InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Takanijaka wrote:Dziewczyny my jesteśmy po Invimedzie. Kilka miesięcy badań i już czekamy na nasze maluchy
Kolor ścian czy uśmiech recepcjonistek to najmniejszy problem. Chodziliśmy do dr Wickiewicz.
Jakie mieliscie problemy z zajsciem w ciążę ?PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Tragedia pierwszy termin na maj niech to (( trudno jakos to przeżyjemy. .. zostaje ten żórawski mam nadzieje ze nie będzie tak zle w koncu moim znajomym szczęśliwego sie udalo u niego... kolejny stres eh
Renia7910 lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Takanijaka wrote:Dziewczyny my jesteśmy po Invimedzie. Kilka miesięcy badań i już czekamy na nasze maluchy
Kolor ścian czy uśmiech recepcjonistek to najmniejszy problem. Chodziliśmy do dr Wickiewicz.
Jak miło to słyszeć a jaki był u Was problem ?
Dodka - tak jak pisałam z tymi terminami to kiepsko jest...
-
Mukooo my z mężem byliśmy zakwalifikowani do rządowego in vitro w invikcie. Jeżeli chodzi o prywatne to nie jestem jeszcze nigdzie zapisana. Ciągle mysle nad wyborem kliniki. W invimedzie dostaliśmy tylko takie wytyczne, żebyśmy mogli podejść do prywatnego in vitro:
Oboje: kariotyp z krwi, grupa krwi i czynnik Rh, WR (VDRL), HBs (antygen), HBc (przeciwciała), HCV (przeciwciała), HIV (przeciwciała).
Kobieta: badanie z krwi między 2-4 dniem cyklu FSH, LH Prolaktyna, TSH, przeciwciała IgG i IgM przeciw: toxoplazmozie, cytomegalii, rózyczce. morfologia, układ krzepniecia (APTT), elektrolity z krwi (Na, K)
Kobieta: wymaz z szyjki macicy w kierunku: chlamydia trachomatis met. PCR, mycoplazma, ureaplazma, posiew ogólny, badanie czystości pochwy
Cytologia (ważne 12 miesięcy)
USG piersi (ważne 12 miesięcy)
Mężczyzna: badanie nasienia rozszerzone, przeciwciała IgG i IgM przeciw cytomegalii (CMV) z krwi, badanie u androloga/urologa.
18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
nick nieaktualny
-
Ja jutro jadę do swojej Pani doktor z moich okolic. Ma dać mi skierowanie na badania kariotypów na nfz im szybciej je wykonamy tym szybciej ruszymy z in vitro teraz czas na łykanie kwasu foliowego i witaminek i duuużo relaksu i unikanie stresu Dobrze, że w domu jest pies to pomoże w aktywności spacerkowej18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
Renia7910 wrote:Badania bardzo zbliżone do tych przed IUI. Trzymam kciuki za Was. I za nas.
Nie bój się tego Żórawskiego. Często takie uprzedzenia stają się początkiem pięknej przygody.
Postaram sie podejsc do tego pozytywnie chodź to takie ciężkie ((Renia7910 lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Cześć dziewczyny ja zdecydowanie polecam Invimed Wrocław. Korzystałam z programu rządowego. Byliśmy naprawdę ciężkim przypadkiem - ja mam PCOS, wysokie Amh 12,5, mąż - azosoospermię (brak plemników w nasieniu). Plemniki uzyskane zostały w wyniku biopsji, którą mąż przeszedł w Invimedzie.
Prowadził nas doktor Trzeciak - gorąco polecam, jest konkretny, uśmiechnięty, optymistycznie nastawiony i to przenosi się na pacjenta. No i ma "dobrą rękę", pomógł maluszkowi skutecznie się zadomowić i dziś jestem już mamą Mimo naprawdę dużych schodów udało się nam za pierwszym razem.
Dodka91 lubi tę wiadomość
PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Dorotek1983 wrote:Cześć dziewczyny ja zdecydowanie polecam Invimed Wrocław. Korzystałam z programu rządowego. Byliśmy naprawdę ciężkim przypadkiem - ja mam PCOS, wysokie Amh 12,5, mąż - azosoospermię (brak plemników w nasieniu). Plemniki uzyskane zostały w wyniku biopsji, którą mąż przeszedł w Invimedzie.
Prowadził nas doktor Trzeciak - gorąco polecam, jest konkretny, uśmiechnięty, optymistycznie nastawiony i to przenosi się na pacjenta. No i ma "dobrą rękę", pomógł maluszkowi skutecznie się zadomowić i dziś jestem już mamą Mimo naprawdę dużych schodów udało się nam za pierwszym razem.
GRATULACJE ☺
Ile to wszystko u Was trwało, licząc od pierwszej wizyty związanej z niepłodnością ? -
Mukoo W Invimedzie na pierwszej wizycie byliśmy chyba w sierpniu 2014, ale pełną parą ruszyło wszystko dopiero w listopadzie jak zostaliśmy zakwalifikowani do programu rządowego. W maju 2015 miałam stymulację (mogłabym podejść wcześniej już w marcu, ale musiałam przeleczyć uparte infekcje). Potem hiperstymulacja i czekałam do lipca na podanie zarodka. No i stał się cud:)PCOS, azoospermia i biopsja TESE
Mukooo ja miałam już drożność zrobioną wcześniej (zlecił mi ją mój ginekolog, jak się staraliśmy naturalnie, zanim dowiedzieliśmy się, że mąż nie ma plemników w nasieniu) i przynosiłam ją na wizytę do Invimedu.
Myślę, że dobrze zrobić HSG, bo i pokaże czy jajowody drożne i pokaże czy z macicą wszystko w porządku. Najlepiej wziąć od swojego ginekologa skierowanie i zrobić na NFZ w szpitalu.PCOS, azoospermia i biopsja TESE
A ja odliczam dni do wizyty po swietach we wtorek 29 , dziewczyny boje się strasznie co nam powiedzą ((( yhhh ciężko nie myśleć. ...PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900