InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNasty wrote:To prawda, ze mówi prosto z mostu,u nas w grę wchodziło tylko ok vitro ze względu na złe wyniki męża. Pierwsza wizyta była krótka i konkretna, zlecone badania. Jak poprosiłam o wypisani skierowania, żebym mogła cześć z nich wykonać ze swojego pakietu, nie było żadnego problemu.
Być może te badania miały coś wyjaśnić?
Co Wam zlecił ?
Co do naciągania - nigdy nie odniosłam takiego wrażenia- no. wymyśliłam sobie, żeby mąż oddał i zamroził nasienie na wypadek gdyby w dniu punkcji okazało się, ze jest złej jakości (gdzieś w internecie wyczytałam, ze tak można) - powiedział, ze szkoda kasy, bo przy tych wynikach jest złe ale tragedii nie ma i kilka tam znajda na pewno.
Coś jeszcze głupiego sobie wymyśliłam a już nawet nie pamietam 🙈
Zlecił takie standardy przed iui, wymaz, posiew, lh, fsh, hiv, toksoplaznoza, rozyczka, itd badania typowe ale lista bardzo dług a bo oboje musimy je robić. Wcześniej miałam dwa podejścia do iui w szpitalu, moja poprzednia lekarka miała je robić, do niej prywatnie chodziłam, ale ona też w szpitalu pracowała. Iui się nie odbyły z powodu braku personelu w szpitalu, ale wtedy przygotowywałam się do iui robiąc tylko u siebie te badania , mąż miał miec tylko wyniki nasienia, a nie hiv, toksplazmoze itd...nie wiem sama..na razie i tak z powodu koronawirusa nie można działać także chyba mam czas na zastanowienie się. -
Mowe wrote:Zlecił takie standardy przed iui, wymaz, posiew, lh, fsh, hiv, toksoplaznoza, rozyczka, itd badania typowe ale lista bardzo dług a bo oboje musimy je robić. Wcześniej miałam dwa podejścia do iui w szpitalu, moja poprzednia lekarka miała je robić, do niej prywatnie chodziłam, ale ona też w szpitalu pracowała. Iui się nie odbyły z powodu braku personelu w szpitalu, ale wtedy przygotowywałam się do iui robiąc tylko u siebie te badania , mąż miał miec tylko wyniki nasienia, a nie hiv, toksplazmoze itd...nie wiem sama..na razie i tak z powodu koronawirusa nie można działać także chyba mam czas na zastanowienie się.
Ja tez chyba nie traciłabym czasu na inseminacje, 25% szans na powodzenie a wychodzi na to, ze nie masz problemu z zajściem tylko coś dzieje się nie tak po drodze. In vitro daje tez możliwość sprawdzenia czy problem jest bardziej po stronie komórek, czy plemników ( w zależności od tego, w której dobie zarodki przestają się rozwijać), zbadania jakości zarodków.
Kariotypy tez zlecił ? Min miesiąc czeka się na wyniki, może w międzyczasie moglibyście umówić się do dr Pasnika ?
Mowe lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
UlaFalka wrote:Ciekawe czy przez ten stan wyjątkowy będzie więcej dzieciaków w grudniu 😁
Hahah na bank ) a nam transfery odwołują grrr
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualnyNasty wrote:Ja tez chyba nie traciłabym czasu na inseminacje, 25% szans na powodzenie a wychodzi na to, ze nie masz problemu z zajściem tylko coś dzieje się nie tak po drodze. In vitro daje tez możliwość sprawdzenia czy problem jest bardziej po stronie komórek, czy plemników ( w zależności od tego, w której dobie zarodki przestają się rozwijać), zbadania jakości zarodków.
Kariotypy tez zlecił ? Min miesiąc czeka się na wyniki, może w międzyczasie moglibyście umówić się do dr Pasnika ?
Kariotyp nie, ale już właśnie myślałam o dr Paśniku i chyba się do niego zapisze bo i tak pewnie z 3msc poczekamy na termin. Tyle dobrego o nim słyszałam ! -
Mowe wrote:Kariotyp nie, ale już właśnie myślałam o dr Paśniku i chyba się do niego zapisze bo i tak pewnie z 3msc poczekamy na termin. Tyle dobrego o nim słyszałam !
Hmm może do inseminacji nie są wymagane, do ivf kazał nam zrobić. Myśle, ze warto bo to badanie ważne jest już przez całe życie. Z drugiej strony tyle jest tych badań, ze cholera wie, które to te właściwe.
Tez słyszałam o nim wiele dobrego, myśle, ze warto zarezerwować sobie termin i zapoznać się z jego opinia.
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Hmm może do inseminacji nie są wymagane, do ivf kazał nam zrobić. Myśle, ze warto bo to badanie ważne jest już przez całe życie. Z drugiej strony tyle jest tych badań, ze cholera wie, które to te właściwe.
Tez słyszałam o nim wiele dobrego, myśle, ze warto zarezerwować sobie termin i zapoznać się z jego opinia.
Nam dr G zlecił badania kariotypie przed IUI, że względu na to że właśnie pierwsza ciąża skończyła się na bardzo wczesnym etapie😔😔😔 i mówił że poronienia są czestsze u osób z błędnym kariotypem, co w sumie jest logiczne. ale mojej koleżance która stara się u niego o drugie dziecko (pierwsza ciąża naturalna) kariotypu nie zlecał.
Co do dr Paśnika to potwierdzam, wspaniały człowiek, byłam u niego tylko dwa razy, ale mejli wymieniliśmy mnóstwo.
Sugerowalabym jednak zapytać lekarza czy jest potrzeba konsultacji immunologicznej, bo tak naprawdę tych badań jest tyle że robiąc je na oślep można zwariować i zbankrutować dosłownie... -
nick nieaktualny
-
mila82 wrote:Dziewczyny ja na ostatniej wizycie u dr.G strasznie się zdenerwowałam.Okazało się że mam wodniaka, który ma 23 mm.Lekarz będzie go obserwował.Nie powiedział jak miałam wizytę po punkcji, że przekuł w czasie punkcji wodniaka i odsączył 20 ml płynu.Powiedział mi to dopiero w trakcie wizyty jak zrobiłam wielkie oczy na wieść o nim.Na szczęście płyn był czysty czyli nie ma stanu zapalnego.Problem będzie z transferem ponieważ nie można robić transferu jak ma się wodniaka bo może pęknąć w każdej chwili i usunąć zarodek.Decyzja jest taka że jak bedą wyniki PGS i będzie co transferować bo lekarz stwierdził że najlepszej jakości zarodki bywają uszkodzone to jeśli wodniak sam nie pęknie to 3 dni przed transferem będe mieć nakłuwanie .Masakra.Pytałam się czy będzie znieczulenie a on że nie ma potrzeby.
Rzeczywiście dziwne że nie powiedział wcześniej, ciekawe dlaczego? Może liczył ze do kolejnej wizyty problem się rozwiąże i nie chciał Cię stresować? Choć oczywiście powinien powiedzieć..
Trzymam cały czas kciuki za Ciebie, oby wszystko ułożyło się dobrze! Kiedy będziesz mieć wynik badań PGS? -
nick nieaktualny
-
mila82 wrote:Dziewczyny ja na ostatniej wizycie u dr.G strasznie się zdenerwowałam.Okazało się że mam wodniaka, który ma 23 mm.Lekarz będzie go obserwował.Nie powiedział jak miałam wizytę po punkcji, że przekuł w czasie punkcji wodniaka i odsączył 20 ml płynu.Powiedział mi to dopiero w trakcie wizyty jak zrobiłam wielkie oczy na wieść o nim.Na szczęście płyn był czysty czyli nie ma stanu zapalnego.Problem będzie z transferem ponieważ nie można robić transferu jak ma się wodniaka bo może pęknąć w każdej chwili i usunąć zarodek.Decyzja jest taka że jak bedą wyniki PGS i będzie co transferować bo lekarz stwierdził że najlepszej jakości zarodki bywają uszkodzone to jeśli wodniak sam nie pęknie to 3 dni przed transferem będe mieć nakłuwanie .Masakra.Pytałam się czy będzie znieczulenie a on że nie ma potrzeby.
Miła nie znam się kompletnie na wodniakach 🙈Myśle, ze nie chciał Cię stresować, pewnie chciał zobaczyć czy sam się wchłonie.
Chyba nie jest tak złe skoro chce transferowe, głowa do góry
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, skoro nie dzwonili w temacie odwołania wizyty to chyba wszystko aktualne,co? Już zaczynam się denerwować ☹️Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Mania12 wrote:Dziewczyny, skoro nie dzwonili w temacie odwołania wizyty to chyba wszystko aktualne,co? Już zaczynam się denerwować ☹️
Do mnie dzwonili żeby odwołać wiec myśle, ze możesz być spokojna.
Na stronie Dolmedu jest napisane, ze nie rejestrują nowych pacjentów wiec nie wiem czy uda mi się dostać do dr Ż...
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Do mnie dzwonili żeby odwołać wiec myśle, ze możesz być spokojna.
Na stronie Dolmedu jest napisane, ze nie rejestrują nowych pacjentów wiec nie wiem czy uda mi się dostać do dr Ż...Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Mania12 wrote:Troszke mnie uspokoiłaś, dziękuję 😘 spróbuj zadzwonić bezpośrednio do dr, myślę że on powinien cię gdzieś wcisnąć
Mania trzymam mocno kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę i same dobre wiadomości! Jeśli nie zadzwonili to powinna się odbyć.Mania12 lubi tę wiadomość
-
Mania12 wrote:Dziewczyny, skoro nie dzwonili w temacie odwołania wizyty to chyba wszystko aktualne,co? Już zaczynam się denerwować ☹️×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
Mowe wrote:Gdzie we Wrocławiu badalyscie kariotyp ? Rozumiem że oboje z mężem musimy to zbadać tak? Jaki jest koszt takiego badania ?
Wiem, ze po poronieniach można normalnie dostać skierowanie na to badanie na NFZ, może Wam tez się uda ?
ANA wykonuje się w kierunku chorób automimmunologicznych, reumatycznych - np tocznia, zespołu Sjorgena. W przypadku ich stwierdzenia zazwyczaj lekarze przepisują jakiś steryd np encorton.
NK maja rożna funkcje, w macicy ułatwiają implantację zarodka (lub utrudniają) ze względu na procentowa ilość poszczególnych ich rodzajów.
Jedno i drugie może utrudniać utrzymanie ciąży ale są to 2 różne badania. Natomiast immunologia to bardI obszerny i skomplikowany temat, który tez dopiero zgłębiam.
Mowe lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Mania12 wrote:Troszke mnie uspokoiłaś, dziękuję 😘 spróbuj zadzwonić bezpośrednio do dr, myślę że on powinien cię gdzieś wcisnąć
Mania trzymam kciuki za wizytę, jesteśmy tu dla Ciebie :**
Udało mi się umówić do Dolmedu ale Pani z recepcji kazała zadzwonić jeszcze w ten dzień rano czy przychodnia nie została zamknięta
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Mania trzymam kciuki za wizytę, jesteśmy tu dla Ciebie :**
Udało mi się umówić do Dolmedu ale Pani z recepcji kazała zadzwonić jeszcze w ten dzień rano czy przychodnia nie została zamknięta
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
nick nieaktualny