InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Mukooo wrote:Dorotek a mialas z kontrastem ? Gdzie robilas ?
Dodka trzymam kciuki, odzywaj sie jak juz bedziesz cos wiedziala...
My w przyszlym tygodniu idziemy na "meskie" badania...
Maz miał rozszerzone badanie nasienia z kontrastem yhhh:(((
dziękuję na pewno bede pisac.. trzymam kciuki za was będzie dobrze
A wy tez invimed wroclaw ?PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
nick nieaktualnyDodka trzymam kciuki za owocną wizytę. Ja właśnie we wtorek będę umawiać nas na wizytę w sobotę, mam nadzieje że będzie jeszcze miejsce.
Kontynuując temat dr Żórawskiego - po otrzymaniu wyników męża i totalnej załamce stwierdziłam ze zadzwonię do lekarza, a co mi tam, najwyżej mnie zbluzga. I - nie zbluzgał, a wręcz był zadowolony że mam tyle pytań. Konkretny, rzeczowy, rozmowa trwała 5 minut a zakończyła nasz etap załamania, dała nadzieję. Nie wiem co ten facet ma w sobie, ale ufam mu. Mam nadzieję że będzie efekt tego zaufania.Sun81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMukooo - pytałam go czy przy wynikach męża na poziomie 100% nieprawidłowych plemników jest w ogóle sens podejmować się IUI i czy w ogóle jest sens czegokolwiek...
Powiedział że jest sens. Będziemy przystępować do IUI. Nie zaleca od razu rzucać się na IVF, jeszcze wcale nie jest powiedziane że nam się nie uda.
Powtórzył kilkakrotnie że nie namawiałby mnie na zabieg który nie ma szans powodzenia. I w tym momencie mu uwierzyłam. -
nick nieaktualnyJutro mamy pierwszą wizytę przygotowującą do IUI, rozumiem że to będzie pierwsza z monitoringiem i analiza wszystkich wyników. Z moich obliczeń wynika że ovu będzie w środę, przynajmniej tak powinno być wg ostatnich cykli, więc pewnie spotkam się z lekarzem jutro, w poniedziałek i w środę. Ale jak będzie faktycznie - zobaczymy.
Jutro wieczorem zdam relację. -
My jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z dr Żórawskiego przy naszych wynikach ... uspokoił nas mamy udac sie obydwoje do endokrynologa a maz ma wizyte u androloga w srode 6 kwietnia mam jeszcze porobic pare wynikow a mąż ma zrobic dokladniejsze badanie plemników
mówił ze bedziemy próbować IUI w srode jade jeszcze zarejestrowac sie na droznosc jajowodow hsg terminy na koniec maja ten czas tak okrutnie leci
Mam nadzieje ze u męża będą jakies lepsze wyniki po suplementach diecie i zaczął biegac trzymajcie kochane kciuki modle się o to
także nie bać się lekarza jest bardzo kompetentny przebadal mnie i o wszystko nas wypytalRenia7910 lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
nick nieaktualnyDodka my poprawiliśmy ruchliwość plemników o 50% (było ok. 40% a jest ok.60%) dzięki suplementom: salfazin, maca, magnez, wit.D3, wit.C, kwas foliowy, wit. A+E. Mąż brał przez pół roku codziennie. Niestety morfologia 0%, może to skutek grypy i gorączki, a może inny czynnik. Też mamy zalecenie dokładniejszego badania. Pamiętacie o tym żeby unikać sauny i solarium? Dzisiaj usłyszałam że również jazda na rowerze szkodzi
I też doktor zasugerował jednak podchodzić do IUI, wierzy że się uda. Ja wątpię, ale mu ufam, więc podchodzimy do zabiegu.
Jak na złośc w 9dc nie miałam pęcherzyka dominującego mimo zażywania clostilbegytu, co mnie dziwi bo do tej pory nie miałam stwierdzonego takiego problemu. Moje PCO to w sumie na granicy normy jest - mam po 10 pęcherzyków na jajnikach, a od 12 jest PCO. Ale widocznie już coś nie działa tak jak powinno. Dostałam zastrzyk Fostimonu, jutro następny, do lekarza znów we wtorek. W środe prawdopodobnie IUI. -
Renia7910 wrote:Dodka my poprawiliśmy ruchliwość plemników o 50% (było ok. 40% a jest ok.60%) dzięki suplementom: salfazin, maca, magnez, wit.D3, wit.C, kwas foliowy, wit. A+E. Mąż brał przez pół roku codziennie. Niestety morfologia 0%, może to skutek grypy i gorączki, a może inny czynnik. Też mamy zalecenie dokładniejszego badania. Pamiętacie o tym żeby unikać sauny i solarium? Dzisiaj usłyszałam że również jazda na rowerze szkodzi
I też doktor zasugerował jednak podchodzić do IUI, wierzy że się uda. Ja wątpię, ale mu ufam, więc podchodzimy do zabiegu.
Jak na złośc w 9dc nie miałam pęcherzyka dominującego mimo zażywania clostilbegytu, co mnie dziwi bo do tej pory nie miałam stwierdzonego takiego problemu. Moje PCO to w sumie na granicy normy jest - mam po 10 pęcherzyków na jajnikach, a od 12 jest PCO. Ale widocznie już coś nie działa tak jak powinno. Dostałam zastrzyk Fostimonu, jutro następny, do lekarza znów we wtorek. W środe prawdopodobnie IUI.
trzymam za was kciuki my nie chodzimy na saune ano solarium jazdy na rowerze tez nie ma oby suplementy daly rade
Renia7910 lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie, nasz przypadek to problem z żołnierzykami.
Nie mieliśmy IUI. Wyniki męża w dniu zabiegu jednoznacznie wskazały bezcelowość czegokolwiek. O stanie psychicznym nie chcę pisać. Ale w kontekście doktora - duży plus. Nie zapłaciliśmy nic, mimo że diagnozę postawili na podstawie badań nasienia które było przeznaczone do zabiegu.
Mąż ma,zrobić badanie MSOME oraz posiew moczu, szukamy infekcji, urazu, czegokolwiek co odpowie na pytanie czemu parametry mają tendencję spadkową. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMukooo wrote:Dziewczyny, nas również jednak czeka inseminacja bo mofologia 0% ...
Potrzebuje informacji od Was co robić ??
Goni czas...
Jeśli MSOME nie wykaże sytuacji beznadziejniej to na jego podstawie lekarz będzie w stanie stwierdzić czy IUI ma sens. U nas jesteśmy na granicy,,spróbujemy 1xIUI a poxniej ivf. -
U nas morfologia była 0%, 100% wad główki, ruchliwość fatalna, zwiekszona lepkość... Wizyta u dr. Ż, kilka miesięcy suplementacji, pierwsza IUI i wlasnie skończyłam karmić jej "efekt" także nawet dla ciężkich przypadków IUI jest nadzieją trzymam kciuki za wszystkie starające się
Renia7910, Mukooo lubią tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualny
-
taśta wrote:U nas morfologia była 0%, 100% wad główki, ruchliwość fatalna, zwiekszona lepkość... Wizyta u dr. Ż, kilka miesięcy suplementacji, pierwsza IUI i wlasnie skończyłam karmić jej "efekt" także nawet dla ciężkich przypadków IUI jest nadzieją trzymam kciuki za wszystkie starające się
Z takimi wiadomościami mogę iść spać spokojnie !!!
Dziękuje !!!
Taśta, a czy możesz w skrócie opisać Waszą drogę od odebrania wyników męskich po spełnienie marzeń ?
Jak długo to wszystko trwało ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 00:01