InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, co brać, aby poprawić jakość moich komórek przed przygotowaniem do transferu? Mieliśmy już ruszać z procedurą do invitro, ale lekarzowi nie spodobała się moja macica i wysłał mnie jescze na histeroskopię, która mam w najbliższy piątek. Później 3 tyg czekania na wynik, więc pomyślałam, że zanim wszytsko ruszy to mogłabym się "podrasować". Jedyne, co biorę to na przemian Duphavit Start albo Pregna (z metylowanym kwasem foliowym).Ja 39 lat
On 41 lat
luty 2021 - IUI - nieudana
kwiecień 2021 - IUI - nieudana
kariotyp - oboje prawidłowy
Marzec 22:
- Punkcja - 11 pobranych/8 dojrzałych/7 zapłodnionych
- 5 blastek - witryfikacja:
* 5 dniowe - 4AB, 4BB
* 6 dniowe - 4BA, 4BB, 4BB
Kwiecień 2022
IMSI 5 dniowa blastka AB
13dpt<0.100
Czerwiec 2022
- transfer 23.06.2022
8dpt - 59,5; 11dpt-535; 13dpt-358; 15dpt-964; 18dpt-3187; 25dpt-33 753
- 28 dpt - jest serduszko
29.08.2022 I prenatalne
24.10.2022 II prenatalne - będzie dziewuszka
09.01.2023 III prenatalne
06.03.2023 CC - córcia 57 cm 3640 g -
@ wrote:Dziewczyny, co brać, aby poprawić jakość moich komórek przed przygotowaniem do transferu? Mieliśmy już ruszać z procedurą do invitro, ale lekarzowi nie spodobała się moja macica i wysłał mnie jescze na histeroskopię, która mam w najbliższy piątek. Później 3 tyg czekania na wynik, więc pomyślałam, że zanim wszytsko ruszy to mogłabym się "podrasować". Jedyne, co biorę to na przemian Duphavit Start albo Pregna (z metylowanym kwasem foliowym).
Polecam koenzym q-10, omega, l-carnitynaBadania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Dziewczyny, ja już się trochę stresuję😅 jutro mam podgląd i nie wiem czego mogę się spodziewać Jak u Was wyglądał pierwszy podgląd? W którym miałyście dniu i ile komórek było widocznych?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
Jatosia wrote:Hej jestem po pierwszej wizycie immuno w Łodzi. Dla dziewczyn które zaczynaja przygodę z badaniami immuno, nie róbcie testu CBA w Synevo, 600 zł poszło do kosza .. niestety robią to taka metodą, ze wyniki nic nie mówią lekarzowi, jak stwierdził profesor to z ich strony naciąganie na kasę. Powtarzałam dziś badanie w Gamecie za 350 zł
Dziękuję za wiadomość, bo ja się właśnie przymierzam do zrobienia tego badania oraz test imk. A powiedział Ci może lekarz czy ma znaczenie w jakim dniu cyklu robisz to badanie? -
Jatosia wrote:Hej jestem po pierwszej wizycie immuno w Łodzi. Dla dziewczyn które zaczynaja przygodę z badaniami immuno, nie róbcie testu CBA w Synevo, 600 zł poszło do kosza .. niestety robią to taka metodą, ze wyniki nic nie mówią lekarzowi, jak stwierdził profesor to z ich strony naciąganie na kasę. Powtarzałam dziś badanie w Gamecie za 350 zł👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:A jaką metodą musi być zrobione? Bo też muszę zrobić ale gdzieś we Wrocławiu.
Robią u nas w klinice ale czy wysyłają do Łodzi to nie wiem.
Żona Adama robiła może Adam napisze.Esperanza05 lubi tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Jatosia wrote:Hej jestem po pierwszej wizycie immuno w Łodzi. Dla dziewczyn które zaczynaja przygodę z badaniami immuno, nie róbcie testu CBA w Synevo, 600 zł poszło do kosza .. niestety robią to taka metodą, ze wyniki nic nie mówią lekarzowi, jak stwierdził profesor to z ich strony naciąganie na kasę. Powtarzałam dziś badanie w Gamecie za 350 zł
Dal jakieś zalecenia?2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Mały update - byłam dzisiaj na pierwszej wizycie po nieudanym ivf. U nas wszystkie zarodki padły po 3 dobie więc miałam mnóstwo pytań. Ale nie musiałam ich zadawać bo dr.G sam z siebie bardzo dużo wytłumaczył i w sumie powiedział o wszystkim o co chciałam zapytać. Bardzo mi sie to podobało. Mam zlecone badania z immuno- test IMK, CBA i kiry. Mówił że jego zdaniem to raczej kwestia słabej jakości komórek jajowych niż plemnikow.
Plan jest taki że teraz koksujemy komorki- DHEA w dużych dawkach i jak najwięcej antyoksydantów. Później priming estrogenowy i testosteronowy. Nastepne ivf jak dobrze pójdzie marzec/kwiecień. Wiem że mam ciężka sytuację bo jestem poor responder i szanse są dużo mniejsze niż u innych ale jakoś się tak pozytywnie nastawiłam i czuje ze bedzie dobrze 😊👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:Mały update - byłam dzisiaj na pierwszej wizycie po nieudanym ivf. U nas wszystkie zarodki padły po 3 dobie więc miałam mnóstwo pytań. Ale nie musiałam ich zadawać bo dr.G sam z siebie bardzo dużo wytłumaczył i w sumie powiedział o wszystkim o co chciałam zapytać. Bardzo mi sie to podobało. Mam zlecone badania z immuno- test IMK, CBA i kiry. Mówił że jego zdaniem to raczej kwestia słabej jakości komórek jajowych niż plemnikow.
Plan jest taki że teraz koksujemy komorki- DHEA w dużych dawkach i jak najwięcej antyoksydantów. Później priming estrogenowy i testosteronowy. Nastepne ivf jak dobrze pójdzie marzec/kwiecień. Wiem że mam ciężka sytuację bo jestem poor responder i szanse są dużo mniejsze niż u innych ale jakoś się tak pozytywnie nastawiłam i czuje ze bedzie dobrze 😊
To chyba zaczyna być standard. Też mam te badania wykonać. I szukałam punktu, gdzie nie będę płacić milionów, ale chyba się to nie uda. Także jak znajdziesz jakiś ciekawy punkt to daj znać póki co Adam pisał, że robili te badania w invimedzie. Gdzieś czytałam, że do 3 dobry zarodek bazuje na elementach mamy, a od 5 doby wchodzą już ojca. Możesz coś więcej powiedzieć o tych witaminach na poprawę jakości komórki? -
Bunkierka wrote:To chyba zaczyna być standard. Też mam te badania wykonać. I szukałam punktu, gdzie nie będę płacić milionów, ale chyba się to nie uda. Także jak znajdziesz jakiś ciekawy punkt to daj znać póki co Adam pisał, że robili te badania w invimedzie. Gdzieś czytałam, że do 3 dobry zarodek bazuje na elementach mamy, a od 5 doby wchodzą już ojca. Możesz coś więcej powiedzieć o tych witaminach na poprawę jakości komórki?
Ok, Ty też daj znać jak się czegoś dowiesz już wcześniej słyszałam że ma to być punkt gdzie wysyłają próbki do Łodzi. Więc chyba podzownie i zapytam o to ale narazie jestem chora i muszę poczekać aż wydobrzeje żeby zrobić te badania. Mam też spora listę badań od hematologa która czeka do zrobienia
Niby po 3 dobie już wchodzi czynnik meski także myślałam że to u nas właśnie się zadziało bo padły między 3 a 4 dobą. Ale nieważne będę koksowac i siebie i męża:)
Co do poprawy komórek to przede wszystkim duze dawki DHEA ale to trzeba z lekarzem konsultować. A druga podstawa to antyoksydanty w dużych dawkach czyli Wit E, C, Q10, ale też poczytaj o astaksantynie, resveratolu, NAC. Wazme sa tez naturalne antyoksydanty- sok z aronii, herbata z pokrzywy itp. Ja do tego biorę duze dawki Wit D, kwasów omega 3. Mio inozytol też podobno dobrze działa na komórki ja biorę 2g.
Warto też zrobić krzywą glukozowo-insulinową, robiłam po świętach i wyszła mi IO która bardzo negatywnie wpływa na komórki. Więc endokrynolog dał mi metformine i muszę przestrzegać diety z niskim IG.
Zobaczymy czy to da efekt.👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Tak jak wspomniała Mila musza to być wyniki z APC w Łodzi. Podobno w diagnostyce tam wysyłają ale nie wiem czy we Wrocławiu. Trzeba zawsze wypytać gdzie przekazują krew do badania.
Jeśli chodzi o dzień cyklu to zapytał mnie o to (jestem w drugiej połowie po owulacji) i powiedział ze ok żebym robiła.
Co do zaleceń to czekam na wyniki CBA z Łodzi i będzie mi rozpisywał leki. Powiedział ze spróbujemy ze sterydami, ewentualnie później do rozważenia będą szczepienia. Aha i nie byłam u Pasnika tylko u prof WilczynskiegoBadania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Adam wrote:Nawet mnie nie denerwujcie że to badanie w Invimed można sobie w buty wsadzić. Zobaczę wieczorem na wynik. Tam pewnie powinno być napisane. Yhhhh....
Jeśli Invimed robi przez Synevo to możliwe ze lekarz będzie prosił o powtórzenie … ja się nieziemsko wkurzyłam.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Adam wrote:Nawet mnie nie denerwujcie że to badanie w Invimed można sobie w buty wsadzić. Zobaczę wieczorem na wynik. Tam pewnie powinno być napisane. Yhhhh....
Ja dzwoniłam w tej sprawie i mają do mnie oddzwonić do którego laboratorium wysyłają próbki. Jak się czegoś dowiem dam znać.
Adam a jak Wasze wyniki? Byliście już na konsultacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 14:53
-
Bunkierka wrote:Ja dzwoniłam w tej sprawie i mają do mnie oddzwonić do którego laboratorium wysyłają próbki. Jak się czegoś dowiem dam znać.
Adam a jak Wasze wyniki? Byliście już na konsultacji? -
Adam wrote:U żony NK dosyć wysokie bo 18%. Reszta z tego na ile udało mi się rozszyfrować jest w normie. Zobaczymy co Gizler na to. Jutro idziemy do niego. U mnie msome tragedia. Tylko 6% drugiej klasy plemników więc tylko invitro wchodzi,w grę. A najgorsze jest to że żona jednego dnia chce invitro a kolejnego już nie. Ja zrobiłem jeszcze dzisiaj hormony i zobaczę czy mam po co iść do Przybyły. Jeśli hormony będą ok i zaproponuje mi kurację Clo to ja dziękuję. Postoje.
Napisz proszę co lekarz powiedział. Dzwonili do mnie z naszej kliniki i test cba wysyłają do Łodzi. Także powinno być ok. A co do Żony, pewnie ma obawy .. ale jak już zaczniecie działać konkretnie w tym kierunku to już odwrotu nie będzie. Także trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! -
@ wrote:Dziewczyny, co brać, aby poprawić jakość moich komórek przed przygotowaniem do transferu? Mieliśmy już ruszać z procedurą do invitro, ale lekarzowi nie spodobała się moja macica i wysłał mnie jescze na histeroskopię, która mam w najbliższy piątek. Później 3 tyg czekania na wynik, więc pomyślałam, że zanim wszytsko ruszy to mogłabym się "podrasować". Jedyne, co biorę to na przemian Duphavit Start albo Pregna (z metylowanym kwasem foliowym).
Ja biore juz od ponad 2 miesięcy
Wit D
Ubiquinol- aktywny Q10
Omega 3,6,9
DHEA
Wit C
Wit E
Mio inozytol
L carnitina
Astaxanthin
Komplex wit B
Kwas foliowy
Colostrum
Dość sporo tego. Zobaczymy w lutym co nam z tego wyjdzie. To nasze pierwsze IVF wiec nie wiem jakiej jakosci mam komórki. AMH mam dość wysokie ale nie mam Pcos wiec kto wie co tam w środku sie dzieje.
@ lubi tę wiadomość
Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
Maj 2024 2IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.10.23 FET 4AA Medrol, Accofil, Heparyna, AZH, UTM,
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️ -
Olympionica wrote:Kejtusua a dal Ci jakieś skierowanie? Napiszesz jak się dowiesz jaki czas oczekiwania?
Też dostałam skierowanie na NFZ i kontakt do dr Walaska od lekarza z Invimedu, dzwoniłam do niego w grudniu i histero mam na 99% w najbliższy piątek na Grobli (muszę jeszcze jutro potwierdzić), bo wcześniej go nie było, więc te terminy nie są jak widać jakieś mega odległe.Ja 39 lat
On 41 lat
Marzec 22:
* 5 dniowe - 4AB, 4BB
Kwiecień 2022
IMSI 5 dniowa blastka AB
13dpt<0.100
Czerwiec 2022
- transfer 23.06.2022
29.08.2022 I prenatalne
Hydrourea wrote:Ja biore juz od ponad 2 miesięcy
Wit D
Ubiquinol- aktywny Q10
Omega 3,6,9
DHEA
Wit C
Wit E
Mio inozytol
L carnitina
Astaxanthin
Komplex wit B
Kwas foliowy
Colostrum
Dość sporo tego. Zobaczymy w lutym co nam z tego wyjdzie. To nasze pierwsze IVF wiec nie wiem jakiej jakosci mam komórki. AMH mam dość wysokie ale nie mam Pcos wiec kto wie co tam w środku sie dzieje.
Niezły zestaw To wszystko bierzesz osobno czy są jakieś "pakiety" tych witamin, np, Q10+E?Ja 39 lat
On 41 lat
Marzec 22:
* 5 dniowe - 4AB, 4BB
Kwiecień 2022
IMSI 5 dniowa blastka AB
13dpt<0.100
Czerwiec 2022
- transfer 23.06.2022
29.08.2022 I prenatalne
Bunkierka wrote:Napisz proszę co lekarz powiedział. Dzwonili do mnie z naszej kliniki i test cba wysyłają do Łodzi. Także powinno być ok. A co do Żony, pewnie ma obawy .. ale jak już zaczniecie działać konkretnie w tym kierunku to już odwrotu nie będzie. Także trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!