X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ka wrote:
    W invimed Katowice ta sama sytuacja, miałam rozpoczynać stymulację w poniedziałek, dzisiaj dostałam telefon najpierw od pani dr, że mam nie rozpoczynać stymulacji bo nie mają kasy, potem telefon od kliniki czy mają odwołać pogląd stymulacji 🤡 oraz z informacją, że może to ruszyć dopiero od nowego roku, a jak chcę teraz to odpłatnie. Potem koordynator powiedziała, że najbliższy termin który mi może zaproponować to marzec 2026 i że pani dr w maju źle mnie zakwalifikowała w maju bo już wtedy nie mieli środków. Jestem załamana, w środę mam odbyć nową wizytę kwalifikacyjną w innej klinicę, a w poniedziałek jadę podpisać wniosek do invimed o zmienę kliniki.

O kurde.. ale dostaliście po dupie. To oni kwalifikacje robią na kartkach, że nie widzą, czy mogą czy nie?
    Jestem w nie małym szoku. Daj znać jak sytuacja 🫂

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Hejsunny Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Jak wygląda znieczulenie do punkcji? Napiszcie coś proszę, jakie miałyście wrażenia? Nigdy nie miałam takiego znieczulenia, stresuję się :((

Naprawdę nie ma czym. Najlepszy sen w życiu. Wyspana jak nigdy i miałam piękne, kolorowe sny ❤️ jedyne co to przy samym usypianiu poczułam pieczenie w klatce piersiowej, ale jak sobie to uświadomiłam to… obudziłam się 2h później na swoim łóżku już po wszystkim 😂 chciałabym jescze raz, uzależniający ten sen 😂

Starania od: lipiec 2021
    Niepłodność idiopatyczna

18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
    16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️

09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
    3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
    ———————————————
    09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
    7dpt: beta 75,3, prog. 40,80 | 9dpt: beta 185, prog. 72,6 |11 dpt: beta 462 |25 dpt: 3,98 mm 💓
    05.2025 - 39+6 👶

event.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ