InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
just_a_girl wrote:Tak w programie rządowym
Tak jak pisałam wcześniej, miałam wizytę w sierpniu i już wtedy info że we wrześniu ruszamy że stymulacja
Nie mam pojęcia czemu tak różnie to wygląda u różnych lekarzy
Sama byłabym zła na Twoim miejscu i nękała invimed albo zmieniała klinike, jeśli zaraz się nie odezwą...
Byłam końcem sierpnia na wizycie, transfer ostatni miałam w połowie lipca. Mamy po 40 lat i nawet lekarz wiedział, że rozważam odejście do Invicty, bo mówil o półrocznym terminie czekania na stymulację. Polecał zostać, że mogą być wcześniej pieniądze. Strasznie mnie to boli. Ostatnią punkcje miałam w grudniu. U kogo jesteś? Ja u MT.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 15:15
-
Nutkaa wrote:Byłam końcem sierpnia na wizycie, transfer ostatni miałam w połowie lipca. Mamy po 40 lat i nawet lekarz wiedział, że rozważam odejście do Invicty, bo mówil o półrocznym terminie czekania na stymulację. Polecał zostać, że mogą być wcześniej pieniądze. Strasznie mnie to boli. Ostatnią punkcje miałam w grudniu. U kogo jesteś? Ja u MT.
Tak wiem, pamiętam Twoja sytuację, jak pisałaś w sierpniu. Tak jak mówię, też bym była zła na Twoim miejscu i rozważała różne opcje.
Jestem u KŻ, możesz klikając nick zerknąć na poprzednie posty danej osoby na wątku, bo pisze to trzeci raz w ciągu miesiąca, a nie chce tak wątku spamować 😅starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2
🔜 punkcja
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌
adenomioza ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Hej, czy któraś z Was miała dzisiaj punkcję? Słyszałam na wizycie, że było kilka zabiegów. Jak się czujecie? Ja jestem na początku stymulacji i punkcja - oraz jej ewentualne skutki uboczne - to to czego najbardziej się boję
( Zdrówka dla Was!
3 x nieudane inseminacje
2025 - start IVF -
LKBennett wrote:Hej, czy któraś z Was miała dzisiaj punkcję? Słyszałam na wizycie, że było kilka zabiegów. Jak się czujecie? Ja jestem na początku stymulacji i punkcja - oraz jej ewentualne skutki uboczne - to to czego najbardziej się boję
( Zdrówka dla Was!
Większość z nas znosi punkcje naprawdę dobrze.
Pamiętaj dzień wcześniej bardzo dobrze się nawodnić i zadbać o ilość białka w diecie w trakcie stymulacji, to pomaga. Po zabiegu możesz być trochę obolała, i kolejny dzień, warto zaplanować odpoczynek.
Też miałam obawy, ale naprawdę niepotrzebnie. Hiperstymulacje zdarzają się dość rzadko. Czynnikami predysponującymi do niej może być duża ilość pęcherzyków w jajnikach, PCOS.
A jak tam, jak idzie stymulacja?
Miałaś już monitoring czy czekasz na wizytę?starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2
🔜 punkcja
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌
adenomioza ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Dziewczyny a może piszcie maile do swoich lekarzy i ciśnijcie ich. Nie może tak być, żeby niezabezpieczyc pieniędzy dla par, które walczą i już dawno były zakwalifikowane… to się w głowie nie mieści.
Nutkaa lubi tę wiadomość
👩🏽 36 l.
AMH 1,72
👱🏽♂️ 36 l.
❌AZOOSPERMIA
❌ IUI 12.2024
❌ IUI 01.2025
✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
💉 Gonal-f, Orgalutran
17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )
Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja -
Kama89wroc wrote:Dziewczyny a może piszcie maile do swoich lekarzy i ciśnijcie ich. Nie może tak być, żeby niezabezpieczyc pieniędzy dla par, które walczą i już dawno były zakwalifikowane… to się w głowie nie mieści.
Czuję się oklamana, że nic nie można robić, trzeba czekać, a jednak można i nie każdy czeka 6 miesięcy. Nie wiem czy to coś da, ale spróbuję się skontaktować z lekarzem. -