X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza a jakie u Ciebie plany po 1 procedurze?
    Odpuściłaś temat tego jaka procedurę zastosowali? Miałaś już wizytę u dr?

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Esperanza a jakie u Ciebie plany po 1 procedurze?
    Odpuściłaś temat tego jaka procedurę zastosowali? Miałaś już wizytę u dr?

Wiesz co miałam telekonsultacje z embriologiem i ona mi wyjaśniła ze na pewno było IMSI ale ze się pomyliła i w tej tabelce z zarodkami źle wpisała potem wystawila mi korektę. Powiedziała że to dobry znak ze mimo małej ilości komórek wszystkie się zapłodniły. Ale ze w nasieniu nie było plemnikow 1 klasy mimo że koncentracja bardzo się poprawiła z 9mln na 30mln. Mówiła że często przy 2 ivf widzi poprawe i ze statystyki są lepsze itp. Ogolnie bardzo mila, rozmawialismy ponad pol godz i duzo tlumaczyla, ja tez zadawalam mnostwo pytan.
    Wizyte u Gizlera mam 11 stycznia bo kazał przyjść w konkretnym dniu cyklu. Zobaczę co powie narazie zlecił suple dla mnie I męża.
    Dodatkowo wyślę męża po nowym roku do androloga spoza invimedu bo ten w invimed nie leczy tylko głupoty gada ze nie jest źle.

A tak to na własną rękę staram się działać, biorę dhea i melatonine bo się naczytalam badań ze przy POI to coś daje, męża też faszeruje dalej. Tylko ze widzę że te suple działają u niego na ilość ale morfologia i ruch stoi w miejscu. Nic z tego nie rozumiem.
    Dzisiaj zrobiłam badanie krzywej glukozowo-insulinowej i wydaje mi sie ze mam zły wynik insuliny ale wizyte u endo mam dopiero 5 stycznia. Mam nadzieję że coś na to dostanę a tak to będę się starać wprowadzać dietę z niskim ig. Chociaż w święta to trudne bo wszędzie tylko ciasta i żarcie 🤣 mam też wizyte u hematologa bo ostatnio powiedział że jak się ivf nie uda to zleci mi dodatkowe badania (byłam u niego ze względu na mutacje z pakietu trombofilii)

Kiedy masz podgląd? Jak się czujesz po nowych lekach?

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Adam Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Wiesz co miałam telekonsultacje z embriologiem i ona mi wyjaśniła ze na pewno było IMSI ale ze się pomyliła i w tej tabelce z zarodkami źle wpisała potem wystawila mi korektę. Powiedziała że to dobry znak ze mimo małej ilości komórek wszystkie się zapłodniły. Ale ze w nasieniu nie było plemnikow 1 klasy mimo że koncentracja bardzo się poprawiła z 9mln na 30mln. Mówiła że często przy 2 ivf widzi poprawe i ze statystyki są lepsze itp. Ogolnie bardzo mila, rozmawialismy ponad pol godz i duzo tlumaczyla, ja tez zadawalam mnostwo pytan.
    Wizyte u Gizlera mam 11 stycznia bo kazał przyjść w konkretnym dniu cyklu. Zobaczę co powie narazie zlecił suple dla mnie I męża.
    Dodatkowo wyślę męża po nowym roku do androloga spoza invimedu bo ten w invimed nie leczy tylko głupoty gada ze nie jest źle.

A tak to na własną rękę staram się działać, biorę dhea i melatonine bo się naczytalam badań ze przy POI to coś daje, męża też faszeruje dalej. Tylko ze widzę że te suple działają u niego na ilość ale morfologia i ruch stoi w miejscu. Nic z tego nie rozumiem.
    Dzisiaj zrobiłam badanie krzywej glukozowo-insulinowej i wydaje mi sie ze mam zły wynik insuliny ale wizyte u endo mam dopiero 5 stycznia. Mam nadzieję że coś na to dostanę a tak to będę się starać wprowadzać dietę z niskim ig. Chociaż w święta to trudne bo wszędzie tylko ciasta i żarcie 🤣 mam też wizyte u hematologa bo ostatnio powiedział że jak się ivf nie uda to zleci mi dodatkowe badania (byłam u niego ze względu na mutacje z pakietu trombofilii)

Kiedy masz podgląd? Jak się czujesz po nowych lekach?
    Kurczę tak się zastanawiam czy się pchać u nas z ivf. Msome niestety bardzo słabo. Drugiej klasy plemniki tylko 6%. Pół roku temu morffologia 4% a teraz po hmm leczeniu 0% i ilość spadła o połowę. Zychowicz to partacz. Było jako tako a jest dramat. Żona psychicznie się jakoś trzyma ale zastanawiam się czy nie zrobić jednak AID.

• Esperanza05 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:
    Kurczę tak się zastanawiam czy się pchać u nas z ivf. Msome niestety bardzo słabo. Drugiej klasy plemniki tylko 6%. Pół roku temu morffologia 4% a teraz po hmm leczeniu 0% i ilość spadła o połowę. Zychowicz to partacz. Było jako tako a jest dramat. Żona psychicznie się jakoś trzyma ale zastanawiam się czy nie zrobić jednak AID.

To nie jest tak że jak są 2 klasy plemniki to się nie uda bo wielu osobom się udaję ale dziwi mnie ze mimo że ilość tak wzrasta to nie idzie za tym poprawa morfologi czy ruchu. My idziemy jeszcze po nowym roku do d.Przybyly na konsultacje. Myślę że warto próbować na własnych komorkach/plemnikach a jak się nie uda to wtedy rozwazac inne opcje ale nie ma co na starcie rezygnować. Embriolog powiedział że parametry są tak zmienne i też nie do końca wiadomo dlaczego i że to też trochę kwestią szczęścia jak się trafi akurat w dzień oddania próbki.
    Ja bym na Twoim miejscu skomentowała u Gizlera że ten androlog tak Cię źle poprowadził.

👱‍♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
    cykle: 25-27 dni, owulacje
    kariotyp ✅
    Frax ✅
    przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
    Homocysteina: 6,84 ✅
    mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero

👱
    kariotyp ✅
    MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
    SCD✅
    FSH ⬇
    testosteron✅
  • Olympionica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczureczka wrote:
    Olympionica - ciezki temat. Pisalas juz do immunologa?

Nie pisałam. Do niego jest ciężki dostep trzeba chybq organizować wizytę. Będę się kontaktować z jednym i drugim po wypłacie w styczniu + mysle nad tym histero. Na razie jestem dosyc spłukana , a jak liczę potrzeba mi kolejne 2-3 tys na kolejne konsultacje i histero a mąż tez chce żebym odpoczęła id tych leków bo się boi że mają za dużo skutków ubocznych. Już mnie brzuch boli od 10 dni (a najwcześniej odstawie leki immuno po kolejnej weryfikacji w czwartek) Wiem na pewno że mam nie podchodzić na tym samym zestawie w razie porażki tylko wrócić po zmianę zalecen. Na razie jednak dajemy sobie chwile oddechu. Oficjalna betę dla kliniki muszd jeszcze zrobić 03.01 i dopiero zakończyć ty cykl. Dziś jest 6dpt.

Tak - dokoadnie zestaw all inclusive - na Zanzibar możnaby kupić wycieczkę za koszt tego leczenia.... taki śmiech przez łzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 22:40

ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
    ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB

21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
    22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
    12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h

II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
    09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
    4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:

My z takimi wynikami męża mamy córkę więc łatwo nie jest ale szanse są 🙂

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Walka od 2016
  • fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczureczka wrote:
    Fidorka - cala procedura = 1 refundacja. Z refundacja leki kosztuja w stówach, bez w tysiącach.

Dziękuję za informację. To mnie uspokoiłaś, bo właśnie słyszałam, że bez refundacji te leki są koszmarnie drogie i trochę się bałam, że od razu całą refundację wykorzystamy

styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
    30.03 IUI - nieudane

Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
    AMH 1,86

6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
    24.01.22 - mamy 6 blastek!
    2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
    kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna :(
    Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
    sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️
  • fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atka666 wrote:
    Nie, ja pierwszą histero robiłam po pierwszym nieudanym transferze. Tak koszty sa spore, ale może jak Ci sie tak bardzo nie spieszy, to spróbuj na NFZ?

No właśnie w styczniu ruszamy z procedurą, nie wiem kiedy transfer wypadnie, a z tego co widziałam to piszecie, że na nfz to długo trzeba czekać. I kto może mi na to skierowanie wystawić?

30.03 IUI - nieudane

AMH 1,86

• fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza05 wrote:
    Wydaje mi się że na 3 procedury ivf czyli 3 stymulację do 3 punkcji. Na pewno 1 recepta nie jest liczona jako 1 podejście.

Ja miałam na 6 dni gonal f 300 (to duza dawka) to taki pen z igła bardzo łatwy w obsłudze i igielka jest cienka więc nic nie boli. 1 zastrzyk dziennie wieczorem, musi być codziennie o tej samej porze. Potem miałam dołączony menopur bo miałam mało pęcherzyków też dawkę 300 i orgalutran więc to już były 2 zastrzyki też wieczorem, jeden po drugim, ważne żeby robić po różnych stronach brzucha. Te są odrobinę gorsze niż gonal ale też spoko. 36h przed punkcja miałam jeszcze jakiś zastrzyk ale nie pamiętam już nazwy to jest to na dojrzewanie pęcherzyków.
    Pozniej po transferze miałam zastrzyki z heparyny i to był hardcore, tepa dziwna igła, bolało robiły się sińce. Zastrzyki do stymulacji w porównaniu do heparyny to marzenie :) zobaczysz bardzo szybko zleci i zaraz będziesz po.

Dzięki :) No właśnie ciekawe co ja dostanę do tej stymulacji. Z tego co kojarzę to ty u dr G? Ja jestem u T. No i tych zastrzyków to się trochę cykam, bo ja jestem z tych co na pobraniu krwi odwracają głowę w drugą stronę😂 a zastrzyku sobie w życiu nie robiłam, więc chyba trzeba będzie męża prosić o pomoc :D On bardziej odważny😂

30.03 IUI - nieudane

AMH 1,86

• fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:

Próbuj na swoich. Na AID zawsze będzie czas, a jak nie spróbujesz do końca życia będziesz się zastanawiał co by było gdyby. A może akurat się uda? Z tego co słyszałam, to jest też opcja przy słabym nasieniu żeby stosować mieszaną procedurę - tzn część komórek zapładniają nasieniem partnera, a część dawcy i wtedy decydujecie jak podajecie zarodki. Zazwyczaj dziewczyny najpierw mężowe i często się udaje.

30.03 IUI - nieudane

AMH 1,86

• Adam Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny. Macie rację. Z jednej strony chciałbym mieć biologiczne dziecko a z drugiej nie chcę aby żona musiała przez to przechodzic. AID też ma minusy bo nigdy nie wiadomo ile dzieci jest z nasienia takiego dawcy. Żona najpierw się napalila na AID ale w miarę czytania i rozmów coś ten pomysł chyba upadnie. Wiele rozterek i niewiadomych ale będziemy walczyć.

• mila82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:
    Wiem dziewczyny. Macie rację. Z jednej strony chciałbym mieć biologiczne dziecko a z drugiej nie chcę aby żona musiała przez to przechodzic. AID też ma minusy bo nigdy nie wiadomo ile dzieci jest z nasienia takiego dawcy. Żona najpierw się napalila na AID ale w miarę czytania i rozmów coś ten pomysł chyba upadnie. Wiele rozterek i niewiadomych ale będziemy walczyć.
    Zawsze warto próbować na swoich .
    My mieliśmy ostatnią procedurę mix nasienia dawcy i męża ale uwierz bo była bardzo trudna decyzja.
    Ale nie mielismy już wyjścia .

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:

My tez nie pielismy tych 1 klasy w MSOME.
    Tak jak wyzej ktos napisal,na AID jest czas.Skoro jeszcze nie mieliscie ivf to nawet nie wiesz jak bedzie wygladala u Was sytuacja.Moze bedziecie miec duzo zarodkow.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam wrote:

Trzymam mocno kciuki, żeby się udało. Tutaj chyba każda z nas podchodzi z obawami do procedury, ale jednak Wierzę w to, że warto. I AID wcale też może nie dać od razu ciąży, a może być potrzeba kilku prób

30.03 IUI - nieudane

AMH 1,86

• Olympionica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam mojemu mężowi nawet nikt nie zlecił extra badań, ani msome, ani fragmentacji ani innych dziwnych. Tylko podstawowe badanie nasienia. Mimo to skierowali nas od razu na ivf z argumentem, że i tak embriolodzy coś wybiorą, tylko żeby było imsi. Powstały zarodki niby prawidłowe morfologicznie i gebetycznie, rozwijały się prawidłowo, wszystkie klasy 4 ale póki co ciąży noe ma. Nawet embriolog w trakcie konsultacji powiedziała że zarodki są wszystkie z plemnikow klasy 2 albo i 3 i to jest jedyne do czego mógłby się przyczepić, ale niektórzy mężczyźni tak mają to "nie przeszkadza". Sama nie wiem wiec co i czy to wogole ma znaczenie. Immunolog znow mówi że jak oboje mamy przeciwciala antyplemnikowe to zarodki moga być słabe choc są niby ok morfologicznie i przeszły badania genetyczne. Każdy Ci gada co innego, można oszaleć a nikt Ci nie jest w stanie nic udowodnić. Prawda jest taka ze jak nie spróbujesz to się nie przekonasz i nigdzie nie znajdziesz odpowiedzi. Dawca tez nie jest gwarancja sukcesu.

Jak widzisz warto próbować od tych bardziej akceptowalny dla Was sposobów. Granicą tolerancji i tak się przesuwa w trakcie drogi niepłodności i to akurat tez możesz pewnie zObserwowac na swoim przykładzie i małżonki. Pamiętam Twoje wpisy jak się tu pojawiliście, gdzie ivf wyglądało jak cis na co wogole nie jesteście gotowi. Zycze oczywiście sby droga Wasza zakończyła się szybko i zczęśliwie ale jeśli chcecie mieć swoje dziecko warto choc spróbować. Bo wraz z dawstwem potem dojdą inne dylematy. Może umów się do embriolozki na konsultacje bo jest świetna babka, odpowie na wiele pytan Ty lubisz konkrety i potrzebujesz argumentów.

Na forum jest teraz kobieta która po raz kolejny chce wybrać nasienie meza choc pierwsza procedura za bardzo się nie udała (nie wiadomo czemu) a lekarka jej wyraznie odradza. Ale ona chce to zrobić dla męża i dla niej jedt to wyraz miłości. Tak jak dla Ciebie próba oszczędzenia żonie procedur medycznych:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 12:26

Guniaczek lubi tę wiadomość

ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
    ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB

21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
    22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
    12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h

II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
    09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
    4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739
  • Adam Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się. Ja idąc do kliniki już czułem że invitro nas nie ominie. Czekamy na resztę wyników badań i idziemy do doktora G. Żona ciągle myśli że wystarczy inseminacja. Zobaczymy co wyjdzie w csd. A ja po nowym roku ide jeszcze na badania hormonów i do dr Przybyły. Bez walki się nie poddam.

Guniaczek, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

• 19Aga89 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 19:54

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole Adam jak to się stało, że trafiłeś na forum i że postanowieks założyć konto właśnie Ty, a nie żona? Widziałam tu kilka Panów, więcej na wątkach męskie sprawy ale i tak jest Was tu na tyle mało, że to wyjątkowe 🙂

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • Hydrourea Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie w zwiazku z prawem które zabrania utylizacji zarodków. W umowie jest napisane że za mrożenie możemy placic max 20 lat potem automatycznie zostana oddane do adopcji. Co jesli przykladowo zajde w ciaze i zadecydujemy ze nie chcemy wiecej dzieci ( pytam czysto teoretycznie) i nie bedziemy oplacac dluzej mrożaków i wtedy te zarodki automatycznie zostana przekazane do adopcji? Moze sie zdarzyc tak ze ktos z naszego zarodka bedzie mial dziecko w podobnym wieku i to podobne do naszego … (no bo w końcu nasze geny) czy ich obowiazują jakieś zasady oddawania zarodkow okreslonym parom? Albo ograniczenia chociażby terytorialne ? Np parom z innego miasta. Troche kiepsko by bylo spotkać na miescie ludzace podobne dzieci do naszego… przepraszam ale im wiecej analizuje to tym wiecej mnie zaczyna martwic 🤷‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    Maj 2024 2IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.10.23 FET 4AA Medrol, Accofil, Heparyna, AZH, UTM,
    6dpt. ⏸️ This
    39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️
  • Adam Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Wogole Adam jak to się stało, że trafiłeś na forum i że postanowieks założyć konto właśnie Ty, a nie żona? Widziałam tu kilka Panów, więcej na wątkach męskie sprawy ale i tak jest Was tu na tyle mało, że to wyjątkowe 🙂
    W czerwcu tego roku po niemal dwóch latach od początku starań zrobiłem moje pierwsze badania nasienia. Wyniki było na granicy lub lekko ponad norme. Pomyślałem że trzeba coś z tym zrobić i się zaczęło poszukiwanie sposobów co jak i gdzie. Tak właśnie trafiłem na dział męskie sprawy. Ja ogólnie jeśli się na czymś nie znam to zaczynam czytać. Taki ze mnie ambitny facet😉. Żona też czyta ale.ona raczej wyszukuje to co jej odpowiada. Ja natomiast lubię ludzi z doświadczeniem. Jak sobie pomyślę co by było gdybym tutaj nie trafił to włosy mi się jeża. A żona już sama często pyta co u dziewczyn na forum🙂. Dla mnie osobiście to też forma przekazania komuś co mnie dręczy. Nikt nie wie o naszych problemach a nawet gdyby to wszyscy mają dzieci i po prostu tego nie zrozumia.

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ