do kliniki. Badania trochę trwają, przygotowanie do in vitro również. W międzyczasie możesz się suplementować i próbować dalej u swojego ginekologa.sylstaa, Plapart, Karlokova lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy są wśród was pacjentki dr AK? Jakie dr ma podejście do zaleceń immunologa? Jestem po pierwszej konsultacji z dr Jarosz, dostałam zalecenia immunosupresji i musimy to teraz skonsultować z ginekologiem, żeby jakoś zaplanować podejście do iui. Czy dr w ogóle uwzględnia te zalecenia? Wolałabym wiedzieć na jaką reakcję się przygotować jak wyciągnę zalecenia i zacznę opowiadać, że jednak na własną rękę zaczęłam drążyć temat immunologii 😅Starania od 04/24
sylstaa wrote:Hmmm trochę starania już u Was trwają, na Twoim miejscu już bym umawiała męża na rozszerzone badania nasienia i jeśli wyniki nie będą dobre, to wyślij go do androloga na wizytę z usg jąder.
A wiesz co było przyczyną poronienia, badaliście materiał? Jeśli nie chcesz to nie musisz odpowiadać🫂
Czy Twój lekarz ma konkretny plan na Was, zaproponował dalszą diagnostykę?
Nie, nie wiemy co było przyczyną poronienia , nie byliśmy w stanie zbadać materiału , bo zarodek w dniu zabiegu łyżeczkowania nie był już nawet widoczny ..(było to pronienie zatrzymane) prawdopodobnie wada genetyczna ..
No właśnie nie, nic, przepisał jedynie suplementy dla mnie miovelia pro a dla męża fertilman , jeśli przez trzy miesiące brania suplementów nic się nie ruszy, znowu mamy się zgłosić do niej … ja podstawowe badania krwi miałam robione typu : ferrytyna , b12, morfologia , tag, ft3, ft4 … wszystko w normie , jedynie co prolaktyna lekko podwyższona o 9ng, miałam 32ng, a zakres jest od 4,79-23,30ng .. przepisała mi na niego niepokalanek .
Dodatkowo od dwóch miesięcy sprawdzam progesteron i zawsze jest powyżej 10, więc owulacja się odbyła .. eh juz sami nie wiemy co robić👩 28 | 🧔32
Aggie11 wrote:Plapart wrote:Witam wszystkich
Chciałam Ci wysłać zaproszenie do przyjaciółek ale nie mogę. Jak możesz to napisz do mnie.👩 28 | 🧔32
Lynx wrote:Trochę jakbym czytała swoją historię. Starania od września 2023. Od stycznia 2024 monitoring owulacji, potwierdzone owulacje. W maju 2024 poronienie. Od ginekologa usłyszałam wtedy, że na badania skieruje mnie po 3/4 poronieniach. Nie chciałam tego przeżywać znowu, więc czytałam fora, gdzie swoje historie opisywały kobiety, które również poroniły i dostały badania. Zaczęłam część badań robić, m.in na trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, hormony (tarczyca, FSH, LH, AMH itd.), test obciążenia glukozą, wirusowe.
W zasadzie klinikę wybrał mój mąż. Pod koniec 2023 wysłałam go na badania nasienia, poczytał opinię i wybrał Invimed. Jednym z kluczem wyboru była również lokalizacja. Mieszkam poza Dolnym Śląskiem, klinika znajduje się 5 minut od dworca. Razem do kliniki wróciliśmy we wrześniu 2024. Pierwsza wizyta to był wywiad i USG. Mimo iż, przyszłam z teczką z badaniami, dostaliśmy kolejne. Na pierwszej wizycie lekarz wszystko nam wyjaśnił. Najpierw miały być inseminacje, w ostateczności in vitro. Ze wszystkimi badaniami z listy, wróciliśmy w listopadzie. U mnie przyczyną niepłodności są niedrożne jajowy. Z tego powodu od razu zakwalifikowaliśmy się do rządowego programu.
Osobiście jestem zadowolona z Invimedu. Nie czekam długo na wizytę u swojego lekarza, na maile szybko odpowiadają. Zawsze można przedzwonić na infolinię i dopytać o szczegóły. Tylko to jest pierwsza klinika z jakiej korzystam i nie mam porównania do innych. Póki co nie zamierzam zmieniać.
Jestem trochę w gorącej wodzie kąpana, na Twoim miejscu poszłabym już teraz do kliniki. Badania trochę trwają, przygotowanie do in vitro również. W międzyczasie możesz się suplementować i próbować dalej u swojego ginekologa.
Dziękuję za odpowiedź , mi ginekolog zleciła jednie podstawowe badania typu: ferrytyna, morfologia,b12, tsh, ft3, ft4 - wszystko w normie , jedynie prolaktyna lekko podwyższona 9ng, mi wyszło 32ng (zakres 4,79-23,30ng) kazała na to brać niepokalanek , jednakże zdaje sobie sprawę że jest to bardzo czuły hormon i nie zawsze wynik jest prawdziwy .
A jeśli można zapytać - Jesteś już po invitro ? Czy w trakcie ? Jak długo to ogólnie trwa ?👩 28 | 🧔32
Plapart wrote:Dziękuję za odpowiedź , mi ginekolog zleciła jednie podstawowe badania typu: ferrytyna, morfologia,b12, tsh, ft3, ft4 - wszystko w normie , jedynie prolaktyna lekko podwyższona 9ng, mi wyszło 32ng (zakres 4,79-23,30ng) kazała na to brać niepokalanek , jednakże zdaje sobie sprawę że jest to bardzo czuły hormon i nie zawsze wynik jest prawdziwy .
A jeśli można zapytać - Jesteś już po invitro ? Czy w trakcie ? Jak długo to ogólnie trwa ?
W styczniu miałam kwalifikacje, w lutym zaczęłam stymulacje, w marcu punkcja i pierwszy transfer, który skończył się ciążą biochemiczną. Powoli zaczynam podchodzić do drugiego transferu.
U mnie w miarę szybko to idzie, tylko ja nie musiałam przechodzić inseminacji. Od razu podchodzimy do in vitroKarlokova lubi tę wiadomość