X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Srusik Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera, skończyły się środki? My jesteśmy u NP, byłam 10.07 na wizycie przygotowawczej do sztucznego cyklu transferowego i nic nie mówiła. Teraz już zaczynam brać leki wspomagające, a terminu transferu jeszcze nie mam bo wyznaczymy na monitoringu. Chyba nie może tego odwołać jak już będę w trakcie terapii przygotowawczej?

• Nasza historia Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy macie jakieś sposoby na ból głowy? Od 3 dni mnie strasznie męczy, ból wędrujący, raz tył, raz przód, skronie, czoło. Jestem w 14 tyg ciąży. Biorę apap ale dzisiaj już będzie 3 dzień, ginekologa mam we wtorek.
    Macie jakieś sposoby?
    W pierwszej ciąży nie miałam takiego problemu.

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_90 wrote:
    @sylstaa kojarzę, że chyba ty masz za sobą procedury komercyjne. Zdradzisz ile Cię to wyniosło? Spodziewam się koło 25k?
    U mnie te koszty są bardzo duże, mam wszystko zapisane w excelu:
    I procedura (wszystkie wizyty w klinice + 2x androlog + 2x genetyk, drożność, badania wirusowe, hormonalne moje i męża, rozszerzone badania nasienia, 2x IUI, badania do punkcji, wszystkie leki do stymulacji, punkcja i IMSI, mrożenie i przechowywanie zarodków, badania genetyczne 3 zarodków, leki do cyklu sztucznego i 1x transfer z EG) ok. 33k

II procedura (wszystkie wizyty w klinice, leki do stymulacji, badania do punkcji, punkcja + IMSI + FC, mrożenie i przechowywanie zarodków, badania genetyczne 3 zarodków, badania immunologiczne, wizyty, badania i szczepienia w Łodzi, biopsja, rezonans w kierunku endometriozy, wlewy i leki do transferu, 1x transfer z EG) ok. 46k

edit: samo leczenie w Łodzi wyszło ok 18k, pozostałe 2 transfery z drugiej procedury mieliśmy już z refundacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 15:09

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Teratozoospermia
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48% (APC) vs. negatywny 0% (Gyncentrum)
    IPLE⏳
    IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB
  • Madlen_90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    U mnie te koszty są bardzo duże, mam wszystko zapisane w excelu:
    I procedura (wszystkie wizyty w klinice + 2x androlog + 2x genetyk, drożność, badania wirusowe, hormonalne moje i męża, rozszerzone badania nasienia, 2x IUI, badania do punkcji, wszystkie leki do stymulacji, punkcja i IMSI, mrożenie i przechowywanie zarodków, badania genetyczne 3 zarodków, leki do cyklu sztucznego i 1x transfer z EG) ok. 33k

II procedura (wszystkie wizyty w klinice, leki do stymulacji, badania do punkcji, punkcja + IMSI + FC, mrożenie i przechowywanie zarodków, badania genetyczne 3 zarodków, badania immunologiczne, wizyty, badania i szczepienia w Łodzi, biopsja, rezonans w kierunku endometriozy, wlewy i leki do transferu, 1x transfer z EG) ok. 46k

edit: samo leczenie w Łodzi wyszło ok 18k, pozostałe 2 transfery z drugiej procedury mieliśmy już z refundacji

Sporo, dziękuję ci za odpowiedź 👍

sylstaa lubi tę wiadomość

👩🏼34
    AMH 2,30
    HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
    Trombofilia ✔️
    Cytokiny ❌ IMK ❌
    CD56 4%, CD138 1/10 - antybiotyki, ✔️
    KIR AA , brak implantacyjnych ❌
    ANA1 1:80 ✔️ ANA3, ASA ✔️

👦🏻37
    Morfologia 6%
    HBA, SCD, MiOXSYS ✔️

Kariotypy oboje ✔️

Starania od 12.2023
    10.2024 - IUI 1 -> ❌
    11.2024 - IUI 2 -> ❌

START IVF: 18.02.2025
    10 🥚 zamrożonych
    ❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥

⏳ FET 09/2025 ❓ czekamy na 💶💲

❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie
  • LubieBanany Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_90 wrote:
    Sporo, dziękuję ci za odpowiedź 👍

Ja jestem świeżo po stymulacji i jeszcze przed transferem. Za wszystkie podstawowe badania, wizyty, leki, punkcję, znieczulenie, embriologię i zapłodnienie wyszło mi prawie 19 tysięcy. Bez badania zarodków i jakichkolwiek ekstra badań.

W Excelu oczekiwane koszty stymulacji i jednego transferu mam ok 23tysiące (nie wiem czy dobrze policzyłam koszty mrożenia zarodków i ich przechowywania)

Starania od 2022
    👱🏻‍♀️ 36L
    ✔ AMH 3,64 (08.2024) -> 4,73 (06.2025) ??? 😶
    ❌rozsiana i głębokonaciekająca endometrioza
    ✔ operacja usunięcia ognisk endometriozy
    ❌ brak lewego jajowodu ✔ prawy drożny
    ✔ wyleczona ureaplasma parvum
    ❌ HPV 66
    👨🏻 46L
    📈 koncentracja 17,8 -> 38,0 mln/ml
    📈 morfologia 3% (08.24) -> 4% (03.25)
    📈 ruch postępowy szybki 0,33% -> 15,34%
    📈 ruch postępowy wolny 19% -> 35,5% 💪🏻
    VI 2025 - IVF: 24 🥚 -> 22 MII -> 2 x 4BB ❄️❄️
  • Kaki21 Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, tak jak pisałam ostatnio miałam dzisiaj wizytę u dr T. Dostałam rozpiskę leków na transfer pod koniec sierpnia. Kasa na ten mój pierwszy raz z refundacji powinna być, ale nie ma ma pewności. Dostałam leki, a więc może będę mieć chociaż ten jeden teraz.

Ja: 40; PCO, niedoczynność, łuszczyca
    On 43: słabe parametry nasienia, znaczna poprawa po suplementach
    Starania od 2019
    Klinika Polmedis:
    4.2022 puste jajo (cykl stymulowany)
    Invimed Wrocław od lutego 2023
    6.2023 punkcja 21 komórek -> 5
    zarodków
    7.2023 FET 4AB beta 0
    10.2023 FET 4BA - syn ur. SN w 7.2024
    Powrót po rodzeństwo 5.2025 - > zostały 4BA, 4BB, 6BA
    Planowany transfer 8.2025
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam to takie cyrki tylko INVIMED Wrocław. Mam kontakt z dziewczynami z różnych regionów PL. I nie mają takich problemów. Wizyta - plan- działanie. A tu widzę wizyta - plan - czekanie 🥸

Btw. Kaki21 po stópce widzę swoje zarodki 😏
    4BA Śpi koło mnie, czekają 4BB I 6BA 😁😍

Kaki21 lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ