X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Ciekawe czy na jakies terminy mozna sie juz umawiac.Ja juz chcialabym miec w maju transfer,a jak nie bede miala wizyty kontronej w kwietniu to znowu sie przesunie na nie wiem kiedy..

Dzwoniłam właśnie do Invimedu. Umawiają na razie na drugą połowę maja. Więc u mnie nie 3 ale 4 cykl idzie się p******* 😣

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    U mnie już po wszystkim - zarodek się zatrzymał na 4 mm i serduszko już nie bije. Mam odstawić leki i czekać na oczyszczenie się macicy. Nastawiałam się na to, choć poprzednia wizyta dała mi iskierkę nadzieji, że może jednak zdarzy się cud...niestety 💔

Strasznie przykro mi Mania. Wiem, że dzisiejszy dzień pewnie był dla ciebie straszny, bo jeszcze tliła się nadzieja. Ściskam cię mocno

• Mania12 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane 💕 muszę się jakoś ogarnąć, choć najgorsze przede mną. Ciężko wrócić do normalnego życia z tej czarnej dziury...

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kochana ❤️❤️❤️ Jakbyś brała pod uwagę co pisała Niki to mogą podpytać moja przyjaciółkę jak to załatwiła. Z tego co pamietam miała w pracy ubezpieczenie grupowe i dlatego się zdecydowali ( ono zawsze uwzględnia urodzenie zdrowego i martwego dziecko).
    Wiem, ze to trudny temat, brutalny... ale jesteśmy tu żeby Ci pomoc w każdej sprawie ❤️❤️

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Mania kochana ❤️❤️❤️ Jakbyś brała pod uwagę co pisała Niki to mogą podpytać moja przyjaciółkę jak to załatwiła. Z tego co pamietam miała w pracy ubezpieczenie grupowe i dlatego się zdecydowali ( ono zawsze uwzględnia urodzenie zdrowego i martwego dziecko).
    Wiem, ze to trudny temat, brutalny... ale jesteśmy tu żeby Ci pomoc w każdej sprawie ❤️❤️
    Dziękuję Nasty💕to duzo dla mnie znaczy. Wiem jak to załatwić, bo przerabiałam to przy synku. Ale nie chcę znów przez to przechodzić. Kolejny akt urodzenia martwego dziecka by mnie dobił zupełnie... Najgorsza w tym wszystkim jest psychika, a to jej nie pomoże 😩 Muszę jakoś znaleźć siłę, by to wszystko ogarnąć...

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Dziękuję Nasty💕to duzo dla mnie znaczy. Wiem jak to załatwić, bo przerabiałam to przy synku. Ale nie chcę znów przez to przechodzić. Kolejny akt urodzenia martwego dziecka by mnie dobił zupełnie... Najgorsza w tym wszystkim jest psychika, a to jej nie pomoże 😩 Muszę jakoś znaleźć siłę, by to wszystko ogarnąć...

Mania.. niestety wiem przez co przechodzisz i nawet teraz nie mam siły żeby przywoływać wspomnienia po moich stratach.. mogę Ci tylko poradzić żebyś postarała się tak "głęboko" wsłuchac w siebie - dla mnie była najlepsza podpowiedź tego jak sobie poradzić.. pozwól sobie na wszystkie emocje te złe i dobre. I choć teraz pewnie trudno w to uwierzyć to ten ból po jakimś czasie staje się znośny. A teraz masz cel, macie swojego Malucha w poczekalni i to mam nadzieję doda Ci trochę sił. I pisz nam tutaj, albo sobie gdzieś na "kartce" co czujesz, nie trzymaj tych emocji w sobie bo to zatruwa. Trzymaj się mocno!!! Ściskam Cię z całych sił.

• Nasty Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie dziewczyny ?
    Ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca - biel vizira ;) cierpliwość nie jest moja mocna strona ;)))
    Miłej niedzieli kochane :***

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca - biel vizira ;) cierpliwość nie jest moja mocna strona ;)))

Oj dzisiaj to mogłaby pewnie wyjść co najwyżej beta, ale pewnie też malutka. Także tym wynikiem się nie przejmuj i jeszcze parę dni musisz wytrwać.
    Trzymam mocno kciuki 🍀🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:

Ja różnie... Bywa że stwierdzam, że to wszystko może się nie udać i że nie mam sił walczyć, potem podnoszę się psychicznie.. I tak w kółko.
    Dziewczyny co chodzą na akupunkture, dostałyście już odmowę kolejnych wizyt?

• Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Ja różnie... Bywa że stwierdzam, że to wszystko może się nie udać i że nie mam sił walczyć, potem podnoszę się psychicznie.. I tak w kółko.
    Ja odmowilam poki co.Dopiero zaczne chodzi jak bede wiedziala,ze klinika otwarta.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Nasty ewidentnie za szybko.Poczekaj ze 2 dni.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:

Ja nie umowialam się dalej niż tydzień do przodu a z tamtej odwołanej po prostu zrezygnowałam , nie przekładalną bo nie wiedziałam co będzie dalej.

Żałuje, ze przed transferem nie było igiełek :((

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Nasty ewidentnie za szybko.Poczekaj ze 2 dni.

Wiem , wiem, pokusa była siljniejsza 🙈🙈 nie wiem po co to sobie robię ;))
    Mam sporo w zapasie, kupiłam kiedyś na Allegro razem z testami owulacyjnymi jak jeszcze staraliśmy się naturalnie ;) I tak długo wytrzymałam 😂😂😂😂

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:

Jeszcze nic nie dostałam, ale pewnie niestety nic z tego 😓

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Wiem , wiem, pokusa była siljniejsza 🙈🙈 nie wiem po co to sobie robię ;))
    Mam sporo w zapasie, kupiłam kiedyś na Allegro razem z testami owulacyjnymi jak jeszcze staraliśmy się naturalnie ;) I tak długo wytrzymałam 😂😂😂😂

Aaaa jak masz zapas w domu to nie da się walczyć z taką pokusą 🤭 życzę Ci żeby druga kreska pojawiła się szybciutko!!

35latka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Jeszcze nic nie dostałam, ale pewnie niestety nic z tego 😓

Ja dziś zapytałam Panią Karoline jak wygląda sytuacja, ale przyznam, że boję się wychodzić w różne miejsca, będąc nawet w sklepie mam mieszane uczucia. Chociaż bardzo brakuje mi igielek, to lepiej zostać w domu.

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Ja dziś zapytałam Panią Karoline jak wygląda sytuacja, ale przyznam, że boję się wychodzić w różne miejsca, będąc nawet w sklepie mam mieszane uczucia. Chociaż bardzo brakuje mi igielek, to lepiej zostać w domu.

Daj proszę znać co odpowie p. Karolina.
    Ten wirus jest straszny, niestety, najgorsze jest to że naprawdę ktoś nieświadomie może nas zarazic.
    Mi jest strasznie przykro bo pierwsze święta spędzimy z mężem bez rodziców i teściów. Ale są w grupie ryzyka i niepodarowalabym sobie gdybym ich czymś zaraziła. Niestety rozsądek i odpowiedzialność musza wziąć górę nad uczuciami.
    Dużo zdrowia i sił kobietki na ten tydzień 🌺🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Daj proszę znać co odpowie p. Karolina.
    Ten wirus jest straszny, niestety, najgorsze jest to że naprawdę ktoś nieświadomie może nas zarazic.
    Mi jest strasznie przykro bo pierwsze święta spędzimy z mężem bez rodziców i teściów. Ale są w grupie ryzyka i niepodarowalabym sobie gdybym ich czymś zaraziła. Niestety rozsądek i odpowiedzialność musza wziąć górę nad uczuciami.
    Dużo zdrowia i sił kobietki na ten tydzień 🌺🍀

Niestety Pani Karolina jeszcze nie odpisała, wiadomości potwierdzającej wizyty też nie dostałam. Jak tylko cos bedzie wiadomo dam znać. A na kiedy masz wizytę?

Mi też jest przykro że nie spędzę święt z rodzicami, ale boję się ich narażać. Co prawda siedzimy w domu, ale dmucham na zimne, bo przecież co jakiś czas muszę iść do sklepu po jedzenie. Niech się to już skończy 🙏

• Nasty Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Poszłam dzisiaj na betę, 7dpt 3dniowca, cień cienia na teście.I już mam wyniki!
    Ale tam zamiast beta HCG jest HCG całkowite :

20,00 mlU/ml
    progesteron 11ng/ml

Co myślicie ?
    Powtórzę za dwa dni ale jak porównam przyrost?

Mania12 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Ja różnie, ale ostatnio jakiegoś doła załapałam, wyników PGS jeszcze nie ma. Lekarz kazał pisać po 01.04.Teraz przez tego virusa wszystko opóźnione. W weekend zabrałam się za generalne porządki żeby nie myśleć o tym wszystkim. Te Święta będą przykre, pierwszy raz bez rodziny :(
    Nasty to jeszcze za wcześnie na sikańca ale czytałam gdzieś na forum że jest test który wykrywa bardzo wcześnie firmy Nordtest płytkowy.

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ